Çok özledim 😭 Türkiye

Ben Almanya'da staj yaptım erasmus yaptım toplam 1.5 sene yaşama tecrübem var gerçekten cahili çok cahil evet ekonomik olarak iyi daha güvenli ama bilmiyorum mesela çekyalı bi kız arkadaşım vardı alman bi çocukla konuşuyoruz üniversitede kız çekyalı olduğunu söyledi aaa savaştan mı geldin dedi almanyanın komşusu yahu. Ukrayna'da sanıyormuş çekyayı. Bi kere markete gittim çalışan kızın ismi Türk bi arkadaşı ile Türkçe konuşuyordu ben almanca bilmiyorum çat pat aaa ben türkiyeden geldim işte bisiklet kiralamak istiyorum nereye gitmeliyim vs dedim bana almanca cevap veriyor bilmiyorum İngilizce bile konuşmuyor ki almanyada olup İngilizce bilmeyen var mı bilmiyorum almancılardan bahsediyorum. Hep böyle tuhaf tuhaf tavırları vardı iyi arkadaşlıklar kurdum ama hep balkan yunan vs alman biriyle bile bir iletişimim olmadı. Okulda çalışıyordum bir de çocukları da gözlemledim. Hani orada oturmuş çevren vardır çocuğun iyi bi okula gider anca öyle. Türkiyede iyi bi çevren paran varsa daha iyi dershaneden dönen özel okul bile daha iyidir. Mesela kuzenim evinin karşısında özel liseye gidiyordu fiyatı o kadar yüksek değil sınıfları 15 kişi. Puanı düşüktü gidebilse kötü bi liseye gidecekti. İyi bi sıralama yaptı. Çocuğun vatandaşlığı varsa dönülebilşr

Neden peki? Zengin olana her yer cennet bence bu arada. Ama öyle çarpık şeyler görüyorum ki her gün ne çeşit bir cennette yaşanır bütün bunlar bilemiyorum.
Zenginde olsam yurtdışında bazı yerlerde yine olmuyor bence. Almanya ve İngilterede yaşadım, bana göre Türkiye'deki çoğu imkan yok yani. 3 ay Amerikada proje bazlı kaldım, hani bir ihtimal Amerika derim

19 ekimde de ikinci cocugu suan dusunmuyorum yazmis ama 10 gunde bak sen su allahin isine hamileymis
Yanlışlıkla hamile kaldım diyenleri öyle bir zorbalamış ki bilerek kalıyorsunuz yalan söylüyorsunuz diye ne kadar özendiyse aynısını yapmaya kalktı uydurma bir hikayeyle

Zenginde olsam yurtdışında bazı yerlerde yine olmuyor bence. Almanya ve İngilterede yaşadım, bana göre Türkiye'deki çoğu imkan yok yani. 3 ay Amerikada proje bazlı kaldım, hani bir ihtimal Amerika derim
Hangi imkanlar mesela? Polemik için sormuyorum valla, cidden benim göremediğim bir şey mi var diye. Zengin olmamamın da etkisi olabilir tabi

Kardeşim Almanya'da, kuzenlerimde Almanya ve Hollanda'da yaşıyorlar. Almanya'nın eğitimi hiçte düşündüğümüz kadar iyi değil mesela. Yiğenimin 1. Sınıfta kaç tane öğretmeni değişti, yaşanılan abuk subukluklari, akran zorbalığını, öğretmenlerin yabancı olduğu için yaptığı ayrımcılığı çok net biliyorum.
Hepimize davulun sesi uzaktan hoş geliyor, sadece eğitim vs değil sağlık sistemi falanda kötü. İngilterede uzman doktora 2 senede 1 kere gidebildim ki özel sigortam vardı

Bu arada 5 bin euro alan kocanın tl ile aldıgı maaş yüz binin üzerinde mi ?
Bu kızın kurlardan da haberi yok adahdfb.
Nasıl yakalandın ama be Hürrem.
Utanmıyorsun da :)

Son düzenleme:
Tamam şimdi çözdüm olayı. konu sahibi @benhurrem olarak patladıktan sonra yani kimse Karadağ meselesine inanmayıp baya geyik yapınca Haziran'da üyelik iptali yapıp gitmişti. Arsızinsanlık hesabını Ağustos'ta açmış. Ve yönetim üyelikleri birleştirmiş Konu sahibinin muhtemelen üyeliklerinin birleştiğinden haberi yok, bu yüzden "ne Karadağ'ı? Ben öyle bir yer bilmiyorum, hiç de sevmem" falan şeklinde takılıyor.

Bu Arsızinsanlık hesabıyla açtığı ilk konu, bu yıl Ağustos'ta gelmiş uzun zamandır okuyorum ama üye olmamıştım falan diyo, ama o sırada yönetici üyelikleri birleştiriyo tabi asdsf

Dönmek istiyorsanız dönersiniz . Dönenler var. Bende yurt dışında yaşadım üniversite okudum ama kalmayı istemedim. Evlendim Türkiye ye geldim. Yani yemekti şuydu buydu bunun icin dönmeyi istemekte değişik. Yap ye yemeğini bu arada ben de Avusturyada yaşadım. Sanki Nijeryaya filan gitmiş gibi davranıyorsunuz Türkler çok fazla, restoranda fazlaca var. Hiç Türke rastlamaminizda değişik. En küçük köylerde bile var.

Ayy bir de Montenegro’ymuş resmen Türkiye’nin bir köyü gibi bir yer, nesine adapte olamadıysa
Acaba yeni vize falan geldi en son şutladılar mı bunları böyle kılıf mı uyduruyor burada anlamadım

Bu arada 5 bin euro alan kocanın tl ile aldıgı maaş yüz binin üzerinde mi ?
Bu kızın kurlardan da haberi yok adahdfb.
Nasıl yakalandın ama be Hürrem.
Utanmıyorsun da :)

Yalan söylememiş ki. 240 bin 100 bin liranın üzerinde sonuçta sfghk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…