Çok Para Harcıyorum Çok

Her gün dışarıda yemeyi kesmelisin. Haftada en az 50tl yapar bir de haftasonu gezmesiyle bu para katlanır. Yazık.
Harcayabileceğin kadar harçlık al yanına.

Öğrenci de olsan bakımsız olamazsın tabi ki ama gereksiz makyaj malzemesi alma. Bin tane rujun bin tane farın olmasına gerek yok.

Kıyafetlerde de şimdiye kadar aldıklarınla uzun süre idare edebilirsin. Çok büyük indirim olmadıkça alma.

Yazık bence israf yapıyorsun ne demek dayanamıyorum bende içimi götüren kıyafetler oluyor almıyorum param olsa bile gereksizse sözde almıyorum sende almayabilirsin demeki cok zor durmda degilsin
Çok zor durumda olmaktan ziyade, şu an içinde bulunduğum durumun ciddiyetini yeni anladım. Para suyunu çektikten sonra aç kalacağım hep bunu biliyorum. Ama bir şeyler almaktan da geri kalamıyorum.

Kıyafet ve makyaj alışverişini tamamlamıssınız şimdilik onlara ara verebilirsiniz, yemeği de yemekhane de yerseniz olur biter, arkadaslarını da aysrla hep beraber yemekhaneye gidin mesela arada bi dışarda yersiniz baya katkısı olur

Yazık bence israf yapıyorsun ne demek dayanamıyorum bende içimi götüren kıyafetler oluyor almıyorum param olsa bile gereksizse sözde almıyorum sende almayabilirsin demeki cok zor durmda degilsin

aynen ben diyecektim, dayanamıyorum diye bişey olmaz.. hepimizin canı gidiyor bazen alık alık bakıyoruz gördüğümüzde ama sorumluluklar var, sıkıntılar var almadan da oluyor yani... üstelik öğrencisin... yakında o makyaja kozmetiğe ıvır zıvıra verdiğin kredi paralarını sıkıla sıkıla zar zor geri ödeyeceksin unutma...

peki hangi parfümü kullanıyorsunuz orjinalini mi alıyorsunuz ben açık kullanıyorum sürekli bitirip değiştirdiğim için o da epey masraflı oluyor

Doldurma kullanıyorum bendr. Ama kokusu baya kalici. 27 tlydi marka veriliyor mu bilmiyorum ozelden yazabilirim izmirde baya bi subesi var aldigim markanin

Ünv'nin ilk zamanları genelde para denetimi yapmak zor oluyor.ilk kez kendi başına bütçe yapmak zorunda kalınca insan bir iki tökezledikten sonra öğreniyor i.sizin yemekhaneyi bilmem ama bizim dönemimizde yemekhanenin kuyruğundaki muhabbete de yemeklere de doyulmazdı.kozmetik malzemelerine ihtiyaç her ay olmayacağı için belirli periyotta alırsan sorun olmaz.
Aylık yok yemek gibi zaruri ihtiyaçların için bir miktarı ayır kenara ona dokunma.gerisini ister bir günde harca ister bir aya yay.

ben bişey merak ettim krediden 330 tl gliyosa 700 tl nin geri kalan kısmı nerden geliyor ailenizden hiç harçlık istemiyomuşsunuz ? teyzeniz amcanız falan mı gönderiyo burs falan mı alıyosunuz? eger aileniz vermiyosa ve çalışıp kazanmıyosanız havadan geliyomuş bonus paraymış gibi düşünebilirsiniz...

Yaz dönemi İşkur'un kursuna gitmiştim 900 falan ordan geldi

ben öğrencilik zamanında yemekhane dışında yemezdim hatta dısarı gidenleri anlamıyorum hala okulda bizim ana yemek yan yemek salatası iceceği 2 tl idi. hala da aklımda valla mis gibi yemek toplaşıp yemekhanede yiyin ordan çay kahve için cafeye gitsen 1 2 tl ye de cay icsen günü kurtarırsın giyime kozmetiğe gezmeye para harcarsın o zaman bursundan 700 falan çok fazla öğrenci icin

O krediyi geri odemek var bir de . Onu düşünmek lazım. Üni biteli 6 seneyi geçti, hala kredi borcum bitmedi desem yeterli olur heralde.
Bir kere kendine engel olup istediğin şeyi almazsan, daha sonra kendini frenlemek daha kolay olur.

Kendi kendini kontrol edebilirsin

Hicbisey almayacak değilsin tabiki genç kızsin okuyosun tabi ki ihtiyaçlarin olacak zaman zaman kendi durumuna gore lukse kacan harcamalarin olabilir ama bunlari filtrelersen daha rahat edersin

Kendine kota koy bursunu aldigin zaman yol yemek tel faturasi gibi masraflarını ayir bi koseye. Alışveriş icin de mesela bi ceket bi çanta begendin atiyorum kendine sart kos bu ay ikisinden birini alabilirim sadece diye ve gercekten uy bu kurala. Aldigin seyin kullanilabilirligi de onemli aa bu güzelmis diye alip kombinleyecek bisey olmadığı icin dolabinda aylarca bekleyecek seyleri alma. Bunu alirsam neyle giyerim diye dusun biseyi begendiysen ve alacaksan.

Avmler ve internet yerine semt pazarlarini kucuk dukkanlari gezmeye calis inan ayni kalitede benzer belki daha guzel urunler bulacaksin. Tabi markaya gore degisir atiyorum zara koton vb standartinda bulamasanda bi bershkadan pull and bear den cok daha kalitleli seyler her semt pazarinda mevcut

Yemekhanede yemeye çalış bence 20 gun okula gitsen ayda 200 tl yemege harcamış oluyosun ogrenci icin luks bana gore

Yok illede yapamiyorum diyosan part time is bul hem rahat edersin hemde kendi parani kazaninca ve nasil kazanıldigini anlayinca ister istemez tutumlu oluyor insan

Oglen 10 liraya yemek fazla. Ben calisiyorum, oglen disarda yemek zorundayim, 4-5 lira lik bi corba veya ekmek arasi bisey yeterli geliyo.

Paranızı hepsini bir yerde bulundurmayin mesela
İki tane hesabınız varsa paylastirin hesaplara
Nakit para çok fazla tsimayin kendinize günlük sinir belirleyin

Hesabınızı bilmiyorsunuz.Ben anlamıyorum çoğu insan sizin gibi ölçüsünü bilmiyor,hiçbir şeyden geri kalmıyor ...

Bende oyleyim.
Öğrencisin ama sen biraz daha dikkat etmek gerek. Ailen sıkışıksa hic zorlama. Bu ay biraz yardım al ama buda kulağına küpe olsun.
Bende senin gibiyim ay çok güzelmis bu ay bu ayakkabı çok hosmus.
Hele indirimde bir şey gorunce onu almazsam duramam.
Bu ara bende dedim yeter artık daha bir şey almayacagim diye. İhtiyacım yok hala alıyorum. Aynı renk yüksek bel laci pantolondan 3 tane var. İsraf yani. Yasak artık bu ara bana alışveriş
Sende yasak koy 2 ay bir şey almayacagim diye

Sen öğrencisin, ailenin durumu da ortada.
İşime gelmiyor diye bir lüksün yok.
Her öğle yemeğini 10 tlye getirmeye hakkın yok. ( Kusura bakma ama öyle )

Makyajın da eksik kalacak.
Arkadaşlarına uyum sağlayamadığın zamanlar da olacak.
Açken ben tokum bile demen gerekecek bazen.

Ya da yok hiç birinden vazgeçmek istemiyorum diyorsan da parttime çalışacaksın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…