Çok Pişmanım...

Birdy91

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2012
237
1
26
Ağrı
Öncelikle bu konuyu açma nedenim gerçekten yaptıklarımdan dolayı büyük pişmanlık ve üzüntü duymamdır.Lütfen siz de okurken kendinizi benim yerime koyun.Ben asla senin yaptıklarını yapmazdım demeyin.Mevlana'nın dediği gibi ''sapmam dersin saparsın..''Ben nefsine hakim olamamış bir kulum ve bundan utanç duyuyorum.Sizlerin yardımına ihtiyacım var..

Gİrizgahı yaptıktan sonra kendimi tanıtayım ilk başta.Ben 21 yaşında ve üniversite öğrencisiyim.Kendimi bildim bileli mantıklı , aklı başında ve inançlı biri olmuşumdur.Ailem bana her zaman doğru yolu göstermiş bana islamı tanıtmıştır.Benim de çok katı kurallarım olmuştur hep.Gerçi bunlar katı kurallar değil, olması gerekenler biliyorum.Evlilik öncesi ilişkiye, içkiye, münasebetsiz insanlara hiç tahammül olmadı ta ki 1sene öncesine kadar...
Üniversite başladığında herşey size normalmiş gibi sunulmaya da başlar. Tabi herkes için demiyorum ancak genel ortam budur.
İlişkiler, ortamlar, muhabbetler sizi saptırmaya yöneliktir.Ve eğer meyilliyseniz bir yerden sonra normal gelmeye başlar. Deyim yerindeyse kalp kararır, gönül unutur, göz alışır...
Benim 2 tane yakın kız arkadaşım var burada.Birisi ilkokuldan beri en yakın arkadaşım, diğeri ise sınıftan.Ancak derler ya, arkadaşlarınıza dikkat edin, onlar ayna gibidirler diye..
Sanırım ben çok fazla tolerans verdim hayatımda.8 yıllık arkadaşım olan kızla hiçbir zaman tam olarak uyuşamadık ama birbirimizi çok sevdik ve her gününde yanında olduk.Kendisi daha küçük yaşta biriyle birlikte oldu, benim tam tersim bir yönde yaşantısı, erkek arkadaşları , hal ve hareketleri vardı.Ailem bunu hep gördü, hep söyledi ancak özünde çok iyi bir insan olduğunu bildiğim için asla yargılamadım onu.Ama sonunda onunla birlikte ola ola ben de aynı şeyleri yaptım. İşte bu yüzden pişmanım...
Diğer arkadaşım ise üniversiteden bir hocamızla beraber.Evli gibiler ancak arada herhangi bir söz yok ,olmayacakta.Kendisi 27 yaş büyük.Bile bile lades ama benim kimseyi yargılamaya hakkım yok..
Gelgelelim benim arkadaşlarımı seçme hakkım var.Ben bunu yanlış kullandım.Tabi ki bütün sorumluluğu onlara yükleyemem.Diyorum ya, o katı, inançlı kız bir anda gitti ve ben geçen sene bu ortama ayak uydurarak biriyle birlikte oldum.Aylarca acı çektim.Gözyaşı döktüm.Vicdanım hiç susmadı..Allah'tan af dileyecek yüzüm bile yoktu.
Şeytan hep şöyle dedi bana '' bir kere oldu.Giden gitti.Artık dönüş yok.fayda etmez..''
Daha sonra başka biriyle tanıştım.Bana yeniden gerçek sevginin ne demek olduğunu gösterdi.Ona yaşadıklarımdan da bahsettim.Ben seni seviyorum, yaşadıkların önemli değil dedi.Bana hep çok değer verdi, el üstünde tuttu.Ama her ne kadar istemesem de yine yenik düştüm ve kendimden utandım.Şeytan hiç bırakmadı peşimi..Yanlışlarıma yenilerini ekledim.Onunla da paylaştım.Ben birlikte olmak istemiyorum artık dedim.Kendimi çok kötü hissediyorum dedim.İlk başlarda anlayışla karşılar gibi yaptı ama tam olarak saygı duymadı ve hep istedi, bense kararlı duramadım.Sanki iki ayrı insanı yaşattım içimde.
Biri herşeyden ümidini kesmiş ve günahlarına devam etmiş.
Biri ise her gece pişmanlıktan, acıdan uyuyamamış ve bu yoldan dönmek istemiş..

