Çok Pişmanım, Ailemden Utanıyorum.

Deadpool

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2016
378
549
103
26
Merhaba hanımlar. Ben üniversiteye bu sene başlamış ailesinden ayrı okuyan bir kızım. Geçen hafta okuduğum şehirden İzmir e arkadaşımın yanına 2 gün kalmak için ailemden izin istedim. Annemin hiç istememesine rağmen babam bir şekilde annemi ikna edip bana izin verdi . Yanına gittiğim arkadaşım KYK yurdunda kaldığı için bende orda kalırım misafir olarak diye düşünmüştüm ama yurt idaresi izin vermediğinden günlük ev kiraladık arkadaşımla beraber. Babamla telefonda konuşurken de yalan söyledim yurtta kalıyorum dedim o da böyle bir şeyin mümkün olmadığını öğrenmiş ama bana bir şey demedi.
İki gün sonra babama bir gece daha burda kalmak istediğimi söyledim ve izin vermedi "Devamsızlık yapmanı istemiyorum dön bugün" dedi. Çok ısrar ettim ve akşam bana " Baban olarak beni dinlemeyip bir gece daha kalabilirsin, keyfin nasıl isterse" diye mesaj attı. Bende salak gibi babamı dinlemeyip o gece de orda kalıp ertesi gün döndüm okuduğum şehre. Perşembe günü de ailemin yanına geldim. Hala buradayım ama babam ve annem yüzüme bakmıyor. Babam dedi ki "Anneni ikna etmek için çok uğraştım. Hatta küstük. Sırf senin istediğin olsun diye. Sen naptın beni dinlemeyip kafana göre iş yaptın. Sen beni sildiysen bende seni silerim" dedi. Çok zoruma gitti. Annemle zaten aramız soğuktu başka bir olaydan dolayı o da konuşmuyor benimle. Ve annem sanki hissetmiş gibi İzmir de yapmamam gereken, anneme ters gelen şeyleri yaptığımı biliyor. Nerden biliyor bilmiyorum ama biliyor. Aileme karşı çok utanıyorum. Söylediğim yalanlardan, İzmir de yediğim nanelerden çok pişmanım. Hatta babam beni bir daha okula göndermeyeceğini bile söyledi. Napacağım ben şimdi? Nasıl affettireceğim kendimi? Nolur yardımcı olun.

Naneleri yerken pişman olmuyorsunuz ama...
Aileniz tepki göstermeseydi de pişman olmayacaktınız muhtemelen.
Şu andaki pişmanlığınızın nedeni de tekrar okula dönememe ihtimaliniz, yanılıyor muyum?
18 yaşında oğlum var ona tek nasihatim 'duyulduğunda utanacağın şeyler yapma'
Bizim için değil, kendisi için doğru olanı yapmalı.
Siz de bundan sonra kendiniz için doğru ne? Onu etraflıca düşünmeden hareket etmeyin.

İzmirde yapmaman gereken, annene ters gelen şeyler gerçekten yanlış şeyler mi yoksa annenin gereksiz yere koyduğu kurallara karşı gelmen mi?
Aranızdaki ilişki nasıl bilemeyiz, her ailenin yapısı farklıdır ama üniversiteye gidiyorsun yetişkin sayılırsın. Kendi doğrularını ve yanlışlarını biliyor olman lazım.
Ailenin kendi doğruları olsa da senin kötülüğünü istemezler. Gerçekten pişmansan onlar da zamanla unutur bu mevzuyu.
Burada ebeveynlerin normal bir şekilde karşı çıkacağı şeyleri yaptığını varsayıp konuşuyorum. Bazı aileler çok gereksiz şekilde yasaklayıcı olabiliyor. Eğer öyle bir durum varsa da bırakın istediği kadar surat yapsınlar.

Kendinizi affettirdikten sonra tekrar insanları kandıracaksanız hiç uğraşmayın. Anne babanızın aklını küçümsemeyin. Babam hep der "ben sizin nefes alışınızdan anlıyorum" diye. Onlar anlar. Size karşı iyi niyetlerini suistimal etmişsiniz. Gençsiniz, hata yaparsınız ama bu sürekli tekrarlanırsa daha da ağır yaptırımlarla karşılaşırsınız.
Ailenizin kıymetini bilin. Gerçekten pişmansanız, onlardan özür dileyin ve hatanızı tekrarlamayın. Güven zedelendi mi tamir etmesi zor olur, aklınızda bulusun.

Anneniz somut bir şey bilmiyor olsa bile bir şeyler döndüğünü hissetmiştir, hele ki yurtta kalmış olamayacağınızı biliyorlarsa.

Anne babalar kızsa da küsse de siz gerçekten pişmansanız affederler. Ama bir şekilde yeniden güvenlerini sağlamanız gerekir. Yalan dolanla yapılan işlerin ortaya çıkma riski var işte.

Hepiniz haklısınız kendimi savunacak en ufak bi nokta yok. Yediğim nanelerden kastım; ilk defa alkol kullandım ki annem çok karşıdır, arkadaşımla beraber dövme yaptırdık ve arkadaşımın sevgilisi de bizimle kaldı. Bunlar ailemin kesinlikle istemediği, hoşlanmadığı şeyler.

Olan olmuş, baban belli ki aklı selim birisi. Uzunca pişmanlığını aldığın dersleri anlat ve asla tekrarı olmayacağını söyle.
Zıtlaşma kabullenmiş gibi davran önle zaten kıyamaz.

Alkole yorum yapamam, ben de sizin yaşınızdayken içiyordum.

Ama dövme konusunda ben anneniz olsam kızardım, ki benim 10 tane dövmem var vücudumda. Dövme aceleye gelecek, arkadaşlarla beraber "hadi yaptıralım" denecek bir şey değil. Umuyorum ki doğru düzgün bir yerde ve ileride pişman olmayacağınız bir şey yaptırmışsınızdır.

Vur dedik öldürmüşsün. Sadece ev tutup kaldığınızı ailene açıkla, annen daha kötü şeyler yaptığını düşünüyor bence. Erkek arkadaşınla kaldığını falan. Sırf bi gece azla kaldın Die anne baba sana küsmez. Başka bişey olduğunu düşünüyorlar muhtemelen

İşte ailemin doğrularıyla bana doğru gelenler farklı. Hemen hemen her konuda bu böyle. Üniversitede farklı olur kaç yaşında insanım sonuçta dedim ama daha beter oluyor sanki her şey

Kusura bakma ama babanın ıyı niyetini suıstımal etmıssın. Haklılar. Anlatımına gore guvenılıcek biri degılsın. Ben de olsa alırım okuldan gozunün yasına bakmam okumaya diye gidip de neler karıstıyorsun Allahla senin aranda tabi. Dedigim gibi ailenede o guvenı verememıssınkı onlarda haklı olarak boyle dusunuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…