- 20 Eylül 2014
- 1.941
- 2.668
- 333
- Konu Sahibi umutsuzkelebekkk
-
Cok uzuldum senin icin, birazda ilerdeki kendimi gordum sanki. Cok kiskanc bi sevgilim var, cok sey kisitlar. Simdilik cok ilgili deger veren sevdigini gosteren. Ama evlenince degisio bunlar, nolucak bizim bu halimizCok denedim, ama olmuyor iki üc gün degisip ertesi gün yine ayni oluyor, hepside annesinden kaynaklaniyor ben evde olmadigimda veya o is yerindeyken annesi arar ve saatlerce konusurlar anne kiz gibi herseyimizi anlatir annesine evde bir gizlimiz saklimiz yok! Biz daha balayinda gidemedik hep dedim esime maldivlere gitmek istiyorum diye tam söz verirken kayinvalidem bizden borc para istedi, (bu arada ozamanlar evleneli 3 ay olmustu) daha yeni evliydik evimde cok eksik vardi gezmek tozmak istiyorduk borc aldiklari parada az bir miktar olmadigi icin 15.000 tl civarinda bir miktardi bende dedim esime ver annenlere onlari ihtiyaci var diye.. Keske yapmasaydim keske yüz vermeseydim onlara hic hak etmediler
Cok
Cok uzuldum senin icin, birazda ilerdeki kendimi gordum sanki. Cok kiskanc bi sevgilim var, cok sey kisitlar. Simdilik cok ilgili deger veren sevdigini gosteren. Ama evlenince degisio bunlar, nolucak bizim bu halimiz
eşinin ailesini sana karşı üstün tutması ve defol git ifadesi dışında bi sorunu yok...
yani diğer benzer kabalıklar tüm erkeklerde olur..
aileler arası dengeyi zamanla kurabileceğine inanıyosan kurtarılabilir evliliğin..
nazara mı geldiniz ne..
kendi evliliğime benzettim..
sevgiliyken dillere destan bi aşkımız vardı, şuan benim de eşim ilgisiz..
ama onun dışındaki problemleri yavaş yavaş çözdüğümüz için evliliğimize zaman tanıyorum..
inşallah en kısa zamanda musmutlu olursunuz tatlım..
şimdilik bebek düşünme ve eşinle güzel diyalog kurarak iletişimini kuvvetlendir..
sonrasında inşallah sözünü geçirebileceğin bi kıvama gelirsiniz..
Allah yardımcınız olsun..
Off evlenmeden once seviyoda ondan kiskaniyo diye dusunuodun demi, ben oyle diyorum ama asiri kiskanc yani. Boyle kiskanclik gormedim ben evlendikten sonra degidir diye korkuyorum ...Benim esimde cok kiskanc hemde asiri bir sekilde. Biri baksa bana kizar, soyle giyin boyle giyin evlendikden sonrada daha kotu oldu benim icinBak yazdiklarimda sana ders olsun ister 10 sene tanis ister 1 evlenince degisiyorlar, evlilik aski da bitiriyor sevgiyide.. Ben esimi cok sevmistim, onun icin yapmadigim kalmadi. Dusunsene butun gencligimi ona verdigimi, herseyi bir kenara birakip evlilik kervanini sectigimi.. Sirf onun icin yaptin simdi ise cok pismanim, hergun agliyorum uzuluyorum.. Yuzum gulmuyor artik
O zaman vaktiniz var hiç bir şeye geç kalmış değilsiniz, eşinizle iletişi tekrar kurmaya çalışın ona ve kendinize bir hatta birkaç fırsat daha verin, tam emin olmadan çocuk yapmayın. baktınız ki gideri var devam edin, ama baktınız ki sorunlarınız artarak devam ediyor o zaman evliliğinizi gözden geçirin tekrar, gerekirse farklı çözüm yolları üretin, danışmana falan gidin... Olmadı ayrılık yolları görülür zaten...
