çok para harcıyorum müsrif miyim ben?

İnsanın psikolojisi iyi olmayınca hayatta hiçbirşeyi dengeye oturtamıyor
eh biz dişiler de kendimizi alışverişe vuruyoruz
niçin zamanını keyif alabileceğine inandığın şeyler yaparak doldurmuyorsun
ücretsiz kurslara git mesela, böylelikle rahatlamak için alışveriş yapmazsın paran da cebinde kalır

birde krediyi kredi ile kapatmaya çok çok karşıyım hele ki alışverişi seven biri için yanlış..

Olabılen seyler bunlar aslında.
Ancak hafta sonu sınema bıletını 1 olarak saydın , cocukları goturmuyormusun

çocuklarla beraber olduğumuz haftasonları onlarla gidiyoruz gidince yemekde yiyoruz tabi oyun alanına da gidiyoruz..

ama babalarına gittikleri haftasonu kendime vakit ayırıyorum dinlendiğimi hissediyorum..

Ben 2 cocuk icin 300 tl nafakaya takildim. Hos onu da alamiyormuşsunuz ama yine de cok az bir rakam. Bu rakamlar nasil belirleniyor anlamiyorum. 300 tl ile 2 cocugun bakimi nasil olacak? Allah kahretsin boyle erkek egemen toplumu. Hersey erkeklerin menfaatini korumak uzere kurulmus.

mesela ufak ufak mı atıyorsun kenara.. ben 100 tl koysam gözüme az geliyor hıh bunu mu koydun şimdi diyorum .. azımsıyorum.. nasıl biriktirilir?

zamaninda bende ayniydim.. 2 sene once falan :)
kenara 1 kurus koyayim derdim yoktu..
buldugumu kiyafete ayakkabiya yatirdim.
simdi yuzune bile bakmadiklarima tonla para harcadim..

bu yil oglum dogduktan sonra degistim.. hala eli cok sıkı olmadim ama artik sadece cok begendigim ve ihtiyacim olan seyleri aliyorum..

oncelikle psikolojik olarak daha rahatladim dolabim cok ferah.. tikis tikis kiyafet dolu degil..
birde onceden uygun fiyatli bir cok kiyafet alirken simdi bir tane aliyorum ama en begendigimi ve kalitelisini aliyorum.. bir kac sene giyiyorum onu..

senin birde 2 tane cocugun var.. geleceklerini dusun.. buyuyecekler ve bir cok istekleri olacak.. okul masraflari olacak.. kenara para koyman zorunluluk senin icin.. oyle 100 -200 de degil rahat 1000 tl koyabilmen lazim..

kredi kartindan kurtuldugunda cok rahat yaparsin..
sitede hanimlar cok guzel birikim yapiyorlar.. oralara fazlaca takilmani tavsiye ederim..

hakim ; sağlıklı olmasına rağmen 2 yıldır çalışmayan bir erkeğe hapis cezası vermedi !!!

icra ile tahsil edilsin dedi..!!

avukatımda çok uğraşmayalım o senden nafaka talep edecek böyle giderse dedi.. kadın erkek eşitlkiği sebebiyle olabiliyormuş galiba !!!

siz düşünün artık neler olabiliyor :)

mesela ufak ufak mı atıyorsun kenara.. ben 100 tl koysam gözüme az geliyor hıh bunu mu koydun şimdi diyorum .. azımsıyorum.. nasıl biriktirilir?
Ufak ufak koyuyorum evet
cuzdanım dısında cantamda kucuk baska bır cuzdan var
mesela markete gırdım 70 tl harcadım
100 tl verdı isem, kalan 30 muhakkak bırıktırme cuzdanıma koyarım.

mesela pazara gttim 80 tl harcadım dıyelım elımde ıvır zıvır bozukluklar kaldı onları da oraya ayırırım.
mazot aldım dıyelım 220 tl ye
250 tl verdı ısem kalan 30 u yıne ayırırım.
tek seferde 100 bıe koymam ben.

bazen ekstradan gelen paralarım olur annem verır, babam kardeşim
gecen babam 600 tl verdı mesela
ihtıyacın olur kullanırsın dıye
ben direkt kenara attım onu yok saydım.

harcamak ıstesem gıder harcarım dolu begendıgım sey var :) ama kasıyorum kendımı.
ben bekarken çok harcardım ama evlenınce kasmaya basladım
hosuma gıdıyor bırıkım yapmak.

Bu kadar giderin olmasa neyse çalışır ödersin derdim de boşanmış çocuklarına bakan bir kadın olduğun için daha çok idareli olman gerekir.
Kendini frenleyemiyorsan kredi kartını kullanıma kapattır ve o şekilde ödemeye devam et. Eğer lazım olur kenarda dursun dersen yanında taşıma evde bırak. Bu kredi kartları belimizi büküyor zaten. Çağımızın vebası.

Ayrıca kart borcu için kredi çekip ödeyip tekrar borç yapmak çok absürd bir hareket. İnsanlar genelde borcu kapatıp kartı iptal ettirmek için çekerler.

Ben de aynı durumda nasılsa bi şekilde öderiz diye hep kattan harcama yapıyorum ama aslında olması gereken elimizde nakit para varsa harcamak yoksa kartla taksitle harcamalar geliri aşıyo. Alışveriş aşkımız nolucak bilmiyorum!

