- 4 Aralık 2012
- 2.995
- 4.437
- 333
- 39
Olabılen seyler bunlar aslında.
Ancak hafta sonu sınema bıletını 1 olarak saydın , cocukları goturmuyormusun
2 çocugunuz var
düşünmenız gereklı bence geleceklerını
benım cocugum yok ama kıyıda kosede hep param olur
kenarda param yoksa ben kendımı boslukta hıssederım
almanın sonu yok
parayı kolay da kazanmıyoruz
ben bırsey alırken artık hep ihtiyacım olup olmadıgını düşünürüm
ihtıyacımsa alırım değilse almam
pahalı ve kalıtelı seylerı alırım
öyle ucuz ucuz dolu sey de almam.
aldıklarım uzun omurludur .
bekarken ilk aracımı alırken arabamın yarı parasını bırıktırmıstim
şimdi evlıyım, eşimden gızlı kenara para koymustum.
gecen yaz ev aldık ev alırken cıkardım ev ıcın gereken paraya kattım.
ev alalı 5 ay oldu ben bı mıktar para daha bırıktırdım.
ben bu sekılde mutlu oluyorum.
harcamanın sonu yok ki, al al nereye kadar
Ben 2 cocuk icin 300 tl nafakaya takildim. Hos onu da alamiyormuşsunuz ama yine de cok az bir rakam. Bu rakamlar nasil belirleniyor anlamiyorum. 300 tl ile 2 cocugun bakimi nasil olacak? Allah kahretsin boyle erkek egemen toplumu. Hersey erkeklerin menfaatini korumak uzere kurulmus.
Ufak ufak koyuyorum evetmesela ufak ufak mı atıyorsun kenara.. ben 100 tl koysam gözüme az geliyor hıh bunu mu koydun şimdi diyorum .. azımsıyorum.. nasıl biriktirilir?
Bence bunun ıcın uygun yerler bulunmalı
Mesela cınemaxımum cıdden cok pahalı 3 kısı gıtsen 55-60 tl tutuyor. Mısırı bılmem nesı gıttın geldın oglen yemegı yedın 200 tl duz hesap.
ben eve daha yakın bır yer buldum mesela rezidanslarına altında avsar sınemaları 10 tl mıs gıbı :) avm ıcınde de degılsın cıkısta mutlaka gez ye ıc olmuyor hanı bız dısarda yıyoruz gene ama yemesen yemezsın eve donersın . Acıkcası tıyatrolar 3 tl
sınemalar 10 tl
oyun alanları yıllık 250 tl
goturen yok ama cocukları
Saçmalik. Acayip sinir bozucu. O sizden nafaka falan istemez. Bile isteye sigortasiz calisiyor zaten. Nafaka vermemek icin degil mi? Hem 2 cocugun velayetini ustune atip hem de bir de nafaka mi isteyecek? Gerci burasi Turkiye. Talep etse hakim verirdi o hakki ona kesin. Erkek olmak varmis Turkiyede.hakim ; sağlıklı olmasına rağmen 2 yıldır çalışmayan bir erkeğe hapis cezası vermedi !!!
icra ile tahsil edilsin dedi..!!
avukatımda çok uğraşmayalım o senden nafaka talep edecek böyle giderse dedi.. kadın erkek eşitlkiği sebebiyle olabiliyormuş galiba !!!
siz düşünün artık neler olabiliyor :)
Kredi kartini annene ver saklasin vermesin sana. Ancak alisverisi birakirsan toplarsin.işim iyi çalışıyorum birçoğunuz biliyor zaten boşanmış olduğumu ailemle yaşadığımı iki çocuğum var kreş masrafı oluyor haliyle..
kenara üç kuruş birşey koyayım diyorum zamanın ne getireceği belli olmaz.. aradan 1 gün geçiyor..
şurda %50 indirim var makyaj malzemesi yarı fiyatına düşmüş mesela gencim çalışıyorum diyorum onu hakkım olarak görüyorum ve alıyorum..
ya da haftasonu sinema için 18 tl + yol parası 5 tl + dışarda yemek sanki bunlar psikolojimi düzeltiyormuş gibi sanki dinlendiriyor beni böyle hissediyorum..
