çok pişmanım ve çaresiz hissediyorum

şu psikologa görünün diyorsunuz ya, psikologlar değerli ama bir sihirli değnek değiller bence.önce insan kendini bilmeli, kendini dinlemeli, olayları analiz etmeli.yoksa kimseden bir saatlik görüşmede hayatınla ilgili hüküm vermesini beklememelisin tabi bence...
Şu konuda haklısınız elimizde sihirli değnek yok.
Kişi kendisi gelişmek ve değişmek istemezse bizim çabamız yeterli olmaz.
Bununla birlikte biz danışanların hayatı hakkında hüküm vermeyiz, hatta 'ne yapmaları' gerektiğini de söylemeyiz.
Danışana sorununu fark edip,iç dünyasındaki yansımaları hissetmesi ve en uygun çözüm yolunu bulması için rehberlik ederiz.
Bunu da 1 saatlik görüşmede yapmıyoruz elbette.
En az 8-10 seans görüşürüz danışanlarımızla ki, bu da kısmen daha basit sorunlardaki seans sayısıdır.
Amacım size muhalefet etmek değil psikolog ve psikolojik danışmanların çalışma prensipleri hakkında daha açıklayıcı bilgi vermek.
Sevgiyle kalın...

Size siddet uyguladığı adamı aldattığınıza zerre üzülmem. Hak etmiş hatta diyebilirim. Aldatmak tabi olmamali. Evliligi bitirip istediginizle beraber olabilirdiniz. Ama sizin en büyük hataniz bu adamda kalıp, şimdi kendinizi ona köle yapmanız. Zaten cinsellikte olduğunu öğrendiği an iş biter. Bilemedim vallaha. Bu durumda cocuk fikrini bende dogru bulmuyorum. Siz özgür bir insan değilsiniz bu evlilikte. Öyle bir evliliğe çocuk getirmek doğru değil.

İnsan kendini bilemediği için gidiyor zaten. 3 yaşında çocuk öfke kontrolü için kendini deniyor, yollar arıyor. Ama diğer yandan 30 yaşında adam nasıl sakinleşeceğini bulamıyor. Şiddete eğilimi geçmeyecek ama kontrol altına alabilir. Aldatmasını da geri alamayacak elbette. Ama bunun nedenlerini tartışıp daha derine inebilir ve kendindeki eksikleri farketmesini sağlayabilir. Kişi zaten kendini kontrol edebilse bütün bunları yapmaz. Hele ki çocuk düşünmek şu ilişkide normal birinin düşünebileceği bir şey mi?
fazla psikolojik takılmaya ne gerek var.karı kocanın arasında sevgi yok.biri dövmüş bşrş aldatmış...psikolog sevgi mi yaratacak

Şiddet varsa evlilik bitmistir
Aldatma varsa evlilik bitmiştir
Çocuk yapıp doğacak çocuğa yazık etmeyin bence.
Siddete tekrar ugramayacaginizin garantisi yok,kusura bakmayın ama sizinde aldatmayacaginizin garantisi yok. Tövbe etmiş olmanız tekrar duygusal boşluğa dusmeyeceginiz anlamına gelmiyor.
Güven problemi de varmış. Ayrilmasaniz bile çocuk yapmayın.

Sevmiyorsunuz. Sadece kendinizi degersiz goruyor, affettigi icin onu yuceltiyorsunuz. Vicdaninizla kendinizi cezalandiriyorsunuz. Birgun daha da pisman olmamak icin cocuk falan yapmayin. Once kendinizi affedin. Omur bir tane, onu boyle gecirmek istediginize emin misiniz?

fazla psikolojik takılmaya ne gerek var.karı kocanın arasında sevgi yok.biri dövmüş bşrş aldatmış...psikolog sevgi mi yaratacak
Psikolog sevgi yaratsın demiş miyim? Yada evliliğinizi kurtarmak için mi psikoloğa gidin demişim? Ben zaten ayrılın, ayrılmam diyorsanız çocuk yapmayın, ruh sağlıklarınız içinde psikoloğa gidin ama ilişkinin toparlanmasını beklemeyin dedim. Yazımı tekrarlattınız bana.

Adamın huyuna gitmeye çalışman çok gurursuz bi davranış. O dövdüğü için haklı demişsin. Senin kendine saygın yok. Haliyle eşinin de sana saygısı olmaz. O da ayrı bi psikopat gerçi de. Çocuğun günahına girmeyin.

Çocuk yapmamanız tavsiye ederim. Bir gün öğrenirse çok kötü şeyler olabilir Allah korusun. Çocuğa yazık etmeyin. Zaten adam psikopat

Ne o seni dovdu diye senin onu aldatmaya nede sen ailesinin dedigini yapmadin diye onun seni dovmeye hakki yok ikinizde suçlusunuz bnce de vicdan yapmalisin cunku kadin erkek farketmezsizin aldatmaya kimsenin hakki yok karşısındakine buyuk vebal cunku lutfen bu ilişkiye bi cocuk dahil etmeyin çünkü onun seni dovmeyeceginin senin aldatmayacaginin garantisi yok

Bana göre şiddette, aldatmak da evliliği bitirir. Yani devam etseniz de bir gün başka bir yerden patlar. Lütfen çocuk yapmayın. Ona da yazık olur.

