Çok mutsuzum dertlerin en büyüğü bende

Ben de İstanbulda yaşıyorum Diyarbakıra atandım yerimde duramıyorum heyecandan yollar açılsa da gitsem diyorum her gün fotolarına bakıyorum. Tanrım içimdeki Diyarbakır aşkının nedeni ne peki =)))) Hayatımda görmediğim bir şehir oysa. Hakkınızda hayırlısı olsun ne diyelim, kimine dert kimine mutluluk sebebiymiş meğer =)

Evet en büyük dert sizdeymiş, daha önce kimse şark görevi için falan batıdan doğuya gelmemişti. Zaten biz düzen falan kurmuyoruz hiç doğduktan sonra ülkeyi boydan boya gezdirdiler öyle alışmayalım hiçbir yere diye. Abartmayı da abartmışsınız, böyle düşünmeye devam ederseniz bir kaç üye var ay alışamadım öldüm bittim özledim diye konu açan onlardan biri olursunuz. Bazı meslekleri ya da o mesleklerden eşleri seçerken anyaya da konyaya da gidebileceğimizi biliyoruz diye biliyorum ben ama . Artık ya tahine pekmez katacaksınız ya da kocayı boşayacaksınız başka yolu yok . Allah başka dert vermesin .

Ben de İstanbul’da yaşayan insanların bu tribini anlamıyorum, diğer büyükşehirlerden başka yere gidenler bu kadar abartmıyor ama İstanbul’dan başka yere gidince niye bu kadar isyan ediliyor hiç anlamıyorum. Açıkçası ben kalabalık bir yerde yaşamaktansa küçük sakin bir yeri tercih ederim. Neyse. Konu sahibi başka şehirleri görmemiş bile neredeyse o yüzden büyütüyor galiba. Diyarbakır değil başka bir yer olsa yine dünyası başına yıkılırdı muhtemelen. Değişik bir yerde yaşayacaksınız yeni insanlarla tanışacaksınız bence çok güzel bir deneyim. Dertlerin en büyüğü asla değil.

Aa ben de ilerde evlenip diyarbakirdan istanbula tasinacagim icin uzuluyorum inanir misiniz? Sadece gelip bu kadar agladiginiz icin utanmanizi diliyorum burda yasayanlar adina. Keske herkes gelip gorse de her izledigimize her okudugumuza inanacak kadar sig kalmasak diyorum. Hayirlisi olsun hakkinizda :)

Tayinciyseniz bu durumlara alistirmalisiniz kendinizi biz de 2 yıldır şark dayiz bizim bulundugumuz yer küçük sartlar kısıtlı ama Diyarbakır gelişmiş büyük şehir hiç sıkıntı yapma o yönden alistigimiz ortamlardan kopup tekrar sil baştan başlıyoruz kolay değil tabi ki bulundugumuz şehirle Diyarbakır 1.30 saat 2 ayda 3 ayda gipi geliyoruz korktugunuz gibi biryer değil inanın

Istanbul'dan Ankara'ya tasinmistim. Istanbullularin Ankara'ya karsi garip, ustten bakan bi tavri olur ya hani, "en guzel tarafi istanbul'a donmesi" filan. Basta Ben haspam da ayni o tavir icindeydim "ayh cok sikici" filan. Ankara'dan tasinirken o kadar agladim ki. O kadar guzel bir hayatim vardi ki. O kadar guzel dostluklar kurmustum ki. Tabi Ankara Diyarbakir'a kiyasla daha buyuk, baskentimiz, bircok seyin merkezi. Ama en yakin arkadaslarimdan biri Diyarbakirli oldugu icin biliyorum gayet guzel, kocaman sehir, tarihi, kultur var, dogunun Paris'i diyorlar. Adim gibi eminim cok seveceksiniz ve ayrilmak istemeyeceksiniz. cok yakin dostluklar kuracaksiniz. Gunumuzde dogumdan olene kadar ayni sehirde yasanmiyor yani, hayatta yeni yeni yerler, kulturler, insanlar tanimak lazim. Ilk aylarda bol bol yemek kulturunu tanirdim ben olsam bu sekilde adapte olurdum. Korkmayin bu kadar bence guzel seyler sizi bekliyor.

Şöyle anlatıyım biz Diyarbakırda insan yiyoruz kahvaltıda o yüzden kendinize bir hayat sigortası yaptırmanız şart ayrıyetten d.bakıra geldiğinizde her gün kafanıza atom bombaları düşücek, asit yağmurlarını falan saymıyorum bile... Sizin yerinizde olsam sırf Diyarbakıra gitmemek için eşimden boşanırdım! Xd

Isteseniz bu kadar sacmalayamazdiniz.

Belki sizlere komik geliyor ama inanın yaşamayan bilemezsiniz alıştığınız biryerden kopup başka bir yerde aynı proplemler le sıkıntılarla karşılaşmak kolay değil insanı yıpratıyor bazi insanlar ayni şehirde mahalle değiştirirken binkez düşünüyor

İzleyip okuduklarimizda da kötü bir şey yok ki ben de Diyarbakır'a hiç gitmedim ama çok gelişmiş olduğunu hatta doğunun parisi dendiğini biliyorum mesela. İnsanlar Diyarbakır'a atanmak için can atıyor. Ki öyle olmasa bile dünya başına yıkılacak kadar ne olabilir acaba merak ettim doğrusu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…