- 14 Ağustos 2018
- 21.473
- En iyi cevaplar
- 2
- 81.737
- 598
- Konu Sahibi manik_depresif99
-
Kira ve yiyeceklerle faturalar bir değil ki. Tereyağının Kilosu olmuş 220 lira herkesin evine girmiyor ki. Annene babana bahsedeceksin yok ben çalışamam diyorsan. Kafayı ablana takmışsın. Yurda git beğenmiyorsan. Çalış deyince okul diyosun ama hem çalışıp hem okuyo artık neredeyse bütün öğrenciler. Sen ablana takılı kalmışsın , annene babana anlat derdin varsa senin ebeveynin onlar.Hayir ben ondandan bana en azindan vadettigi seyi yapmasini bekliyorum. Bana bakmasini degil. Kira ve yiyecekler onda faturalar bende. Ben hic aksatmazken o hep bahane buluyor.
Anladığım kadarıyla sadece fatura ödeyerek ablanızın hayatına, evine ortak olmaya çalışıyosunuz. Geri kalan her şeyi abladan bekliyosunuz. Siz öğrenci olduğunuza göre ablanız da çok büyük değildir. Muhtemelen iş hayatında yenidir maaşı da yüksek değildir.Arkadaslar kusura bakmayin. Internet ortaminda cok fazla ayrintiya girmek istemedigim icin ustunkoru yazmistim. Ailem farkli sehirde. Ablamla ikimiz yasiyoruz. bu demek degil ki ailemin bana destek olmasina gerek yok. Ama ablam bir iste calistigi halde ve benim eve alisveris yapamayacagimi bildigi halde sorumsuzuk yapiyor. Ben luks istemiyorum. En azindan kahvaltilik olsun evde. Makarna vs. Et almasini meyve sebzeyi coktan gectim.
Tatlım yargı değil ki bu. Anlaşılmaz olmuş konun,sinirlisin ondan olabilir.Sakin ol dostum ablam calisiyor problrm burada zaten. Yargilamayin yazdim iyi ki... ayrica hangi bir seyi anlatabilirim buraya
Kaç sene var okulunun bitmesine?Öyle ya da böyle temel ihtiyaçlar söz konusu ile bir şekilde kendin halletmek zorundasın.Arkadaslar kusura bakmayin. Internet ortaminda cok fazla ayrintiya girmek istemedigim icin ustunkoru yazmistim. Ailem farkli sehirde. Ablamla ikimiz yasiyoruz. bu demek degil ki ailemin bana destek olmasina gerek yok. Ama ablam bir iste calistigi halde ve benim eve alisveris yapamayacagimi bildigi halde sorumsuzuk yapiyor. Ben luks istemiyorum. En azindan kahvaltilik olsun evde. Makarna vs. Et almasini meyve sebzeyi coktan gectim.
herkes ayni kapastitede degil.Kira ve yiyeceklerle faturalar bir değil ki. Tereyağının Kilosu olmuş 220 lira herkesin evine girmiyor ki. Annene babana bahsedeceksin yok ben çalışamam diyorsan. Kafayı ablana takmışsın. Yurda git beğenmiyorsan. Çalış deyince okul diyosun ama hem çalışıp hem okuyo artık neredeyse bütün öğrenciler. Sen ablana takılı kalmışsın , annene babana anlat derdin varsa senin ebeveynin onlar.
Ailem ablamla yasamami hic istememisti. Yatay gecis yapip ablamin kaldigi sehre geldim. Cunku istedigim universite buradaydi. Ablamin yasi benden cok fazla buyuk. Yatay gecis yapma fikrini onunla yasama fikrini bana sunan oydu zaten.Anladığım kadarıyla sadece fatura ödeyerek ablanızın hayatına, evine ortak olmaya çalışıyosunuz. Geri kalan her şeyi abladan bekliyosunuz. Siz öğrenci olduğunuza göre ablanız da çok büyük değildir. Muhtemelen iş hayatında yenidir maaşı da yüksek değildir.
Kiralar almış başını gitmiş. Kızın tek maaşla kira ödeyip geçinmeye çalıştığı yetmiyor gibi bir de ailesi öğrenci kardeşini üstüne yıkmış (Aileniz size makarna alacak kadar bile harçlık yollamadığına göre sizi ablanıza yıkmış oluyor) Asıl şikayet etmesi gereken o aslında.
Yani nasılsa ablanızla yaşıyosunuz diye aileniz oh bizim çocuğun yanında maaşlı eleman var diyip size makarna alacak para bile vermiyor mu?herkes ayni kapastitede degil.
Ailem ablamla yasamami hic istememisti. Yatay gecis yapip ablamin kaldigi sehre geldim. Cunku istedigim universite buradaydi. Ablamin yasi benden cok fazla buyuk. Yatay gecis yapma fikrini onunla yasama fikrini bana sunan oydu zaten.
Anliyorum. Ailem bu fedakarligi bana yapsa eger hep minnet altinda hissettirirdi.ornegin Sadece kiyafet aldiginda bile annem canimi yakmak icin tartisma aninda kendime almadim sana aldim derdi. Anlattiginiz gibi bir aile ortamina alisik degilim. Bu yuzden ailemin bu tavri normal geldi muhtemelen. Ama sanirim onlara olan ofkemi bilincdisinda ablama yansitiyorum. Cunku ailemi herkesten cok seviyorum.Anne babamdan farkli sehirde okudum. Ögrenim kredisi aldim ve kalan tüm masraflarimi ailem karsiladi, ben ögrenciyken gerektiginde ek is de yaptilar. Harc ücretim calindiginda annem haftasonu gözlemecide calisip denklestilrdi. 4 sene 6 kisinin kaldigi kücücük odali devlet yurdunda kaldim. Bu arada kardesim calisiyordu 1 gün bile ondan destek beklemek aklimin ucundan gecmedi. Beklentiniz benim icin anlasilir degil. Ablaniz calisiyorsa kendi kazanci. İster lüks harcar, ister gelecegine yatirim yapar. Size destek olmak zorunda degil. Bunu kabul ederek baslayin sonra kendiniz icin uygun bir cözüm yolu bulacaksiniz zaten.
