Çok Pişmanım, Ailemden Utanıyorum.

Doğru düzgün neyden pişman olduğunu anlatmamışki. Belki de çok baskı altında büyüdüğü için aslında normal bir şeyi vicdan meselesi yapmış olamaz mı? Ayrıca bir hata bile yapmış olsa ailesinin ona arkasını dönmesi ne kadar doğru, eğitim hakkını elinden alması...
İşte ailemin doğrularıyla bana doğru gelenler farklı. Hemen hemen her konuda bu böyle. Üniversitede farklı olur kaç yaşında insanım sonuçta dedim ama daha beter oluyor sanki her şey
Daha ayrıntılı anlatabilirsen daha net yardımcı olabiliriz bakış açısı olarak. Bazı aileler vardır kızları pantolon bile giysin istemezler. Öyle bir ailede yetişen kızın da aslında normal olan şeyleri vicdan yapması çok normal. Sırf annesi pantolon giydi diye de arkasını dönüyorsa bu onu iyi bir anne yapmaz.
Ayrıntıları duyduktan sonra gerekirse aa ben iyi niyetli düşünmüşüm yanılmışım diye kabul edebilirim. Bu kadar çabuk savaş baltalarınızı çıkarmaya meraklı olmayın.

Altı üstü bir bira içtin diye cinayet işlemedin ya...yalnız dövme işi ofsayt, sanırım daha muhafazakar ailelerden gelen insanlar ilk kez özgür kalınca tozutuyorlar. Kaç yıldır kendi paramı kazanıp bağımsızım ama içimden 1 kere dövme yaptırmak gelmedi. Dövmeye hiç ilgi duymadım, aklıma estetikten çok HIV ve sarılık getiriyor nedense!

Şimdi birşey yazıcam ama KKnin şimşeklerini çekmek de istemiyorum...
Ben konu sahibinin yerinde olsam (ki zamanında yerindeydim) hiç aileme gidecem vs vs demezdim. Ya da sadece babama soylerdim.
Bu yaşlarda arkadaşın yanına şehir dışına gidilir. Memleket meselesi haline getirecek , kavga çıkaracak olay mi ? Anneniz gibi?
Benim.annem de öyle panik bir insandi, unide 20 şehir gezdim kendi kazandığım parayla. Belki 6sini 7sini falan soylemisimdir. Neden gereksiz yere gerileyim ki?
Babam mesela daha anlayışlıdir. Çoğunu ona söylerdim 'ama annem duymasin' diye. Hepsini de ablama söylerdim,ne olur ne olmaz. Birşey olur haber alamazlar,nerede olduğum bilinsin diye.
Hem üni cagina gelmiş çocuğu başka şehre yolluyorsun hem de herseyine müdahale ediyorsun. Bu da ayrı bir saçmalık... İnsanlar o yaşta sırt çantasını takip dünyayı keşfediyor ama bizim ülkede hala yan şehre kız arkadaşa gitmek icin yalanlar söyleniyor...
Hırsız suçlu hadi de ev sahibinin hiç mi suçu yok???

Bu mesajı sonradan gördüm. Ailenin doğrularını kabul etmemek en doğal hakkın. Burada sanki evli biriyle beraber olmuşsun, uyuşturucu kullanmışsın, insanları dolandırmışsın gibi suçlamalar yapılmış sırf onların da doğrularına uymuyor diye. Senin kimseye zararın yoksa için rahat olsun. Asıl baskıyla içinden geleni deneyimlemeden yaşayarak büyüyen insanlar ileride sorunlu tabakayı oluşturuyor. Babanın da kıymetini bil belli ki sana güvenip anneni karşına almış.

Malesef hepimiz hatalar yapıyoruz ve pişman oluyoruz. Annen ve baban senin ileride piaman olmaman icin bazi yasaklar koyuyorlar ve o kadar haklılar ki. Bence bu olay senin icin bir yıkım degil ders olsun. Onemli olan bundan sonrası. Eger bundan sonrasini toparlayamazsan asıl o zaman daha buyuk pismanliklar yasayacaksin. Anne ve babandanda samimi bir sekilde ozur dile konus illaki seni dinleyeceklerdir.

