Çok Pişmanım, Ailemden Utanıyorum.

Sizin cocugunuz yada baskalarinın cocukları ile cümleye basladıgınız ıcın haliyle uzerıme aldım ve yazdım. Evet yapan yapar. Ama anne baba olmak gercekten zor bunu yasayan bilir buyudukce sorunlarda buyuyor ve kontrol altına almak kolay olmuyor helekı bu zamanda. Arkadasca yaklasılma taraftarıyım bende ama bazı genclerde insanı epey bı zorluyor. Neyse konu sahibi de yaptigi yada yedıgı nanelrın farkında umarım boyle destek olan bı babayı zor durumda bırakıp gucendırmez. Bu arada ıckı ıcmek yada dovme yaptırması da cok kotu bısey degıl kendi kararı ama ısın icine yalan girince yanlıs geliyor bana.

37 yaşında bir insanım. Öğrendiğim en önemli şey şu. Ailene haber verirsin, onlar da bir şekilde tamam derler ve hop tam ortasında yok olmaz bilmem ne. Arkadaşım sen şehir dışında olan insansın. Haber vermesen ne yani. Yine de hadi prosedüre uyalım demişsin.

Ailen izmire arkadaşının yanına giderken nerede kalacağını sanıyodu ki? Baban baştan kykda kalamayacağını araştırıp ona göre izin verseymiş o zaman sonuçta gitmiş bulunmuşsun artık ne yapabilirdin ki?
Sonuçta reşit bi insansın gençsin gezmek isteyemen,alkol kullanman bence normal önemli olan zil zurna sarhoş olup kontrolü kaybetmemek alkol kullanmak değil bence.Ama ailenin yapısını bile bile dövne yaptırman çok saçma 2.saçma olansa babanın o lafına rağmen orda 1 gece daha kalmış olman.
Çocukken annem artık bana dayanamayıp ne halt yersen ye derdi bende izin verdi kafasına girerdim aynı ona benzettim ama sen çocuk değilsin artık.
Babanla konuş tekrar deki baba ben kykda kalacaktım ama olmadı gittikten sonra öğrendiğim için yalan söyledim de erkek arkadaş mevzusunu söyleme sadece kız kıza 2 akşam gezdik bi daha size asla yalan söylemem de bundan dolayı okulumu elimden almayın de özür dile tekrar

Abartmasanız mı acaba? Kızın yaptığı tek şey ailesinden habersiz gece dışarı çıkıp alkol almak ailesinden de habersiz izmire gidebilirdi ama gitmemiş kız kykda kalırım demiş ama olmamış o kadar gittikten sonra dönse miydi? Böyle bi şey yüzünden bir insanın eğitim hakkını almak ne demek ya? Geleceğini elinden almak ne demek? Bi anlık kızgınlıkla geri dönüşü olmayan şeyler yapmayın.

kız çocuğunuz var,mı
Kız çocuğunuza farklı erkek çocuğunuza farklı mı davraniyorsunuz?
Bunun cinsiyetle ne alakası var, evlat evlat değil midir? Erkeğe 'git ama dikkat et paşam' diye dünyayı gezme izni verirken kıza 'aman başına birşey gelir,insanlar kötü,kendini savunmazsin. Gitme yavrum yaban ellere' mi diyeceksiniz?

Keşke baban dön dediğinde dönseydin en azından bi daha izin istemeye yüzün olurdu.
Dövme de olmamış ama bu kadar paralama kendini olan olmuş.

Lise sondayken sevgilim askere gidecek diye staja gider gibi evden ciktim bütün gun sevgilimle gezdim. Normalde hep ailemden izin alirim bilirlerdi. Aksam normal saatimde geldim. Ertesi gun annen suphelenmis olacakki iett fişi bulmuş bende sandim ki besiktasta fotograf makinasi yaptirdik onun fisini buldu itiraf ettim :) kizdi sonraki bulusmalarda sorun cikardi. Sevgilim izne gelince yine isyerine yalan soyledim. Ramazan ayiydi. Bu sefer anneme soyledim. Oruc tutmadik o gun. Aksam eve bir geldim ki yuzum kipkirmizi gunes kavurmuş yine annem oruc tutmadigimi anladi tabi :) yani gizli sakli is olmaz ortata çıkar aileler anlar. Alin kAlin karsiniza konusun ders aldiginizi cok ppisman oldugunuzu anlatin. Bir sans daha isteyin ve bu sansi cok iyi kullanin

