• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok samimi olmak isteyen komşu

aslapesetmem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2016
199
222
53
Hanımlar herkese merhaba, Benim sorunum yeni tasindigim apartmanındaki komşumla.
Yavrucagimin kronik rahatsızlığı sebebiyle havası temiz olan bir yer seçmemiz gerekiyordu biz de bundan yaklaşık 9 ay önce kredi çekip havasi temiz bir yerden çok guzel bir ev aldik.
Eve taşındıktan sonra apartmanda bir konsum daha selam vermeden 'Komsum cok pahalıya aldiniz evi, kredi de çekmişsiniz kredi çekmek de günah, günaha girmenize değer ınsallah flan' dedi. Bana acır acır bakarak. Ben de'ben çocuğumun sağlığı için geldim, ev hoşuma gitti üç beş fazla vermişiz onemli degil.' Dedim. Karsidakine saf gibi hesap veriyorum sanki...

Sonra başka bir zaman benim çocuğumun hastaligi dolayisiyla kullandigi hava makinasının olduğunu öğrendi kullandığı cümle şu ' sen hava makinası almışsın çocuğunu hava makinasına bağımlı kılmışsın. Cocugun o yuzden iyilesmiyor. Benim oğlumda senin çocuğunun hastalığından vardi. Doktor bana da makina önerdi. Ben makina almadim benim oğlum iyileşti. Doktorlar ilaca bağımlı yapmaya çalışıyor sen o ilaçları kullandıkça çocuğun daha kotu olacak' dedi.

Bu lafinin Üstünden 1 hafta gecti gecmedi ben iyilestirdim senelerdir hastalanmaz dedigi cocugu hastalandı gunde 5 kere ( gece saat 3 de dahil) benden hava makinasını istedi. Benim cocugum da o zaman hastaydi ona ragmen onun çocuğuna dayanamadigim için her seferinde makinayı verdim. Hava makinasını o hafta üst üste bir o kullandı bir ben kullandım. En sonunda makina bu kadar üst üste kullanıma dayanamadı ve bozuldu. Kadına hiç bir şey söylemedim. Zaten makinayı değiştirmeyi düşünüyordum.
Beni yaralayan şey sanki ben çocuğumun iyiliğini düşünmüyormuşum da kolayıma geldiği için gidip hemen ilaca başvuruyormuşum gibi konuşması oldu.

Kadın hep böyle. Sürekli akıl vermeye çalışıyor, sürekli kendi doğruları var ondan bahsediyor. Kadını görünce yolumu değiştirmeye çalışıyorum. Degistiremediysem yarim saat lafa tutuyor.
Bir de ben çalışıyorum çocuklarıma kayinvalidem bakıyor. Sürekli çalışan annelerin çocukları şöyle perişan, çalışan annelerin çocukları şundan mahrum kalıyor, benimde elimde mesleğim var ama çocuklarım için evde duruyorum diyip bana vicdan yaptirmaya çalışıyor.
Kadına açık açık ben komşuluk yapmaktan pek hoşlanmam, zaten çalışıyorum, vicik vicik komşuluk ilişkileri hoşuma gitmez dedim buna rağmen evde olduğum zamanlarda sürekli kahveye çağırıyor. Abla ben dışarıyla temas halindeyim korona olma ihtimalim var diyorum. Ben korkmuyorum diyor. Ama ben korkuyorum diyorum o zaman da boyle giderse psikolojik sorunlarımın olacagindan bahsediyor saatlerce.
Ben bu kadının kalbini kırmadan kendimden nasıl uzaklastirabilirim.
Çok uzun oldu kusura bakmayın.

Birisinin kalbini kırmadan uzaklaştırmam için, o kişinin benim bu nezaketimi hak etmesi lazım.

Sizin komuşunuz sınırları çoktan aşmış. Güzellikle söylemişsiniz anlamamış. Bu sebeple kalbini kırmamakla ilgili bir çaba harcamanız gerektiğini düşünmüyorum.