Haklısınız ama işte kişinin yaşadığı yere bağlı olarak da değişebiliyor mesela bu. Avşar sinemalarına uzak bir yerde oturuyorsa ya da yaşadığı yerde bulunmuyorsa yapacak bir şey yok. Cinemaximum daha yaygın genelde. Yoksa katılıyorum lüksünden kısması şart değil ya daha uygun fiyatlı yerler bularak ya da sıraya sokarak gidebilir.

Saçmalik. Acayip sinir bozucu. O sizden nafaka falan istemez. Bile isteye sigortasiz calisiyor zaten. Nafaka vermemek icin degil mi? Hem 2 cocugun velayetini ustune atip hem de bir de nafaka mi isteyecek? Gerci burasi Turkiye. Talep etse hakim verirdi o hakki ona kesin. Erkek olmak varmis Turkiyede.

Kredi kartini annene ver saklasin vermesin sana. Ancak alisverisi birakirsan toplarsin.

Eminim ki ihtiyacin yoktur alisverise. Biz ihtiyactan alisveris yapmayiz cunki

Kredi kartini annene ver saklasin vermesin sana. Ancak alisverisi birakirsan toplarsin.

Eminim ki ihtiyacin yoktur alisverise. Biz ihtiyactan alisveris yapmayiz cunki

aradım bankayı 7000 tl olan limiti 3700 tl ye indirdim.. zaten toplam borcum 3.700 tl miş.. limit kalmadı harcayamayacağım.. ödedikçe limiti düşüreceğim ve 500 tl ye indireceğim.. o da sırf birşeye ihtiyaç olursa :))

kredi kartına bin tl mi ödediniz hemen arayın bankayı ve limitinizi 750 TL düşürün, böylelikle en fazla 250 TL harcayabilirsiniz. benim de bir ara limitim 10.500 TL olmuştu, borcumda 8.000 TL, üstelik birde araba kredisi ödüyordum, tüm paramı kredi kartıma yatırıp yine oradan haracadığım için de bütçe ksııtlaması yapamıyordum, sonraki ay yine aynı manzara. sonra bu taktiği uyguladım ve 3.500 TL ye kadar düşürdüm limitimi, şimdi yine aşmaya başladı önümüzdeki ay, bin TL yatırıp 750 TL daha azaltıcam ve en son bin TL de bırakıcam oda acil durumlar için kalacak, para ve kredi kartında limit olmayınca hracama da yapamıyorsun. o kredi kartın bitince zaten maaşın yetiyor emin ol.

sonradan gördm bunu, zaten bu yöntemi uygulamaya geçmişsiniz, emin ol en iyi yöntem bu, bizim gibi önüne geçemeyenler için o limitler tehlikeli

sonradan gördm bunu, zaten bu yöntemi uygulamaya geçmişsiniz, emin ol en iyi yöntem bu, bizim gibi önüne geçemeyenler için o limitler tehlikeli

çok teşekkür ederim bu yöntemle borçtan kurtulacağım inşallah.. tamamiyle kapatmadım çünkü internetten alışveriş için lazım olabilir ben kitapları genelde daha uygun olduğu için internetten alıyorum.. maaş anlaşmamız olduğu için kart kullanım bedelide ödemiyorum:)) hadi bismillah

Bekarlığımda aynen bende böyleydim.. Kira vd çok cüzi miktarlar olmaasına rağmen 3000 tl gibi maaşla kredi kartı limitim (3500)hep dolu olurdu.. Ama hunharca kıyafet takı alırdım.. Hiç kullanmayacağım kremler abuk sabuk şeyler.. Eşimle tanıştıktan sonra brni toparladı (kendisi hayatı boyunca ne krediye ne kredi kartına ne de takside bulaşmamış numunelik bir insan) ilk iş kredi kartının borcumu kapatıp kartı kırıp atmak oldu. Sizinde yapmanız gereken tam olarak bu! Ailenizle konuşun size birkaç ay müsade etsinler, o birkaç ayda sizde bazı acil olmayan harcamalarınızo minimuma indirgeyip kredi kartınızı kapatmaya çalışın. Biraz borcu hafiflediğinde kırıp atın çok ciddiyim yoksa ömür boyu kölesi olursunuz.. Sonra borçlarınızı bitirdiğinizde aslında kazandığınız paranın ne kadar bereketli olduğunu anlayacaksınız.. Ayrıca her ne kadar aileniz yanınızda da olsa evlatlarınız için kenarınızda birikiminiz mutlaka olmalı. Eşiniz aorumsuz biriymiş sizin evlatlarınızın geleceği için biraz kontrollü olmanız gerekiyor.. Ama emin olun şu ismi kredi ile başlayan bütün borçlardan arındığınızda hem sosyal hem kişisel ihtiyaçlarınızı rahatça karşıladığınız gibi çok rahat birikim de yapabilirsiniz.

çok heveslendim ben bu birikim tasarruf işine.. maaşı almama birkaç gün kaldı heyecanlıyım .. hemen bir köşeye para atacağım kalanıyla idare edeceğim..

Ekonomi topiklerinin takip edin ,burda takip ettiğim topikler var güzel birikim yapan hanımlar var.Okuya okuya gaza geldim ufak ufak birikim yapmaya başladım.Çok iyi oluyor tavsiye ederim.

Kredi kartı limitinizi düşürün. Size hazirana kadar süre:) haziran sonuna kadar kartinizi asla yanınıza almayacaksiniz ne görürseniz görün almayacaksiniz:))) kenara atarsınız birşeyler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…