• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok sinirlendim napayım ben ?

Ya bakın herkese sordu herkese. Dışardan söylüyorlar salgın hastalık var canımızı riske atmayalım diye. Benim sinir olduğum görmezden gelmesi dışlaması buna sinir oldum. Ben de yöneticiyim burda ve saygı duymuyor ben bunu haketmedim. Ben bu kişiye her defasında güleryüz gösterdim halini hatrını sordum para topladı para verdim. Ama beni görmezden geldi resmen.
ayyy mesleki kıdeminizi kullanmayın egonuzu bir kenara bırakın. sizin derdiniz şimdi belli oldu. yöneticiye nasıl sorulmaz ne istediği değil mi? siz yöneticisiniz ya hani? te allahım ya.

madem o kadar yöneticisiniz mobbing yapıp adamı haşlasaydınız da size de söyleseydi :olamaz:

Teknoloji den yararlana bilirsin. Kendi siparişini kendin ver ağlanacak bir durum yok ortada. Demekki birşey oldu adam sana sipariş sormadı? Teşekkür etmeyi mi unuttun acaba? Yada kaba mı davrandın?

Hayır asla. Tam tersi ne kadar mutlu olduğumu dile getirdim çok iyi oldu bu dedim birkaç kere.

Bakın diğer yönetici arkadaşa sordu sesini duydum koridorda "yemek söylüyoruz" diye bas bas bağırıyordu benim odam hemen yan tarafta, odamdayım gelip sorabilirdi. İş olunca geliyor para toplarken gelmeyi biliyor bunda mı soramıyor ? Üstelik salgın hastalık var kendimizi koruyalım diye dışardan söylüyor.
koridorda yemek soyluyoruz diye bağırmış , siz de kafanizi uzatip ben de istiyorum deseydiniz ya? illa ayağınıza gelmedi diye mi bu alınganlık, digerlerinin de ayağına gidilmemiş belli ki, sinsi sinsi oda gezmemiş sonucta, bas bas bağırmış adam

Kızlar çok sinirlendim hatta ağlamamak için zor sıkıyorum kendimi. Ben işyerinde orta kademe yöneticiyim ve başka şehirdeyim yalnızım çok olmadı, birkaç ay oldu. Ofiste bir çaycı var iyi bir insan, şehre dair birşey sorarsan yardımcı olur, Güleryüzlü vs. bir insan. Neyse bu kişi organizasyoncudur da aynı zamanda, geçen dışardan yemek söyledi. Ben de diğer yönetici arkadaşımın odasındaydım geldi sordu, ben isterim dedim ve yemek geldi, çok da hoşuma gitti bunu da söyledim. Peki sonra noldu? Bu kişi bugün tekrar yemek söyledi, sesini duydum "yemek söylüyoruz" diye, muhtemelen diğer yönetici arkadaşa sordu beni esgeçti !!! Şok oldum o an birşey demedim ama. Sonra çıktım bir baktım bu işyerinin önünde yemek bekliyor !!!!! Beni görünce öbür tarafa yürüyüp görmezden geldi çünkü ben merhaba hayırdır neden bekliyorsunuz diyeceğim, bundan kaçtı .İnanılmaz sinirim bozuldu eve geldim makarnamı haşlıyorum ve ağlamamak için zor tutuyorum. Bu şahsım ayıbını yüzüne vurmak istiyorum bu yaptığının ayıp olduğunu yüzüne söylemek istiyorum.

Not: dışardan söylüyorlar çünkü salgın hastalıkta dışarı çıkmayalım çanımızı riske atmayalım diye ve herkese sordu herkese
E sesini duymuşsunuz "Yemek söylüyorum" demiş ,
Kafanızı uzatıp "Ben de istiyorum" deseydiniz ?

En son bebekken aç kaldığım için ağlamıştım ...

Burda 1 kişi toplu organizasyon yapıyor bütün çalışanlar adına sipariş veriyor. Ve ne hikmetse beni görmezden gelip kabalık yapıyor.
Tamam görmezden geliversin nolmuş yani. Siz de madem illa toplu söyleniyor kendisine gidip yemek söylenirken bana da sesleniver deyin. Ağlmayan bebeğe süt vermezler.Yemeksepeti diye uygulama var. Onu da geçtim illaki yakınlarda restaurant vardi numarasini aliverin

Tamam görmezden geliversin nolmuş yani. Siz de madem illa toplu söyleniyor kendisine gidip yemek söylenirken bana da sesleniver deyin. Ağlmayan bebeğe süt vermezler.Yemeksepeti diye uygulama var. Onu da geçtim illaki yakınlarda restaurant vardi numarasini aliverin
hayır ayağına kadar gelip yönetici hanım ne yersiniz diyecekti.

Ya bakın herkese sordu herkese. Dışardan söylüyorlar salgın hastalık var canımızı riske atmayalım diye. Benim sinir olduğum görmezden gelmesi dışlaması buna sinir oldum. Ben de yöneticiyim burda ve saygı duymuyor ben bunu haketmedim. Ben bu kişiye her defasında güleryüz gösterdim halini hatrını sordum para topladı para verdim. Ama beni görmezden geldi resmen.
Bence bende yöneticiyiim bende bende havanız rahatsız etmiş olabilir. Kimse size yemek söyleyip gidip almak zorunda değil. istediğininkini alır istemediğininkini almaz.

Siz bu ben yöneticiyi egosuna kendinizi fazla kaptırdığınız için adama itici gelmişte olabilirsiniz. Bence biraz da kendinizi sorgulayın

Görmezden gelmesine sinirlendim. Bir de dışardan yemek söylüyorlar Çünkü koronavirüs salgınından dolayı dışarı çıkmak istemiyorlar. Ben burda yeniyim yalnızım evde her daim yemek yapamıyorum, ki geçen sefer ne kadar mutlu olduğumu gördü dışardan yemek gelince. Diğer yönetici arkadaşa soruyor bana sormuyor.
Belki sen yanlış anladın. Yemek istiyorum deseydin.

