- 25 Haziran 2016
- 7.510
- 13.345
- 248
Tam aklimdan siz geciyodunuz cok guzel fikirler veriyosunuzBu kizcagiz size ne yapti ey kk ahalisi?
Kv konularinda kv gomulue ama bu kiz ne zaman konu acsa herkes bir yuklenme kv yi aklama pesinde
Karsinizda lohusa depresyonunda bir kadin var , halden anlamayan bir koca ve cahil bir kv var
Ben jameya ile kk disinda hergun yazisiyorum , bu kadin zaten cok cok zor bir bebege bakiyor , surekli doktoruyla irtibat halinde , bilincli bir anne , bebegi icin en iyisini yapmaya calisan bir anne
3 aydir uyumiyor , bebek surekli gazli , birde ustune kv cekiyor
K3ndisini anlayan bir kocasi yok , derdini buraya anlatmaya geliyor , tek istedigi biraz anlayis
Allah askina birakin artik su kiza yuklenmeyi
Jameya dedigimi yaptin mi? Esine ruh halini anlattin mi? Seni dinlemiyorsa lutfen bir psikologa git o konussun kocanla
Tesekkur ederimTam aklimdan siz geciyodunuz cok guzel fikirler veriyosunuz
Cok dolasamiyor cunku bebegi sokak sevmiyor , araba bile sevmiyor , nadir bebrklerden yani , disarida cok huzursuz oluyorHer konuna yorum yapıyorum. Yine söyleyeceğim; çok büyütüyorsun gözünde. Bu lohusalık bunalımını tamamen kayınvalidene yıktın. Elbette çok zor bi dönem. Çocuk adapte oluyor, sen oluyorsun. Bildiğini unutuyorsun, emin olduğunu sorguluyorsun. Zaten kafan karman çorman, ekstra sesler seni daha çok yoruyor ve sabrını tüketiyor. Çok haklısın.
Ama, bu işin bir aması var.
- Yalnız değilsin, her ailede en az 1 tane böyle var. Bu bir boşanma sebebi değil.
-Babalar güdüsel hareket etmediklerinden ve anne kadar okuyup öğrenmediklerinden, onların en önemli kaynağı tecrübeli anaları. Doğru yapar yada yapmaz, onlar her zaman yardımcı meleklerdir onlar için.
- Senin böyle kayınvalideye bilenerek varacağın tek nokta psikiyatr olur. Duymamayı öğrenmek zorundasın. İki gün sonra daha ek gıda başlayacak, çişi, uykusu, memesi olacak. Ve parktaki teyzeden bile ayar yiyeceksin. Bu olaylardan sağlam ruh haliyle çıkmak istiyorsan duy-ma-ya-cak-sın.
-Birde tavsiyem lütfen eve kapanma. Kayınvaliden sık geliyorsa “hadi biz bi hava alalım” de. Çık dolaş. Hergün dolaş. Ev üstne üstüne gelmesin.
Benim eşim ve kp.de bkmis artk.bende küstm kendi baristi.zor ya allah yardmcimz olsunİlk zamanlar benim eşimde söylüyordu,bana çok desteği oldu hatta. Ama annesi küstükten sonra saf değiştirdi. Aman alınmasın küsmesin küserse ortalık karışıyor çünkü
Sling ve kundağa rağmen mi? Bu mevsimler çok zor. Gazın yanına fazla sarma sarılma da giriyorsa bunalıyordur belki bebek. Zorda olsa her bebeğin bi bam teli oluyor mutlaka. Her şeyi deneyecek maalesef. Hasta olur diye de endişeleniyordur. Hele anneler “ay lohusa bebek ve anne dışarı çıkar mı” diye yüzlerce defa uyardıysa.Cok dolasamiyor cunku bebegi sokak sevmiyor , araba bile sevmiyor , nadir bebrklerden yani , disarida cok huzursuz oluyor
Kiz annesine gitti orda bile kalamadi bebek zivanadan cikti mecburen evine dondu
Burada sadece bir kismini anpatabiliyor yasadiklarinin ama gercektrn zor durumda
Yok yok jameya cok cikariyor disariSling ve kundağa rağmen mi? Bu mevsimler çok zor. Gazın yanına fazla sarma sarılma da giriyorsa bunalıyordur belki bebek. Zorda olsa her bebeğin bi bam teli oluyor mutlaka. Her şeyi deneyecek maalesef. Hasta olur diye de endişeleniyordur. Hele anneler “ay lohusa bebek ve anne dışarı çıkar mı” diye yüzlerce defa uyardıysa.
