Cok mu laubaliyim sizce?

bu benim de dikkatimi çekti. bu şekilde bu insanlara nasıl iş yaptırabilir diye düşünüyorum.
ben işe ilk başladığımda ekip koordinatörüne siz diye hitap etmeye başladım. baktım herkes adıyla sesleniyor, senli konuşuyor. belki yaşça benden küçük, adımla hitap ediyor vs ama benden daha yetkili bana iş veren biri. 2.5 sene oldu hala siz'li konuşurum. değiştirmek olmazdı sonradan, bozmadım ben de. hala bi ona bi de patrona siz derim, değiştirmeyeceğim de. insanlara gerçekten çok fazla yardımcı olur havası verince cıvıtıyorlar. işe yaramıyor yani.

Bazıları yapıyor genelde insanlar çalışıyor caliskanlar ama ben gerçekten günde 16 saat filan çalışıyorum artık çok yoruldum.

Yaşını bilmiyorum da bu hayat tecrübesizleri ham yapar.
Alışacaksın inşallah.
33 yaşmış Lale hanım.
Küçük değil gayet olgun konu sahibi.
Bu kanka ,canımcım falan biraz ergenlikte kalmadı mı ben üniversiteye başladığımdan beri kullanmadım sanırım.
Eşimle böyle konuşan bir iş arkadaşından mesaj gelse bu kadın seninle konuşurken bu samimiyeti nerden buldu? Niçin sınırı yok diye sorgulardım.

bu benim de dikkatimi çekti. bu şekilde bu insanlara nasıl iş yaptırabilir diye düşünüyorum.
ben işe ilk başladığımda ekip koordinatörüne siz diye hitap etmeye başladım. baktım herkes adıyla sesleniyor, senli konuşuyor. belki yaşça benden küçük, adımla hitap ediyor vs ama benden daha yetkili bana iş veren biri. 2.5 sene oldu hala siz'li konuşurum. değiştirmek olmazdı sonradan, bozmadım ben de. hala bi ona bi de patrona siz derim, değiştirmeyeceğim de. insanlara gerçekten çok fazla yardımcı olur havası verince cıvıtıyorlar. işe yaramıyor yani.

sanki üstü değil de öğretmeniymiş gibi davranıyor.

33 yaşmış Lale hanım.
Küçük değil gayet olgun konu sahibi.
Bu kanka ,canımcım falan biraz ergenlikte kalmadı mı ben üniversiteye başladığımdan beri kullanmadım sanırım.
Eşimle böyle konuşan bir iş arkadaşından mesaj gelse bu kadın seninle konuşurken bu samimiyeti nerden buldu? Niçin sınırı yok diye sorgulardım.
Şaşırdım.
Küçük de değilmiş.
Ben hemen eşimi sorgulamam açıkçası.
Gerçekten bazı kadınları görüyorum,erkekler hiç bir adım atmasa da gereksiz yakınlaşmalarda bulunuyor.
Nedenini ben de çok merak ediyorum. Bir gün soracam amacı nedir diye?

Şaşırdım.
Küçük de değilmiş.
Gerçekten bazı kadınları görüyorum,erkekler hiç bir adım atmasa da gereksiz yakınlaşmalarda bulunuyor.

Yani kadınlara da aynı şekilde hitap ediyorum ama etmemeliyim onu anladım.

Şaşırdım.
Küçük de değilmiş.
Sanki bana bu ilgi açlığı gibi geliyor.
Bu samimi davranışlar beni geri itiyor genellikle
Şen şakraklık falan güzeldir de ben iş yerinden sadece iki kişiye abi ve abla derim diğer herkes bey ve hanımdır.

Bir şey daha eklemek istiyorum
Siz şimdi kadın olarak erkek altınıza yazdığınız için çok dikkat veya tepki çekmemiş
Erkerk üst olarak kadın altınıza bebişim, canımcım filan yazsanız daha farklı muamele görürdü büyük ihtimalle

Şen şakraklık falan güzeldir de ben iş yerinden sadece iki kişiye abi ve abla derim diğer herkes bey ve hanımdır.

Yani ilgi açligim olmuşsa bile erkeklerden bi ilgi beklemiyorum çünkü kadınlara daha bile samimiyim erkek ilgisi gelecekse de samimi davrandığım kişilerden gelmesin yani bu eleştiriyi kabul etmem.

