okuyunca aklıma arkadaşım geldi, bazı aileler vardır çocukları evlense de yine kendileri için çalışsın isterler, görüntüde oğullarını evlendirmişlerdir ama kese hala annededir ya da babada, benim bir arkadaşım var 37 yaşında memur, kendisi ailesinden ayrı yaşıyor ama maaş kartı babasında!!! maaşı yattığında babası 37 yaşındaki adama harçlık gönderiyor :) düşünebiliyor musunuz, bu insan da bunu yadırgamıyor, yetişkin bir birey olduğunun farkında bile değil ve bu insan bir kez nişanlandı, nişanlandığı kız evlilik arefesinde her şeyi anladı ve düğüne birkaç gün kala işi bozdu, çünkü damatın anne babası gelin de çalışacağı için beraber yaşamak niyetindeydiler ve ikisinin gelirine de el koymak istedi, onlara sadece gerektiği kadar harçlık vereceklermiş :)) şimdi arkadaşın yazdıklarını okuyunca hiç yadırgamadım böyle aileler var ne yazık ki, insanın aklı almıyor.
yazılan bu konuda da iş çocuğun anne babasında bitiyor, onların şu an ki durumunun sorumlusu erkeğin anne ve babası, çocuklarını evlendirmişler ama maddi bağı kopartamamışlar oğullarının yeni bir aile kurduğunu kabullenememişler,bunlar hep para hırsından kaynaklanıyor, bir erkeğin evlendikten sonra maddi açıdan anne babasının eline bakması ile anne ve babaya kendi eşini ailesini düşünmeden maddi imkanlar seferber etmesi aynı şey ikisi de kötü ikisi de tamamlanamamış bir kişilik göstergesi, birey olamayıp evleniyorlar sonra aile de olamıyorlar, damat beye de saf falan diyemeyeceğim o anne baba onu büyütürken yaptıklarını normalmiş doğrusu böyleymiş gibi yedirmişler çocuklarına, adam bunlar normal hatta daha da kötüsü doğru sanıyor, eşine vereceği paraya kıyamayıp gönül rahatlığıyla annesine para gönderebilecek psikolojide, bence eşiyle kavgalar etmeyi bıraksın asla sonuç elde edemez, o kayınvalide de asla yola gelmez, eşle kavga kayınvalide ile kavga edererek ya da tartışarak asla bir yere varılamaz, kocasının bu zihniyetini değiştirmek biraz zor sabır istiyor, doğru adımlar atılırsa zamanla düzeleceğini düşünüyorum, mutlaka zayıf yönleri zaafları vardır onları bul ordan yürü, sen nasıl ki ailenden koptun geldin aynı şey onun için de geçerli, sen de çalışıyor olsaydın ve maaşının bir kısmını ailene gönderseydin eşin ne hissederdi, işin biraz zor ama bence sakinliğini koru. ay eşime kıyışamıyorum falan filan yapıp da asla tasarruf etme, gerektiğini düşündüğün ihtiyaçlarını hiç çekinmeden al, onunla bu konuları tartışmak şu aşamada onda farklı bir izlenim bırakır ve işi inada bindirir, senin tartışma esnasında söylediğin her şeyi " ailene yardım etmeni istemiyorum" olarak algılar ve inatlaşır, akışına bırak, aldıklarını alacaklarını çok gerekmese almazdım, istemezdim, gerçekten büyük bir ihtiyaçtı benim, bizim için vs.. diyerek izah ederek ve onu da düşünüyormuşcasına söyle, politik ol uyanık ol, zaten bir yerden sonra adam kendi giderleriyle boğuşurken annesinin maddi istekleri onu rahatsız edecek ve çözüm üretecektir.