Bebek Beslenmesi Çok mu geç kaldim

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Yumurta hasla mesela onun beyazi cok yumusak olur. Bizimki bayiliyor.
Sen masaya beraber otur onunla, mama sandalyesi vardir herhalde.
Benim kücük oturmaya basladigi andan itibaren ögünlerini kendi eliyle yedi, takviye olarak veriyordum yine püre ama uzun süre oldu birakali.
Döke saca yemesine izin ver.
Makarna yap koy önüne.
Oynarken yer insallah bak, neler denedin bilsem ona göre yazardim
Ben 1 haftadır filan eline bişey vermeye başladım çok korkuyorum çünkü bebek biskuvisi muz çubuk kraker salatalık vs vermeye başladım yogurt çorbası içine tel şehriye koydum yani az az deniyorum kimi zaman yiyor çoğunluk tukuruyor ınsallah alisir

Tel şehriye çorbası verebilirsin az az. Ben iki çocuğumda da pütürlü gıdaya geçerken tel şehriye çorbası verdim kaşığın ucuyla dediğim gibi çok az çok az. Zamanla artırırsın
1haftadir veriyorum canim pek bi sıkıntı yok tel şehriyece ama patates vs ağzını kitliyor iyice ezmem lazim

Bence ilk baştan başlayın ?yaptığınız yemekleri blenderdan geçirmeden yedirin. Ogluma ilk baştan sadece catalla azicik ezerek verdim. Zamanla alışır ama artik blenderi hayatınızdan cikarin, ilk basts daha yumuşak seyler verin, zamanla sert seylere gecin. Suanda boğazında kalma durumu olabilir mi bilmiyorum ama atıyorum havucu ill etapta vermeyin o hem sert hemde boğaza yapisabilir.. parmak kalınlığında sebze ve meyvelerden verin.
Pankek yapin eline verin. Bunlarida mi yemedi hic ? en kisa zamanla alışır sabredin
Insallah canim panel denemedim bilmiyorum da yapmayı netten bakayım bebek için pankek

sakin ol hatta doktoru degistir. böyle sacmalik görmedim. doktorun göreyi iyi yönetmek iyice panik yaptirmak degil. hipp mamalarina bak misal 12. aylik bebek mamasi bile yumusacil ne alaka? ozaman onlarida kati sunarlardi.

herseyi yumusak pisir öyle yedir benim oglum 14 aylik oldu köfte versem minicik yer yoksa tiksinip tükürür. ama recelli ekmegi sever löp diye yer. zamanin var. eline muz dogra ver kücük lokma olsun cocuklar zaten herseyi agiza götürmeye merakli oynaya oynaya alisir.

Insallah arkadaşım zaten bugün kavun verdim ezerek yedi çok şükür geçen hafta kıymalı patates verdim 2 3 çay kaşığı yedi sonrasını çorba ile tamamladım
Benimki de kavun hastasi. Cinsi hiç farketmez Kabuguyla verirdim yer kabuğu atardı. İste emdiği kadar. Eline verin yiyecekleri iştahı da açılır. Etraf batar ama olsun. Biraz daha büyüyünce önüne tabağı koyun eline verin kaşığı döke saça yesin. Halıya örtü örtersiniz. Allah yardımcınız olsun.

Insallah canim panel denemedim bilmiyorum da yapmayı netten bakayım bebek için pankek

Canim ben pankek diyorumda pek pankek degil yaptığım :)
Ben yumurtayı ( tabiki sen sarisini kullan) çırpıyorum, icine peynir,o aylarda keciboynuzu tozu ve buğday unu katip karıştırp , azcıkta tereyağ katip koyu bir kivam oluyor tavada yağsız pisiriyorum .
Patatesleri kup kup dogra az yagla pisir, yumurta kir catalla yesin.

sakin ol hatta doktoru degistir. böyle sacmalik görmedim. doktorun göreyi iyi yönetmek iyice panik yaptirmak degil. hipp mamalarina bak misal 12. aylik bebek mamasi bile yumusacil ne alaka? ozaman onlarida kati sunarlardi.

herseyi yumusak pisir öyle yedir benim oglum 14 aylik oldu köfte versem minicik yer yoksa tiksinip tükürür. ama recelli ekmegi sever löp diye yer. zamanin var. eline muz dogra ver kücük lokma olsun cocuklar zaten herseyi agiza götürmeye merakli oynaya oynaya alisir.
Çok teşekkür ederim arkadaşım ama çok moralimi bozdu dr ınsallah denicem söylediklerini

