Çok sinirliyim, bir bakın lütfen

bir_bulut_olsam

öLüMüNe "ATATÜRKCÜYÜM"
Kayıtlı Üye
31 Mart 2009
877
1
96
Diğer
arkadaslar cooook sinirliyim.uzun süredir ek iş arıyordum.bugun bi iş görüsmesine gittim.gitmez olaydım.ufak bi kuyumcu dükkanıydı.önce sartları konustuk..hiç aklıma yatmadı.ben bi düsünüyüm dedim.neymis kot pantolon giymek yasakmıs,topuklu ayakkabı giyecekmisim falan filan.sonra iş yerinin sorumlu müdürü biz işe alacagımız kişilere 20 soruluk bir test uyguluyoruz dedi.bende sandımki adam akıllı bi test iş konusuyla alakalı.adam 4 sayfa bi kagıtla geldi.yanımda annemde vardı.beni ve annemi yan dükkanlarına götürdü.annemle oturduk ve bana kagıtları verdi.20 dakikalık bi süren var dedi.neyse ben sayfanın basına bi baktım.ZEKA TESTı yazıyor.gözlerime inanamadım.anneme gösterdim annem cok sinirlendi.birinci soruya bi baktım aynen söyle;

1 3 5 7 ? soru isaretli yere ne gelmelidir? sorunun sacmalıgına bakarmısınız.dalga gecer gibi.
ikinci soruda suydu;

1 2 3 4 5 rakamlarını tersten yazarsak nasıl yazmamız gerekir?

sinirden deliye döndüm.kagıtları aldım ve adamın yanına gittim.siz benimle dalga mı geciyorsunuz bu sorular ne,bu soruyu ilk okul cocuguna verseniz yapar bense 1 saniyede yaparım ama ne kadar zeki oldugumu sizin gibi insalara kanıtlamak zorunda degilim dedim kagıtları yere attım cıktım..

sabahtan beri siniri üzerimden atamadım..o soruları cözseydim kendime olan saygımı yitirmis olacaktım..severek yaptıgım bi işim var ama bos vaktim cok oldugu için ek iş arıyordum..insanlar ne kadar degisik ya inanamıyorum..üniversite mezunuyum ama sanki cahilmisim gibi bana sordukları sorulara bakın

Son düzenleme:
Krizi fırsat bilip,iş arayan insanlara zorluk çıkaran,sizin şansınza denk gelenler gibi zırvalayanlar çok maalesef.Üzülmeyin,en doğrusunu yapmışsınız.Gönlünüze göre bir iş bulursunuz umarım en kısa süredeŞeniz

Cok iyi yapmı$sın ßen yere değil suratına fırLatırdım o kagıtLarı .. Sapıtmı$Lar iyice... Ah Ah insan Kaynaklarından cektigimiz yetmiyor ßir de ßöyle kendini nimetten sananlarla ugra$ırız i$ ararken......Sen gayetttt iyi anLıyorum......

Acikcasi ben neden bu denli sinirlendigni anlamadim canim...CADIARZU
neticede is verenin tercihidir ne gibi bir test uygulamak isterse onu yapar...giyim konusundada bazi is yerlerinde kurallar vardir...

Olabilir senin kafana yatmaz...buda senin tercihindir...fakat bu kadar asiri derecede tepki vermeni cidden anlamadim...fisfisfis
Yoksa bendemi bir sorun var kizlar?

Herkez senin kadar zeki olamaya bilir canim ...bence is verenide anlaman lazim envayi cesit insan gelkiyor tek tek zekalarini olcecek halari yok , bu sekilde kolay sorularla bir test yapmak istemis olabilirler en azindan karsidaki insanin rakamlari bildigini anlarlar :) ..bana cokda abes birsey gelmedi

siz buraya müdür olabildiğinize göre çarpım tablosunu baştan aşağı kadar ezberlemiş olmalısınız deseydin ya tatlım yaaaa

Neden kişisel algılıyorsun ki diyelim ki kızdın zaten adama güzel cvp vermişsin..Bu kadar kafana takma ..Böyle her yerde var..

aynen canim .. nerden bilsinler gelenlerin ne oldugunu soracak sorusturacak islerine yarayani alacaklar .. is bulmak kadar iyi bir isci bulmakda cok zor sengözlerimebaksanab

sinirlenmekte haklisin ama asiri tepki vermissin sanki ben olsam sorulari görünce cikar giderdim
o adamlar sanirim kendince eglenmek istemisler terbiyesizler

ben sizin kadar anlayışlı karşılayamıyorum kızlar ya.kız üniversite mezunu sordukları sorulara bak.
ama belki de insanların sabırlarını ölçüyolardır.belli de olmaz bu işverenlerin ne yaptığı.

Sana has değildir o sorular. Sanırım matbu bir şey hazırlamış ve gelenlere veriyor olabilir. Evet sorular biraz saçma ama inan bunları bile çözemeyecek insanlar var.
Kılık kıyafet konusundada, her yerin kendine özel giyim şartları olabilir.
Boşuna sinirlenme güzelim, boşver inşallah kendine uyan güzel bir işi en kısa zamanda bulursun.

ya taktik uygulayıp sabrınızı ölçtüler ya da herkesi salak yerine koyuyorlar. ama aklınıza da yatmamış iş zaten, boşverin artık. üzülmeye değmez bu insanlar için.

kıyafeti anlarım birçok işyerinde spor giyim yasak zaten
fakat testi anlamadım
bir insanin zekasını anlamak için test çözdürmeye ne gerek var
resmi biryere girsen hadi neyse kpss gibi o ne öyle
zaten eğer onlar zekiyse mülakatta anlamaları lazımdı
adam işinin ehliyse yarım saatlik konuşmadan nasıl birisi olduğunu az çok çözmesi gerekir

insanları daha seçici sorularla ölçmek işyerinin lehine olacaktır ama demek eğitim ya da zeka değil aradıkları kriter.

Katılıyorum kızLar.. ßu kadar sacmaLık oLamaz.. Zekayı testle öLçmeye gerek yok, yaptıgı i$le konu$masıyla musteriye kar$ı tutumuyLa da öLcülür. Universite ßo$a okunmuyor.

ben olsam madem sinirlendim karşımdakini de sinirlendirdim.

1 3 5 7'den sonra 3678 gelmeli

1 2 3 4 5'i tersten yazarsak 9 8 7 6 olur yazardım

alta da eklerdim son soru;
9574639'ü kare kökünü 10 sn'de bilirsen 3 ay beleşe çalışacağım diye

Son düzenleme:
o kağıtları kıvırıp admaın burundeliklerine tıksaydın bacı..
gerçi senin yaptığında iyi olmuş..neyse..kimi yerler eleman alırken kendilerini nimet sanarak ego tatmın edıyor bak biz sana iş verices sen bizimle calısıcaksın ona göre moduna giriyorlar ve genelde bunu basit zihniyetli küçük esnaf kökenli tüccarlar yapar..
boşver dert etmeye değmez..
bigün gider onlardan altın bileklik fiyatı sorarsınsonra aniden hatırlamış gbi yapıp '' pardon önce sizi test etmeliyim doğru mu hesaplamışsınız '' dersin..-tatlicadiarzu-

Şeniz boşveerrr

hafıza testi vs olsa anlayacağım da öyle zeka testi mi olur
zekasızlar, millet de saf ya yiyecek
ben de olsam çok kızardım walla
zeka testi görmedik sanki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…