cok mutsuzum :(

drogba23

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2012
70
17
38
Herkese iyi aksamlar. Ben yurt disinda yasiyorum, Muhendisim ama calismiyorum. Uzun zamandir kendimi cok mutsuz hissediyorum. Annemle babam ben kendimi bildim bileli evliliklerinde sorunlar yasadilar. Annem bu yuzden yillardir depresyon tedavisi goruyor. Abimin akil sagligi yerinde degil tuhaf tuhaf hareketler konusmalar yapiyor. Artik aileme dayanamiyorum. Hergun onlarin yuzlerini gormekten biktim annem disinda. Yasadigim ulkede yasamak istemiyorum artik. Turkiyeye yerlesmek istiyorum orada bir is yeriyle gorusuyorum. Ama cok korkuyorum tek basima ayakta kalabilirmiyim diye. Gidecegim yer Izmir'de ama orada kimsem yok. Orada kendime yeni bir hayat kurmak istiyorum. Siz benim yerimde olsaydiniz ne yapardiniz? Not: Izmir'de yasayan arkadaslara soruyorum orada hayat nasil? Psikolog olan arkadaslar varsa onlarin da yorumunu bekliyorum.

Son düzenleme:
Ailenin sorun yapmayacaksa doğru düşünüyorsun ama genç bir bayan olarak yapmak istediğin şey zor bi birikimin var mı kşmsem yok diyorsun ev bulup dayayım döşeyeyim diyene kadar nerde kalacaksın napacaksın..?? İyi düşün her türlü önleminş al sonra yoluna bak...

Cok sukur bir meslegin var izmire git kendine bir duzen kur calis . Bir sure sonra annenide yanina al.Zamanla sevgilinde olur mutlulugunda..

Isin garantiyse bir sure lojman yada ogretmnevi gibi yerlerde kalip daha sonra kiraya cikabilirsin

Canım benim ya okurken çok etkilendim ben de epeyi zorluk çektim büyürken maalesef. ..Ben Aydinda oturuyorum Izmir'le arası 1 saat ve İzmir harika bir yer
Emin ol bir haftada hayatın değişir hatta orada akrabalarimiz ahbablarimiz var seni direkt dahil ederiz onlara:)
Kaç kurtar ablam kendini o kesmekesten. ..
Merak Etme her halukarda daha iyi olursun
Özelden de yazabilirsin ablacim
Sevgiler. ..

Senin yerinde olsam hiiiç gelmem.
Almanya'da süper işler var çok şanslısın seç beğen al :)

Bence elindekilerin kıymetini bil. Gencecik kızsın, yazın çok karamsar sana hiç yakışmamış.

Aileni salla zaten, ayrı yaşa mutlaka. Gelirin iyileşince anneni de kaparsın.

Senin yerinde olsam gelmem, ama kursa spora giderim sosyalleşirim.
Yine de ille de gelicem dersen sen bilirsin tabi.

Turk lirasi olarak 10,000 tl gibi bir birikimim var. Ve oraya tasinirsam ev arkadasi bulmayi dusunuyorum.

Sanki bir an kendimi gördüm yazınızda , bir tek baba uymuyor diğer her şey aynı ...
Almanya imkan olarak daha iyi , ama dostluk arkadaşlık sosyalleşmek anlamında bana göre Türkiye daha faal...
Size tavsiyem eğer maddi imkanınız varsa ilk etapda ev kirası depozit su elektrik üzerinize alma vs gibi eşya dahil hiç durmayın.Düzen kurduktan sonrada mesleğiniz sebebi ilede geçinir gidersiniz...
İzmir bu arada muhteşem bir yer , üzülmeyin her şey yoluna girer...

Turk lirasi olarak 10,000 tl gibi bir birikimim var. Ve oraya tasinirsam ev arkadasi bulmayi dusunuyorum.

On bin bu Türkiye için iyi bir birikim sayılır ev arkadaşı kolay kolay bulamazsın ama haberin olsun hele de ortalık bu kadar güvenilmez insanlarla doluyken ... O para ile küçük bir ev tutup peşinat verirsin mesela ve acil ihtiyaçlarını alabilirsin ama acilen de işe girmen lazım izmir in ev piyasasını bilmiyorum tabi ki ama o paranın yarısı gider peşinatlı bi ev bulırsan , ama direk aylıklı kiraya çıkarsan idare eder seni, ..

Cok tesekkur ederim. Umarim sizin gibi insanlarla karsilastirir hayat beni.

konuna yorum yapamadım ama ev arkadaşı kısmı biraz riskli
ben üniversite için şehir değiştirmiştim ve birkaç ev arkadaşı denedim, inan bana insanın hayatı kabusa dönebiliyor
o atlattım dediğin bunalımlar geri dönebilir yani sırf ev arkadaşı sebebiyle
bu detayı iyi düşün derim

Bence önce birikime çok dokunmadan apartta kalabilirsiniz bu vakit tanır her anlamda. .
O para yok gibi davranırsan daha çabuk cabalarsin ablacim
Dilerim hersey gönlünce olsun ..
Gelirsen haber ver sana kurabiyeli kekli güzel bir abla kolisi yollayayım :))

aaaayyyy burnumda tüttü geneee

Türkiyeye gelme fikri dogru degil bence...mühendis olarak Almanya cok cazip bir yer...açık soyleyeyim geldigine pisman olursun...izmirde ücretler cok düşük...insanlarla ve kendinle zamanında sorun yaşamışsın...kafanı degistirmedikten sonra dünyanın en güzel yerine de gitsen aynı...sen bence paranı carcur etme Almanyada güzel bi is bul düzenli olarak da terapiste git...ve herşey cok güzel olacak önce buna inan...