Daha sonra erkek arkadaşım Evlenme teklifi de etti.Ancak ben evet diyemedim.Çünkü bu kişiyle de olan ilişkim bu yönlerde devam ediyordu ve ben artık tövbe etmek istiyorum.Neden ilk yaptığında tövbe edip bırakmadın diyeceksiniz , biliyorum.Ama diyorum ya, öyle bir haldeydim ki artık kendimden bile ümidi kesmiştim.Haşa, rabbimden bile af dileyemiyordum, çünkü artık iflah olmayacağımı düşünüyordum.Ve şu anki birlikte olduğum kişinin geçmişimi önemsememesi, beni bu kadar sevmesi herşeyi unutturacak sandım.Ancak ben helal olanla beraber olmak istiyorum...Ben geçmişe perde çekmek ve haramlardan uzaklaşmak istiyorum.Allah'ın sevgisine yeniden nail olmak ve ona inanan dininin gereklerini yerine getiren biriyle birlikte olmak istiyorum ve ben de öyle olacağım tabi ki.Maalesef erkek arkadaşım ateist biri olmasa da inançlı değildir.Tabi ki bunun yorumu bana düşmez, Allah daha iyi bilir kalpleri, ancak yeterince tanıyacak kadar biliyorum onu..

şimdi ise ben;
Af dilemek ve geçmişi unutmak istiyorum.
Buna hakkım var mı ?
İnançlı biriyle evlenmeye benim de hakkım yok mu?
Günahlarım affedilmez mi?
Ve ben bundan sonra ne yapmalıyım...
Ne olur bana bir kardeşinize yardım eder gibi yardım edin.Siz de hor görmeyin.Şu anda kimse benim gibi göremez beni...İnanın en büyük cezam, vicdanımın sesiyle her daim benimle...

Bence kendine çok yükleniyorsun. Allah affedicidir ve merhametlidir. Yüreğinde cehennemi yaşıyor olman bir bedeldir ve günahının cezası olarak yetmiştir sana.
Üzerinden biraz süre geçtikten sonra daha iyi hissedeceksin kendini. Ama yaşadığın şey, bu kadar da büyük bir cehennemi hak etmiyor bence. Mesela bakkaldan şeker çalmanın cezası idam değildir, kendine bu kadar yüklenme.

canım her insan hata yapar ve kimsenin kimseyi yargılamaya hakkı yoktur . pişman olup bunun farkına varman en büyük adım zaten . sen olduğun gibi ol vicdanının rahat ettiği şekilde yaşa ve şunuda unutma allah kullarının başına çeşitli sebepler verirmiş ki allahı daha çok analım . bu yüzden kötü düşünüp umudunu kaybetmemeni öneririm ben .

Bismillahirahmannırrahim'in kelime manasını bildiğini sanıyorum.
başka sözüm yok.

Haklısınız, Allah'ın rahmetinden ümit kesilmez.Ancak insan kendine konduramıyor.Benim de aciz bir kul olduğumu unuttum hep.Hata yapabileceğimi unuttum ve hayatımda bu kadar net çizgiler varken yolun karşısına geçinde affalladım.Ben kimim, hayattaki gayem ne, kendime saygım ne oldu, hep bunları sordum.Ailemin karşısında beyaz gelinliği nasıl giyeceğimi sordum kendime...Vicdan en büyük mahkemedir insanı bırakmayan.Sanırım güçlü bir adım atmaya ihtiyacım var.Ağlamak ve hayıflanmak bir işe yaramıyor.İnşallah bu adımı da sizin desteğinizle atacağım.

seni yargılamak kimsenin haddine değil ...
istediğin gibi yaşarsın hayatı .ama şu bir gerçek ki o hayat tarzı sana göre bir hayat tarzı değil .. sen içinde bulunduğun durumdan memnun değilsin ...
arkadaşlar çok önemlidir ... bunu çok iyi biliyorum ..üniveristeyi dışarda okumuş biri olarak bunun önemini çok iyi bilirim ... arkadaşın nasılsa sende onun gibi olmak istersin ..zaten gençsin kanın kaynıyor kapılıverirsin .yanlış ilişkilere sürüklenirsin .. bu durumda olan öyle çok kız var ki ...
bu senle yaradan arasında birşey ..allahın koyduğu yasaklar ve kurallar bellidir .ona uymak yada uymamak bizim elimizdedir ...

aslında nefsin asıl şimdi en büyük kötülüğü yapıyor sana 'ALLAH AFFETMEZ ARTIK' diyerek. ne güzel demiş mevlana 'ne olursan ol yine gel ' diye. 'HER İNSAN HATA EDER ,HATA EDENLERİN EN HAYIRLISI TÖVBE EDENLERDİR 'buyuruyor efendimiz. kendinden eminsen Rabbinden neden emin olamıyorsun ki? bile bile seçmişsin yolunu,arkadaşını,hatalarını...kimse seni zorlamadı ... şimdi de kimse seni zorlamıyor kendin farketmişsin hatalarını.öyle ise 1 saniye bile durma tövbe et Rabbine sığın.Rahmanın yolu en nurlu yoldur. sende nur yolcusu ol...

