- 6 Şubat 2018
- 11.220
- 14.582
- 298
- Konu Sahibi capricorn87
-
Ya aslında o dediğim durumların hep farkındayım ve açıkçası eşime anne ve kardeşleri konusunda hiç ksrismadim kendimce hep dedim ki o an gerekeni yaptı bizi aldı o evi terketti ama beni zorlamaya çalışmasına yada ne bileyim sanki çok önemsiz bir kavgayı buyutmusum gibi davranmasına sinir oluyorum .Hakaretler,beddualar,aileme kadar bunu duyurmalar ...
Tamam özür diledi ama gerçekten yaşadığımız kargaşayı ,kırgınlığı anlatamam .Birde gelip aileme laf anlatmaya çalıştım .Geçen gün anneme dedim biraz da İzmir'e mı gitsem ki diye ne gerek var esin gelsin onunla gidin belli mi ne yapacakları diyor yani bu hale getirmek istediler ve geldi .
Evet konuyu çok taktım farkındayım bi ton konu olmuş :) ama hatir için gitsem dediğim 4-5 günlük süre Adana az geldi ya zatenn kavga böyle başladı .ve o kişiler icin hala beni gözden çıkarıyorsa atamayacagim ,sormayacağım ,ne İzmir'e nede evime dönmeyeceğim açıkçası .O kadar lafı haketmedim ben eşimle psylssamayacaksam duvara mi anlatacağım
Öyle görünüyor.
Çünkü kavram kargaşası yaşıyorsunuz.
Aklınız karışık.
Evlilikte akıl, mantık, sevgi bir arada olmalı. Yoksa durduk yerde mevzular büyür. Aranız bozulur.
Kendinizin olumsuz yönlerini törpüleyin ve empati yapın mutlaka. Bir sorunla karşılaşınca siz yapsaydınız ne olurdu, aileniz yapsaydı nasıl davranırdınız?
Ölçün tartın, tarafsız, adil olun. Ne kendi aileniz ne de eşinizin ailesi hakkında asla konuşmayın.
Teşekkür ediyorum .Evet biliyorum evlilik hata kaldırmıyor .Biraz zor olacak benim için ama deneyeceğim
Evlilik kapıyı çarpıp çıkacağınız bir şey değil.
Tekrar yapmayacakları ile ilgili güvenemiyorum ve bir daha böyle birşey olduğunda tahammül edemem .O yüzden tek başıma gitmek istemiyorum .Ailesi özür dilemiş işte daha neyi uzatıyorsunuz?
Bu kadar kötü oldugumu mu düşündünüz gerçektenAdamın tespiti doğru kincisiniz, ananızın tespiti doğru çekilir gibi değilsiniz. Anneni eşinize acıyacak kadar ne yaşıyorsunuz siz allahısen???
Adam sizden ayrılırsa yeni birini bulur evlenir, sizde işsiz halinizle annenizin evinde çocuk bakıcam diye uğraşırsınız.
Birine lafını yedirmesen önce bir iş güç edinin. Ona buna muhtaçken kimseye hiçbir laf yediremezsiniz
Annemin yanındayım hala :) ama sorduğum an o delirip herkes i işin içine katacak ordan eşimi arayacaklar falan bir kaos yine .Valla bende tek gitmeme taraftarindim ama anneninde yaptığı ne öyle ?
Boşa sen bunu ne demek..
Arayın diyin bakalım damadın senin verdiğin aklı dinlemiş beni bosuyor ben eve dönüyorum ne diyecek acaba?
Hiç yakıştıramadım doğrusu ergen değil ki sinir anında gaflete düşsün böyle birşey yapsin kaç yaşında kadın.
He diyorsan ki annem kötü niyetli değil sinir anında demiş ,yapmış o zaman annene gösterdiğin anlayışı eşin de kendi annesi için isteyebilir.
Biz çok uzak yerlerdeyiz o yüzden kalinnma durumu öluyo maalesef iki tarafta da .aynı şehirde filan olsak ara sıra bir iki saat uğrar gelinir tabiki .Asla tasvip ettiğimden degil ama bu forumda bazi arkadaşların dünyadan haberi yok sanırım
Ailesiyle senelerce görüşmeyen hele de annesinden nefret eden erkekleri hic görmediniz mi muhtemelen gormemisler bazi arkadaşlar
Ailesini silen nice erkek var
Sen benimle evlendin ailemle değil gelmek gitmek zorunda değilsin diyen de nice erkek var
Bence bu hayatta insanın bir dik durusu olmalı ve kırmızı cizgileri olmali,o çizgileri aşan kim olursa olsun,kocasi da dahil silip atmayı bilmeli
Kaynanaya gidilir. Sohbet muhabbet edilir dönülür..
Cokta sorun değil. Esinin illa da tek basina git diye ısrar etmesi bana sacma geldi onunla git onunla dön yani ne alaka tek basina git
Ben olsam gitmezdim
Bosanmayi ne diye agzina aldı simdi onu da anlamadım
Bence madem eşin her türlü arkanda durdu ,kendi ailenden gelenide sana yansitmadi o zaman son bir şans olarak git kv ne işler boşanmaya gitmesin bence.Annemin yanındayım hala :) ama sorduğum an o delirip herkes i işin içine katacak ordan eşimi arayacaklar falan bir kaos yine .