Psikolog sevgi yaratsın demiş miyim? Yada evliliğinizi kurtarmak için mi psikoloğa gidin demişim? Ben zaten ayrılın, ayrılmam diyorsanız çocuk yapmayın, ruh sağlıklarınız içinde psikoloğa gidin ama ilişkinin toparlanmasını beklemeyin dedim. Yazımı tekrarlattınız bana.
Psikologa gitmek de faydalı ama beni maddi olarak beni çok zorlamıştı mesela.12 sene önce haftalık 80 lira veriyordum ki ciddi bir rakam ve beklediğim faydayı maalesef göremedim...belki de yazdıklarım bu yüzden...ama yaşanmış kocaman bir 23 yılım ve kötü bir çocukluğum vardı ve psikoloğun bunları silmesini beklememeliydim zaten...beynimizden miyonlar düşünce geçiyor günde, sağlıklı sağlıksız.ne biliyim haftada bir saatle nasıl kalıcı bir değişim olabilir...Zaten kimi durumlarda tedavi, olumlu değişim belli bir noktaya kadar olabiliyor.ondan sonra tıkanıyorsun...çünkü geçmiş tecrübeler o kadar ruhumuzun derinine işlemiş ki...ben böyle dşünüyorum...

ayrıca biz çok mu nazlandık ne, şimdi herkes bir psikolojim bozuk diye tutturmuş duruyor.ay psikolojim bozuk ddiyor mesela...eskiler derlerdi ki 'kendine iyi bak, kendi kendinin doktoru olmalsın' derlerdi,herşeyi abartmamak, kabullenmek.fazla nazlanmamak mesela.meşguliyet bulmak.çalışmak çalışmak çalışmak.
ben yarın genel cerrahiye gidicem, neden boğaz altımda geçmeyen şiş var, dil altım da da ve sesim de kısılıyor.heryacanlı mıyım, çok değil, karalar bağladım mı hayır.çünkü bunları düşünemeyecek kadar meşgulum.

Psikologa gitmek de faydalı ama beni maddi olarak beni çok zorlamıştı mesela.12 sene önce haftalık 80 lira veriyordum ki ciddi bir rakam ve beklediğim faydayı maalesef göremedim...belki de yazdıklarım bu yüzden...ama yaşanmış kocaman bir 23 yılım ve kötü bir çocukluğum vardı ve psikoloğun bunları silmesini beklememeliydim zaten...beynimizden miyonlar düşünce geçiyor günde, sağlıklı sağlıksız.ne biliyim haftada bir saatle nasıl kalıcı bir değişim olabilir...Zaten kimi durumlarda tedavi, olumlu değişim belli bir noktaya kadar olabiliyor.ondan sonra tıkanıyorsun...çünkü geçmiş tecrübeler o kadar ruhumuzun derinine işlemiş ki...ben böyle dşünüyorum...

ayrıca biz çok mu nazlandık ne, şimdi herkes bir psikolojim bozuk diye tutturmuş duruyor.ay psikolojim bozuk ddiyor mesela...eskiler derlerdi ki 'kendine iyi bak, kendi kendinin doktoru olmalsın' derlerdi,herşeyi abartmamak, kabullenmek.fazla nazlanmamak mesela.meşguliyet bulmak.çalışmak çalışmak çalışmak.
ben yarın genel cerrahiye gidicem, neden boğaz altımda geçmeyen şiş var, dil altım da da ve sesim de kısılıyor.heryacanlı mıyım, çok değil, karalar bağladım mı hayır.çünkü bunları düşünemeyecek kadar meşgulum.
Bir psikolog size geçmişinizi değiştirme yada unutturma vaadinde bulunamaz ki, sadece bunu kabullenmenizi sağlayabilir. Ben daha önce hiç gitmedim, bir arkadaşım gidiyor. Aynı sorunları bana anlattığında benim yorumum için “kız doktorda bunu söyledi, ben kadına niye boşuna para veriyorum” diyor. Bence doktorun en büyük avantajı bi yabancı olması, sakladığımız gerçekleri bir şekilde dile getirerek kaçmamazı engellemesi, bizi yüzleştirmesi. Yoksa ne yapsın ki ne geçmişini değiştirebilir, ne geleceğini verebilir. Sadece kendi benliğini kontrol edebilmen için farketmediğin şeyleri görebilir diye düşünüyorum. Her işin uzmanı olduğu gibi bunlarında uzmanları var, yattığı yerden para almayanların faydalı olacağına inanıyorum.