Haddini bildirin gitsin.

komsunuz cahil bırı :) ve evet kımsenın komsuluk yapmak ısteyecegı de bırı degıl

konusmak ıstedıgınde musaıt degılım dersınız cok resmı konusursunuz sorun cozulur

bırde su hesap verme huyunuz :) cok tatlısınız ama ınanın yıpranırsınız o kımkı ona acıklama yapıyorsunuz boyle seyler soyledıgınde hıc cevap vermeyıp duymamazlıktan gelmek lazım haddını asan sorgulamalarda hesap soran konusmalarda da ne munasebet ? dersınız :)

bence fazla samımı bıle olmussunuz

Boyle komsum olsa cok biliyosun sen deyip agzinin payini verirdim. Ne munasebet? Tavsiye istemedikce kimse akil vermesin. Makinayi bile cekememezlik konusu haline getirip muhtac olunca istemek nasil bi yuzsuzluktur.Maalesef boyle kadinlar cok fazla. Calisiyorsun bi yandan cocugunla ilgileniyosun laf ediyor cekemediginden. Bilincli davraniyosun cocuguna hava makinesi aliysun camur atiyor cekemediginden. Mantigi olan haddini bilen insanlara bu gibileri gordukce daha kiymet veriyorum. Bence acikca soyleyin gorusmek istemediginizi, soyleyemiyorsaniz isim var diyip kacin telefonlarina her seferinde bakmayin cagirdiginda gitmeyin bu kadar basit. Bu kisiler sadece yorar..

Hoş laftan anlamiyorsa maalesef host demej gerekiyor. Acik acik gorusmek istemiyorum kafa yapilarimiz farkli deyin.yada selamdan oteye gecmeyin hee he diyip geçin.

İkincisi bende kizima alerjik astim tanisi konuldu ve hava ilacida verildi hava makinasida aldik. Bende kullanmadim bastan. Hep iyilesir umudum oldu sonucunda atesli hastalık gecirirken havale gecirdi. Keske kullansaydim diye kendimi yirttim ne fayda... Suan hâla kullaniyoruz. Mecburuz kullancaz kimse buna karisamaz

Hesap vermeyip cevabını vererek ağzını kapatabilirsiniz. Hatta bir süre sonra çok bilmiş damgasıyla o sizden uzaklaşacak.
Mesela;
u ' sen hava makinası almışsın çocuğunu hava makinasına bağımlı kılmışsın. Cocugun o yuzden iyilesmiyor. Benim oğlumda senin çocuğunun hastalığından vardi. Doktor bana da makina önerdi. Ben makina almadim benim oğlum iyileşti. Doktorlar ilaca bağımlı yapmaya çalışıyor sen o ilaçları kullandıkça çocuğun daha kotu olacak' dedi.
Ben tıp ilmine, bu işin uzmanına güveniyorum, bana göre de senin ki yanlış.

Bir de ben çalışıyorum çocuklarıma kayinvalidem bakıyor. Sürekli çalışan annelerin çocukları şöyle perişan, çalışan annelerin çocukları şundan mahrum kalıyor, benimde elimde mesleğim var ama çocuklarım için evde duruyorum diyip bana vicdan yaptirmaya çalışıyor.
Benim çocuklarım gayet huzurlu, mutlu, her açıdan doyumlular, tasası başkasına düşmesin lütfen.

Abla ben dışarıyla temas halindeyim korona olma ihtimalim var diyorum. Ben korkmuyorum diyor. Ama ben korkuyorum diyorum o zaman da boyle giderse psikolojik sorunlarımın olacagindan bahsediyor saatlerce.

Keşke herkes benim gibi dikkatli olsa başkalarının vebaline de girdiğini fark etse, bu illetten daha çabuk kurtulacağız. Başkasının canının yanmasına sebep olmak kul hakkıdır, kredi çekmekten daha büyük günah.

gibi cevaplarla kapatın ağzını. Davetlerine gitmeyin, siz çağırmayın, lafa tuttuğunda işim var diyerek uzaklaşın. Kendisi elini eteğini çekecektir.

Siz evliya değilsiniz kırın kalbini gitsin.Size buraya konu açtıracak kadar darlamış.Günahsayar mübarek ona bile karışmış.Çok sabırlısınız ama gerek yok gerçekten bu kadından hayır gelmeza
günahsayar :D :D bu cok ıyıydı

Fazla tevazu gostermissiniz.Kestirip atin konusmasina izin vermeyin..Boylesinden komsu da olmaz zaten.Ruh hastasi mıdır nedir?

