- 5 Nisan 2013
- 1.493
- 3.380
- 333
- Konu Sahibi minikmavikus
-
Erkekler evlenmeden önce ailelerinde ne goruyorlarsa evlenince eşlerine aynı şekilde davranıyorlar. Sizin eşiniz ailesinde kibarlık görmemiş anlattığınıza göre kp de gayet kaba eşiniz de gördüğünü uyguluyor. Onu eğitme görevi size düşüyor bu durumda. Benim eşimde o market poşeti konusunda hiç düşünceli davranmazdi birkaç kez söyledim güzelce ama pek dikkat etmedi aynı devam etti. Birgün marketten geliyoruz poşetler hep bende gözlerim doldu hatta sessiz sessiz agladim elimde olmadan:) anladi tabi benim bu konuya ne kadar takildigimi. Artık bir tane bile tasitmiyor:)))Tam eşit bölüşmüyoruz ama ben şöyle gördüm babam alabileceği kadarının hepsini alır alamadığı bir kaç poşet bana kalırdı. Hangisi doğru?
He bu olaydan başka da beni düşünmüyor diyebileceğim bir konu yok yani sevgisizlikten değil de öyle mi görmüş ondan mı bilmiyorum
bu vakte aklin nerdeydi diyorum artik evlenmissin olan olmus kocan almiyorsa alirsin araba isini kendin gorursun bu daha guzel oluyormerhaba arkadaşlar
Belki size basit gelecek buna mı taktın diyeceksin ama hassas biriyim sanırım..
Şimdi benim ailemde ; örneğin babamla alışverişe gittik eve dönüyoruz bir çok poşet var..
babam alabileceği kadarını alır bana bi kaç poşet kalır kardeşim de öyle ağır taşıtılmaz kadınlara. Yani 10 poşet varsa 2-3 tane hafiflerden verilir anneme kızlardeşime ya da bana
Sonuçta erkekler daha ağır taşıyabiliyor yapıları gereği.
Ama eşim sanki tam tersi.. mesela bi yerden dönüyoruz eşit paylaştırıyor .
Mesela bebek arabasını çıkarıcaz bagajdan. Ben çıkarıyım sen puseti yerleştir diyor yani her şey eşit olacak. Ben onları çıkarıp yerleştirirken sen bakıcak mısın diyor.
ama mesela erkek kardeşim elimde bi poşet olsa alır.. centilmenliktir bu yanlış mı düşünüyorum.
çevremde görüyorum o tarz işleri erkekler yapıyor hep. Eşimin ailesi de öyle.
Ya da arabayla bi yere bırakılacak kv mi hiç bırakmaz kp. Otobüslerle gider kadın.
Babam mesela evde ve işi yoksa otobüse bindirmez annemi.
Eşim de hiç sevmiyor öyle almayı falan mesela arkadaşıma gidiyorum dönerken ben gelmeden dön diyor o kadar yoldan gelip beni mi alcakmış.. yani otobüslerle zorlanma falan demiyor hiç.
Bunda bi gariplik yok mu?
bencil, kaba, düşüncesiz ve cimri.merhaba arkadaşlar
Belki size basit gelecek buna mı taktın diyeceksin ama hassas biriyim sanırım..
Şimdi benim ailemde ; örneğin babamla alışverişe gittik eve dönüyoruz bir çok poşet var..
babam alabileceği kadarını alır bana bi kaç poşet kalır kardeşim de öyle ağır taşıtılmaz kadınlara. Yani 10 poşet varsa 2-3 tane hafiflerden verilir anneme kızlardeşime ya da bana
Sonuçta erkekler daha ağır taşıyabiliyor yapıları gereği.
Ama eşim sanki tam tersi.. mesela bi yerden dönüyoruz eşit paylaştırıyor .
Mesela bebek arabasını çıkarıcaz bagajdan. Ben çıkarıyım sen puseti yerleştir diyor yani her şey eşit olacak. Ben onları çıkarıp yerleştirirken sen bakıcak mısın diyor.
ama mesela erkek kardeşim elimde bi poşet olsa alır.. centilmenliktir bu yanlış mı düşünüyorum.
çevremde görüyorum o tarz işleri erkekler yapıyor hep. Eşimin ailesi de öyle.
Ya da arabayla bi yere bırakılacak kv mi hiç bırakmaz kp. Otobüslerle gider kadın.
Babam mesela evde ve işi yoksa otobüse bindirmez annemi.
Eşim de hiç sevmiyor öyle almayı falan mesela arkadaşıma gidiyorum dönerken ben gelmeden dön diyor o kadar yoldan gelip beni mi alcakmış.. yani otobüslerle zorlanma falan demiyor hiç.
Bunda bi gariplik yok mu?
Centilmenlik gereğince gücünün yettiği kadarını almalı erkek zaten gerisi kadın alır eşşek gibi yük yuklensinler de demiyoruz yani görevini yapsın yeter biraz nezaketle alakalı sanırım dediğim gibi aileden gormeliydi biraz zor değişirAğır şeyleri taşıtmaz ama illa ben hepsini taşırım düşüncesi yok. Ya da benim ailemdeki kadar hassas değil
Kesinlikle katılıyorum bebüşüüüüm :) kafadarımsın :)Benim babam da kız kardeşimle bana yapardı ama küçüktük o zaman. Şimdi babam ağır kaldıramadığı için kardeşimle ben yükleniriz poşetleri. Biz de camdan yapılmadık, herkes taşıyabileceği kadar yük alabilir adam fıtık olsa daha mutlu olacağınızı sanmıyorum. Ağır şeyleri taşıtmıyormuş da zaten adam.
Evlilik zaten iş paylaşımında eşitlik demek benim gözümde, bu kadar çıtkırıldım olursanız erkeğe fazla erklik ve güç/iktidar yüklemiş olursunuz, gerek yok yani demek istediğimi anlatabildim mi? Centilmenlikle iş yıkmak arasında ince bir çizgi var, aynı evde yaşıyorsunuz ve sorumluluklarınız eşit. Siz ne kadar yoruluyorsanız o adam da yoruluyor.
Kesinlikle katılıyorum bebüşüüüüm :) kafadarımsın :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?