- 24 Haziran 2016
- 7.533
- 26.565
- 548
Sizin cocugunuz yada baskalarinın cocukları ile cümleye basladıgınız ıcın haliyle uzerıme aldım ve yazdım. Evet yapan yapar. Ama anne baba olmak gercekten zor bunu yasayan bilir buyudukce sorunlarda buyuyor ve kontrol altına almak kolay olmuyor helekı bu zamanda. Arkadasca yaklasılma taraftarıyım bende ama bazı genclerde insanı epey bı zorluyor. Neyse konu sahibi de yaptigi yada yedıgı nanelrın farkında umarım boyle destek olan bı babayı zor durumda bırakıp gucendırmez. Bu arada ıckı ıcmek yada dovme yaptırması da cok kotu bısey degıl kendi kararı ama ısın icine yalan girince yanlıs geliyor bana.Sizin için söylemedim ben onu genelledim üzerinize alınmışsınız. Çocuğum yok, düşünmüyorum da hayatımın hiçbir noktasında. İnsanın içinde varsa yapacağını her türlü yapar. Baskı içinde yapamayan gizli kapaklı yapar. Çok zaman sonra yapar ama yapar. Ben en azından ailelerin daha anlayışlı olup şu yasak bu yasak diye kural koymasındansa karşısındakini birey yerine koyup ona göre konuşmalı. Öyle yetişen bir çocuk zaten ailesine duyduğu saygıdan “bir nane” yese bile en azından onların duymayacağı şekilde yapar ama her türlü hayatını yaşar. İnsanların içinden gelen heveslerin önüne geçilemez.
Abartmasanız mı acaba? Kızın yaptığı tek şey ailesinden habersiz gece dışarı çıkıp alkol almak ailesinden de habersiz izmire gidebilirdi ama gitmemiş kız kykda kalırım demiş ama olmamış o kadar gittikten sonra dönse miydi? Böyle bi şey yüzünden bir insanın eğitim hakkını almak ne demek ya? Geleceğini elinden almak ne demek? Bi anlık kızgınlıkla geri dönüşü olmayan şeyler yapmayın.Kusura bakma ama babanın ıyı niyetini suıstımal etmıssın. Haklılar. Anlatımına gore guvenılıcek biri degılsın. Ben de olsa alırım okuldan gozunün yasına bakmam okumaya diye gidip de neler karıstıyorsun Allahla senin aranda tabi. Dedigim gibi ailenede o guvenı verememıssınkı onlarda haklı olarak boyle dusunuyor.
Kız çocuğunuza farklı erkek çocuğunuza farklı mı davraniyorsunuz?kız çocuğunuz var,mı
öyleyse yaptığınız çocukları 10 yaşından sonra niye göndermiyorsunuz ..yani irtibatınızı kesin özgürce yaşasın hayatını ..yani bu şekilde mi birey faydalı olacak..ya konu sahibi babacığım ben erkek arkadaşımın yanına yatılı kalmaya gidecem derse bunun özgürlükle nasıl bir bağlamı olabir..ayrıca ben azami baskıcı aileleri de savunmuyorum..düşüncem bu yönde ..sizin düşüncelerinize de tabi ki saygı duyuyorumBunun kız çocuğu erkek çocuğu yok.
Aile baskı kurup yasaklar getirirse kendi eliyle çocuğu yalan söylemeye iter. Siz gençliğinizde böyle heyecanlar duymadınız diye sizin çocuğunuz veya başkalarının çocukları duymayacak değiller.
Yalan söylemesine fırsat yaratmak yerine arkadaşça yaklaşılsa en azından kötü bir durum olduğunda çocuğunu nerede arayacağını bilir ailesi.
Çocuk yapıyorsunuz diye onu kendi kurallarınızla oynatabileceğiniz bir kukla yapmıyorsunuz. O da bir insan ve kendi iradesi var.
hayır ayrı davranmıyorum ..siz farklı tarafa çekmişsiniz..yada öyle anlamışsınız..kızın başına sizce ne gelebilirKız çocuğunuza farklı erkek çocuğunuza farklı mı davraniyorsunuz?