öyleyse yaptığınız çocukları 10 yaşından sonra niye göndermiyorsunuz ..yani irtibatınızı kesin özgürce yaşasın hayatını ..yani bu şekilde mi birey faydalı olacak..ya konu sahibi babacığım ben erkek arkadaşımın yanına yatılı kalmaya gidecem derse bunun özgürlükle nasıl bir bağlamı olabir..ayrıca ben azami baskıcı aileleri de savunmuyorum..düşüncem bu yönde ..sizin düşüncelerinize de tabi ki saygı duyuyorum

24 yasinda universite son sinif ogrencisiyim, Izmir'de dogdum buyudum, Izmir ortami rahattir, insanlari iyidie ama kotuluk her yerdedir. Ailenin guvenini kirmissin, guven cok zor insa edilir ama cok cabuk kirilir. Anneni ve babani kirma kimseye degmez, arkadasinda 10 defa daha kalirsin ama ailene yasattigin kalp kirikligini zor giderirsin. Sana tavsiyem boyle yanlislar yapma, arkadas cok onemlidir seni iyiye de goturur kotuye de, ruhun dahi duymaz. Umarim o dovme gorunmeyen ve anlamli bir dovmedir, yine de ona baktikca bu yasananlar gelecek aklina. Cok uzgunum bence ailenden ciddi bir ozur dile, hatasiz kul olmaz ama dersini de al

hayır ayrı davranmıyorum ..siz farklı tarafa çekmişsiniz..yada öyle anlamışsınız..kızın başına sizce ne gelebilir

arkadasin kiz mi erkek eger aileni.n kaldiramayacagi naneler yediysen. bencede utan .bir zahmet korkma alien seni silmeZ evlad bulanik su gibidir ne gecilir ne icilir

Dövme güzeldir ya

Alkol dövme falan neyse de iki sevgilinin yanındaki fazlalığa da acayip uyuz olurum karşımda park var iki sevgili sarılmış öpüşüyo karşısında sap gibi bi kız masaya başını dayamış uyuyo dersin ama bide ne göreyim alttan oğlan ayağıylada onla ilgileniyo yuh dedim hiç sevmem iki sevgilinin yanında tek gezen kız veya erkek
Ailen bunu duysa kızmakda haklı dövme ise senin vücudun senin kararın da alkol ne bileyim hiç hevesim olmadı ama ben içmezdim ne tepki verwceğimi bilemem etkisiyle yanlış şeyler yapabilirim diye içmezdim

bende unide kaldim ama misafir ogrenci olrak aliyor kyk yada bizim zamanimizda oyledi gunluk ev kiralamak icin arkadsinin kiz olduguna ihtimal vermiyorm zaten benidw burdaki kimseyi ilgilendirmez bu senin hayatin senin kararlarin bence ailenin tekrar guvenini kazanmak istiyorsan okulunu guzelce oku meslegini eline al. kimse zaten sana karismaz ha inan bir abla tavsiyesi ile bir anne olarak dile getrdim. dusuncelerimi kimine gore sacma gelir ama onlari anlamak icin evlat sahibi olmak gerekiyor sonra is isten gecmis oluyor yolun basindasin. adimlarini saglam at inan arkadasata univ de. ki sevgilerden. hayir yok 4 yil sonra zaten herkes kendi yoluna gidiyor degmez yani..

Ben öyle utanılacak birşey görmedim. Babanızın lafını ikiletmeseymisinjz iyi olurmuş. Sonuçta reşit bir insansiniz yediginjxi söylediğiniz nanelerde sizin yaşınızda pek çok gencin gizli bile olsa yaptığı şeyler.

Bu yoruma katiliyorum, ne de guzel soylemis hanimefendi...

Gercekten arkadaslarin bir gun arayip sormayacak bile, yok olacaklar ama ailen sonsuza kadar arkanda olacak. Kimse icin kirma aileni.

Nasıl affettireceğim dediğinize göre yaptığınız şeylerden pişmansınız. Onlar sizin anneniz babanız. Affederler. Ama mesele güvenlerini kaybetmemeniz. Bi söz var "Güven ruh gibidir. Kaybettiği bedene geri dönmez." Yaptığınızdan vicdanınız rahatsızsa önce kendinize söz verin. Sonra onlara.

Affettiremezsiniz şuan. 1 hafta içinde babanızı ezmiş olmanızın çok yanlış olduğunu anlamış olamazsınız. Dediğinizi yapıp özür dilemeniz samimi olmaz yada öyle diyeyim. Yinede özür dileyin, akıcı bi konuşma yapın. Epey zaman alır içlerinin soğuması.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…