Bebek Beslenmesi Çok mu geç kaldim

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
öncelikle rahat olun.
bu doktorlara da anlam veremiyorum.. anneleri telaşlandırıyorlar.
bu yüzden çocuğuma bir sürü test yaptırmak zorunda kalmıştım.

blw yöntemini araştırın, deneyin.
ben iştahsızlıkla ilgili konularda çok yorum yaptım kkda.
benim kızım da kaşık kabul etmiyordu.asla püre yemiyordu..
şimdi ufaklık da canı isterse yemeği normal yer, istemezse çorba yap der yani blendırdan geçirmemi ister.

hiçbir çocuk sonsuz dek püre yemiyor, hiçbir çocuk sonsuza dek bezlenmiyor..
Işte ben yesin ac kalmasin alisamaz korkabilir bebek diye diye 10. Aya kadar blender kullandım ama yediği yemekler sınırlı kalınca kafama dank etti kısır döngüye döndü menüler ve aklım başıma yeni geldi ah salak kafam ahhh bebisime bu kötülüğü nasil yaptım hala kendimi affedemiyorum dün de dr öyle konuşunca iyice suçlandım ınsallah alisir en kısa zamanda

Aynı düşünce ile hareket etmişiz, benim kızım blender olmadan verdiğim her şeyi yemeyi reddediyordu. Zaten iştahsız bir çocuktu bende aç kalmasın mantıği ile hemen hemen herşeyi blender dan geçiriyordum. Tatile bile blenderla gitmiştik öyle diyeyim :) Öncelikle alıştırma sürecinde bebeğiniz aç kalmasın diye ana öğünlerde yine blenderdan geçirip verin yemekleri, sonuçta bir anda çocuğun katı gıdaya alıştırmasını beklemek ona da haksızlık ama ara öğünde verdiğiniz meyveleri eline verin, yavaş yavaş kemire kemire çiğnemeye alışacaktır. Çiğnemesi kolay olan yumuşak şeyleri seçin yiyebildiği kadarını yesin. Mesela patates haşlayıp verebilirsiniz, yayla çorbası verebilirsiniz. Zamanla kendisi de yiyebildiğini idrak edip eline verdiğiniz şeyleri hevesle ağzına götürecektir. Bir yaşına doğru bebeklerde herşeyi kendi başına yapma isteği geliyor yemek konusunda da öyle İnan’ın. Birde siz yemek yerken onu da oturtun sofraya sizin yediğiniz şeylerden o esnada ağzına verin. Sizi yerken görmek onu da isteklendirecektir. Geç kalınan hiçbirşey yok hiçbir bebek sonsuza kadar püre yemiyor. Oyuzden üzmeyin kendinizi bir iki aya kadar alışacaktır. Alışmasa benim kızım alışmazdı.

Birde kendinizi suçlamayın, her bebeğin gelişimi huyu suyu iştahı yeme alışkanlığı farklı seyrediyor. Biz annelerde bebeklerimize göre şekilleniyoruz.

Geçen haftadan beri birazcık başladık canim ya var ya 6.ayda 7.ayda yapılması gerekenleri şimdi yapıyorum nasil pişmanım anlatamam doğada blender mi var sanki ahhh kafam ahhh
Kendini üzme öğrenememe gibi bir durumu yok sadece elinde kemireceği bir şey varken bir an bile yalnız bırakma büyük parça koparıp kaçırmasın boğazına... Ben işe başlayacağım için 5.ayda ek gıdaya başlamıştım , hiç blender yapmadım , çatalla ezip veriyordum ağzına , kreşin ilk günü oğlumu aldığımda öğretmenine çok gülmüştüm. 8 aylıktı kuzum daha çorbasını biberonla içirmiş korkudan , bir daha biberonla verme hiç korkma o seni bile yer dedim :D

Dr bence size sinirinden öyle demiş. Olur mu cnm niye alışmasın. Benim ilk kızımda bende bu zamanlarsa şehriye çorbası içirmeye başlamıştım. Gayette içiyordu. Ve devamı geldi sonra. Lütfen sıkıntı yapmayın. Olur mu öyle şey yani

Eline parmak besinlerden verin gözetiminiz altındayken oturtun mama sandalyesine döke saça yesin.
Zamanla alışacaktır.
Ben kızıma makarna,meyve,buharda pişirdiğim sebzeleri veriyordum ,bazen mıncıklayıp atıyordu bazen döküyordu,arada da yiyordu tabi,tutabileceği tarzda kaşıklar var onlardan edinip yoğurt vb şeyleri ufak ufak kendi yemesini teşvik edebilirsiniz. Muhakkak ağzından çok üstüne başına dökecek ilk zamanlarda ama zamanla kendi yemekten keyif alıp yemeye başlayacak. Sabırlı olun.