ama şunu belirtmeden geçemiycem siz diyorsunuz ya, yaşıtlarım flört ederken ben evlendim. bu açıdan bakarsanız yoluna girebilecek bişeyler varsa bile siz bunu göremezsiniz, kafanıza da bunu takmayın artık sonuçta o yaşıtlarınızda 23 den itibaren evlilik fikrine girecekler ve hatta evlenememe korkusu yaşayacaklar(burada da böyle konular zaman zaman açılıyor) yani kendinizi hemen evlendim hayatımı yaşayamadım moduna sokarsanız evliliğinizi de yok yere harcamış olursunuz, zaten bikaç yıl sonra evlenecektiniz öyle düşünün.
Anketin sonucuna göremi hareket edeceksiniz? Yani cogunluk bosan derse bosiycaksiniz, yoksa devam evli kalacaksiniz....Enteresan...
Ergen yasta ask sanip bi maceraya atmissiniz kendinizi, simdi artik karakteriniz oturuyor ve neyin ne oldugunu anliyorsunuz... Madem son seneniz okulunuzda, bitirin, iyi bi is sahibi olun, kendi ayaklariniz üzerinde durunca kendinize yeni bi hayat kurun kimseye muhtac olmadan.... Bu sürectede güclü kalabilmek icin, geleceginizi, güzel günleri hayal edin, plan program yapin ilerisi icin... Baska careniz yok gibi...yagmurdan kacarken doluya tutulmusunuz, dahada beter olmasin hayatiniz, düsünüp emin adimlar atin...
Off evlenmeden once seviyoda ondan kiskaniyo diye dusunuodun demi, ben oyle diyorum ama asiri kiskanc yani. Boyle kiskanclik gormedim ben evlendikten sonra degidir diye korkuyorum ...
Allah sabir versin sana canim dua edicem senin icin, insallah duzelirGüzelim benim esimde cok kiskanc hemde cok! Tabi erkekden erkege degisiyor bazileri kiskanc olmayi birakiyor bazileri ise dahada abartiyor
Selam bayanlar, size biraz kendimden bahsetmek istiyorum ayni zamanda derdimi de anlatmak istiyorum umarim bana yardimci olursunuz.
18 yasindayim, (yakinda 19) yurtdisinda yasiyorum 4 sene önce esimle tanimistik ben hala cocuktum ama ilk sevgilimdi herseyimi ben onunla ogrendim sevmeyi, sevilmeyi herseyi onunla yasadim. Ailemin istemedigi halde yalvar yakar evlendik birbirimiz icin ölürdük ozamanlar. Herkes bizim askimizi konusurdu, hatta nisanliyken bile bütün arkadaslarim bizim iliskimze heveslenirdi.
Biz asaga yukari bir senedir evliyiz, ama cok buyuk bir sorun var. Esim cok degisti, ben ondan cok sogudum. Icimde ne sevgi ne saygi diye birsey kaldi. Eskisi gibi sevmek istiyorum ama olmuyor, ne yapsam ne etsem kendimi okadar cektim ki ondan. Esimin ailesi cok degisik bir aile, cocuklarina hersey yasaklayan herseylerine bir laf sokan, ve hala esim cocukmus gibi davranirlar. Bu benim cok zoruma gidiyor, kayinvalidem esimi arar sorar ne yedin ne yapti esin ne ictin süt ic oglum bal ye oglum falan. Bu beni cok etkiliyor, ayni zamanda bazen yemek yapamiyorum ögrenciyim ve okuldan bazen saat 17 de bile cikiyorum son senem ve bu yüzden elimden geleni yapmaya calisiyorum ki gelecegimde acik olsun diye. Bazen yemek yapmam kayinvalidem esimi arar niye yapmadi falan diye arkamdan konusur, esim bana bugune kadar hak vermedi beni ailesine karsi korumadi hep laf yedim herseyde kotu olan ben oldum esim hep sustu ailesini herkezden önceye aliyor oysa ben evlenmeden önce annemi babami karsima alip biz evlenecegiz ne dersiniz de demistim.. Ben elimden geleni yapmaya calisiyorum, ev isi olsun yemek olsun börekler cörekler yapiyorum okuldan erken ciktigim günler veya hafta sonu. Kac kez kayinvalideme göturdum hic biri yiyipde güzel olmus demediler ama önumdede atmadi. Esim beni hic önemsemiyor, aylik gelirimiz cok sukur iyi olduguna göre esim bana ne hediye ne supriz yapar, önceden boyle degildi tabi, ama cok degisti bana cok kotu kelimeler eder, hatta bazen buyuk tartismalarda esyalarini topla annenlere defol git der.
