Bebek Beslenmesi Çok mu geç kaldim

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
blandır onerılmıyor.besın değeri ölduğu için rende veya çatalla ezme olacaktı.6 aylıktan başladım elıne elmai,ekmek vermeye kemırdı durdu.pure hiç yemedık. suyu falan bıberondan hiç içmedı bardağı verdım elıne.su içmeyı yenı yenı öğrendı oksure tıkana.mudahele etmedım.gelır yanıma sırtına vurdururdu =) velhasıl elıne meyve vererk başlayın geç değil.geç olması 5 yaşına kadar pure yıyen çocukdur.9 aylık çok geç sayılmaz.ekmek verin yutulması ve yumuşaması kolay olan şeylerden başlayın yemesede kemırsın.

Benimde 10 aylik kızim var hala ek gidaya geçemedik

2.çocugum bu yani tecrubesiz de degilim.burda yazan herseyi denedim eline verdim blanderdan geçirdim çorba salatalik muz yok yok yok çocuk yemek istemiyor :)

Üzme kendini sende lütfen.doktorunda abartmış bence her çocuk bir olmaz elbet bi gün yemege başlar

Emziriyomusun ? Mama yada devam sütü içiyormu ?

Benimde 10 aylik kızim var hala ek gidaya geçemedik

2.çocugum bu yani tecrubesiz de degilim.burda yazan herseyi denedim eline verdim blanderdan geçirdim çorba salatalik muz yok yok yok çocuk yemek istemiyor :)

Üzme kendini sende lütfen.doktorunda abartmış bence her çocuk bir olmaz elbet bi gün yemege başlar

Emziriyomusun ? Mama yada devam sütü içiyormu ?
Emziriyorum arkadaşım mama sadece 2 ay kadar aldı sonra istemedi peki siz nasil halletmeyi dusunuyosunuz ek gida olayini

Emziriyorum arkadaşım mama sadece 2 ay kadar aldı sonra istemedi peki siz nasil halletmeyi dusunuyosunuz ek gida olayini
Ara ara sabirla deniyorum
Gida verdigim saatleri degistiriyorum uykudan sonra sabah yada ogleye dogru gibi
Mama sandalyesinde bazen yerde deniyorum hangisi hoşuna giderse
Tel şehriye yada arpa şehriye gercekten pütürlüye geçiş için çok mantikli kayıp gidiyor tıkamıyor
Galiba benim bebegimde istahsizlik var bilemiyorum
Kaşiga su koydugum zaman agzini aciyor ama diger şeylere yüzünü başka tarafa çeviriyor
Sizin bebek en azindan yiyor bişeyler bizde o da yok yani :)

canım bir hata etmişşin ama dr u düşünüp üzülme küçük küçük bşla ve boğazına kaçnca ne yapman gerektiğini internetten izle oğren...

Ara ara sabirla deniyorum
Gida verdigim saatleri degistiriyorum uykudan sonra sabah yada ogleye dogru gibi
Mama sandalyesinde bazen yerde deniyorum hangisi hoşuna giderse
Tel şehriye yada arpa şehriye gercekten pütürlüye geçiş için çok mantikli kayıp gidiyor tıkamıyor
Galiba benim bebegimde istahsizlik var bilemiyorum
Kaşiga su koydugum zaman agzini aciyor ama diger şeylere yüzünü başka tarafa çeviriyor
Sizin bebek en azindan yiyor bişeyler bizde o da yok yani :)
Senin de Allah yardımcın olsun tatlim ınsallah ek gida olayını bir an önce cozeriz

E ezilmiş ne oluyor peki yani catalla ezilenler o pütürlü degil mi
Evet aslinda oda pütürlü

Yanlış tarif ettim o zaman :)

Ezilen derken tamamen ezilip parçaçık kalmamış olanlar pütürsüz diyelim :)

öncelikle rahat olun.
bu doktorlara da anlam veremiyorum.. anneleri telaşlandırıyorlar.
bu yüzden çocuğuma bir sürü test yaptırmak zorunda kalmıştım.

blw yöntemini araştırın, deneyin.
ben iştahsızlıkla ilgili konularda çok yorum yaptım kkda.
benim kızım da kaşık kabul etmiyordu.asla püre yemiyordu..
şimdi ufaklık da canı isterse yemeği normal yer, istemezse çorba yap der yani blendırdan geçirmemi ister.

hiçbir çocuk sonsuz dek püre yemiyor, hiçbir çocuk sonsuza dek bezlenmiyor..

Iyiaksamlar kızlar 10 aylik bi bebeğim var ve ona pütürlü gidaya alıştırmayarak en büyük kötülüğü yaptım herşeyi blenderdan gecirdim ve su an çıkmaza girdim bugün dr kontrolü vardi ve dr çok sinirlendi çok geç kalmışsın maalesef 2 2.5 yaşına kadar blender kullanmak zorundasın çiğnemeyi öğrenemez bu aydan sonra dedi ben ne yapicam ne olur yol gösterin deneyimli anneler 9 10 11.aylarda pütürlü gıdalara geçen arkadaşlarım var mı aranızda acaba ne yapmalıyım nasil alistircam bilmiyorum:KK43:((
parmak gıdalar verin eline kemirerek öğrenir salatalık favorileri :)

alışır niye alışmasın. bende yeni başladım BLW yöntemiyle. birazcık zorlanıyorum aklım çıkıyor ama yapıyorum.

Geç kalmış sayılmazsınız. Bebeğim icin aynı aylarda bende blender kullanıyordum, çiğnemeyi öğrenmez diyenleri hiç kafama takmadım. Aç kalmasındansa bu şekilde yesin dedim. Şuan iki yaşına girecek kızım her şeyi yiyebiliyor. Eline meyve verin, yayla çorbası yapın. Kısa sürede alışacaktır, merak etmeyin hiç

Geç kalmış sayılmazsınız. Bebeğim icin aynı aylarda bende blender kullanıyordum, çiğnemeyi öğrenmez diyenleri hiç kafama takmadım. Aç kalmasındansa bu şekilde yesin dedim. Şuan iki yaşına girecek kızım her şeyi yiyebiliyor. Eline meyve verin, yayla çorbası yapın. Kısa sürede alışacaktır, merak etmeyin hiç
Peki siz nasil alıştırdınız ben de ac kalmasın yesin de nasil yerse yesin diye düşündüğümden bu hale geldim

Back
X