Durdurabilirlerse helal olsun. Kızım 2 yaşında bana hala “ne yedi, niye çorap yok ayağında” diyorlar. Parka çıkarıyorum “biri çalar, salıncak çarpar kafasına” diyorlar. Sonra da “ ay ben ne dedim ki, torunum o uyarmayayım mı” oluyor. Benim sinirlerim harap oldu, tükendim artık duymuyorum. Engelleyemedim. Hangi birini engelliyeyim ki, hepsi aynı.Yok yok jameya cok cikariyor disari
Kanguruda bir sure duruyor ama bulujdugu sehor cok sicak uzuj sure kanguruda tutamaz
Arabada cok agliyor
Bebek tam bir ev kusu
Gazi icin de surekli doktoruyla irtibatta daha cuma gitti , kiz gayet bilincli ve akli selim davraniyor bebegi konusunda ama iste bu kv surekli dirdirla basinin etini yiyince depresyona soktu kizi
Tek cozumu var o da kocasi bir dur diyecek anasina
Siz annenle seçime gidin ordanda sen annenin evine git artık orda yaşa derdim ben. Siz oy kullanmayacak mısınız ki sizi ayrı tutmuş. Pekala bebeğiniz eşiniz siz kahvaltıya gidip oradan oy kullanabilirdiniz.bu aralar çok konu açtığımın farkındayım ama acayip bunaldım. Lohusalığın dibini yaşıyorum resmen. Bebeğimin huzursuzluğu bitmedi, o huzursuz oldukça ben daha kötü oluyorum.
Kv deseniz beni depresyona soktu.
Ona tahammül etmek o kadar zor ki eşim annem dediği an içim bi nefret doluyor resmen. Ve bugün nefret kustum eşime. Kahvaltıya gidelim dedi,ordan “BİZ” seçime gideriz. Siz kim dedim,annemle ben dedi. Annesini de alıcakmışız.
Ben rahat edicekmişim. Ben onun annesiyle yan yana geldikçe adamdan nefret eder hale geldim. Çünkü anlamıyor beni nasıl bunalttığını,ona göre annesi,ben evde bayıldığım zaman bana bir çorba yapmayan annesi bana iyilik yapmak dışında birşey yapmıyormuş.
Evlendiğim günden beri hiç kafama takmadım bu kadını ama doğumdan sonra o kadar üstüme geldi ki,lohusalık derken bi bakmışım benim bunalma sebebim olmuş.
Çünkü sabrediyorum alttan alıyorum,en sonunda biriktirdiğimi farkına vardım. Ben bu kadına tahammül etmek zorunda mıyım dediğimde çocuğu bırakırsın bana bende anneme götürürüm çok özlüyor diyor.
Ben evime gelmesin demedim. Gelsin sevsin ama benim sütüme,çocuğu nasıl yatrdığıma,kilosuna boyuna çocuk bakımıma karışmasın. Ya bir anneye üstelik yeni bir anneye bakamıyorsun denir mı? Neyine bakamıyorum ben çocuğumun birkere bile ateşi çıkmadı bu zamana kadar. Tek sorunu gaz başka bir sorunu olmamışken neyine bakamıyorum?
14 yaşındayken kardeşime bakmışım 30 yaşındayım çocuğuma mı bakamicam?
Komşularım kadını 5 dk gördü doğumda,Allah sana sabır versin böyle bişey yok dediler. Yani 5 dk tahammül edemeyen varken ben o kadına nasıl tahammül edeyim? Böyle devam ederse boşanacağımı annesine dur demezse bu işin biteceğini söyledim.
Ona göre iyilik yapıyormuş.
Rabbim bir tas çorbaya muhtaç bıraksın aynı benim kaldığım gibi.
Elimi kolumu kıpırdatırsam insan değilim. Tek istediğim gelsin görsün ama sussun. Evine gelmesin torununu görmesin demiyorum. Sadece benim çocuğuma nasıl baktığıma karışmasın. Bakamıyorsun biz şöyle yapardık çiş sürerdik yüzüne,bırakırdık ağlatırdık,öyle uyutmazdık,böyle yedirirdik,tavuk verirdik çocuğa kemikler gelişirdi,bok bok konuşmasın yeter. Oğlu dur diyebilse.
Herşey düzelecek de anası kırılmasın..