Bir şey daha eklemek istiyorum
Siz şimdi kadın olarak erkek altınıza yazdığınız için çok dikkat veya tepki çekmemiş
Erkerk üst olarak kadın altınıza bebişim, canımcım filan yazsanız daha farklı muamele görürdü büyük ihtimalle

Evet olabilir onu da düşündüm.

ilgi değil de
ben konu sahibinin konularını da düşününce onaylanma ihtiyacı olduğuna emin oldum.

Yani ilgi açligim olmuşsa bile erkeklerden bi ilgi beklemiyorum çünkü kadınlara daha bile samimiyim erkek ilgisi gelecekse de samimi davrandığım kişilerden gelmesin yani bu eleştiriyi kabul etmem.
Sizin özelinizde demedim ama eğer ortamda bir insan konumu ve yaşına rağmen bu şekilde üslupla yaklaşınca öyle hissediyorum. Son iki konunuzu gördüm arkadaşınız da aşkımlı konuşması falan sizin ortam zaten çok değişik. Bu sebeple ortamdaki insanların böyle düşüneceğini düşünmüyorum.

Bu konuşma şekilleri hiç normal değil. İş yerinde kabul edilebilir asla değil. Kaç yaşında kadınsınız böyle ergen gibi konuşmak hiç ama hiç yakışmıyor. Bu üslupla ortamlarda yılışık bulunuyorsunuzdur diye düşünüyorum kusura bakmayın. Arkanızdan böyle düşünüyorlardır muhtemelen.

Benim yakin bir arkadasım da böyledir.Sicakkanli davranır bak Derya yapma yanlis anlasilacak basın ağrıyacak deriz ben mesafemi bilirim der arkadaşca yaklastıgı kim varsa hepsi yanlış anladı arkadaslıkları kötü bitti yıpranan kendi oldu oysa mesafe baştan korunsa kimse üzülmez.Mesaj yazdıgıniz kisiler evli mi bilmiyorum ama evli olmasalar dahi canım canımcım türünden kelimeler karşı tarafın bunu yanlış anlamasına yol acabilir

İlgi açlığı olsun tamam da neden sosyal hayatta doldurmuyor.
Bizler ne yapabiliriz yani?
Gerçekten soracam bir gün.

Onaylanma ihtiyacınızın, uzun zamandır psikologa gitmenize rağmen düzene girmedi ise psikologunuzu mu değistirseniz ?

Daha önce ki konularinizda da bu teklif edilmişti size ama memnun oldugunuzu söylediniz hep

ilgi değil de
ben konu sahibinin konularını da düşününce onaylanma ihtiyacı olduğuna emin oldum.

Onaylanma ihtiyacınızın, uzun zamandır psikologa gitmenize rağmen düzene girmedi ise psikologunuzu mu değistirseniz ?

Daha önce ki konularinizda da bu teklif edilmişti size ama memnun oldugunuzu söylediniz hep
Onaylanma ihtiyacı nedir,ilk defa duydum da laubali yaklaşımla nasıl bir onay alacak ki?
33 yaşında insanın bunun yanlış olduğunu bilmemesi büyük problem bence.

Evet hala aynı adama gidiyorum memnun olmamin sebebi biraz gelisme de gosterdim yani adama gittigimden beri mesela 99 kiloydum ilk gittigimde ve cok depresiftim su an 72 kiloyum hayatimi biraz daha iyilestirdim tabi DEHB ve depresyon ilaclari da kullaniyorum, bu adamdan once de cok psikolog psikiyatrist degistirdim artik yoruldum kendimi anlatmaktan,

Onaylanma ihtiyacı nedir,ilk defa duydum da laubali yaklaşımla nasıl bir onay alacak ki?
33 yaşında insanın bunun yanlış olduğunu bilmemesi büyük problem bence.
Onaylanma ihtiyacı benlik saygınızdaki eksiklikle yakından ilgilidir. Bu eksiklik birçok faktörden kaynaklanabilir. ... Benlik saygısı azaldıkça, her şey için başkalarının onayını alma gereği artar. Onay arayan kişi, bir bukalemun gibi hareket eder; içinde bulunduğu ortama göre renk değiştirir
Alıntı

Onaylanma ihtiyacı benlik saygınızdaki eksiklikle yakından ilgilidir. Bu eksiklik birçok faktörden kaynaklanabilir. ... Benlik saygısı azaldıkça, her şey için başkalarının onayını alma gereği artar. Onay arayan kişi, bir bukalemun gibi hareket eder; içinde bulunduğu ortama göre renk değiştirir
Alıntı
Çok teşekkür ediyorum.

Back
X