Çok sinirliyim çok!!

Nedir bu lohusalarin yakinlarindan cektigi ya
Ben burda sadece kardesinize uzuldum
Anne babaniz orda siz arti gorumce baska kim vardi bu kadincagizin yaninda
İnsanin tahammulunun en az oldugu en az kisiyle gecirmek istedigi zamanlar bunlar
3 gun hastanede 3 gun annemde 7 inci gun evimdeydim yanimda da sadece esim vardi kimseyi istemedim
Yine olsa yine aynisini yaparim

Kardesinizi arayip bi sesini duyun
Anlik sinirlendiginizi kendini uzmemesini soyleyin
Zaten bi el cekse herkes annesi en dogru sekilde temizler bebeginin poposunu

çocuk. .
Poposu. .
Çekil..

Anladıklarım..

Biriniz yapardınız. .
Tartışmaya gerek yoktu. .

[E="samantha, post: 42027287, member: 126072"]Sen niye gittin ki ordan? Cok rahatsiz olduysa son popo silici gorumce gitseydi... Ben bu cumlelerin sahibi kadından boyle bir bozguna ugratma beklerdim. Git ve kardesinle birlikte sagli sollu onun uzerinden espri yapin. Bassin gitsin geldigi yere. [/QUOTE]

İste benim kizdim da o yalnız ve haksız duruma dustum.eniste ve kardeşimin arası bozulmasın diye gittim.çünkü kalsam kavga çıkacaktı gerçekten inanılmaz sinirlendim.kadın tek bilen tek anne olan sanki hele annem karışmadı kadına..biraz agresiflik var adım çıkmış o yüzden haklı da olsam haksız muamelesi görüyorum.sözle olmasa da susmalari bu manaya gelmez mi...yarın birgün zaten gidicem ama yüzüne dahi bakmam incelediği yerden kopacak..kardeşim fazla iyi kimseyi kırmaz kirilsa bile.

Son düzenleme:
Tas kullanılabilir ne var bunda ? Sanki milyonluk kaseler kullanışmış , atılmaya kıyamayacak :)
Saf suyla ıslatılmış mendiller var. Parfüm, parafen v.s hiç birşey içermiyor.

Sizin yerinizde olsam gitmemezlik yapmazdım. Zaten istedikleri budur.
Alın o söz ettiğim mendilden / pamuktan bir kaç ihtiyacını alın annenin ( sut için dereotu , kuru incir ve mümkünse hurmadan hurma hoşafı yapabilecek malzemeler v.s )ve çocuğun mutlaka gidin.

Evet sizi haklı buldum ama fevri davranmışsınız. Sonuçta şehir dışından gelmiş ve gidecek. Kardeşinizi zor durumda bırakmışsınız bence.

Bende sezeryan oldum.. Tmm siz görüncesine sinir oluyosunız diye kız kardeşinizin yanında tartışmanız kötü olmuş.. Oda üzülmüş belli bişey diyememiş sizde gidince daha çok üzülmüş demekki.. O yüzdendirki keşke ikinizde olmasaymışsınız .. Bende ameliyatlı olmama rağmen dediğim gibi sıf herkesin çok bilmesi yüzünden gitmelerini istemek zorunda kaldım

Benim istedigim de bu ama şuan imkansiz.kardeşim cagrmasa gitmezdim yardıma ihtiyacı var anlayışa..en iyi de ben anliyorum o psikolojiyi biliyorum kendi aileme gidin dedim ben zamanında..benm amacım sadece yardım acisini paylaşmak biraz dinlensin germek değildi amacım..zaten baktım ki istedigim gibi olmadı çektim geldim.

Canim biraz daha inceden çalış bu kadar acik oynama her hissini belli etme sen bence. Espriye vursaydin en kotu saka yaptim ablaya o alındı derdin. Caktirmadan ezerek susturcaksin boyle tipleri. Herkes senin daha iyi bildigini bi net kavrasin o, o zmn zaten ukalalik yapamaz.