Canim ben pankek diyorumda pek pankek degil yaptığım :)
Ben yumurtayı ( tabiki sen sarisini kullan) çırpıyorum, icine peynir,o aylarda keciboynuzu tozu ve buğday unu katip karıştırp , azcıkta tereyağ katip koyu bir kivam oluyor tavada yağsız pisiriyorum .
Patatesleri kup kup dogra az yagla pisir, yumurta kir catalla yesin.
Çok ama çok sagol kaydettim bu tarifi

Benimki de kavun hastasi. Cinsi hiç farketmez Kabuguyla verirdim yer kabuğu atardı. İste emdiği kadar. Eline verin yiyecekleri iştahı da açılır. Etraf batar ama olsun. Biraz daha büyüyünce önüne tabağı koyun eline verin kaşığı döke saça yesin. Halıya örtü örtersiniz. Allah yardımcınız olsun.
Amin canim çok sagol

Çok teşekkür ederim arkadaşım ama çok moralimi bozdu dr ınsallah denicem söylediklerini

hic üzme kendini. bebisin kilosu yerindeyse, morali yerindeyse hic birsey olmaz. neler var neler. benimki kac ay yemedi hep süt istedi kac gün ac kaldi yinede yemedi. yine bi gün yiyor ertesi gün yemiyor ama bi sekil büyüyor kuzular.

Arkadaşımda öyle yaptı oğluna çeyrek pirinç tanesi gelse ağzına kusuyordu boğulurcasına. İki yaşını doldurdu şimdi kuru ekmek,kek,köfte gibi şeyler yemeye başladı yavaş yavaş.
Ancak yaşıtlarından çok ufak tipli ve çok aşırı cılız.
Herşey vaktinde olmalı demekki eğitimlerinin.

hic üzme kendini. bebisin kilosu yerindeyse, morali yerindeyse hic birsey olmaz. neler var neler. benimki kac ay yemedi hep süt istedi kac gün ac kaldi yinede yemedi. yine bi gün yiyor ertesi gün yemiyor ama bi sekil büyüyor kuzular.
Sabahtan beri agladim hele ki okudukça iyice moralim bozuldu 3 yaşına kadar blenderla yaşamak Allah korusun

Ben 1 haftadır filan eline bişey vermeye başladım çok korkuyorum çünkü bebek biskuvisi muz çubuk kraker salatalık vs vermeye başladım yogurt çorbası içine tel şehriye koydum yani az az deniyorum kimi zaman yiyor çoğunluk tukuruyor ınsallah alisir

Sakin ol, emin ol o tedirginlik hepimizde oluyor. Ilk bebekte daha yogun tabi.
Ben de sürekli korkuyorum, ama kendi kendine hallediyor emin olun. Ama yine de tedbiri elden birakmayin.
Ögürerek bogazina takilani cikariyor bebek genelde refleks olarak.
Yanindan ayrilmadan yemesine izin verin. Herseyi tatsin, bir isirik da olsa yesin.
Iciniz rahat olsun diye yumusak seylerle baslayin, yumurta beyazini koyun önüne yer, birsey olmaz.
Yaninda olun siz icinizi ferah tutun. Hersey yerler onlar. Siz dikkatli olun yeter.

Sakin ol, emin ol o tedirginlik hepimizde oluyor. Ilk bebekte daha yogun tabi.
Ben de sürekli korkuyorum, ama kendi kendine hallediyor emin olun. Ama yine de tedbiri elden birakmayin.
Ögürerek bogazina takilani cikariyor bebek genelde refleks olarak.
Yanindan ayrilmadan yemesine izin verin. Herseyi tatsin, bir isirik da olsa yesin.
Iciniz rahat olsun diye yumusak seylerle baslayin, yumurta beyazini koyun önüne yer, birsey olmaz.
Yaninda olun siz icinizi ferah tutun. Hersey yerler onlar. Siz dikkatli olun yeter.
Çok sağol arkadaşım zaten biseyler verirken eline yanından asla ayrilmiyorum

Pütürlüye alıştırma konusunda karpuzun ğzerine tanımam.
Küçük parçalara bölün ve yedirin.
Çiğneme reflexi, ezdikçe hoşuna gidecek ve gelişecektir.
Artık blender asla kullanmayın, çatalla ezin.
Yiyemediğini tükürür zaten, korkmayın.

Facebook tan BLW Turkiye sayfasini takip ederek bu sorununuzu asacaginizi dusunuyorum. Bebek liderliginde beslenme yapin yani..:kk77::emir_bebek:

Pütürlüye alıştırma konusunda karpuzun ğzerine tanımam.
Küçük parçalara bölün ve yedirin.
Çiğneme reflexi, ezdikçe hoşuna gidecek ve gelişecektir.
Artık blender asla kullanmayın, çatalla ezin.
Yiyemediğini tükürür zaten, korkmayın.
Kız kardeşim de aynısını söyledi kavunls başladık karpuz da deniyim çok sagol arkadaşım

Back
X