Öncelikle partnerini tanımadığınız ya da çok samimi ve uzun bir arkadaşlığınız olmayan hiçbir karşı cinse bu tarz hitaplarla mesajlar atmayın yanlış anlaşılmaya çok müsait mesajlar. Hele hele bir yöneticinin alt birimine atacağı türden hiç değil. Mesaj içeriğine bakınca sizin karşı tarafa gereksiz bir şekilde yaranmaya ve samimi olmaya çalıştığınıza ilişkin bariz bir hava var.
İkinci olarak iyi ve yardımsever bir yönetici olmak bu değil. Onların özel günlerini resmi bir şekilde kutlamak, bir mesleki sıkıntıları olduğunda görev alanınıza giriyorsa derhal müdahil olmak ve adil davranmak yeterli. Fazlası sizi yönetici olarak başarısızlığa iter. Kaldı ki yapmacık bir sevgi kelebeği gibi hem alt kadronun hem başka birimlerin işlerine koşturmak çevreniz için çok irite edici ve sahte gelebilir. Eğer yoğun çalışıyorsanız, ona göre maaş düzenlemesi ya da ek personel talep etmeniz ya da en kötü işleri birebir denetlemeniz yeterli. Oturup işleri siz yapacaksanız yöneticilik nerede kaldı.
Bu konuyu okuyunca ben sizin özel hayatta neden başarısız olduğunuzu gördüm. Bence siz kendimize değer vermiyor ve karşınızdakinin size değer vermemesini dikkate almadam bodoslama devam ediyorsunuz. Bakın yazışmalarda bile adamların sizi kale almadan, tek bir kelime özel hitap kullanmadan , kısa cevaplarla geçiştirdiğinin bile konu açana kadar farkında değilsiniz. Bence biraz cool olmayı ve değer gördüğünüz kadar değer vermeyi öğrenmelisiniz. Onun bunun işine koşturup , tek taraflı samimiyet kurarak kimseye kendinizi ne sevgili ne arkadaş olarak sevdiremezsiniz. Biraz ağır olmayı ve sakin kalmayı öğrenin. Kendi değerinizin farkına varın ve değer görmediğiniz hiçbir insani ilişkide verici olmayın. Bakın insanların etraflarına yaydığı bir enerjisi vardır. Siz değerli olduğunuzu , değer gördüğünüz kadar değer vereceğinizi ve sizi kırmanın bir bedeli olduğunu hissettirmelisiniz. Kendinizi sevmelisiniz ki değer göresiniz. Ama ben yazdığınız mesajlardan anladığım kadarı ile verdiğiniz enerji, sen ne yaparsan yap ben hayatındayım ve hayatını kolaylaştırmaya ve yanında olmaya devam ederim tarzında. İnsanlara ilginizi , yardımınız ve samimiyetinizi bu kadar kolay vermeyin. Hayatınızdaki insanların bunu kazanmak için çabalasını bekleyin ve kendinizi sevip değer verin.
Mesajıma çok sevdiğim ve hayatımda uyguladığım duvar yazısı ile son vereyim. Sezon sonu gibi takılma Gucci gibi ol, insanlar almak için sıra beklesin, hayatında olman onlara kendini değerli hissettirsin.