Eskiler yarı yarıya haklı. Beynimde çıkan bir urun belirtilerini kaçırırda kendi kendimi tedavi etmeye kalkarsam elbette başarılı olamam. Ama ufacık bir gribide büyütür de büyütürsem hayatta her şeyi sorun etmiş olurum. Bu konudaki ruhsal sorunlar baya derin bence. Bunları halı altına süpürmek imkansız. Mecburen dile getirip kafaya takacaklar, takmalılar.

Geçmiş olsun bu arada, inşallah ciddi bir şeyiniz çıkmaz.

Bir psikolog size geçmişinizi değiştirme yada unutturma vaadinde bulunamaz ki, sadece bunu kabullenmenizi sağlayabilir. Ben daha önce hiç gitmedim, bir arkadaşım gidiyor. Aynı sorunları bana anlattığında benim yorumum için “kız doktorda bunu söyledi, ben kadına niye boşuna para veriyorum” diyor. Bence doktorun en büyük avantajı bi yabancı olması, sakladığımız gerçekleri bir şekilde dile getirerek kaçmamazı engellemesi, bizi yüzleştirmesi. Yoksa ne yapsın ki ne geçmişini değiştirebilir, ne geleceğini verebilir. Sadece kendi benliğini kontrol edebilmen için farketmediğin şeyleri görebilir diye düşünüyorum. Her işin uzmanı olduğu gibi bunlarında uzmanları var, yattığı yerden para almayanların faydalı olacağına inanıyorum.

Eskiler yarı yarıya haklı. Beynimde çıkan bir urun belirtilerini kaçırırda kendi kendimi tedavi etmeye kalkarsam elbette başarılı olamam. Ama ufacık bir gribide büyütür de büyütürsem hayatta her şeyi sorun etmiş olurum. Bu konudaki ruhsal sorunlar baya derin bence. Bunları halı altına süpürmek imkansız. Mecburen dile getirip kafaya takacaklar, takmalılar.

ortak nokta şu ki kişi psikologa giderek yüzeysel günlük sorunlarımızı konuşarak fikir alarak, o konuya bakışımızı değiştirebilir.tabi ki haklısınız.ama sorun ya daha derinlerde, kişilikte ise bu nasıl mümkün olabilir...ben de bunu diyorum.bu psikolog olur psikiyatr olur, beklentimiz şu olmasın bütün sorunlarım yüzde yüz geçecek, geçebilir de o ayrı mevzu ama psikoloğa ya da psikiyatra bir sihirli değnek gibi bakmayalım diyorum...

kendime üzülemiyorum garip di mi, o da çok çalışmaktan, kafaya hiçbişi takamıyorum.taktıklarımı da unutuyorum.ama bu şu demek değil, kendimi boşveriyorum.kendimi önemsiyorum ma telaş etmeden.işsizlik dönemimde koltuk altımda şişlik vardı da genel cerrahiye ağlayarak gitmiştim kesin kanserim diye.çıkmadı öle bişi.o zaman meşguliyet yoktu tabi.şimdi üzülemiyorum.sadece çocuğumun kalp ekosu çekilirken ki her yıl olur o sedyeye hiçbir şeyin farkında olmadan yatıyor ya doktor çocukla ilgilenirken ben başladım ağlamaya...bir tek onda geriliyorum.gerisi boş.

Hata yaptiginizi biliyorsunuz bu sebeple kınamak niyetinde değilim. Eşinize gelince evet guvenmemekte haklı ama bu şüpheyle evlilik yürütmek ikinizi de yıpratır. Kaldı ki cinsel anlamda yasadiklarinizi bilmiyor bile bu büyük sorun.. çocuk için acele etmeyin ve evliliginizi tekrar gözden gecirin

Kimsenin kimseye bosanin cocuk yapin deme gibi bir lüksü olamaz. Özel konular bunlar. Olaylari yasayan kisiler biz degiliz. Senin anlattigin kadar anlamaya calisiyoruz sadece. Hayat uzun ve yorucu bir yol. Evet dogru ve kolay seyler yasanmamis ama hayat da devam ediyor. Siz yola esinizle mi devam etmek istediginize karar verin önce. Sonra tabiki de bu aileye bir cocuk gelecek. Ömür boyu cocuksuz yasayacak degilsiniz ya..

lutfen cocuk yapmayın .
etrafda yeterınce mutsuz cocuk var sureklı mutsuz cocuklar habıre mutsuz cocuk cogalması
dunyanın mutsuz cocuklara ıhtıyacı yok yapabılecegınız en son sey mutsuz cocuk. yapmayın .

Evliliginin ilk yillarinda siddet gormussun. Su an adamin her dedigini yapiyorum siddet gormuyorum demissin. Ssnki karsimda eş degil de kolelik ya da hizmetkarlik yapan biri var gibi. Guven bir kullanimliktir. Bir kez yikildi mi bir daha olusmaz. Dolayisiyla adam aradan yillar da grcse guvenmeyecek. Evlilik de guven uzerine kurulur. Cocuk yapmanizi asla tavsiye etmem.

Back
X