Bunun cinsiyetle ne alakası var, evlat evlat değil midir? Erkeğe 'git ama dikkat et paşam' diye dünyayı gezme izni verirken kıza 'aman başına birşey gelir,insanlar kötü,kendini savunmazsin. Gitme yavrum yaban ellere' mi diyeceksiniz?
arkadasin kiz mi erkek eger aileni.n kaldiramayacagi naneler yediysen. bencede utan .bir zahmet korkma alien seni silmeZ evlad bulanik su gibidir ne gecilir ne icilirMerhaba hanımlar. Ben üniversiteye bu sene başlamış ailesinden ayrı okuyan bir kızım. Geçen hafta okuduğum şehirden İzmir e arkadaşımın yanına 2 gün kalmak için ailemden izin istedim. Annemin hiç istememesine rağmen babam bir şekilde annemi ikna edip bana izin verdi . Yanına gittiğim arkadaşım KYK yurdunda kaldığı için bende orda kalırım misafir olarak diye düşünmüştüm ama yurt idaresi izin vermediğinden günlük ev kiraladık arkadaşımla beraber. Babamla telefonda konuşurken de yalan söyledim yurtta kalıyorum dedim o da böyle bir şeyin mümkün olmadığını öğrenmiş ama bana bir şey demedi.
İki gün sonra babama bir gece daha burda kalmak istediğimi söyledim ve izin vermedi "Devamsızlık yapmanı istemiyorum dön bugün" dedi. Çok ısrar ettim ve akşam bana " Baban olarak beni dinlemeyip bir gece daha kalabilirsin, keyfin nasıl isterse" diye mesaj attı. Bende salak gibi babamı dinlemeyip o gece de orda kalıp ertesi gün döndüm okuduğum şehre. Perşembe günü de ailemin yanına geldim. Hala buradayım ama babam ve annem yüzüme bakmıyor. Babam dedi ki "Anneni ikna etmek için çok uğraştım. Hatta küstük. Sırf senin istediğin olsun diye. Sen naptın beni dinlemeyip kafana göre iş yaptın. Sen beni sildiysen bende seni silerim" dedi. Çok zoruma gitti. Annemle zaten aramız soğuktu başka bir olaydan dolayı o da konuşmuyor benimle. Ve annem sanki hissetmiş gibi İzmir de yapmamam gereken, anneme ters gelen şeyleri yaptığımı biliyor. Nerden biliyor bilmiyorum ama biliyor. Aileme karşı çok utanıyorum. Söylediğim yalanlardan, İzmir de yediğim nanelerden çok pişmanım. Hatta babam beni bir daha okula göndermeyeceğini bile söyledi. Napacağım ben şimdi? Nasıl affettireceğim kendimi? Nolur yardımcı olun.
Dövme güzeldir yaAltı üstü bir bira içtin diye cinayet işlemedin ya...yalnız dövme işi ofsayt, sanırım daha muhafazakar ailelerden gelen insanlar ilk kez özgür kalınca tozutuyorlar. Kaç yıldır kendi paramı kazanıp bağımsızım ama içimden 1 kere dövme yaptırmak gelmedi. Dövmeye hiç ilgi duymadım, aklıma estetikten çok HIV ve sarılık getiriyor nedense!
bende unide kaldim ama misafir ogrenci olrak aliyor kyk yada bizim zamanimizda oyledi gunluk ev kiralamak icin arkadsinin kiz olduguna ihtimal vermiyorm zaten benidw burdaki kimseyi ilgilendirmez bu senin hayatin senin kararlarin bence ailenin tekrar guvenini kazanmak istiyorsan okulunu guzelce oku meslegini eline al. kimse zaten sana karismaz ha inan bir abla tavsiyesi ile bir anne olarak dile getrdim. dusuncelerimi kimine gore sacma gelir ama onlari anlamak icin evlat sahibi olmak gerekiyor sonra is isten gecmis oluyor yolun basindasin. adimlarini saglam at inan arkadasata univ de. ki sevgilerden. hayir yok 4 yil sonra zaten herkes kendi yoluna gidiyor degmez yani..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?