İşini kesin olarak ayarlarsan atla gel izmire.. burda hayat güzeldir zorlanmazsın kimse kimsenin yediğine içtiğine giydiğine hatta ibadetine karışmaz.. en azından bi dene baktın olmuyor geri dönersin..

bencede türkiye senin için daha hayırlı gibi görünüyor hakkında hayırlısı olsun çok şeyler atlatmışsınız

Turkiye'ye donmeden once, neden yurt disinda ise girmediginizi sorabilir miyim?
Ayirimcilik mi yapiyorlar?
Bence once bulundugunuz yerde ise girin. Mumkunse.

Turkiye'ye donmeden once, neden yurt disinda ise girmediginizi sorabilir miyim?
Ayirimcilik mi yapiyorlar?
Bence once bulundugunuz yerde ise girin. Mumkunse.
Insaat muhendisiyim burada is cok az. Girdigim yerlerde cok az ucret aldim. Daha onemli sebebi ise ben kendi yurdumu cok ozledim kendimi hic buraya ait hissetmedim. Turkiye'ye gelince de yabancilik hissedicem mutlaka biliyorum ama buradakinden daha iyi olacagini hissediyorum. Burada cok fazla kotu anim var ve nereye gitsem kotu anilarim aklima geliyor. Baska bir sehire gitmek yerine Turkiye'ye gelmeyi tercih ederim cunku kendimi yabanci hisssetmek istemiyorum artik. Ama dedigim gibi korkularim var yalniz basima bunalima girermiyim diye cok zor bi karar

Yanliz bir kadin muhendis olarak, ozellikle insaat muhendisi olarak Turkiye'de daha beter ayirimciliga ugrayacaksiniz. Vatanda da kultur soku yasayack yabancilik cekeceksiniz. Muhendislik artik eskisi kadar ragbet goren bir meslek de degil. Eger kendi isinizi kuramazsaniz iyi para kazanamazsiniz. Hele insaat sektoru gibi erkek dominant bir sektorde, Turkiye'de aklinizi kacirirsiniz. Tabi benim gorusum.

Iki onerim var. Birinci sahanizda lisansustu egitim yapin, akademi yolu acilsin. MEng/MPhil/MSc hatta post grad sertifika ok, kisa suren ama yogun programlardir fakat meslek gelismesi icin dusuncelerinizi toplamanizi saglar. Doktora size gore degilse, sure kazanmis ve kendinizi gelistirmis olursunuz. Yeni bir yol secmenize sebep olur bu yontem. Bu sure icinde psikoterapi de alin, ozel hayatinizda yapabileceginiz pratik seyleri ogrenin. Problemleri, ozel veya meslek hayati farketmez, kucuk, basa cikabilecek parcalara ayirin, tek tek plan yapin ve icra edin. Bu zaten muhendisligin temeli degil mi, problemi parcalara ayirip tek tek cozmek. Ayrica mesleginizle ilgili networking yapmaniz gerekiyor. LinkedIn de hesabiniz var mi? Mesleginizle ilgili konferanslara, aktivitelere katilin, kendinizi tanitin ve kartvizit isteyin meslektaslarinizdan. Sonra Linkedin'den davetiye yollayin ve networkunuzu gelistirin. Ayrica bulundugunuz ulkenin Insaat Muhendisleri Odasina mutlaka ama mutlaka uye olun, aktivitelerine katilin. AB'de yasiyorsaniz Horizon2020 cagrilarina bakin, proje fikri olusturabilirseniz fonlara basvurun/ networkunuzden meslektaslariniza isbirligi onerin, hic bos durmayin, siz muhendissiniz, kendinizi bir sirket gibi yonetmeniz lazim.

Ikinci oneri, ulkenin baska bir sehrine, mumkunse uluslararasi ekonomisi dinamik ticari bir sehrine gidin, bir sure gezin. Is ilanlarina bakin, once herhangi bir is, sonra da muhendislik isi bulmaya calisin. Yer desigisikligi size cok iyi gelecek, gelismenize yardim olacaktir, bundan emin olun. Hayatinizi yeni bastan kurmaniz icin bir sure ailenizden uzak kalmanizda fayda var. tutunmayi basarinca sevdiginiz ve guvendiginiz aile uyelerinizi yaniniza alirsiniz.
Tekrar soyluyorum, bos durmayin, plan yapin, zaman siniri koyup icra edin. Bir plan plansizliktan daha iyidir. Profesyonel odalardan yardim isteyin, CVnize baksinlar, oneri yapsinlar, cekinmeyin, utanmayin, daha cok destek arayisina girin, eminim, bu gunden daha guzel olacak yarinlariniz!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…