Ailenizi anlayabiliyorum. Bakin dunyanin binbir turlu hali var. Türkiye'nin durumu ortada. Tamam üniversiteye gidiyorsunux tamam 18 yasinizdasiniz ama hemen de ben ozgurum diye dagitmaya gerek yok ki. Ailenizin guvenini kazanirsiniz onlarda sizden emin olurlar. Ama yalan soylemeden karsilikli guvenerek. Ben uniye giderken yurtta kalmadim ama eglence mekanlarina giderdim fakat hic alkol almadim. Arkadaslarim icsede ben kafasi ayik olandim birinin ayik olmasi gerek. Ama alkole sigaraya hic merakim olmadi bu da kisiden kisiye degisiyor. Evden cikardim hic izin almadan. Ama asla onlara yalan soylemedim. Kendi hayatinizi elbette yasayacaksiniz ama zamanla olur degisimler bir anda degil.

Ergen misiniz? Ailenizden izin almanızı takdirle karsiladim ama başka şehre okumaya giden insanlar birden özgürlük delisi oluyor nedense.yazik günah değil mi insanlara.su anne babalarını üzen evlatları hiç sevmiyorum hiç.

kız çocuğunuz var,mı

İşte ailemin doğrularıyla bana doğru gelenler farklı. Hemen hemen her konuda bu böyle. Üniversitede farklı olur kaç yaşında insanım sonuçta dedim ama daha beter oluyor sanki her şey

Sen aileni hayalkırıklığına ugratmak icin her seyi yapmışsın, onlarin üstüne düşmesi çok normal.

Öyle bir yazmışsınız ki konu sahibesi içti zil zurna sarhoş oldu bar bar gezdi tanımadığı heriflerle yattı kalktı...farkında mısınız bilmem ama 1 bardak bir şey içtim yazmış?!

Aynen; şimdi burada linç edileceğiz ama,bir bira içince ne oluyor ki? Reşit bir insan sonuçta

Ne olursa olsun cocugumun bana yalan soyleyerek biseyler yapmasını istemem. On yasında oglum var yası kucuk olmasına ragmen bu konuda onu hep uyarırım ne olursa olsun yalana alısmamalı ha tabiki hata yapabilir insanız beser sasar meselesı ama yalana tahammulum yok. Konu sahıbıde yaptıgının farkında, ailesinin kurallarını bile bile cıgnemekte yanlıs. Ha kucuk seyler olur bizde yaptık lise donemlerınde ama boyle desteklemek de yanlıs. Allah korusun basına daha kotu seyler de gelebilir zaten insanlar herseyi normalesrırdıler.

Aileler açısından da gencler açısından da zor konular bunlar, ben.muhafazakar bir ailede büyüdüm , hayatımıda o dogrultuda yasamaya çalışıyorum, ilk genclik yıllarımda , üniversite hayatımda yetiştirilme tarzının dışına çıkmadım öyle bir istediğim de hiç olmadı, eğer olsaydi ciddi zorluk yaşardım ailemle, ama aynı yasta ki kuzenim yasam tarzı ailesinden çok farklıydı ve ciddi sorunlar yaşadı , bir başkasına göre normal olan şeyler ailesi icin kabul edilebilir olmuyordu, bu hem aile için hem genç için zor çünkü iki tarafta kendi açısından hakli..
Bu yaslari ileri ki hayatınızda pişman olamayacağınız şekilde yaşamaya calismak en güzeli , aileyle aynı görüşte olmayabilirsiniz ama vicdan yapıyorsanız yaptıklarınızın doğruluğundan sizde şüphelisiniz..