Annem kötü niyetli veya değil işin gerçeğini bilmiyorum bugun sınavım vardı oğlumu uyutunva kardesiem sorcam bu konuyu tabi eşimden duyduğumu soylemeden
Evet maalesef daha önce de dedim ya insan kendi ailesine daha affedici olmaya çalışıyor işte esikde böyledir bişey demiyorum ama beni zorlamasına kızıyorum ben sadece
Kesinlikle
Evet gerçekten şuan benim eksikliğimi hissetnedigine eminim .daha önce de gitme değil ama ailesiyle ilgili bir kavgada yine iş buraya varmisti bu iki oldu .Ve benim kirildugim bu yani tamam ben uzatıyorum belki ama o da ailesinin masum olmadığını biliyor ve buna rağmen onlar için gözden çıkarılacak kadar onemsiizm demek kiKeskin sirke küpüne zarar, eşler arasında bu kadar ego savaşı olmamalı. Ailesi ile bu sorunlar yaşandığında boşanma kararı almadıysanız bir zaman sonra orta yolun aranacağını düşünmeliydiniz. Bu kadar hırçın olup en son söylenecek sözü en önce söyletmenin ne gereği var, kendinizi neden böyle zor bir duruma sokuyorsunuz. O zaten hatayı görmüş arkanızda durmuş, sürekli bunun üstüne sürtmenin alemi yok. İlaveten iki ay evinizden ayrı kalmanız doğru değil, adama boşanmanın provasını yaptırmışsınız zaten, bak demiştir kendi kendine iki aydır karım olmadan yaşayabiliyorum. Eşim iki ay evimizden uzak olsa incinirdim, beni özlemiyor diye de düşünürdüm açıkçası, bu durumu bir an önce halledin bence. Eşinizin sizi sürekli boşanmayla tehdit edeceğini düşünmüyorum, bu konudan bıkkınlık gelmiş öyle anladım yazdıklarınızdan. Eşinizi seviyorsanız, evlilikle ilgili sıkıntılarınız yoksa üçüncü şahısları sorun etmeden toparlayın durumu. Ailesine gidin duruma bakın, çok gerginse ortam çabuk dönersiniz
Evet gerçekten şuan benim eksikliğimi hissetnedigine eminim .daha önce de gitme değil ama ailesiyle ilgili bir kavgada yine iş buraya varmisti bu iki oldu .Ve benim kirildugim bu yani tamam ben uzatıyorum belki ama o da ailesinin masum olmadığını biliyor ve buna rağmen onlar için gözden çıkarılacak kadar onemsiizm demek ki
Evet şuan onalr birşey yaptılar tamam sonuna kadar hakliydin zaten haklı olmasan o tepkileri verip o evden hep birlikte çıkıp gitmedik ama pismanlar ve gereken dersi aldılar uzatan taraf sensin diyorEşinin hayatındaki önemi insan kendi belirler, hırçınlık eşini ailesine yaklaştırmaktan başka işe yaramaz. Ailesi hatalı ama şu an onun gözünde sen daha hatalısın çünkü senin hırçınlığına karşı, biz misafir etmek istedik, geçmişe takılmıyoruz, torunumuzu da çok özledik diyen zavallı yaşlı insanlar var. Kendini sürekli bu konuma düşürme. Erkekler zıtlaştıkça uzaklaşır, kimseye zorla bir şey yaptıramazsın bunu unutma, iyilikle ve sakin hareket edersen daha değerli olursun.
Evet şuan onalr birşey yaptılar tamam sonuna kadar hakliydin zaten haklı olmasan o tepkileri verip o evden hep birlikte çıkıp gitmedik ama pismanlar ve gereken dersi aldılar uzatan taraf sensin diyor
Genel olarak fevriyim sadece eşime ve ailesine karşı da değil sanırım biraz daha düşünerek konuşmayı ogrenemen gerek herkese karşı
Tabiki güzel birşey o huzursuzluk herşeyi etkiliyor ,cocuguma,kendime bile tahammulum olmuyor .Kendini bilmek güzel şey, bu doğru olmayan davranışı değiştirebilirsin anlamına gelir bence; eşini bir arasan mı diyorum, belki biraz gönül alma, flörtleşme falan iyi gelir ikinize deyuvada huzur, iyi geçim çok güzel bir şey, sağlıklı ve gençken bunun tadını çıkar, ne güzel yuvan, evladın var öfkene kurban etme bunları derim
İşte sanki ben bir kez alttan alırsam bibdaha astarini isteyeceklermis gibi geliyor bilmiyorum küçüklüğünden beri gördüğüm durumlar hep böyleydi belki de bilinç altı yada gördüğüm şeyleri ben yasanaaycagim diye içten içe saçma bir savunma mekanizması geliştirdim farketmeden inanın bilmiyorumBiz kadınların çoğunlukla kendimizi ezdirmemek adına inat ettiğimiz bir çok meselede,bu işi bilen terapistler,biraz alttan alabilmeyi yada konuyu sinirli haldeyken konuşmamayı öneriyorlar.Biraz alttan alıyor görünmek sizi ezik yapmaz,buna biz huzuru satınalmak olarak bakmalıyız diyor bir terapist.Siz düşünüp karar verin artık nasıl davranmalısınız bundan sonra.