Hanımlar herkese merhaba, Benim sorunum yeni tasindigim apartmanındaki komşumla.
Yavrucagimin kronik rahatsızlığı sebebiyle havası temiz olan bir yer seçmemiz gerekiyordu biz de bundan yaklaşık 9 ay önce kredi çekip havasi temiz bir yerden çok guzel bir ev aldik.
Eve taşındıktan sonra apartmanda bir konsum daha selam vermeden 'Komsum cok pahalıya aldiniz evi, kredi de çekmişsiniz kredi çekmek de günah, günaha girmenize değer ınsallah flan' dedi. Bana acır acır bakarak. Ben de'ben çocuğumun sağlığı için geldim, ev hoşuma gitti üç beş fazla vermişiz onemli degil.' Dedim. Karsidakine saf gibi hesap veriyorum sanki...

Sonra başka bir zaman benim çocuğumun hastaligi dolayisiyla kullandigi hava makinasının olduğunu öğrendi kullandığı cümle şu ' sen hava makinası almışsın çocuğunu hava makinasına bağımlı kılmışsın. Cocugun o yuzden iyilesmiyor. Benim oğlumda senin çocuğunun hastalığından vardi. Doktor bana da makina önerdi. Ben makina almadim benim oğlum iyileşti. Doktorlar ilaca bağımlı yapmaya çalışıyor sen o ilaçları kullandıkça çocuğun daha kotu olacak' dedi.

Bu lafinin Üstünden 1 hafta gecti gecmedi ben iyilestirdim senelerdir hastalanmaz dedigi cocugu hastalandı gunde 5 kere ( gece saat 3 de dahil) benden hava makinasını istedi. Benim cocugum da o zaman hastaydi ona ragmen onun çocuğuna dayanamadigim için her seferinde makinayı verdim. Hava makinasını o hafta üst üste bir o kullandı bir ben kullandım. En sonunda makina bu kadar üst üste kullanıma dayanamadı ve bozuldu. Kadına hiç bir şey söylemedim. Zaten makinayı değiştirmeyi düşünüyordum.
Beni yaralayan şey sanki ben çocuğumun iyiliğini düşünmüyormuşum da kolayıma geldiği için gidip hemen ilaca başvuruyormuşum gibi konuşması oldu.

Kadın hep böyle. Sürekli akıl vermeye çalışıyor, sürekli kendi doğruları var ondan bahsediyor. Kadını görünce yolumu değiştirmeye çalışıyorum. Degistiremediysem yarim saat lafa tutuyor.
Kadına açık açık ben komşuluk yapmaktan pek hoşlanmam, zaten çalışıyorum, vicik vicik komşuluk ilişkileri hoşuma gitmez dedim buna rağmen evde olduğum zamanlarda sürekli kahveye çağırıyor. Abla ben dışarıyla temas halindeyim korona olma ihtimalim var diyorum. Ben korkmuyorum diyor. Ama ben korkuyorum diyorum o zaman da boyle giderse psikolojik sorunlarımın olacagindan bahsediyor saatlerce.

Cehaletin nirvasına ulaşmış kadın. Bırak orda kalsın

Bu benim komşum çiğdem abla olabilirmi:KK59:

Niye kadının kalbini kırmamaya calısıyorsunuz, kadın krediden gırmıs Cocugunu ilaca alıstırmıssından cıkmis, calısan annelerin cocukları bedbaht a kadar gelmıs.
Kırın kalbini gitsin
bana da cocuk hastanesınde hemsırelık yapan bır komsum cocugun senın yuzunden hasta oluyor cok dıkkat edıyorsun bıraz sal sokakta cocuklar sumuklerı aka aka yalınayak gezıyor bırsey olmuyor korkma bırsey olmaz demıstı

kızımda 5 aylıkdı dustan yenı cıkmıs mutfakta yemek yedırıyordum geldı kızımın yanında sıgara ıcecek kapıyı da actı kar kış kıyamet soguk . hem kapıyı acıp ıcerıyı sogutmayalım hem de bızım evde sıgara ıcılmıyor dıkkat edıyoruz dedım dıye ısıttım bu lafı :D ondan sonra naptım her kapıma geldıgınde musaıt degılım dedım kurtuldum

Back
X