Erkek arkadaşımın ahını almaktan da korkuyorum.Ona göre yanlış hiçbir şey yok.Benim için bir çok şey yaptı, 30 yaşında olmasına rağmen evlilik hayallerini erteleyip benimle olmayı tercih etti.Ancak ben ona her zaman kartlarımı açık oynadım, onu kandırmadım.Şimdi beni anlamayacak, bahaneler bulup ona haksızlık ettiğimi düşünecek.Böyle bir durumda onun hakkına girmiş olur muyum ? Yoksa zaten onunla birlikte olmaya devam ederek her ikimizi de günaha sokacağım için en hayırlısını mı yaparım? ilk başka tabi ki ona istediğim ilişkiden bir kere daha bahsedip kabul ediyorsa yolumuza devam edebileceğimizi söyleyebilirm.Ancak bu onun inançlarını, görüşlerini değiştirmeyecek ve ben kafamdaki profile uymayan biriyle geleceği olmayan bir ilişkiyi sürdürerek onu da oyalacağım ve asıl bu haksızlık olacak diye düşünüyorum.Sizce bu yanlış bir düşünce mi ?

kendini bu kadar suçlama.yoksa bu konuları saplantı haline getirip , kişilik bozukluğu yaşayacaksın. belki de bir uzmandan destek almalısın canım. sonra da nasıl bir haytta kendini daha ferah hissedeceksen ona yönelmelisin.

Evet, bunu ben de düşünmüştüm.İlk birlikte olduğum kişi bende derin yaralar açtı.Onunla birlikteyken yaşadıklarımın yanında bana hiç mi hiç destek olmadı, yanımda olmadı ve beni defalarca aldattı.Hep yalnız kaldım.Günlerce kanamalar yaşadım yanımda kimse yoktu.Öyle zor bir durumdu ki hatırlamak istemiyorum.Bütün bunlar beni hayata karşı küstürdü.Sanırım en zoru da buydu.Şimdiki erkek arkadaşıma bu yüzden çok değer veriyorum çünkü beni yeniden mutlu eden o oldu.Ancak bunun benim için hayırlı olmadığının da farkındayım.Artık yaptıklarım gibi değil düşündüklerim gibi bir insan olmak istiyorum.

sana değer veren biriyle olmanın nesi hayırlı değil?bence çok saçma.

kusura bakma da sağlam inancı olan hiçkimse türkiye gibi bi ülkede şu yaşadıklarından sonra seni kolay kolay kabul etmez.bence şımarıklık etme.ayrıca da ben şöyle biliyorum doğru mu bilmem de insanların karşısına kendi gibi insanlar çıkar.yani ne yaşadıysan eşin olacak insan da sütten çıkma ak kaşık olmaz bence bu saatten sonra.

ayrıca da insanlar hata yapmıyo mu sanıyosun, herkesin dört dörtlük bi geçmişi falan yok.bu kadar bin pişman olup af dahi dileyemeyeceğin bi noktada değilsin.bu kadar üzülme.

bence senin yapacağın tövbe edip seni seven o adamla evlenmek.unutma ki senle evlilik hayalleri kuran ve her şeyi kabul etmiş bi adamın da böyle kalbini kırman da büyük günah.ve onca şeyden sonra seni böyle kabul edip sevecek bi adamı da kolay kolay bulamazsın..

Evlilik dışı ilişki olabilir,bu kişinin kendi cinsel hayatıdır.
İthamlarından hiç hoşlanmadım.
Olabilir yani ben yasadıklarından vah vah aman cok üzüldüm vs bi durum asla göremiyorum.

Allah başka dert vermesin.

tövbe et , başka kapımı var gidicek ?

zikir kalbi temizler .

