Çok Para Harcıyorum Çok

öncelikle teşekkür ederim bu bilgiler için.
hak veriyorum ve katılıyorum
özellikle şu kısım

çok önemli ve duyarlı bir düşünce, ben de aslında bu kadar geniş ölçekte rahatsızım bu durumdan...
evet bu şekilde tüketmek doğru değil, ben gelirime göre bile bu kadar açılmıyorum buna rağmen kendime kızıyorum lüks ihtiyaçlardan vazgeçemediğim için, bu durum bende bir maddi darboğaz yaratmasa da etik olarak doğru bulmuyorum dünyada bu kadar ihtiyaç sahibi varken bu kadar tüketmeyi... ve kapitalizmin dayatmaları karşısındaki zaafiyetimizi...
fakat okuduğum kadarıyla yorumlarda başka türlü eleştiriler, yerden yere vurmalar da var.
"kime hava atıyorsun" sözü çok kırıcı olmasına rağmen konu sahibinin verdiği güzel sade cevap bende onu savunma isteği yarattı.
başka yorumlar da var tabi
ama bu tüketme yanlışlığını bir genç kızı azarlayarak değil, sizin yazdığınız mesajdaki sosyal gerçekliklerle açıklamak bana daha doğru geliyor.

şöyle düşün 400 lira daha olsa bir ev kredisi ödeniyor. değer mi ruja parfüme. ben kullanmıyorum bile. mont almam lazım erteledim de erteledim. hemen almaya çalışma bir süre tut kendini. sanırım ailenle kalıyorsun. avantaja dönüştürmeye çalış. hergün on lira çok fazla. yazık o para bir de geri ödenecek en azından öderken gerekli şekilde kullandım dersin için acımaz

Yargılamak kimseye düşmez. Ama herkesin yaptığı "gereksiz" harcamaların aslında bu ülkede yaşayan herkesi ilgilendirdiğini, ucundan kıyısından dokunduğunu yargılamadan anlatmak lazım. Bu insanın aylık geliri 10000 TL olsa harcadığı para devede kulak kalırdı. Gelire oranla çok fazla tüketim eğilimi içerisinde olmak paramızın da zaman içinde değerini kaybetmesine sebep olur ve bu da ülkemizin ekonomik gelişimini olumsuz olarak etkiler. Daha iyi bir yaşam, mezun olduğumuza daha kolay iş bulabilmek, daha kaliteli alım gücüne sahip maaş istiyorsak toplum olarak harcamalarımıza dikkat etmeli, müsriflik yapmamalıyız. A'nın, B'nin, C'nin gereksiz yere harcadığı paralar belli bir noktadan sonra kendi çapında tasarruf etmek isteyen D'yi de olumsuz anlamda etkiler mesela. Bu tarz şeyleri kimseyi kırıp incitmeden anlatmak zorundayız.

işte bu, kadınlar kulübünü sevme nedenlerimden biri de bu, burada gerçekten çok gerekli bilgiler de paylaşılıyor ve birbirimizin kişisel gelişimine faydamız oluyor
teşekkür ederim kendi adıma

İnternette o sayfalarla olan bağımlılığını kopar , kendini kontrol edene kadar. Arkadaşlığı abartmayın bence çünkü tek yiyemem tek şöyle olamam. dışarda buluşuruz yemekten sonra diyebilirsiniz ,bırakın onlar sizsiz yapamasın.. Babanıza da yazık. Netteki herşey para tuzağı. En fazla 100 tl lik harcama yapabilirim diye düşünün kota koyun kendinize.

ben çalışan kadınım senin kaç katı gelirim var yine de aylık 700 tl makyaj-kıyafete harcamıyorum yazık yani. kendine acımıyosan babana da mı acımıyorsun. her ay 1 ruj alsan 10 tl eder en fazla en pahalı makyajları almak zorunda değilsin. kıyafet de her ay 2 parça al 20 tl liklerden. collezione collins gibi yerlerden giyin öğrenci değil misin? o da 100 tl bile yapmaz.

ayrıca da arkadaşından ayrı kalmamak için para harcayacagğına bırak o sana uysun. sen niye ona uyuyorsun. o çok senle yemek istiyorsa gelsin yemekhanede yesin veya dışardan alsın yemeğini yemekhanede birlikte yiyin. çok özentisin belli durumu senden daha iyi olanlara özeniyorsun

Vay arkadas ne hayatlar var. Ben 16 yasimda ise basladigim icin paramin kiymetini bilerek kullandim hep ama bu sekilde de buyutuldum. Sanirim artik cocuklarimiza bu fikri asilayamiyoruz biz. Ben biriktirdigim paralarla eve katki sagliyordum bir de. Gencligin geldigi durum uzucu.

