Eee buradan biri çıkıp biz açız, sen ülke gezemiyorum diye ağlayacak duruma mı geldin, utan dese ne yaparsınız?Hayır aynı durumdayız bence beni kimse anlamadı yaasla şükretmiyorum öyle bir algı yaptılar aman şükür diyen kesim değilim tammmm aksine.. ben biraz hassas davrandım
bu arada 60 bine aldığım arabayı suan asla alamam maalesef.. her yıl 1 ülke gezen insandım suan gidemiyorum geçen gün ciddi ciddi buna üzüldüm zaten regl dönemimdi ağlayacaktım. Aynı para suan hiçbir şey etmiyor diye.. Ben konu açmaya bunca insanın Bizden daha da kötü olmasına üzüldüm
Aa hamilemiydiniz çok sevindim. Sağlıkla doğsun
Eğer bu konuyu peynir alamayan insanla aynı yere açsaydım evet derdi diyebilirdi.Eee buradan biri çıkıp biz açız, sen ülke gezemiyorum diye ağlayacak duruma mı geldin, utan dese ne yaparsınız?
Daha fazla okuyup, daha fazla kazanmak hayat kalitenizi, genel kültürünüzü yükseltmek için çabalamanız suç mu?
Pekala hakkınız...
Benimde çocuğunu yurt dışında okutan tanıdıklarım var, ben okutamıyorum diye utanmaları mı lazım?
Hassasta olsak tepkilerimizi ölçmek gerekir bence.
Ama bu sizin suçunuz olmazdı, utanması gerekende siz olmazdınız.Eğer bu konuyu peynir alamayan insanla aynı yere açsaydım evet derdi diyebilirdi.
Ama bu sizin suçunuz olmazdı, utanması gerekende siz olmazdınız.
Çocuğum bu sene üni kazandı çok şükür.
2 yıl hazırlandı sınava, bu sürede ihtiyaçlarımızdan kısıp dershanelere döktüğüm para, geç saatlere kadar uzayan derslerde peşinde koşmamız, çocuğumun yaşadığı stres, yaşıtları gezerken odalara kapanıp ders çalışması, bunaldım diye ağlaması.
Diğer yanda çocuğunun geleceği umrunda olmayan anne/baba, ders çalışmak yerine sokaklarda fink atan genç.
Bunlar ikisi hayatlarını kazanmaya başladığında benim çocuğuma utan derse, bilakis gurur duyarım demeli.
Ha alım gücü düşük bir ülkedeyiz, malesef karnını zor doyuran insanlar var. Allah hepsinin yardımcısı olsun, çıkış yolu göstersin. Ama sorumlusu sen yada ben değiliz ki. Dua etmekten elimiz erdiğince destek olmaktan başka ne gelir elimizden.
12 bin lira büyük bir para değil . Maalesef değil keşke olsaydı.Markete girin aylık alışveriş yapın en az 1000 ile 1500 lira kira varsa aidat ile beraber en az 2000 2500 arası ..faturalar en az 1000 veya 1500 benzin var sağlık harcamaları var giyim olabilir.Cocuk varsa zaten hesap hepten şaştı gitti.12 bin lira ile sadece yaşanır.İnsanca yaşanmaz yaşanır sadece.Aylık gelir 12 bin tl , suan kira ödemiyorsunuz altınızda 200 bin tl lik araba.
Arkadaşlar bu konular bana mı saçma geliyor ???
Bu forumdaki çoğu aile o parayı kazanmayıp binlerce lira kira ödüyor hayır hiç mi utanmıyorsunuz böyle konu açmaya ?
Aylık gelirim iyi ama evim yok yatırımım yok kiradayız aylık gelirimiz eh işte olmasına rağmen asla birikim yapamıyoruz çocukta yok. Daha fazla nasıl gelir elde ederiz diye düşünüyoruz eşimle ama bir kez bile sizin gibi nispete konu açmadım Açmam!!!
En fazla ekonomimiz kötü diye es dostla dertleşiyorum. ve ciddi anlamda canımız sıkılıyor her gün ama asgari ücretle geçinmeye çalışan kirada bir sürü insan var arkadaslarımdan vs onlara Ve kendime çok üzülüyorum.
İnsan da utanma olur.
Vah vah evi yokmuş iban atta para yollayalım aramızda yok abi gerçekten cinnet konusu oldu bu sitede yazılanlar yeter be
Hayırlı uğurlu olsun sağlıcakla dünyaya elsin bebeğinTeşekkür ederim ceycey
Allah nasip ederse bir kızım olacak
Aynen onu diyorum çok sagolun kastettigim birda dertlesmek istedigim buydu.Ortalamanin uzerinde maas aliyor gibi gorunsek te alamiyoruz.Bir arkadas yazmis 450 bin e ev bulamiyorum benim de alabilecegim limit o ama ev yok.Cocugum gideri,arac sigorta mtv kasko yakit gideri,mutfak masrafi,az da olsa oturdugumuz yere verdigimiz miktar,faturalar derken abartisiz soyluyorum suan hesabim ekside.Kurus param kalmiyor.Sanmayın ki luks yasiyoruz hayir.Inanin cocuk sebebiyle dengeli besin icin kismiyoruz ama hergun et yemiyoruz.daha kötü ama konu sahibinin şımarıklık yaptığını hiç düşünmedim
aksine kadın diyor ki ben daha bu maaşa alamıyorum durum o kadar vahim diyor.