Anneme anlatinca sen cok cahilsin kizim falan fistan diyerek beni avutuyor ama artik dayanamiyorum. Cok zor bir deprasyon dönemi geciriyorum suan bu nedenle ehliyetimi bile alamadim bana doktor deli raporu almami istedi. Buda beni cok uzuyor. Bana kalsa ayrilmak istiyorum, ama annem kendin istedin bizden birsey bekleme diyor, babanla anlasamadigin icin hemen evlenmek istedin simdide geri dönmek istiyorsun diyor. Bana kalsa babamin evinede dönmem ama artik dayanamiyorum. Bu aksamda yine esimle küsüz ve yine agliya agliya uykuya dalacam.. Okadar cok sey varki hangisini anlatacagimi bilmiyorum ama sizden akil istiyorum yardim istiyorum.. Ne yapmaliyim? Gitmeli miyim? yoksa kalip bir sans daha mi vereyim? Lutfen bana cevap verin, cok zor bir durumdayim..
Allah sabir versin sana canim dua edicem senin icin, insallah duzelir
Cok tessekür ederim! Aslinda var, yorumlardada bir kisiye cevap yazmistim esim benim ailemi istemiyor, gidip gelmelerini benide onlara göstermiyor 1 senedir evliyim annem bana sadece 3 kere geldi ne bir cayimi icti nede baska bir seyNazara geldik sanirim, cunku okadar sey okadar kisa zamanda degisti. Umarim bizimkiside duzelir yoksa bozulacak bu is benimde gencligim harcanmis olacak..
Mutsuzum sana anlattım beni ciddiye almadım bu ilişkiye verecek emeğimde sabrımda kalmadı diyeceksin ve kendi hayatına bakacaksın genceciksin ..Esim meslegini alali 3 sene oluyor araba mühendisi kendi firmasi var o yüzden hic evde olmuyor hep aksamlari evde oluyor. Ama su soru var aklimda esime nasil demeliyim? yani nasil anlatmam lazim ayrilmak istedigimi
Çocuk değil misiniz çocuksunuz. Annesi ne yapsın gelin zaten çocuk o da oğlunu düşünüyor fazla abartıya kaçıyor olabilir ama siz de evlililiği çocuk oyuncağı gibi görmüşsünüz evlendiğiniz zaman eşinizin ailesiyle de evlendiğinizi onların karakterinin de önemli olduğunu düşünmemişsiniz ve o kadar sene çıktık deseniz de çocuk aklıyla evlilik için muhakeme yapacak bilinç oluşmamış ki henüz yani aceleniz neydi öyle yakında 19 olacak demeyle yaşınız büyümüyor 18 yaşında ve halen okuyorsunuz evli bir kadınsınız ne yazık ki siz bunu hazırlamışsınız. Gelirimiz iyi diyorsun nasıl iyi sen öğrencisin o da küçüktür herhalde çalışıyor mu ne yapıyor? ayrıca ehliyet olayını da anlamadım deli olduğunu nereden anlamış hocan arabayı sürememenden mi ne alaka deli raporu. Arkanızdan atlı kovalıyor gibi evlenin sonra da gelin şikayet edin. Ya devam edeceksin ya boşanacaksın ama biraz anlayışlı olmaya çalış rayına oturur zamanla madem aileni karşına aldın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?