ya sonradan okudum kardesin sezeryendan dolayi kalkamiyormus. ben de sezeryandim ama 6 saatten sonra ayaga kalktim zaten bana artik dinlenmek yoktu. o yuzden kendim yaptim bakimini yanimda kaynanam gorumcem ailem de oluyodu donusumlu olarak. iste benim de en buyuk hatam onlara uydugum sey sutum yok dememe ragmen kv mama vermemi birakmiyordu ve oglu da mama almiyordu yavrum cok ac kaldi cok. en buyuk yanlisim oydu ama isyan bayragini cekince her konuda bildigimi yaptim esimi bile karsima almak pahasina bile olsa yavrumun iyiligi icin gerekenleri yaptim. iyiki de yaptim. hep dedim tecrubem olmayabilir ama ben bir anneyim icgudusel olarak bile olsa bebegim icin en iyisini ben bilirim ve rabbim beni mahcup etmedi. kv. min soyledigi neyi yapsam hep zararda cikardim iyiki yapmadim bildiklerimi rabbimin bana ogrettiklerini yaptim. allahim kardesinize acil sifalar versin tez vakitte iyilessin cocuguna yetebilsin insallah..

Yapabiliyorsaniz su gereksiz kalabaliktan kurtarin kardesinizi
Bir kisi olsa yeter yaninda
Sadece onun istedigi kadar onun istedigi sekilde yardimci olmak gerek ki onun da kendine guveni gelsin
Gerekirse donusumlu gidin

Aldirdim saf su pamuk bilmem ne adini unuttum.ama çok pişmiş ona bile gönlü razı olmadi. Bir bez bağlamışlar çocuğun ayaklarının biri anya da biri konya da.bide niye böyle ayrık diyorlaronu da düzelttim.süt yapan herşeyi de temin ettik yaptık o kadar çok düşünüyorum o kadar aklimdalar ki birileri sanki sırf gösteriş için var gibi geliyor o zmn kendimi saf gibi hissediyorum.sonuçta erkek tarafı hep bi ağırlıkları oluyor ben bunu kaldiramiyorum ama ailemin kafası bu malesef..annem varken büyük olarak o kadına mi düştü.sonuçta kardeşimin gönlü bzden yana ve şuan onun huzuru önemli..Çok benciller çok..

Bu arada tam mesajımı yazıp yolladım ve şunu da düşündüm.
Sizinde haksız olduğunu noktalardan biri fevrilik ki bunu belirttim, diğeri ise birisi bir iş yaparken uzaktan başka birinin müdahale etmesi çok can sıkıcıdır. İşte siz bunu yapmışsınız.

Bıraksaydınız istediği gibi yapsaydı. İkinci bez temizliğini siz yapardınız :)

Daha sabırlı olun lütfen.

Şuan yaptığınız her hareket kardeşinize geri dönecektir.
Enişte birgün bunu mutlaka kardeşinize karşı kullanır.
Olgun olun. Biraz geri planda durun onlar gidene kadar.bu kardeşinize çok faydalı olacaktır emin olun.

Lohusalık çok zor. Birde sizi düşünüp üzülmesin.

Pişik varsa çinko krem kullanın. Birebir.

cicekliost: 42027446 .!.:
Yapabiliyorsaniz su gereksiz kalabaliktan kurtarin kardesinizi
Bir kisi olsa yeter yaninda
Sadece onun istedigi kadar onun istedigi sekilde yardimci olmak gerek ki onun da kendine guveni gelsin
Gerekirse donusumlu gidin

Annem babam ve donusumlu gorumceleri geliyor şuan ne mümkün kız emzirirken göğsünün içine girecekler.annmde doymadi aranıyor diyip duruyor mümkün olsada sadece ben kalabilsem ama imkânsız.yanındayken yalnız kalsin dinlensin dye uğraştım az çok başardım ama sonuç bu benden başka herkes orda..ya emziriyor işte ne merak ediyon bırakın yalnız yok ilk kez gormuş gibi ben bile kardeşimken benden cekinmedigini bile bile durmadim yanında.hiç anne olmamış gibi davranıyorlar.

ay o tas tekrar kullanılsa bile bişey olmaz ki.temiz pamuğu suya batırıp silip atarsınız.tasa kaka mı bulaşıyo sanki.ne güzel yapmışsınız o pamukları kullanarak.görümce haksız ama uzatmamakla da iyi etmişsiniz kardeşiniz üzülmesin.