Hiç üzülme senin günahların mı büyük allahın c.c. rahmeti mi ?

arkadaş çok doğru söylemiş...kendine bu kadar yüklenme, yıpratma...rabbimiz affedicidir asıl ümidini kestiğinde biter herşey...asla
ümidini kesme...allah merhametlilerin en merhametlisidir...
insanız doğamızda var günahkarlık...büyük yada küçük fark etmez...en büyük erdem hatanı bilip o yoldan dönmektir...tövbe kapısı kıyamete kadar açık unutmayalım....
neyse işin diğer yönüne gelirsek... erkek arkadaşın seni sevmiş kabul etmiş evlilik teklifi etmiş onu yarı yolda bırakma...haksızlık tabi... sen tertemiz başlangıç yapacağım diye her anlamda sana yardımcı olan seni seven birine sırt dönemezsin....
yine hayat senin yol senin yordam senin...
bu yorumda benim kardeşim...

' İnsanların karşısına kendi gibi insanlar çıkar '
Bu kadar emin konuşma arkadaşım yarın öbür gün karşına öyle pislik insanlar çıkar ki o zaman sen bu düşünceyle kendi kendini yer bitirirsin ben nasıl bir insandım ki karşıma bunlar çıktı diye. Düşüncen çok yanlış.

Allah tövbe etmeyi bize niye verdi pişman olman tövbe etmen seni tertemiz yapar kimse de seni horlayamaz.Ne güzel bütün her şeye rağman dönüp dolaşıp Allah'a yönelmişsin.Bu senşn kalbinin hala kararmadığını gösteriyor kalbim karardı diye haksızlık etme kendine. Günahlarını Allah affetmeyecek olsa tövbe etmeni istemezdi.Sürekli dua et inşallah kabul edilir. Bir de asla katı olma lütfen yeniden inancına yöneldiğinde çünkü kimin ne konumda olacağı belli olmaz.Bana bir büyüğüm hep Allah'ım beni yolundan ayırma diye de dua et derdi.Çünkü beşeriz saparız ama önemli olan sonunda dönüp dolaşıp nereye gittiğimiz.Seni bu yüzden kimsenin kınamaya hakkı yok.İnşallah bu düşüncelerde daimi kalır ruhunu temiz tutar huzurlu olursun :)

Ne ibadetlerimize güvenip övünebilir. Ne de günahlarımızdan dolayı ümitsizliğe kapılabiliriz. Ben iyiyim bu işi hallederim demek ne kadar yanlışsa , ben bittim Allah benim günahlarımı bağışlamaz beni affetmez demekte okadar yanlıştır.
Ayrıca suçunu anlayıp tövbe etmekte ibadettir.
Bile bile tekrar aynı şeyi yapmak ta günah üstüne günah işlemektir. Biran önce tövbe etmeye bakın .

Ben biraz sert konuşurum kusura bakma üniversitenin rahatlığı başını döndürmüş arkadaşlarım yapıyor ben niye yapmayayım diye başlamışsın sonra tadını alıp devam etmişsin sonunu bile bile bir tercih yapmışsın.

Öncelik ile kendini affet ve yaşantını da bu yönde devam ettir üniversite bitene kadar erkek arkadaş edinmemeye bak edersen de dikkat et erkek arkadaş buldun diyelim kız değilim diye onun ile de birlikte olma tutku sarar zevkini biliyorsun sonuçta. Frenleyeceksin kendini bundan sonra ve erkek arkadaşına en başından bir ilişkiye başlıyorsak ciddi düşünüyorum benim durumum bu ve sakın ola faydanalacağını düşünme diye belirteceksin ve bunu yapacaksın. İnşallah ailem duymasın korkusu yoktur sende zira üni.de adın bir çıkarsa ki belki de çıktı herkes cömert kadın der (kibarca yazıyorum) faydanlanmaya çalışır. Arkadaşlarından uzaklaş artık bana arkadaşını sana söyleyeyim kim olduğunu diye boşuna demezler direk etiketi yersin ikisi de maşallah zaten

Ve dini açıdan rahatsızsan töğbeni et namazına başla Allah büyük en büyük bağışlayıcı da odur.

Sen çok mu kirlisin acaba etrafında ki diğer kadınlara bak üni. bitsin diktiririm diyenlere her gün biri ile yatanlara illa görmüşsündür yada genitaldeki üni. bitirenlere bak. Sen bu tercihinin yanlış olduğunu fark ettiğin için kendini erkenden toplarsın zaten ama sana bağlı herşey bundan sonra ben çok gördüm yapmam diyerek devam eden onlardan olma kararının arkasında dimdik dur.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…