Ben blw ye cesaret edemedim ki çok ama çok korkuyorum
blw yapmak için çok rahat olmalı insan panik olmamalı. 5. Günü bizde öğürmeleri oluyor aklım çıkıyor ama bebekler o kadar akıllı ki müdahaşe etmeden kendisi çıkarıyor. Başlamadan ilkyardım videoları izlemiştim ben

blw yapmak için çok rahat olmalı insan panik olmamalı. 5. Günü bizde öğürmeleri oluyor aklım çıkıyor ama bebekler o kadar akıllı ki müdahaşe etmeden kendisi çıkarıyor. Başlamadan ilkyardım videoları izlemiştim ben
Ben o kadar cesaretli değilim panik olurum

Dr bence size sinirinden öyle demiş. Olur mu cnm niye alışmasın. Benim ilk kızımda bende bu zamanlarsa şehriye çorbası içirmeye başlamıştım. Gayette içiyordu. Ve devamı geldi sonra. Lütfen sıkıntı yapmayın. Olur mu öyle şey yani
Insallah arkadaşım ınsallah bana moral oldu söylediklerin

Kendini üzme öğrenememe gibi bir durumu yok sadece elinde kemireceği bir şey varken bir an bile yalnız bırakma büyük parça koparıp kaçırmasın boğazına... Ben işe başlayacağım için 5.ayda ek gıdaya başlamıştım , hiç blender yapmadım , çatalla ezip veriyordum ağzına , kreşin ilk günü oğlumu aldığımda öğretmenine çok gülmüştüm. 8 aylıktı kuzum daha çorbasını biberonla içirmiş korkudan , bir daha biberonla verme hiç korkma o seni bile yer dedim :KK70:
Ne güzel yaaaa ne güzel ben diş henüz çıkmayınca ezemeyecegini düşünüp blender yaptım güya iyilik yaptım ben nerden bileyim sonucun böyle olacagini

Ben hic bir seyi blenderdan gecirmedim cunku oglum sevmiyordu o sekilde. Buharli pisirici aldim her seyi icinde pisirip verdim. Kendi kendine ogrendiydi. Bence siz de yapabilirsiniz asla gec degil. O doktoru da degistirin,abartmis. 2 yasinda ilahi bir guc gelip puturlu ye cocuum demeyecegine gore elbet ogrenecek

Aynı düşünce ile hareket etmişiz, benim kızım blender olmadan verdiğim her şeyi yemeyi reddediyordu. Zaten iştahsız bir çocuktu bende aç kalmasın mantıği ile hemen hemen herşeyi blender dan geçiriyordum. Tatile bile blenderla gitmiştik öyle diyeyim :) Öncelikle alıştırma sürecinde bebeğiniz aç kalmasın diye ana öğünlerde yine blenderdan geçirip verin yemekleri, sonuçta bir anda çocuğun katı gıdaya alıştırmasını beklemek ona da haksızlık ama ara öğünde verdiğiniz meyveleri eline verin, yavaş yavaş kemire kemire çiğnemeye alışacaktır. Çiğnemesi kolay olan yumuşak şeyleri seçin yiyebildiği kadarını yesin. Mesela patates haşlayıp verebilirsiniz, yayla çorbası verebilirsiniz. Zamanla kendisi de yiyebildiğini idrak edip eline verdiğiniz şeyleri hevesle ağzına götürecektir. Bir yaşına doğru bebeklerde herşeyi kendi başına yapma isteği geliyor yemek konusunda da öyle İnan’ın. Birde siz yemek yerken onu da oturtun sofraya sizin yediğiniz şeylerden o esnada ağzına verin. Sizi yerken görmek onu da isteklendirecektir. Geç kalınan hiçbirşey yok hiçbir bebek sonsuza kadar püre yemiyor. Oyuzden üzmeyin kendinizi bir iki aya kadar alışacaktır. Alışmasa benim kızım alışmazdı.
Gerçekten mi yaaa var ya Allah senden razı olsun demek benimle aynı mantıkta olan anneler de varmış zaten su an ana öğünlerde önce bikac çay kaşığı pütürlü deniyorum ağzını kitleyince bi yarım saat kadar ara verip kendi yemeğini geçiriyorum yine aralarda meyve çubuk kraker vs veriyorum benim merak ettiğin senin dediğin gibi yani benim de yaptığım şekil mi doğru yoksa ac bırakıp herşeyi pütürlü vermek mi doğru zamana mi bırakmalıyım çok kafam karışık bu konuda