Evet kolay birisi değilim ,yorucu olduğumun farkındayım .Eşimin cabaladiginin da ...Ablası o kavgaya ailemi de mesaj atarak karıştırdığı için sağolsun birde burda annem ve kardelerimin laflariyla uğraşıyorum .Sinirim ona .Birisi diyor ki bizdende özür dileyecek ,annem diyoki tek başına gitme sanki o bize çok gelecek te,zaten gelmeyin istemiyorum ...Bence sizde çok zor bir insansınız, eşiniz daha makul şu son yazdiklarınızda, 2 ay ailenin yanında kalmanın anlamı nedir mesela, birde çocuk var, çocuk 2 aydır babasını görmüyor. Ailesi sizden özür dilemiş biraz makul olun yahu nasıl sağlıklı evlilik yürüyeceksiniz bu tavırlarınızla? Ailesinin yanına sizde gitmeyi düşünüyordunuz zaten, giderdiniz eşinizin ailesinin tavrına göre kalacağınız gün şekillendirdi. Bu kadar yıpranmaya ve yıpratmaya gerek yok .
Ya niye öyle diyorsun meydanı onamı bıraksın bekleyip hamle yakalamalı brnce ona yutturmalı herşeyiBence hiç düşünme git ananın evine mecbur bakacak sana ve oğluna.
İnsan kızının ardından damada böyle atar mı ??
Bu sözlerin annenin burnundan fitil fitil getir babanı da al arkana ..
Şimdi Annen düşünsün
Senin eşinin anlattığı diyalog yukarıda bahsedilen olayda olmamış ama?Merhabalar tekrar :) oğlumu uyuttum kardeşime sordum sanki annem anlatmış gibi ya aklıma takıldı geçen yıl annem le x tartışmış mıydı nedendi diye ??
Olay şuymuş ve bunu eşim düne kadar hiç anlatmadi.
Geçen yıl ben Bursa'ya gelecektim ve yine İzmir'e de uğrar misin muhabbeti olmuştu ama o zaman özür dilemenisti ablası da annesi de. Ve herkes daha gergindi .Bende tabi şuan gidersem tekrar kavga çıkar çünkü hala herkes kendini haklı görüyor ben dahil filan dedim yine kavga ettik birksc gün konuşmadık .Sonra gideceğim gün eşime havaalanında dedim ki 'bak İzmir'e şuan gitmem için doğru zaman değil o yüzden beni üzme ,biraz zaman geçmedi lazım " o da tamam tamam saçma olduğunu farkettim zaten sen git biraz kafanı dinle dedi ve ayrıldık
Arkadan annem aramış bindik mi diye .Mecburi durumlar dışında iletişimleri yok .Annemde aramaz esimde .Neyse annem eşime takılmak için 'protesticu damat nasılsın deyip gülmüş. o da anlamayı da annem bizi aramiyosun ya neyi protesto ediyosun diye takildim demiş .Bu da annemin tartışmadan haberi var o yüzden laf carptiriyo sanıp dökülmüş "işte bizim cozneddigimiz sorunlar var ,tamam capricorn benim karım ama onlarda benim ailem kaç yilim onlarla geçti insan atamaz ,ama onu ve coxugumu da atamam .Böyle de olmuyor her dk kavga gürültü ,sizde bı konuşun zaten anlatır gelince konuşursunuz demiş .Annem de şoka girmiş çünkü ben hiçbir kavgami anlstmam.Ve demiş ki bizde senin ailenin çok şeyini yuttuk ama her seferinde Capri yi eleştirecek birşey bikiyosun siz tanışarak evlendiniz yıllarca tanıdın o zaman evlenmeseydin ,ailen bu sefer haksız bunu kabul et artık ayrıca sende 4-4 Luk değilsin senin de çok kusurun var ..Madem bu kadar olmuyor bosanin biz de boşanma var ,x e de oğluna da bakarız biz merak etme deyince bizimki de işte neden hemen boşanma geliyor aklınıza ,ben yardım istedim sizde konuşun ben başa çıkamıyorum artık bunalıyorum ailem hatalı zaten kabul ediyorum ama kan davasina mi cevireyim ne yapayım ne istiyorsunuz filan demiş .Sonra annem demiş ki benim hiçbir şeyden haberim yoktu çünkü anlatmaz .Şuan çok üzüldüm o yüzden kapat daha fazla konuşmayalım demiş sonra eşim özür dilemiş haberin var sandım üzmek istemedim ,şimdi bende üzüldüm filan diye kapatmislar ...uzun oldu ama olay bu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?