Saglam sinir varmis sende , ben hic yasamadim bu tarz seyler ama olsa zaten dayanamaz patlatdim kesinDurdurabilirlerse helal olsun. Kızım 2 yaşında bana hala “ne yedi, niye çorap yok ayağında” diyorlar. Parka çıkarıyorum “biri çalar, salıncak çarpar kafasına” diyorlar. Sonra da “ ay ben ne dedim ki, torunum o uyarmayayım mı” oluyor. Benim sinirlerim harap oldu, tükendim artık duymuyorum. Engelleyemedim. Hangi birini engelliyeyim ki, hepsi aynı.
Birde bu gaz için ben hiç doktor tavsiyesiyle mutlu olamadım. O gaz ilaçları hep çöpe gitti bizde. 1.5 aylıkken kimyonlu su vermiştim. 1 çay kaşığı. Doktorumda “bence işe yaramaz ama bi zararıda olmaz” demişti. Ama yaradı vallahi. Resmen güneş doğdu benim için. Birde kiraz çekirdeği torbası var. Denemedim ama ondan da çok memnun kalan var.
Allah yardimcin olsun canımbu aralar çok konu açtığımın farkındayım ama acayip bunaldım. Lohusalığın dibini yaşıyorum resmen. Bebeğimin huzursuzluğu bitmedi, o huzursuz oldukça ben daha kötü oluyorum.
Kv deseniz beni depresyona soktu.
Ona tahammül etmek o kadar zor ki eşim annem dediği an içim bi nefret doluyor resmen. Ve bugün nefret kustum eşime. Kahvaltıya gidelim dedi,ordan “BİZ” seçime gideriz. Siz kim dedim,annemle ben dedi. Annesini de alıcakmışız.
Ben rahat edicekmişim. Ben onun annesiyle yan yana geldikçe adamdan nefret eder hale geldim. Çünkü anlamıyor beni nasıl bunalttığını,ona göre annesi,ben evde bayıldığım zaman bana bir çorba yapmayan annesi bana iyilik yapmak dışında birşey yapmıyormuş.
Evlendiğim günden beri hiç kafama takmadım bu kadını ama doğumdan sonra o kadar üstüme geldi ki,lohusalık derken bi bakmışım benim bunalma sebebim olmuş.
Çünkü sabrediyorum alttan alıyorum,en sonunda biriktirdiğimi farkına vardım. Ben bu kadına tahammül etmek zorunda mıyım dediğimde çocuğu bırakırsın bana bende anneme götürürüm çok özlüyor diyor.
Ben evime gelmesin demedim. Gelsin sevsin ama benim sütüme,çocuğu nasıl yatrdığıma,kilosuna boyuna çocuk bakımıma karışmasın. Ya bir anneye üstelik yeni bir anneye bakamıyorsun denir mı? Neyine bakamıyorum ben çocuğumun birkere bile ateşi çıkmadı bu zamana kadar. Tek sorunu gaz başka bir sorunu olmamışken neyine bakamıyorum?
14 yaşındayken kardeşime bakmışım 30 yaşındayım çocuğuma mı bakamicam?
Komşularım kadını 5 dk gördü doğumda,Allah sana sabır versin böyle bişey yok dediler. Yani 5 dk tahammül edemeyen varken ben o kadına nasıl tahammül edeyim? Böyle devam ederse boşanacağımı annesine dur demezse bu işin biteceğini söyledim.
Ona göre iyilik yapıyormuş.
Rabbim bir tas çorbaya muhtaç bıraksın aynı benim kaldığım gibi.
Elimi kolumu kıpırdatırsam insan değilim. Tek istediğim gelsin görsün ama sussun. Evine gelmesin torununu görmesin demiyorum. Sadece benim çocuğuma nasıl baktığıma karışmasın. Bakamıyorsun biz şöyle yapardık çiş sürerdik yüzüne,bırakırdık ağlatırdık,öyle uyutmazdık,böyle yedirirdik,tavuk verirdik çocuğa kemikler gelişirdi,bok bok konuşmasın yeter. Oğlu dur diyebilse.
Herşey düzelecek de anası kırılmasın..
İlk 3-4 ay gerçekten çok zor, her aşamasıyla. Tamamen bebeğe dönmek gerekiyor. Bide emzirme anlarında bol bol annelere motivasyon sağlayacak kitaplar okumak lazım. Başka bol vakit yok zaten :)Saglam sinir varmis sende , ben hic yasamadim bu tarz seyler ama olsa zaten dayanamaz patlatdim kesin
Gazla ilgili bende tonla tavsiye verdim , okur senin yazdiklarini da , cok zor gai bebekle ugrasmak , bende oglumla beraber oturur aglardim cidden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?