Yediğiniz naneler sorun değil, sonuçta hepimiz genç olduk bazı şeylere heves ettik vs bunlar olabilir çok kötü şeyler olmadığı sürece. Ama babanız “dön” dediğinde dönmeliydiniz. Çünkü onun iyi niyetini suistimal etmişsiniz. Ben olsam ben de bir daha izin vermezdim gitmesine, çünkü ailenizi aptal yerine koymuşsunuz. Ne güzel babanız izin veriyor suyuna gitmeniz gerekirken işleri yokuşa sürmüşsünüz.
Bir de benden sana abla tavsiyesi “asla tanımadığın bir erkekle aynı evde kalma” arkadaşının sevgilisi olabilir ama bu zaman, herkese güvenilecek bir zaman değil!.

kız çocuğunuz var,mı
Bunun kız çocuğu erkek çocuğu yok.

Aile baskı kurup yasaklar getirirse kendi eliyle çocuğu yalan söylemeye iter. Siz gençliğinizde böyle heyecanlar duymadınız diye sizin çocuğunuz veya başkalarının çocukları duymayacak değiller.
Yalan söylemesine fırsat yaratmak yerine arkadaşça yaklaşılsa en azından kötü bir durum olduğunda çocuğunu nerede arayacağını bilir ailesi.
Çocuk yapıyorsunuz diye onu kendi kurallarınızla oynatabileceğiniz bir kukla yapmıyorsunuz. O da bir insan ve kendi iradesi var.

Herkesin kendine gore bı yasam bicimi vardır konu sahibinin aılesıde gayet yerinde davranmış ama kendisi yalan soylemeyı tercih etmıs. Babası kalmasına izin verip ertesi gun dön dedıgı halde dinlemeyip kalmis. Demekkı insanın ıcınde olması gerekiyor bazı seylerın aileye saygı gibi.
Ayrıca ben cocugumu kukla gibi oynatmıyorum. Oda bı birey onun da kararlarına ve dusuncelerıne saygı duyuyorum. Bana yanlıs geleni soylemek benim vazifem kukla gibi oynatmak degıl.
Belliki cocugunuz yokkı bu kadar rahat konusabılıyorsunuz. Sız bıseye hayır dedıgınzde cocugunuz bunu yapmayınca tavrınız AA tamam genctır kanı kaynıyor diyemi dusunuceksınız. Bu ıyı niyeti suistimal etmek degılmıdır.

bana " Baban olarak beni dinlemeyip bir gece daha kalabilirsin, keyfin nasıl isterse" diye mesaj attı. Bende salak gibi babamı dinlemeyip o gece de orda kalıp ertesi gün döndüm okuduğum şehre.
Ben, 22 yaşında evlat sahibi olarak size anne babanızın neye kırıldığını söyleyeyim.
Yukarıda alıntıladığım yer var ya işte ona üzüldüler. Yediğiniz haltlardan daha kötüsü babanızın o cümlesine rağmen onu ezip geçmeniz olmuş. Siz hala naneye takılmışsınız.

Sizin için söylemedim ben onu genelledim üzerinize alınmışsınız. Çocuğum yok, düşünmüyorum da hayatımın hiçbir noktasında. İnsanın içinde varsa yapacağını her türlü yapar. Baskı içinde yapamayan gizli kapaklı yapar. Çok zaman sonra yapar ama yapar. Ben en azından ailelerin daha anlayışlı olup şu yasak bu yasak diye kural koymasındansa karşısındakini birey yerine koyup ona göre konuşmalı. Öyle yetişen bir çocuk zaten ailesine duyduğu saygıdan “bir nane” yese bile en azından onların duymayacağı şekilde yapar ama her türlü hayatını yaşar. İnsanların içinden gelen heveslerin önüne geçilemez.

Baban olarak beni dinlemeyip bir gece daha kalabilirsin, keyfin nasıl isterse" diye mesaj attı.

şu lafın üstüne kalmışsın.
adam senin için annenle kavga bile etmiş.
iyi niyeti suistimal denir buna.
baban olsam bende yüzüne bakmam. bir daha da aracılık etmem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…