Kusura bakmayın da ikiniz de birbirinize karşı kabaymışsınız. Al birini vur ötekine olmuş. İkiniz de gitmeseymişsiniz de olurmuş sanki.
Türk kültüründeki doğum yapan kadına ve çocuğuna bakma kültürünün sonucu bunlar. Doğum yapmış kadın hastalık geçirmiş gibi yatar, başında bir sürü insan, her kafadan ayrı ses... hiç sevmediğim şeydir. Ben Abd'de yaşıyorum, anne-bebek hemşiresiydim. Normal doğum sonrası hasatalar zaten zorlanmıyordu, sezeryan olanları da doğumdan birkaç saat sonra dikiyorduk ayağa. Ondan sonra kendilerine de çocuklarına da 24 saat kendileri bakıyorlardı. Bu bizim milletteki doğum abartısı nedir ya? Kim bakacak, kim bakacak... ekstrem bir durum olmadığı sürece doğum yapmış kadın kendine bakabilir. Bunlar hep kültürel şeyler, mecburiyet değil. Kadınlar 40 gün yatsın, ne kendine ne çocuğuna bakmayı öğrensin. Sonra gelsin depresyonlar, bunalımlar, e alışmamış ki çocuğuna bakmaya... söylemeden edemedim yani, madem konusu geçmiş.

Bırakın da çocuğunun altını kendi annesi değiştirsin, nasıl isterse öyle değiştirsin. Bu kadar müdahale, bir de kavga dövüş hiç hoş değil.

Ben şu kadar çocuk büyüttüm ben bilirim havası çok sinir bozucu hassasiyetini anlıyorum. Çocuğum yok ama etrafımdaki bebeklere reçel pasta yedirilip kola içirildiğini görünce çıldırıyorum. Aşırı hassasım bir gün çocuğum olursa sırf bu yüzden anneme kv. filan emanet edemem kural koyamıyorsun çünkü, sürekli kavga ederim heralde. Siz nasıl büyüdünüz demeye getiriyorlar hemen alınırlar. Biz doğal şartlarda büyüdük kimyasal şeylerle büyümedik. Artık her şey katkılı seçici olmak gerekir. Ayrıca annelik içgüdüseldir bir iki denemede emzirir de sütü de gelir. ben utanırım heralde ilk emzirirken görümcem gözünü dikip bakarsa

Denicem sagol bir de boynu isilik olmuş hafiften üstünü fln ortmeyin dedim havalar da çok sıcak.pudra zararlı ama ufak pamuk yada benzeri biseyle ağzına burnuna dikkat edip surun dedim..çok bilenin içinde mahvoldu Yavrucak..

E="sevde_, post: 42027550, member: 273059"]Kusura bakmayın da ikiniz de birbirinize karşı kabaymışsınız. Al birini vur ötekine olmuş. İkiniz de gitmeseymişsiniz de olurmuş sanki.
Türk kültüründeki doğum yapan kadına ve çocuğuna bakma kültürünün sonucu bunlar. Doğum yapmış kadın hastalık geçirmiş gibi yatar, başında bir sürü insan, her kafadan ayrı ses... hiç sevmediğim şeydir. Ben Abd'de yaşıyorum, anne-bebek hemşiresiydim. Normal doğum sonrası hasatalar zaten zorlanmıyordu, sezeryan olanları da doğumdan birkaç saat sonra dikiyorduk ayağa. Ondan sonra kendilerine de çocuklarına da 24 saat kendileri bakıyorlardı. Bu bizim milletteki doğum abartısı nedir ya? Kim bakacak, kim bakacak... ekstrem bir durum olmadığı sürece doğum yapmış kadın kendine bakabilir. Bunlar hep kültürel şeyler, mecburiyet değil. Kadınlar 40 gün yatsın, ne kendine ne çocuğuna bakmayı öğrensin. Sonra gelsin depresyonlar, bunalımlar, e alışmamış ki çocuğuna bakmaya... söylemeden edemedim yani, madem konusu geçmiş.

Bırakın da çocuğunun altını kendi annesi değiştirsin, nasıl isterse öyle değiştirsin. Bu kadar müdahale, bir de kavga dövüş hiç hoş değil.[/QUOTE]

Doğru söze dicek bsey yok..kardeşim fazla hassas çocuk muamelesi yapıyorlar zorla muhallebi yedirmeler fln..dediklerin doğru ama annenin böyle dusunmesi lazım yada dusunebilmesi için fırsat verilmesi lazım.bez konusunda bile sözümüz dinlenmezken bu konuda kimse tinlamaz...karışmayin diyorum sözüm havada kalıyor curcunayi anlatamam yaşamak lazım..

Bire bir duyuyorum bu sozu ' sizi kim buyuttu' kimseye de bırakmiyorum çok mecbur kalmadıkça sırf bu beslenme ve tv konusu yüzünden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…