Bence bende yöneticiyiim bende bende havamız rahatsız etmiş olabilir. Kimse size yemek söyleyip gidip almak zorunda değil. istediğini ki ni alır istemediğininkini almaz. Siz bu ben yöneticiyi egosuna kendinizi fazla kaptırdığınız için adama itici gelmişte olabilirsiniz. Bence biraz da kendinizi sorgulayın

Yahu ben adama hiç ego yapmadım ki !!! Hal hatır sordum devamlı güleryüz gösterdim. Diğer yönetici kadar mesafe göstermedim. Zaten o yüzden sinir oldum ya !

Kusura bakmayın ama verdiğiniz tepki yönetici tepkisi değil. Kendinizle ilgili ufacık bir problemi bile iletişim kurarak çözememiş oturmuş ağlamışsınız. Yarın bir gün iş yerinde işle ilgili yaşadığınız bir sorunda vereceğiniz tepkiyi gerçekten merak ettim. Unutmuş olabilir ne var bunda veya hadi kasıtlı sormamış olsun yapacağınız şeyler belli. Ya gider dersiniz bana da yemek söyler misin sonuçta yemek söylüyoruz diyen sesini duymuşsunuz özellikle size sorulmasını beklemeden siz isteğinizi söyleyebilirsiniz ya açarsınız bir telefon kendinize ayrı yemek söylersiniz. Bu kadar basit çözümlü bir mesele için tepkiniz çok aşırı

Bakın diğer yönetici arkadaşa sordu sesini duydum koridorda "yemek söylüyoruz" diye bas bas bağırıyordu benim odam hemen yan tarafta, odamdayım gelip sorabilirdi. İş olunca geliyor para toplarken gelmeyi biliyor bunda mı soramıyor ? Üstelik salgın hastalık var kendimizi koruyalım diye dışardan söylüyor.

İyi de koridorda bağırmış ise siz de o sırada telefonda vs iseniz ben de istiyorum diyebilirsiniz. Yönetici olarak bunu mu büyüttünüz. Bu kadar takılmayın

Yahu ben adama hiç ego yapmadım ki !!! Hal hatır sordum devamlı güleryüz gösterdim. Diğer yönetici kadar mesafe göstermedim. Zaten o yüzden sinir oldum ya !
Bakın benimde böyle bir arkadaşım var çok nazik güleryüzlüdür ama ben yöneticiyim halini ilikilerinize kadar hissettirir. İnanılmaz itici oluyor insan. Ve kendi farkında bile değil. O yüzden diyorum biraz kendinizi de eleştirin çünkü burda sürekli bende yöneticiyim vurgusu yapıyorsunuz.

Kimse kimseye yemek getirmek zorunda değil. Memurmuş çayçıymış müdürmüş fakretmez .siz bana niye söylemedi bende insanım demiyorsunuz konunun başından beri bende yöneticiyim diyorsunuz haliyle itici oluyor

Neden bu kadar konu sahibinin üstüne gelindiğini anlayamadım ama kadına ayıp edilmiş. Görmemezlikten gelmek ne demek. Bence usulünce adama söyleyin. Yemek isteneceği zaman bilgim olsun geçen gün unuttunuz galiba deyin.

Nihayet beni anlayan biri, teşekkür ederim.

Evet derdim bu, görmezden gelinmek. Bu çaycı arkadaş insan olarak iyi kalpli olduğunu düşündüğüm biriydi. Tüm işyeri adına toplu sipariş verildi. Amaç: korona var dışarı çıkıp canımızı riske atmayalım. Ben bu şehirde yeniyim ve burası küçük şehir, hangi restoranların paket servis yaptığını bilmiyorum. Çaycı arkadaş ise 25 senedir bu şehirde, her restoranı şehrin herşeyini avucunun içi gibi biliyor.

Bir de bazı kişiler çok abarttın demiş arkadaşlar ben geçmişte akran zorbalığı ve mobbing olaylarına çok maruz kaldım ve en ufak dışlama emaresi görsem çok üzülüyorum çok hassasım.

Ben bunu hak etmedim mi? Sadece yemek sipariş verirken size söylenmedi diye mi bu kadar tepkisel davranıyorsunuz?
Bu kişinin görevi çay kahve servisi yapmaksa, bunu herkese yapıp size yapmıyorsa evet bu bir sorundur ve yönetici olarak iletişim kurup sorunu çözmeniz gerekir.
Ancak bu kişinin görev tanımında her gün herkese yemek siparişi vermek yoksa, tamamen kendi insiyatifi ile bunu yapıyorsa ve size sormuyorsa evet can sıkıcıdır ama bu kişiye tepki göstermenize sebep olmamalıdır.

Ayrıca iş yerindeki ilişkilerinize duygularınızı karıştıramazsınız, tepkisel davranamazsınız. Özellikle yönetici konumundaysanız sorunları açık iletişim ile çözmek sizin görevinizdir, ki ilk iş tecrübeniz olduğunu düşünmüyorum orta düzey yönetici olduğunuza göre.

Bu kadar küçük şeyleri bu kadar büyütüyor musunuz ya. Hayatı inanılmaz zorlaştırır bu durum. Allah yardımcınız olsun

Ben geçmişte çok akran zorbalığı ve mobbinge maruz kaldım o yüzden en ufak dışlama emaresi görsem inanılmaz üzülüyorum. Yine başıma geldi düşüncesi geliyor çok hassasım.

Back
X