Borçlarınızı kapatın, gelirinizi giderinize eşitleyin. Sonra geliriniz kadar harcayın.
Cocuklara babaları bişey vermiyor mu, maddi olarak destek olmuyor mu?
Bunlar tabi ki sizin hakkınız, tabi ki sinemaya gşdecek kendinize alışveriş yapacaksınız. Psikolojinizi böyle böyle toparlayacaksınız. Sadece şu dönemde gereksiz harcama yapmamaya dikkat edip gelir dengenizi kurun yeter.
Arkadasim giderin gelirini aşmış. Seni silkelemek degil boyle hirpalayasim geldi. Bence borclari kapatana dek gordugun seylerin tek rengini al.
300 tl nafaka bedeli fakat alamıyorum sgk sız çalışıyor icra davası açtım ama üzerine hiç birşey yok o yüzden netice alamadım.. güzellikle konuştum ama zaten boşanma sebebim çalışmaması internet üzerinden kumar oynaması ve etrafı dolandırmasıydı..
Genel olarak alışverişlerinizde beğendiğiniz kıyafetlerin farklı farklı renklerini alma durumu oluyor mu yoksa tek seferlik mi böyle oldu?
Ben de eskiden senin gibiydim kredi kartlarım işsizlik dönemimde bi patladı yıllar geçti hala borç ödüyorum. Şimdi deodorant ucuz malum ama bitmeden kesinlikle yenisini almıyorum ve öyle güzel para biriktirdik ki kayınvalidem bile sen çok sıkıyosun diyo ki kayınvalidenin geline böyle dediği pek görülmez biliyosun. Çocuklarını da devlet anaokuluna ver ne gereği var o kadar masrafın her ay, bi kadının kenarda parası olcak ben kendimi öyle güvende hissediyorum ki anlatamam. Kredi kartını da hastane gibi elzem durumlarda kullanıyorum sadece. Doğum iznine çıkıcam yerime gelen arkadaşı da alıştırdım para biriktirmeye o da para biriktiriyo şimdi
normalde böyle yapmam.. eşarba ihtiyacım vardı kıyafetlerime uyan renklere fakat .. diyorum ki kim bakacak idare et yıka ütüle geri tak.. sonra da 14 tl idi ucuzdu diyorum..
çocuklara kışa girerken yaza girerken kıyafet ayakkabı alıyorum lcw den..
annem küçük oğluma bakıyor avm ye gittik çanta beğendi 160 tl .. çocuğuma bakıyor gönlü hoş olsun istedim mesela aldım pantolon gömlek falan derken 300 tl çıktı cepten... feda olsun tabi ama senin böyle bir lüksün var mı 2 çocuğun var diyorum kendime..
Benim gelirim seninkinden düşük ama ev geçindiriyorum bi de para biriktiriyorum, benim gibi biri bile para biriktiriyosa herkes biriktirir diye düşünüyorum.annem yaşlı iki çocuğa bakmakta zorlanıyor.. o yüzden büyük oğlumu tam gün gönderiyorum..
yakınlarda tam gün devlet kreşi bulamadık.. ee annemde rahatsız.. devlet desteği çıktı çok şükür onun sayesinde 585 tl ödüyorum
valla haklısınız.. kredi kartı ile sanki sınırsız harcama yetkisi var gibi.. her ay bütçe yapıyorum yine aşıyorum..
birşey olurda ya lazım olursa diye kredi kartını kapattırmadım..
kapattırsam mı?
Evde bırak ya da işte sadece eczane hastane ya da cüzdanın çalındı yol parası gibi şeylerde kullan asla alışveriş yapma kartla
Kredi kartım seninkinden çokkkk yüksek gelir ama içinde market ya da giyim yok yani ya
zorunlu harcama nakit yerine kart ya da beyaz eşya doktor ve benzeri
Nakit varsa al bir şeyler yoksa alma kendine haftalık harçlık belirle atıyorum 100 lira ne yapacaksan onunla yap
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?