Konu sahibi, almadan duramiyorum gibi bir durum olamaz olmamali. Yasin kac basin kac sonucta. Ilerde ev ocak gecindireceksiniz hesapli olmayi ogrenmelisin. Oncelikle kiyafet makyaj aliyorum diyorsun. Birgun gardrobunu dok bak bakalim neyi giyiyorsun neyi giymiyorsun. Hic giymedigin kiyafetlerinin olduguna iddaya girerim. Hem her ay ne kiyafeti aliyorsun ben calisan insanim, 3 ayda bir carsiya giderim. Ihtiyacim olan seyi alir gelirim. Amacsizca carsi da hic dolasmamisimdir. Makyaj da neyin makyaji bu? Mahvediyorsunuz cildinizi bu yasta. Ekonomik urunler yok mu pahalilar yerine onlari tercih et.

Yemek isini turkiye de pek anlamıyorum. Ben yurtdisindayim burda ust duzey mudur bile evinden ekmek yapip getirip yer. Ben de oyle yaparim. Niye kendin sandviç yapip okula getirmiyorsun?

Bu konu uzerine kitaplar var. Internette videolarda var. Geç olmadan onlemini al.

bir ayda 700 lira harcadın?
Öğrencisin ailene yük olmak istemiyosun aynı zamanda?
bu nasıl bi çelişkidir yahu...
ben devlet memuruyum aylık 700 lira kendime harcamıyorum, elim gitmiyo harcayamıyorum..
ben 2011 mezunuyum. kyk yurdunda kalırdım fişlerle karnımı doyururdum. babamın bana yolladığı 200 lira harçlıktan da para biriktirir çeyrek altın yapardım.. mezun olup atanana kadar o çeyrekler beni idare etti diyebilirim (3-4 çeyrekti)
böyle anlatınca hiç gezmeyen tozmayan mal gibi bi üni hayatı geçiren biri canlanmasın gözünde.. her ay kendime kıyafet alırdım, bi çok çevre ili gezmiştim..
atandım hala her gün öğle yemeğine 10 lira vermek zor gelir de çoğu zaman evden getiririm yemeğimi.. ama gezerim tozarım.. bu yıl 15 şehir gezdim mesela..
önceliklerinizi belirleyin.. 100 liralik parfüm mü? bilmediğin görmediğin yerlere gitmek mi? aileni zora sokmamak mı?

Kozmetik zaten zararlı biraz doğal ürünlere yönel istersen şimdiden sanatçılar kadar makyaj malzemesi kullanma cildine yazık olur
Kesene de cabası
Yemekhanede ye yemeğini dışarıya öğrenci harçlığı mı dayanır

Hep söylüyorum.

İhtiyaçlarım ve isteklerim diye bir liste yapın ve isteklerinizin üzerini çizin.

Gezmekte bir ihtiyaçtır, kitap okumak da. Sosyal hayatınızdan taviz verin demiyorum. Ama tasarruflu olmak ayrı bir şey, ot gibi yaşamak ayrı bir şey.

İsterseniz yapabilirsiniz, üzülmeyin.

Kıyafeti de anladım da makyaj malzemesi bu kadar pahalı ne alıyorsun

Bir ruj bir rimel hadi bir de kalem yeter de artar ki bunlar da uzun süre gider

Gereklilik algını değiştir

almak isteğiniz şeyi o anda almayın aynı mağzada 10 dk gezının ve en sonbuna ıhtıyacım varmı bunun muadılı yerıne kullanabılecegım bırseyler evde varmı dıye dusunun ve mutlaka var oldugunu anlayarak bırakacaksınız

Yurtta kaliyorum aylik 700 de oraya gidiyor
Aylık 700 bir yurt için çok pahalı tabi tek kişilik odada, çok lüks şartlar altında yaşamıyorsan. Burada bizim arkadaşlar toplam 700 tl ile hem evde kalıyor hem de o parayla geçiniyorlar her şey dahil olmak üzere. İnsan 2-3 arkadaşla ev tutup bütün masraflarını karşılar o parayla yani işin içine müsriflik karıştırmadan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…