Aynen öyle gecen ay saglik masrafi cikti 1500 tl ekstra mesela.Sigortaya ragmen harcadigim bu.12 bin lira büyük bir para değil . Maalesef değil keşke olsaydı.Markete girin aylık alışveriş yapın en az 1000 ile 1500 lira kira varsa aidat ile beraber en az 2000 2500 arası ..faturalar en az 1000 veya 1500 benzin var sağlık harcamaları var giyim olabilir.Cocuk varsa zaten hesap hepten şaştı gitti.12 bin lira ile sadece yaşanır.İnsanca yaşanmaz yaşanır sadece.
Ev fiyatlarina bakinca bu gelirle alinmiyor malesef.Evler 700 bin den basliyor 450 500 e ev yok 1+1 veriyorlar o paraya.Nasil aliyim?Birikiminin var arabaniz var aylık 12bin geliriniz var. Nasıl alamıyorsunuz anlamadim. Evet 12bin çok bir para değil ama hiç yoktan 1 2 sene dişinizi sıksanız yine alırsınız bir ev.
En kötü arabayı satıp düşük bir model alabilirsiniz
Bilmiyorum bu şartlarda olsam mutlaka bir evim olurdu. Biraz sıkıntı cekmeden de mal sahibi olunmuyor
Aynen öyle, çift emekli maaşı girmeyen evleri düşün birde. O yaşta çalışamazlar da, gençken yaptığın ev kira giderini ortadan kaldırır kalan para anca öldürmez yaşatır.bir de ev almak asla şımarıklık değil
ASLA
ASLA
ASLA
şimdi emekli olduğunuzu düşünün 56 yaşlardasınız karı koca emekli olun hadi 5bin maaş girsin evinize.
kirada ne kadar kalacak o paradan elinize?
hep böyle genç dinamik kalmayacağız
bir kombi bozulsa, bir hastalık olsa, bir dişin kırılsa haydaaa yandın.
Onu dusunmeye basladimDaha düşük fiyatların olduğu bir şehirden alamaz mısınız
biz de aynen böyle yaptık eski konularımda da yazmıştım ama herkes o zaman "eviniz yokken yatırımlık ev mi alınır" diye dalga geçmişti. O zaman ev almamış olsaydım şimdi oturduğum evi hayatta alamazdım.Geçim gerçekten çok zor artık, alım gücü iyice düşmeye başladı.
Ben forumda ki çoğu üyeye göre yaşça daha büyüğüm.
Evlilik hayatı olarakta öyle.
Sizlere tavsiyem elinizde birikmişiniz varsa ve istediğiniz ilçeden bir ev alamıyorsanız
Oturmayacak olsanız da daha makul bir ilçeden alın ve paranızı en azından menkule bağlamış olun
Kiraya verir üstüne biraz ekler siz kirada yaşarsınız
Ama elinizde ki para değer kaybetmez en azından
Emlak piyasası ile birlikte büyür
İleride şarlar ne gösterir bilinmez o evi satar peşinat yapar istediğiniz ev için kredi çekersiniz
İstediğiniz ev için geçiş süreci gibi düşünün
Gönül hep en iyisini ister, bizim ilk aldığımız evimizde bu amaçla alınmıştı
Sonra sattık üstüne biraz ekledik başka ev aldık
Aylık gelir 12 bin tl , suan kira ödemiyorsunuz altınızda 200 bin tl lik araba.
Arkadaşlar bu konular bana mı saçma geliyor ???
Bu forumdaki çoğu aile o parayı kazanmayıp binlerce lira kira ödüyor hayır hiç mi utanmıyorsunuz böyle konu açmaya ?
Aylık gelirim iyi ama evim yok yatırımım yok kiradayız aylık gelirimiz eh işte olmasına rağmen asla birikim yapamıyoruz çocukta yok. Daha fazla nasıl gelir elde ederiz diye düşünüyoruz eşimle ama bir kez bile sizin gibi nispete konu açmadım Açmam!!!
En fazla ekonomimiz kötü diye es dostla dertleşiyorum. ve ciddi anlamda canımız sıkılıyor her gün ama asgari ücretle geçinmeye çalışan kirada bir sürü insan var arkadaslarımdan vs onlara Ve kendime çok üzülüyorum.
İnsan da utanma olur.
Vah vah evi yokmuş iban atta para yollayalım aramızda yok abi gerçekten cinnet konusu oldu bu sitede yazılanlar yeter be
Onu dusunmeye basladim
Söylemezsem çatlayacağım kesin o yüzden söyleyeceğim
Asgari ücret almadığımız için asgari ücret alanlara karşı kendimizi mahçup mu hissetmemiz gerekiyor?
Bir de niye sadece en alt sınırı baz alarak dertlenme zorunluluğumuz var?
Herkes kendi mevcut şartları içinde deRtleniyor işte
Kim böyle yapmıyor ki?
Kadın sanki villadan daha büyük villaya çıkamıyorum, eve de 250.000 giriyor ama yetmiyor demiş gibi yersiz bir linç
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?