Hesabını bilmekle cimri olmayı daha ayırt edemiyoruz
Ne derim bu konuya ağzı olan konuşur siz gene hesabınızı bilin bence
Çok dostum var benim, yeter ki işIeri düşsün:)Artık rencide oluyorum nasıl böyle bir şey diyebiliyorlar, gerçekten anlamıyorum. Üstelik benim bunca yaptığım şeyi nasıl görmüyorlar? Daha nasıl davranmam lazım ki cimri görünmeyeyim veya neden görünüyorum İnanin anlayamıyorum.
karı koca gelirimiz çevremize göre epey iyi durumda ama çok borcumuz var. Birde çalışan bir insan olduğum ve evin maddi konularda idaresi bende olduğundan ve birazda sevdiğimden hesap kitap çok yaparım. Yalnız ailemden asla para esirgemedim, abim aileme beş kuruş vermezken ben evlerini döşedim, tüm mobilyalarını kendim aldım. Kimin neyi olsa elim dolu giderim. Ama nedense aile içinde muhabbet dönerken bana cimrisin falan diye takılıyorlar, dün yine eşimin yanında bu yapılınca çok sinirlendim ve tepki gösterdim, herkes sustu, birazda iş stresinden gergindim ama artık cidden zoruma gidiyor, kimsenin yapmadığı şeyleri yapıyorum ve sonra nasıl ben cimri oluyorum anlamıyorum, Belkide kazandığımız para onlara çok geliyor ve diyorlar ki bizde olsa daha fazlasını yaparız hiç düşünmeyiz yeriz içeriz. Ama herkesin gelirine göre gideri var, yani benim aileme yeğenlerime yaptıklarımı saysam İnanin orta sınıf bir arabam daha olurdu, şimdi hamileyim çocuğumuz olacak, ee borcumuz da çok, haliyle hesap kitap yapıyorum, bunun nesi kötü? Tüm parayı saçmam mı lazım? Gerçekten çok sinirliyim, bunca yaptıklarıma rağmen dışarıdan neden böyle görünüyorum anlamıyorum.
Yapılacak şey çok basit. Bundan sonra hiçbir yardımda bulunmuyorsunuz eliniz çekiyorsunuz ki verdiklerinizi görmeye başlasınlar. Madem bir kıymeti olmamış çöpe attığınız o yatırımla da borclarinizı kapatır bebisinize güzel bir gelecek hazırlamaya başlarsınız. Hiç üzmeyin kendinizi bu halde, nankörlük etmişler.
Muslukları kapatın .Artık rencide oluyorum nasıl böyle bir şey diyebiliyorlar, gerçekten anlamıyorum. Üstelik benim bunca yaptığım şeyi nasıl görmüyorlar? Daha nasıl davranmam lazım ki cimri görünmeyeyim veya neden görünüyorum İnanin anlayamıyorum.
Iste siz yaptıgınız icin cimri oluyorsunuz iyiliginizi bilmiyorlar öyle olur zaten yapana yapmadın deyip nakörluk ederler yapmayanıda el üstünde tutarlar klasik türk halkıkarı koca gelirimiz çevremize göre epey iyi durumda ama çok borcumuz var. Birde çalışan bir insan olduğum ve evin maddi konularda idaresi bende olduğundan ve birazda sevdiğimden hesap kitap çok yaparım. Yalnız ailemden asla para esirgemedim, abim aileme beş kuruş vermezken ben evlerini döşedim, tüm mobilyalarını kendim aldım. Kimin neyi olsa elim dolu giderim. Ama nedense aile içinde muhabbet dönerken bana cimrisin falan diye takılıyorlar, dün yine eşimin yanında bu yapılınca çok sinirlendim ve tepki gösterdim, herkes sustu, birazda iş stresinden gergindim ama artık cidden zoruma gidiyor, kimsenin yapmadığı şeyleri yapıyorum ve sonra nasıl ben cimri oluyorum anlamıyorum, Belkide kazandığımız para onlara çok geliyor ve diyorlar ki bizde olsa daha fazlasını yaparız hiç düşünmeyiz yeriz içeriz. Ama herkesin gelirine göre gideri var, yani benim aileme yeğenlerime yaptıklarımı saysam İnanin orta sınıf bir arabam daha olurdu, şimdi hamileyim çocuğumuz olacak, ee borcumuz da çok, haliyle hesap kitap yapıyorum, bunun nesi kötü? Tüm parayı saçmam mı lazım? Gerçekten çok sinirliyim, bunca yaptıklarıma rağmen dışarıdan neden böyle görünüyorum anlamıyorum.
çok paranız varsa size var siz hora geçmiyorsanız artık hiç yapmayın ne saçmalık ya teyzem de aynı sizin anneniz babanız gibi kuzenim teyzeme istediği fırını almadı diye baktığı torunu bıraktıkarı koca gelirimiz çevremize göre epey iyi durumda ama çok borcumuz var. Birde çalışan bir insan olduğum ve evin maddi konularda idaresi bende olduğundan ve birazda sevdiğimden hesap kitap çok yaparım. Yalnız ailemden asla para esirgemedim, abim aileme beş kuruş vermezken ben evlerini döşedim, tüm mobilyalarını kendim aldım. Kimin neyi olsa elim dolu giderim. Ama nedense aile içinde muhabbet dönerken bana cimrisin falan diye takılıyorlar, dün yine eşimin yanında bu yapılınca çok sinirlendim ve tepki gösterdim, herkes sustu, birazda iş stresinden gergindim ama artık cidden zoruma gidiyor, kimsenin yapmadığı şeyleri yapıyorum ve sonra nasıl ben cimri oluyorum anlamıyorum, Belkide kazandığımız para onlara çok geliyor ve diyorlar ki bizde olsa daha fazlasını yaparız hiç düşünmeyiz yeriz içeriz. Ama herkesin gelirine göre gideri var, yani benim aileme yeğenlerime yaptıklarımı saysam İnanin orta sınıf bir arabam daha olurdu, şimdi hamileyim çocuğumuz olacak, ee borcumuz da çok, haliyle hesap kitap yapıyorum, bunun nesi kötü? Tüm parayı saçmam mı lazım? Gerçekten çok sinirliyim, bunca yaptıklarıma rağmen dışarıdan neden böyle görünüyorum anlamıyorum.
bir saka sürekli yapılıyorsa orda saka yollu laf sokma vardırEvet artık öyle yapacağım ve dahası birde alıngan oldum, şaka yapılmış ne çok büyütmüşüm! Kendimden şüphe ediyorum ben mi alınganın diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?