Pek bişey anlamadımHak etmedigim seyler yasiyorum. Ogrenci oldugum icin duzenli bir iste calisamiyorum. Cogu zaman tost yiyorum ama bu durumun benimle dogrudan ilgisi yok. Gercekten eger benimle ilgisi olsa zaten sikayet etmem. Ama dis sebeplerden oldugu icin ve bilincli sekilde bahanelerin arkasina siginan birinin sorumsuzlugna maruz kaldigim icin tum bu ofkem. Su an acim ve evde hicbir sey yok degil ama ornegin tereyagi alinmadi mesela eve. Ama bu sahis cogu gunler disarda yiyip geliyor beni canım yerine koyarak hep tokum ac hissetmiyorum diyor. Siz olsaniz ne hissederdiniz? Benim butcem olsa zateb eve katki yaparim. Hic yapmiyor da degilim faturalari ben oduyorum.
Ailenizin yaptigina fedakarlik diyorsunuz ya asil ablaniz yaparsa fedakarlik olur. Anne babalar dünyaya getirdikleri evlatlarina destek olmak zorunda zaten. Birakin söylensin anneniz. Bazen duymayin, bazen sakaya vurun, bazen siz de icinizdekileri söyleyin. Ama ablanizdan beklenti icinde olmak gercekten büyük hata. Hicbir sekilde sizin sorumlulugunuzu almak zorunda degil. O da hayatinin baharinda. Gezer tozar gelecegi icin biriktirir.Anliyorum. Ailem bu fedakarligi bana yapsa eger hep minnet altinda hissettirirdi.ornegin Sadece kiyafet aldiginda bile annem canimi yakmak icin tartisma aninda kendime almadim sana aldim derdi. Anlattiginiz gibi bir aile ortamina alisik degilim. Bu yuzden ailemin bu tavri normal geldi muhtemelen. Ama sanirim onlara olan ofkemi bilincdisinda ablama yansitiyorum. Cunku ailemi herkesten cok seviyorum.
Haklisiniz. Bu kadar ofkeyi anlamlandiramadigim icin isin icinden cikamadim. Tesekkur ederimAilenizin yaptigina fedakarlik diyorsunuz ya asil ablaniz yaparsa fedakarlik olur. Anne babalar dünyaya getirdikleri evlatlarina destek olmak zorunda zaten. Birakin söylensin anneniz. Bazen duymayin, bazen sakaya vurun, bazen siz de icinizdekileri söyleyin. Ama ablanizdan beklenti icinde olmak gercekten büyük hata. Hicbir sekilde sizin sorumlulugunuzu almak zorunda degil. O da hayatinin baharinda. Gezer tozar gelecegi icin biriktirir.
Ailen hic destek oluyor mu harçlık vs? Mutfak masrafiniza , senin yol parana katki? Senin az dediğin gelirin nerden geliyor?Anliyorum. Ailem bu fedakarligi bana yapsa eger hep minnet altinda hissettirirdi.ornegin Sadece kiyafet aldiginda bile annem canimi yakmak icin tartisma aninda kendime almadim sana aldim derdi. Anlattiginiz gibi bir aile ortamina alisik degilim. Bu yuzden ailemin bu tavri normal geldi muhtemelen. Ama sanirim onlara olan ofkemi bilincdisinda ablama yansitiyorum. Cunku ailemi herkesten cok seviyorum.
Gidin çalışın evde yatıp buraya yazmak yerine. Ben lisans ve yüksek lisans sürecinde de çalıştım. Günlük işler var. Hiçbir şeye olmasa haftada birgün çalışın mutfak gideriniz çıkar. Ders çalışmak dışında hiçbir sorumluluğunuz yok biraz uykusuz kalır onu da telafi edersiniz. Allah başka dert vermesin. Öyle armut piş ağzıma düşle hayat geçmez..Arkadaslar kusura bakmayin. Internet ortaminda cok fazla ayrintiya girmek istemedigim icin ustunkoru yazmistim. Ailem farkli sehirde. Ablamla ikimiz yasiyoruz. bu demek degil ki ailemin bana destek olmasina gerek yok. Ama ablam bir iste calistigi halde ve benim eve alisveris yapamayacagimi bildigi halde sorumsuzuk yapiyor. Ben luks istemiyorum. En azindan kahvaltilik olsun evde. Makarna vs. Et almasini meyve sebzeyi coktan gectim.
Bipolar olmakla para harcamak arasında nasıl bi ilişki var ki?Ben de bipolarim. Ikimiz de tedavi goruyoruz. Ogrenci olmam belki mani olmazdi ama ders saatleriyle uyusmuyor ve ben akademide kalmak istedigim icin parttimeda bile calissam derslere ozen gosteremiyorum. Gercekten bahane degil
Yüksek dönemlerinde her şeyi en yüksekte yaşıyorlar anladığım kadarıyla. Buna para harcamak dahil.Bipolar olmakla para harcamak arasında nasıl bi ilişki var ki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?