Çok mutsuzum ev alamiyorum..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eee buradan biri çıkıp biz açız, sen ülke gezemiyorum diye ağlayacak duruma mı geldin, utan dese ne yaparsınız?
Daha fazla okuyup, daha fazla kazanmak hayat kalitenizi, genel kültürünüzü yükseltmek için çabalamanız suç mu?
Pekala hakkınız...
Benimde çocuğunu yurt dışında okutan tanıdıklarım var, ben okutamıyorum diye utanmaları mı lazım?
Hassasta olsak tepkilerimizi ölçmek gerekir bence.

Eğer bu konuyu peynir alamayan insanla aynı yere açsaydım evet derdi diyebilirdi.

Eğer bu konuyu peynir alamayan insanla aynı yere açsaydım evet derdi diyebilirdi.
Ama bu sizin suçunuz olmazdı, utanması gerekende siz olmazdınız.
Çocuğum bu sene üni kazandı çok şükür.
2 yıl hazırlandı sınava, bu sürede ihtiyaçlarımızdan kısıp dershanelere döktüğüm para, geç saatlere kadar uzayan derslerde peşinde koşmamız, çocuğumun yaşadığı stres, yaşıtları gezerken odalara kapanıp ders çalışması, bunaldım diye ağlaması.
Diğer yanda çocuğunun geleceği umrunda olmayan anne/baba, ders çalışmak yerine sokaklarda fink atan genç.
Bunlar ikisi hayatlarını kazanmaya başladığında benim çocuğuma utan derse, bilakis gurur duyarım demeli.

Ha alım gücü düşük bir ülkedeyiz, malesef karnını zor doyuran insanlar var. Allah hepsinin yardımcısı olsun, çıkış yolu göstersin. Ama sorumlusu sen yada ben değiliz ki. Dua etmekten elimiz erdiğince destek olmaktan başka ne gelir elimizden.

Daha düşük fiyatların olduğu bir şehirden alamaz mısınız

bir de ev almak asla şımarıklık değil
ASLA
ASLA
ASLA
şimdi emekli olduğunuzu düşünün 56 yaşlardasınız karı koca emekli olun hadi 5bin maaş girsin evinize.
kirada ne kadar kalacak o paradan elinize?
hep böyle genç dinamik kalmayacağız
bir kombi bozulsa, bir hastalık olsa, bir dişin kırılsa haydaaa yandın.

12 bin lira büyük bir para değil . Maalesef değil keşke olsaydı.Markete girin aylık alışveriş yapın en az 1000 ile 1500 lira kira varsa aidat ile beraber en az 2000 2500 arası ..faturalar en az 1000 veya 1500 benzin var sağlık harcamaları var giyim olabilir.Cocuk varsa zaten hesap hepten şaştı gitti.12 bin lira ile sadece yaşanır.İnsanca yaşanmaz yaşanır sadece.

daha kötü ama konu sahibinin şımarıklık yaptığını hiç düşünmedim
aksine kadın diyor ki ben daha bu maaşa alamıyorum durum o kadar vahim diyor.
Aynen onu diyorum çok sagolun kastettigim birda dertlesmek istedigim buydu.Ortalamanin uzerinde maas aliyor gibi gorunsek te alamiyoruz.Bir arkadas yazmis 450 bin e ev bulamiyorum benim de alabilecegim limit o ama ev yok.Cocugum gideri,arac sigorta mtv kasko yakit gideri,mutfak masrafi,az da olsa oturdugumuz yere verdigimiz miktar,faturalar derken abartisiz soyluyorum suan hesabim ekside.Kurus param kalmiyor.Sanmayın ki luks yasiyoruz hayir.Inanin cocuk sebebiyle dengeli besin icin kismiyoruz ama hergun et yemiyoruz.

Birikiminin var arabaniz var aylık 12bin geliriniz var. Nasıl alamıyorsunuz anlamadim. Evet 12bin çok bir para değil ama hiç yoktan 1 2 sene dişinizi sıksanız yine alırsınız bir ev.
En kötü arabayı satıp düşük bir model alabilirsiniz
Bilmiyorum bu şartlarda olsam mutlaka bir evim olurdu. Biraz sıkıntı cekmeden de mal sahibi olunmuyor

Aynen öyle gecen ay saglik masrafi cikti 1500 tl ekstra mesela.Sigortaya ragmen harcadigim bu.

Ev fiyatlarina bakinca bu gelirle alinmiyor malesef.Evler 700 bin den basliyor 450 500 e ev yok 1+1 veriyorlar o paraya.Nasil aliyim?

Aynen öyle, çift emekli maaşı girmeyen evleri düşün birde. O yaşta çalışamazlar da, gençken yaptığın ev kira giderini ortadan kaldırır kalan para anca öldürmez yaşatır.
Biz eşimle şu çocukları okutalım elleri ekmek tutsun, evimiz var kira gideri olmayınca emekli maaşları ile geçinir gideriz diyoruz. Sonra aklıma bunları düğün dernek işleri geliyor, bizim hastalık sağlık durumlarımız geliyor. Çocuklara sıkıntı olmamak için emekli maaşlarından hariç bir kazanç kapımız olmalı diyoruz.

Ya yazmaktan korkuyorum şimdi ama kızım yaz tatilinde dil problemini halletmek için yurt dışına çıkmak istiyor.
Yapacağı meslek için gerekli hatta diğer mezunların arasından sıyrılmak, iş bulabilmek için 2. dilide üni bitmeden halletmeliyim diyor. İnan arabamı satıp göndermeyi düşündüm çünkü çocuk baktığın zaman haklı. İşsiz üniversiteli dolu ülke ve kendisine donanım eklemek zorunda.

biz de aynen böyle yaptık eski konularımda da yazmıştım ama herkes o zaman "eviniz yokken yatırımlık ev mi alınır" diye dalga geçmişti. O zaman ev almamış olsaydım şimdi oturduğum evi hayatta alamazdım.
Hatta o ev yerine Karaburundan baktığım arsayı da alabilirdim yine " saçmalama" diyenler yüzünden bir de daha çok ödeme yapamaz mıyım korkusuyla almadım evi 350 ye sattığım zaman arsa 750 idi.

Hanımefendi enflasyondan haberiniz var mı? 12.000 TL’yi ne sanıyorsunuz bilmem ama eğer konumuz İNSANCA yaşamaksa bir meblağ değil. Ayrıca ne nispeti Allah aşkına, asgari üctet alan da bir zahmet sorgulasın biraz sandığ giderken, askıda ekmek alıp şükreden ekonomi süper diyen görüyor bu gözler. Hasbinallah sanki kadın jetim var cınım ama hayat çık pıhılı, Şeyma Subaşıylan yarışamiyiriz dedi.

Kadın sanki villadan daha büyük villaya çıkamıyorum, eve de 250.000 giriyor ama yetmiyor demiş gibi yersiz bir linç

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…