14 tl ye başörtü gördüm kışlık çok hoşuma gitti 4 rengini aldım mesela..
kenara birşey koyamadığım gibi kredi kartına yüklenmişim.. toplam 4 bin tl olmuş kapatayım diye kredi çektim aylık 460 tl taksitle 1 yıllık... sonuç ne oldu..
ben yine kredi kartı kullandım aylık kredi ile birlikte bin tl ye yaklaştı dönem borcum..
kreş: 585
faturalar (aileme katkı yapıyorum) :170 tl
kredi kartı : 1000 tl
el harçlığı: 300 tl
kuaför: 80 tl (epilasyon-kaş)
kredi: 335
kredi (kredi kartını kapatmak için) : 460 tl
yemek kartı :390 tl (iş yerim yemek kartı veriyor market alışverişinde kullanıyorum eve)
maaş : 2800
gider :2930
ben napıyorum kızlar bi silkeleyin kendime geleyim ben...
Kredi kartini annene ver saklasin vermesin sana. Ancak alisverisi birakirsan toplarsin.
Eminim ki ihtiyacin yoktur alisverise. Biz ihtiyactan alisveris yapmayiz cunki
işim iyi çalışıyorum birçoğunuz biliyor zaten boşanmış olduğumu ailemle yaşadığımı iki çocuğum var kreş masrafı oluyor haliyle..
kenara üç kuruş birşey koyayım diyorum zamanın ne getireceği belli olmaz.. aradan 1 gün geçiyor..
şurda %50 indirim var makyaj malzemesi yarı fiyatına düşmüş mesela gencim çalışıyorum diyorum onu hakkım olarak görüyorum ve alıyorum..
ya da haftasonu sinema için 18 tl + yol parası 5 tl + dışarda yemek sanki bunlar psikolojimi düzeltiyormuş gibi sanki dinlendiriyor beni böyle hissediyorum..
kenara birşey koyamadığım gibi kredi kartına yüklenmişim.. toplam 4 bin tl olmuş kapatayım diye kredi çektim aylık 460 tl taksitle 1 yıllık... sonuç ne oldu..
ben yine kredi kartı kullandım aylık kredi ile birlikte bin tl ye yaklaştı dönem borcum..
yemek kartı :390 tl (iş yerim yemek kartı veriyor market alışverişinde kullanıyorum eve)
aradım bankayı 7000 tl olan limiti 3700 tl ye indirdim.. zaten toplam borcum 3.700 tl miş.. limit kalmadı harcayamayacağım.. ödedikçe limiti düşüreceğim ve 500 tl ye indireceğim.. o da sırf birşeye ihtiyaç olursa :))
sonradan gördm bunu, zaten bu yöntemi uygulamaya geçmişsiniz, emin ol en iyi yöntem bu, bizim gibi önüne geçemeyenler için o limitler tehlikeli
Bekarlığımda aynen bende böyleydim.. Kira vd çok cüzi miktarlar olmaasına rağmen 3000 tl gibi maaşla kredi kartı limitim (3500)hep dolu olurdu.. Ama hunharca kıyafet takı alırdım.. Hiç kullanmayacağım kremler abuk sabuk şeyler.. Eşimle tanıştıktan sonra brni toparladı (kendisi hayatı boyunca ne krediye ne kredi kartına ne de takside bulaşmamış numunelik bir insan) ilk iş kredi kartının borcumu kapatıp kartı kırıp atmak oldu. Sizinde yapmanız gereken tam olarak bu! Ailenizle konuşun size birkaç ay müsade etsinler, o birkaç ayda sizde bazı acil olmayan harcamalarınızo minimuma indirgeyip kredi kartınızı kapatmaya çalışın. Biraz borcu hafiflediğinde kırıp atın çok ciddiyim yoksa ömür boyu kölesi olursunuz.. Sonra borçlarınızı bitirdiğinizde aslında kazandığınız paranın ne kadar bereketli olduğunu anlayacaksınız.. Ayrıca her ne kadar aileniz yanınızda da olsa evlatlarınız için kenarınızda birikiminiz mutlaka olmalı. Eşiniz aorumsuz biriymiş sizin evlatlarınızın geleceği için biraz kontrollü olmanız gerekiyor.. Ama emin olun şu ismi kredi ile başlayan bütün borçlardan arındığınızda hem sosyal hem kişisel ihtiyaçlarınızı rahatça karşıladığınız gibi çok rahat birikim de yapabilirsiniz.
işim iyi çalışıyorum birçoğunuz biliyor zaten boşanmış olduğumu ailemle yaşadığımı iki çocuğum var kreş masrafı oluyor haliyle..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?