Çok Para Harcıyorum Çok

Valla ben ogrenciyken koca gunu 1 paket biskuviyle gecistirdigim oluyordu.Hem de ozel universitede ve herkes demetle para harcarken.Ayagini yorganina gore uzatacaksin canim baska caresi yok...

Pfff bende dayanamıyorum. .
Sürekli bişeyler alıyorum. .
Tutumlu insanlar nasıl oluyor . .

(' _ ')

Canim bu bursu ne zaman geri odemeye baslayacaksin ve ne kadar para geri odeyeceksin?bende almak istiyorum fakat hic bilgim yok

Pfff bende dayanamıyorum. .
Sürekli bişeyler alıyorum. .
Tutumlu insanlar nasıl oluyor . .

(' _ ')

Belli bir sure para sıkıntısı yaşarsan paranın değerini Anlar tutumlu olursun bir zaman sonra.
Cimrilik iyi değildir ama tutumlu olmak yada paranın değerini bilmek iyidir.
Parada amaç değil araç olmalı; bu da çok mühim..

Şükür bir sıkıntı çekmedik. .
Bulduğum an harcıyoruz. .

olur oyle arada,bundan boyle daha dikkatli davranirsin.makyaj malzemeleri cok uzun sure kullaniliyor bitmeden gereksiz seyler alma.arada yemekhaneden sulu yemek ye

Ya şimdi burada kızı azarlamanın ne anlamı var? Kızcagız bir hata yapmış ve bunu nasıl düzeltebilirim diye soruyor? Hemen azarlamışsınız yani. Çözüm olarak eğer devlet üniversitesinde okuyorsan bir süre onun yemekhanesinde ye canım. Günlük 1-2 lira falan oluyorlar. Öyle idare edersin. Bundan sonra da alışverişini bütçene göre yapmaya özen gösterirsin..

Vay be bir parfüm, kitaptan daha önemliymis! Ya 1100 tl kredi ödemek az mi? Baban oraya seni ne emekler ile yolluyor kizim okusun diye, ki kizini okula yollamayan yada yollayamayan onca baba varken.. Cidden yazik..!!

Bazen böyle toplu alışverişler olabilir. Öğrenci kazası :)

Aldıklarınız uzun vadeli ürünlerdir büyük ihtimal.. Herşeyden önce alışveriş sitelerine bir daha girmeyin. Görmeseniz almazsınız. :)

Herkesin dediği gibide günlere bölün. Çoğu zaman kantin, bazı zamanlar dışarıya.
Kantinde yerseniz daha samimi bir ortamınız olur. Daha geniş bir çevreniz ayrıca. :)
Arkadaşlarınızda istiyorsa size ayak uydursun.

Birde bir kumbara alın. Kilidi olan. Her ay bir kere belirli bir tarihte açacağınız üzerine şartlanın.. Her gün bir ya da iki tl. sabit atın içine. O kadar işe yarıyor ki .. Uzman tavsiyesidir.
Kolay gele. :)

Valla ben 34 yaşındayım iyi kötü bi gelirim var fakat ben bile 700 tl harcamıyorum yani kendine kota koy,alışverişin sonu yok hele hele sakın kredi kartı falan kullanma sonra işin çok daha kötü olur

konuyla ilgili tavsiye veremeyeceğim zira kendi başıma sürecek merhemim yok

ama üzüldüm yorumları okuyunca, ya hanımlar ayıptır karşınızda üniversite öğrencisi bir genç kız var. kızın durumunu bir durup düşünün. önce toplumdan başlayın Özal döneminden sonra tüketim toplumu özelliği gösterir olduk, artık tüketerek sınıf oluşturuyoruz. Bunun dışında kalmaya çalışsak da çoğu zaman bizi de etkileyen bir durum. Tüketim eğiliminde aşırılık gelir-gider dengesi kuramamak birçok insanın muzdarip olduğu bir konu.
Öte yandan grup psikolojisi var. İçinde bulunulan bir yaş dönemi var. Hava atmak bilmem ne denmiş. Abartmıyor musunuz?

Durumunu analiz edip düzeltme çabasına girdiğin için takdir ediyorum seni canım. Umarım herşeyi yoluna koyarsın.

not:konu bağlamında parfümler hakkında bir yorum yapmak istedim. Çalışma hayatına atıldığımdan beri orijinal parfüm kullanıyorum (öğrencilikte lüks ihtiyaç kategorisine girdiği için ailemden para talep etmek istemedim)
emin olun dışarda aldığınız taklitlerden ve birtakım firmaların (avon gibi) kendi markasıyla ürettiklerinden çok çok daha ekonomik ve uzun ömürlü.
geçen yaz yurtdışından 280 tlye denk gelecek bir paraya chanel chance 100 ml aldım. bir fıstan fazla sıkmıyorum onu da hafifçe bastırıyorum çünkü çok yoğun ve kalıcı. bana birkaç yıl gidecek bundan eminim. (50 ml 3 sene gitmişti)
2008-2009 gibi aldığım lolita lempicka hala duruyor ve kokusunda en ufak bir bozulma ağırlaşma yok.
bunları gümrük vergisiyle almak iyice maliyetli oldu ama dediğim gibi uzun vadede çok ekonomik.
zamanında başka markalardan da kullandım ama şu sahte parfümler çok uçucu, o konuda yves rocher çok iyi ondan da birkaç yıllık bir parfümüm var hala güzel ve kalıcı.

