çok para harcıyorum müsrif miyim ben?

Çocuklara da sezon başı değil sonu al

Üçte biri fiyat her şey

Geçen ilkbahar sonu yani mayıstı galiba oğluma yağmurluk aldım 17 lira ya da 23 lira idi

Sezonda 50 altı olmaz

Her şeyi sezon sonu alırsan daha ucuza daha çok şey alırsın böylelikle de okuldan onu istediler şurda bu oldu gibi ekstralar zorlamaz

Bunlar alışkanlık meselesi esasen, zira beni 50 liralık mont da zorlamaz ya da işte o parayı çok farklı yerlere harcarım ama neden daha fazla vereyim ki

Mesela kaç kabanın montun var

Kredi kartım hiç olmadı ama bende dibe vuruyordum sürekli. Giymediğim kıyafetler alıyordum ama şimdi büyük konuşmayım asla yapmam mutlaka köşeye para koyuyorum.

Maşallah size birikim hesabı açtırdım fakat içinde hiç para durduramadım

Kelin ilacı olsa başına ama.
Kredi kartının ek kartını çıkarttır küçük limitli.
Onu yanında taşı.
Diğerini kır at.
Bankadan isteyince yenisini yolluyorlar zaten.
Böylece yüksek limitliyi kullanmamış olursunuz.

Bir tane montum var bir tanede trençkot .. bi spor bi bot birde topuklum var mesela.. ama çar çur oluyor para bende anlayamadım

Sezon sonu almıyordum bu yıl indirimi bekleyeyim kazandıgımın bereketi mi yok diyorum bazen

Gecen bir uyeyede ayni yorumu yapmistim

Bende sizin gibi alisveris yapan bir insandim boyle biseyi gor begen bi cok renginden alirdim, makyaj malzemelerinden bahsetmiyorum bile
Çözümüm bu oldu neye ihtiyacim varsa hepsini liste yaptim belli araliklarla hepsini aldim her seferinde bir ihtiyacini karsila alisveris konusunda her rengini begendiysen 1 inde karar kil ha bu dsha ucuzmus diye bundan aliyim bi kac tane aliym diyede yapma ben cok yaptim sonra hepsi dolapta durdu gidip yine pahalisini alir onu kullanirdim digerleri durur du oyle.... bir kac rengini cok cok begendiyseniz diyelim hir seyin listeye ekleyin ama listedeki diger biseyi cikarin o zaman hem bi kac renk almaktan vazgecersiniz hem ihtiyaciniz olmayani almazsiniz paranizda cebinizde kalir :) benim alisveris felsefem bu oldu artik

Kendinizi dizginleyin biraz. Ilerde cocugun buyuyecek okul masrafi ,universitesi, harcligi ,istegi, dügünü derken baya masraf. Simdiden ufak ufak biriktirin. Limitinizi belirleyin.

Dunyanin bin bir turlu hali var.

bunları kendiside düşünüyo olmalı değilmi mesele harcama yapması zaten psikolojik bence bende olsam aynısını yaparmıydım bilmiyorum ama maaşımın çoğu giyime kuşama giderdi sıkılana kadar harcayın bari çocuklar büyüyüp istekleri artınca aklınız başınıza gelebilir

Kendinizi dizginleyin biraz. Ilerde cocugun buyuyecek okul masrafi ,universitesi, harcligi ,istegi, dügünü derken baya masraf. Simdiden ufak ufak biriktirin. Limitinizi belirleyin.

Dunyanin bin bir turlu hali var.
En çokta sen diyorum kendime daha temkinli olmalısın diyorum

Ekonomi topigine gel canim orada motive olursun zaten.

Bak canim önce kredi kartini kapattir tam bas belasi olur yoksa
Her ay maasini alinca atiyorum bir miktar kenara ayir bununla altin vs al
Biraz da kenarda türk parasi ayir acil bir ihtiyacin olursa altini bozdurmazsin bunu kullanirsin.
Cocuklarin icin asiri para harcamana ket vurabilirsin biraz daha cabala.
Topige gel orda faydali bilgiler paylasiyoruz.

kredi kartını kapattırmayın iki çocuk varmış bir şeyler isterler, yanınızda nakit olmaz vs. onu kullanırsınız ama limitini azaltın. beğendiğiniz şeylerin tek veya iki rengini alın, öyle bir tüketim çılgınlığı var ki kimi zaman indirimde diye ihtiyacımız olmadığı halde bir şeyler alıyoruz, ihtiyacınız yoksa almayın.

kredi kartini kapattir.Cok dusuk limitli aidati olmayan bir kredi karti al kullanma. Kuaföre gitme evde kendin ugras. Bunun disinda borclari coklu taksit yerine 3-5ay icinde bitirmeye calis.

Nakit alışverişe dönün bence, biz öyle toparlamıştık.
Kredi kartını kapatmayın ama evde bırakın, sadece planlı yüksek fiyatlı alışverişlerinizde kullanın. Onun dışında cepte para varsa ainemaya gidin, her güne bir eşarp alın falan, ama nakit paranız yoksa bir simit bile almayın.

Harcamalar normal bence ekstra bi sey yok ki
Kredi karti falan kapaninca biraz daha iyi olur ..
Altin hesabi yaptirabilirsiniz elde harcarim diyorsaniz

Buradaki kadınlar seni nasıl silkelesin yahu..
Masraflarını yazarken kendine sormuyor musun?

Oniomani rahatsızlığı mevcut sende..

maasınıza gore harcamayı neden denemıosunuz ?? Bekar olsanız evet ama sız smdı cocugunuz ıcın de dusuneceksınız tek kısılık harcama yapmamalısınız bana göre.. Yanı bı esarbın 4 rengını alıyorsanız musrıfsınız evet..

Ay bu indirimler hep kandırmaca.. orda indirimburda indirim harcadığım paranın haddi hesabı yok. Kredi ödüyoruz onu birikim sayıyorım ben :) of napayım harcanıyor işte.

http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/adim-adim-birikim.972864/ sende bize katıl =))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…