Tesekkur ederim yaziniz icin. Suan yuksek lisans egitimi yapabilecek enerjiyi kendimde hissetmiyorum. Lisan egitimimi zor bitirdim depresyon yuzunden. Ama ileride kendimi daha iyi hissettigim donemde mutlaka yapmak istedigim birsey. Diger secenek daha uygun olabilir ama kendimi yabanci hissetmek istemiyorum artik. Ve yasadigim sehir disinda maalesef benim gibi yabancilar az ve irkcilik yapmasalarda bakislarindan bile rahatsiz oluyorum.Yanliz bir kadin muhendis olarak, ozellikle insaat muhendisi olarak Turkiye'de daha beter ayirimciliga ugrayacaksiniz. Vatanda da kultur soku yasayack yabancilik cekeceksiniz. Muhendislik artik eskisi kadar ragbet goren bir meslek de degil. Eger kendi isinizi kuramazsaniz iyi para kazanamazsiniz. Hele insaat sektoru gibi erkek dominant bir sektorde, Turkiye'de aklinizi kacirirsiniz. Tabi benim gorusum.
Iki onerim var. Birinci sahanizda lisansustu egitim yapin, akademi yolu acilsin. MEng/MPhil/MSc hatta post grad sertifika ok, kisa suren ama yogun programlardir fakat meslek gelismesi icin dusuncelerinizi toplamanizi saglar. Doktora size gore degilse, sure kazanmis ve kendinizi gelistirmis olursunuz. Yeni bir yol secmenize sebep olur bu yontem. Bu sure icinde psikoterapi de alin, ozel hayatinizda yapabileceginiz pratik seyleri ogrenin. Problemleri, ozel veya meslek hayati farketmez, kucuk, basa cikabilecek parcalara ayirin, tek tek plan yapin ve icra edin. Bu zaten muhendisligin temeli degil mi, problemi parcalara ayirip tek tek cozmek. Ayrica mesleginizle ilgili networking yapmaniz gerekiyor. LinkedIn de hesabiniz var mi? Mesleginizle ilgili konferanslara, aktivitelere katilin, kendinizi tanitin ve kartvizit isteyin meslektaslarinizdan. Sonra Linkedin'den davetiye yollayin ve networkunuzu gelistirin. Ayrica bulundugunuz ulkenin Insaat Muhendisleri Odasina mutlaka ama mutlaka uye olun, aktivitelerine katilin. AB'de yasiyorsaniz Horizon2020 cagrilarina bakin, proje fikri olusturabilirseniz fonlara basvurun/ networkunuzden meslektaslariniza isbirligi onerin, hic bos durmayin, siz muhendissiniz, kendinizi bir sirket gibi yonetmeniz lazim.
Ikinci oneri, ulkenin baska bir sehrine, mumkunse uluslararasi ekonomisi dinamik ticari bir sehrine gidin, bir sure gezin. Is ilanlarina bakin, once herhangi bir is, sonra da muhendislik isi bulmaya calisin. Yer desigisikligi size cok iyi gelecek, gelismenize yardim olacaktir, bundan emin olun. Hayatinizi yeni bastan kurmaniz icin bir sure ailenizden uzak kalmanizda fayda var. tutunmayi basarinca sevdiginiz ve guvendiginiz aile uyelerinizi yaniniza alirsiniz.
Tekrar soyluyorum, bos durmayin, plan yapin, zaman siniri koyup icra edin. Bir plan plansizliktan daha iyidir. Profesyonel odalardan yardim isteyin, CVnize baksinlar, oneri yapsinlar, cekinmeyin, utanmayin, daha cok destek arayisina girin, eminim, bu gunden daha guzel olacak yarinlariniz!
Bu yuzden de korkularim var aslinda basima kotu birsey gelmesinden, yalnizligimdan faydalanmalarindan cekiniyorum. Izmir'e bir kere tatile geldim ve bekledigimden daha yogun ve kalabalikti. Istanbul'u hic dusunmedim o yuzden. Umarim orada guzel bir hayat kurabilirim. Tek istegim guzel bir kariyer ve mutlu bir aile kurabilmek.Allah yardimcin olsun canim ama turkiyede dikkatli ol :) yalniz bayan olmak zor Hele hele Turkiyede.
Gecmis olsun. Sizi cok iyi anliyorum. Herseyden once saglik. Acaba 15 gunlugune bir yere tatile gitmeniz mumkun mu?Tesekkur ederim yaziniz icin. Suan yuksek lisans egitimi yapabilecek enerjiyi kendimde hissetmiyorum. Lisan egitimimi zor bitirdim depresyon yuzunden. Ama ileride kendimi daha iyi hissettigim donemde mutlaka yapmak istedigim birsey. Diger secenek daha uygun olabilir ama kendimi yabanci hissetmek istemiyorum artik. Ve yasadigim sehir disinda maalesef benim gibi yabancilar az ve irkcilik yapmasalarda bakislarindan bile rahatsiz oluyorum.
Hakkında hayırlısı ne işe o olsun iyi dile iyi düşün iyi olsun inşallah.Bu yuzden de korkularim var aslinda basima kotu birsey gelmesinden, yalnizligimdan faydalanmalarindan cekiniyorum. Izmir'e bir kere tatile geldim ve bekledigimden daha yogun ve kalabalikti. Istanbul'u hic dusunmedim o yuzden. Umarim orada guzel bir hayat kurabilirim. Tek istegim guzel bir kariyer ve mutlu bir aile kurabilmek.
Size ozelden yaziyorum simdi.Nerelisin,niye İzmir?kaç yalındasın?bir de görüştüğün firma güvenilir mi?izmir deyim ben.istersen özelde de konuşabiliriz.yardımcı olmak isterim.Karar vs aşamasında
Mesajın gelmediSize ozelden yaziyorum simdi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?