Para varsa yersiniz, yoksa oturursunuz.
Gözünüzü seveyim 2 kat elbise bir rinel için sıkıntıya girmeye değer mi?
Hem bunlar alınınca halledilen ihtiyaçlardır. Tekrar tekrar mı alıyorsunuz?

Kendi öğrenciliğim aklıma geldi.Ben de evdekilerden çok az para isteyerek okumaya çalıştım.Fakat ben de hafta sonu marketlerde standlarda çok çalıştım tavsiye ederim çok güzel günlük paralar kazanabilirsiniz.O zaman epey rahatlarsınız hem de abartmadan istediğiniz şeyleri alabilirsiniz.
Bu arada benim de çoğu arkadaşım yemekhaneden yemek yemezdi.Ama baktım olmuyor çok para gidiyor bi süre sonra yalnız gidip gelmeye başladım.Bi süre sonra da onlar bana uymaya başladı.Yemek olayını hallederseniz aylık 100 lira cebinizde kalın.Özenip kendinizi kaptırıp almanız çok doğal gençsiniz ama bundan sonra kontrolünüzü kaybetmezsiniz artık.Bugünler geçecek kendi paranız maaşınız olacak inşallah sevgiler :)
Son olarak kızı sanki okulu bırakıp kocaya kaçmış gibi acımasızca eleştirenleri de kınıyorum Kendini kaptırıp harcama yapmış ayda yılda bir ona da çok pişman olmuş ve zaten dile getirmiş ki buna çözüm arıyor kızcağız.

Ögrencilik dönemi fakirlik dönemi
Ben elime para gectigi an odamdaki bir kutuya sakliyorum :))) fazla para yaninda tasima derim ... Ne kadar ihtiyacin varsa o kadar koy cebine evden cikmadan :)

Bu konuda ben de bir iki birşey söylemek istiyorum. Elde bulunan gelir iki türlü kullanılır: tüketim ve tasarruf. Biz toplum olarak çok fazla tüketip çok az tasarruf ediyoruz. Tüketim eğilimimiz fazlayken tasarruf eğilimimiz buna göre çok çok az. Şu an tasarruf eğilimimiz yüzde 13. Şöyle düşünün, 1000 TL geliriniz var ve siz bunun sadece 130 TL'sini tasarrufa ayırıp geri kalanını harcıyorsunuz. Toplumdaki bu tüketim çılgınlığı ülke ekonomimizi kötü etkiliyor. Hükümet insanların akıllı telefon almalarına yani bu tüketim çılgınlığına kapılmalarına engel olmak için kredi kartlarına taksit kısıtlamaları getirdi ama insanlar yine de bir yolunu bulup o telefonları almaya devam ediyorlar mesela. Bu gerçek hayattan sadece bir tane örnek. Ocak 2016'dan itibaren öğrenci burs ve kredileri 400 TL olacak, 70 liralık bir artış söz konusu ama enflasyon varlığını son zamanlarda iyice hissettirmişken öğrencilere yapılacak olan bu transfer harcamasındaki bu denli artışın tek sebebi enflasyonu 2016'da biraz daha belirgin olarak hissedecek olmamızdır. Bu zamlar her sene 20-30 TL civarında yapılırken bu yıl neden 70 TL mesela... Bu 70 TL'nin varlığını hissetmek mümkün olmayacaktır çünkü öğrenci her zaman için toplumun en çok para harcayan kesimidir. Şimdi ben bir vatandaş olarak (ben de öğrenciyim bu arada) @aryabenan79'ın yaptığı harcamadan bana ne, istediğini alır istemediğini almaz diyemem. Aynı şekilde asgari ücretle çalışan bir insanın senetle ya da başka taksit yollarıyla satın aldığı iPhone için aman bana ne, ödeyecek olan o, harcama onun harcaması deyip geçemiyorum. Bunlar hep toplumumuzu etkiliyor. Toplum olarak özel tüketim harcamalarımızda daha dikkatli olmalıyız, tasarruf eğilimimiz çok düşük şu an. Bugün Çin'e baktığınız zaman Çin ekonomisinin çok fazla gelişmiş olduğunu, ABD'ye rakip olduğunu, dış ticaret fazlası verdiğini ve halkının tasarruf eğiliminin yüzde 50 olduğunu görebilirsiniz. Herkes ayağını yorganına göre uzatmazsa enflasyon, rahatsız edici seviyelere ulaşır. Olmayan parayı harcamaya bayılan bir toplumuz ne yazık ki.

Part bir işe gir. Paranın hemen her gördüğünü almayacak kadar değerli olduğunu öğrenmiş olursun. Hem de cebinde 3-5 kuruş para kalır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…