Iyiaksamlar kızlar 10 aylik bi bebeğim var ve ona pütürlü gidaya alıştırmayarak en büyük kötülüğü yaptım herşeyi blenderdan gecirdim ve su an çıkmaza girdim bugün dr kontrolü vardi ve dr çok sinirlendi çok geç kalmışsın maalesef 2 2.5 yaşına kadar blender kullanmak zorundasın çiğnemeyi öğrenemez bu aydan sonra dedi ben ne yapicam ne olur yol gösterin deneyimli anneler 9 10 11.aylarda pütürlü gıdalara geçen arkadaşlarım var mı aranızda acaba ne yapmalıyım nasil alistircam bilmiyorum:KK43:((
yaa allah askıan tamam modern anne ollalım cocugumuzu dinleyelin falan filanda kac saat yemicek bütürlü gıda vericende aglarsa aglasn 1 gun2 gun aglar

2.5 yasına kadar bu yapılırmı cocuga yazık gunah ver eline döke saca yesin yani cocuk bu aglıcak tabi

yaa allah askıan tamam modern anne ollalım cocugumuzu dinleyelin falan filanda kac saat yemicek bütürlü gıda vericende aglarsa aglasn 1 gun2 gun aglar

2.5 yasına kadar bu yapılırmı cocuga yazık gunah ver eline döke saca yesin yani cocuk bu aglıcak tabi
Dr öyle demiyor ama ac kalsa dahi diretir pütürlü yemez diyor ben zaten hatamın farkindayim

Gerçekten mi yaaa var ya Allah senden razı olsun demek benimle aynı mantıkta olan anneler de varmış zaten su an ana öğünlerde önce bikac çay kaşığı pütürlü deniyorum ağzını kitleyince bi yarım saat kadar ara verip kendi yemeğini geçiriyorum yine aralarda meyve çubuk kraker vs veriyorum benim merak ettiğin senin dediğin gibi yani benim de yaptığım şekil mi doğru yoksa ac bırakıp herşeyi pütürlü vermek mi doğru zamana mi bırakmalıyım çok kafam karışık bu konuda
Valla ne olursa olsun benim gönlüm çocuğumun aç kalmasına asla razı olmadı. Nasıl çocuk bir günde yürümeyi ya da konuşmayı öğrenemiyorsa iki gün aç kalmakla şapur şupur pütürlü gıda yemeye başlamayacak. Bu bir süreç hem çocuğu alıştırırsın hem de aç kaldı diye dert edinmezsin. Ayrıca ha altı aylıkken pütürlü yemeye başlamış ha bir yaşında yemeye başlamış, abartmaya vah tüh ne büyük yanlış demeye ne luzüm var. Konuyu kendinize dert edinmeyin abartanlara da hiç bakmayın derim ben

Iyiaksamlar kızlar 10 aylik bi bebeğim var ve ona pütürlü gidaya alıştırmayarak en büyük kötülüğü yaptım herşeyi blenderdan gecirdim ve su an çıkmaza girdim bugün dr kontrolü vardi ve dr çok sinirlendi çok geç kalmışsın maalesef 2 2.5 yaşına kadar blender kullanmak zorundasın çiğnemeyi öğrenemez bu aydan sonra dedi ben ne yapicam ne olur yol gösterin deneyimli anneler 9 10 11.aylarda pütürlü gıdalara geçen arkadaşlarım var mı aranızda acaba ne yapmalıyım nasil alistircam bilmiyorum:KK43:((
doktorun soyledigine takilmayin. hazirbulunusluk denen bir sey var. sizin alistirmanizla alakasi yok cocugun gelisimiyle alakali. aksone pütürlü verin. tamamen ezmeyin yutabilecegi kadar yavas yavas ayarlarsiniz. her cocuk farklidir ve cocuklar bu tarz seyleri bizim sauemizde degil gelisimleri sayesinde ogrenir

Bence dontorunuzu değiştirin. Çocuk her yaşta öğrenebilir bunu 6. Aydan sonra. Şahsen benim oğlum 10. Ayda başladı pütürlü gıdalara her şey yolunda.

Back
X