Çok mu hassas düşünüyorum?

Erkekler evlenmeden önce ailelerinde ne goruyorlarsa evlenince eşlerine aynı şekilde davranıyorlar. Sizin eşiniz ailesinde kibarlık görmemiş anlattığınıza göre kp de gayet kaba eşiniz de gördüğünü uyguluyor. Onu eğitme görevi size düşüyor bu durumda. Benim eşimde o market poşeti konusunda hiç düşünceli davranmazdi birkaç kez söyledim güzelce ama pek dikkat etmedi aynı devam etti. Birgün marketten geliyoruz poşetler hep bende gözlerim doldu hatta sessiz sessiz agladim elimde olmadan:) anladi tabi benim bu konuya ne kadar takildigimi. Artık bir tane bile tasitmiyor:)))
Siz sinirlenmdden her seferinde uyarın güzelce anlatın uzun sürebilir biraz ama sonunda zafer sizin olacaktır

Bizde erkek arkadaşıma genelde beraber taşırız poşetleri o ağır olanları(su-soda) kendisi taşır ben daha hafifleri ama yorgunsa ben taşırım bu konuyu hiç düşünmemiştim daha önce:) Bir yere gittiğimde de trafik varsa olduğum tarafta gelmez ama işten çıktıysam o da yorgun değilse gelir alır. Belki sen abartıyorsundur bu sorun olmamalı bence

bence gayet normal bir durum. örneğin; kadın erkek her konuda eşit olsun deriz. ama hesabı o ısmarlamayınca veya alman hesabı olsun dediğinde bir garip huzursuz oluruz hatta diğer kız arkadaşlarımız onun tam bir hödük olduğu konusunda iki saat konuşur. onun gibi birşey.

Benim hicc aklima gelmemisti.Ama benim ailemde erkekler tasir hep biz de az bi poset aliriz.Eski esimde oyleydi hakkini yemeyim ama zaten toplasan bi senede uc kere markete gittik ama kendi tasidi.Bence bunlar kucuk detaylar ama zaten kadinlarda ince detaylardan hoslanir

Büyüdüğü ortamda ne gördüyse onu size yansıtıyor. Ona göre de doğrusu şuan yaptığı şeyler.
Daha önce konuşmadıysanız bu konudan rahatsızlık duydugunuzun farkında olmayabilir bence bu konu hakkında oturup bir konusun.

Bence bunun adı hassaslık değil. Başka konulara gelince eşitlik ister kadınlar böyle konulara gelince ayrıcalık ister adına da hassaslık mı der...

Esin doğru söylüyor, o bagaja arabaya puset vs yerleştirirken yapılacak başka bir şey de varsa sen öyle bakacak misin cidden? Bir olur iki olur da yardım edebilecegin bir şeyi hep tek başına yapmasını beklemen hiç de hassas bir düşünce değil. Keza poşetleri taşıma meselesinde de katılmıyorum kadın hafif taşır az poşet taşır düşüncesine. O zaman adam da der ki madem kas gucu gerektirecek her şeyi ben daha çok üstlenmek zorundayım sen de ev işlerini tek başına yüklenirsin. Yani ben olsam öyle derim.

Malesef senin esin ailesinden babasinddan bunlari ogrenmemis ,gorgu ,nezaket diye bisi var ,
Keske evlenmeden oncede bunu fark edebilseydiniz ,
Hersey esit olsa keske

bazı insanlar ailen gibi düşünürken bazı insanlar da eşin gibi düşünecektir, konuşmak çözüm değil burda. Yavaş yavaş ona vereceksin yükü. Kurbağayı kaynar suya atarsan kaçar, normal suyun içine koyup altını azıcık açarsan kurbağa farketmez, haşlanır.

bu vakte aklin nerdeydi diyorum artik evlenmissin olan olmus kocan almiyorsa alirsin araba isini kendin gorursun bu daha guzel oluyor

Eşitlikten yanayım ama erkek ve kadının fiziksel gücü aynı olmadığı için sizden eşit miktarda taşımanızı beklemek adaletsizlik olur. Ona bu resmi gösterin:

Bence eşiniz kadin /erkek eşitliğini yanlış anlamış. Bana biraz odunsu geldi tavirlari.

Kültür meselesi bu. Adam ailesinde nezaket görmemiş ama kesinlikle sizin ailenizin gösterdiği tavirlar dogru olandir.

bencil, kaba, düşüncesiz ve cimri.

Ağır şeyleri taşıtmaz ama illa ben hepsini taşırım düşüncesi yok. Ya da benim ailemdeki kadar hassas değil
Centilmenlik gereğince gücünün yettiği kadarını almalı erkek zaten gerisi kadın alır eşşek gibi yük yuklensinler de demiyoruz yani görevini yapsın yeter biraz nezaketle alakalı sanırım dediğim gibi aileden gormeliydi biraz zor değişir

Benim nefesim ve ailesi de bu konuda benim ailem kadar hassas oldukları için çok şanslıyımdır
Eşim yolda yürürken bile kol çantam yük olmasın diye taşır mutlaka

Fakat işin ters bir tarafı ben sevmiyorum herkes eşittir mantığı var bende de elimden geldiğince kendim yapmaya çalışırım herşeyi kendimi rahat hissediyorum yapınca

Tam tersi bir durum içerisindeyim ama konu sahibesi beklentilerini yüksek tutarsan mutlu olamazsın o yüzden benim eşim böyle yapacak birşey yok dersen işler senin için daha kolaylaşacaktır başka sorunlar olmasın yeter ki canım bunları dert etmeyin iki günlük dünya da

Allahö yarabbim ya kız nelere takılıyonux bilmem bana hafif geldi benim tek isteğim bi evladım olsun :) olsada pusetini ben taşısam hep :) hamdosun Rabbim onu nasip etmiş sana. Nasip ettiği gibide bağışlasın inşallah. R ne var accık fazla poşet taşısan :)
6 yıllık evliyim. Sana tek tavsiyem babanın eviyle koca evini asla kıyaslama.

Benim babam da kız kardeşimle bana yapardı ama küçüktük o zaman. Şimdi babam ağır kaldıramadığı için kardeşimle ben yükleniriz poşetleri. Biz de camdan yapılmadık, herkes taşıyabileceği kadar yük alabilir adam fıtık olsa daha mutlu olacağınızı sanmıyorum. Ağır şeyleri taşıtmıyormuş da zaten adam.

Evlilik zaten iş paylaşımında eşitlik demek benim gözümde, bu kadar çıtkırıldım olursanız erkeğe fazla erklik ve güç/iktidar yüklemiş olursunuz, gerek yok yani demek istediğimi anlatabildim mi? Centilmenlikle iş yıkmak arasında ince bir çizgi var, aynı evde yaşıyorsunuz ve sorumluluklarınız eşit. Siz ne kadar yoruluyorsanız o adam da yoruluyor.

Kesinlikle katılıyorum bebüşüüüüm :) kafadarımsın :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…