Çok sinirliyim çok!!

Evet .. Ev içi bile 30 derece çoğu yerde. Tabiki örtülmemeli.. Pudra evet rahatlatır.. Bu çinko kremde onun için yine iyi :) Dikkat edin çinko oranı yüksek olanlardan alın. Bazıları yüzde 20 falan , onlar hiçbir işe yaramıyor.

Bazen ıslak pamukla da ferahlatılabilir çocuk.

Bu arada tabiki çocuk meme arar. Doysa da doymasa da ayrılmak istemez.. Nedir bu bitmek bilmeyen süt muhabbeti ya?

Bu günler geçecek inşaallah. Ama yalnız kaldıklarında ikiside birbirine düşecek.
Senin ailen böyle yaptı, yok senin ki böyle yaptı diye.

İslak mendilin zararini arastir istersen.

Size gelince bence cok iyi yapmissiniz hem gorumcesine ne oluyomus bebegin annesi sizin kardesiniz sonucta

Canım senin mesajın tuhafıma gitti. Bebegin annesi, hanımın kardeşi ise, Bebegin babası görümcenin nesi acaba.??

Lutfen yazdiklarinizi tekrar okuyup konunuzun "bebek poposu silmek" oldugunun farkina varin.
Biraz sacma gelmedi mi size de?

İslak mendilin zararini arastir istersen.

Size gelince bence cok iyi yapmissiniz hem gorumcesine ne oluyomus bebegin annesi sizin kardesiniz sonucta

Saçmalığa gel
Ne demek ona ne oluyor
Bebeğim babası da onun abisi farkındasınız dimi ?
Teyze hala eşit mesafede

Saf suyla ıslatılmış mendiller var hiç düşünmemişler altını nasıl değiştireceklerini hazırlık yapmamışlar. Süt olayında da annenizin koruması gerekir kardeşinizi süt hemen gelmez ayrıca bebek emme refleksiyle doğar emse de emmese de orda rahatlar. Keşke yanında siz kalsaydınız böyle zamanlarda kardeş en iyisi olur.

Birde böyle geri çekilip aman huzuru bozmayalım demeyin müdahale edilecek bir durum varsa -işte senin sütün yok , yok ağlatıyorsun çocuğu gibi- kardeşinizi koruyun. Malum kişiler bayılır lohusa kadına yetersizsin mesajı vermeye.

Siz çocuk büyüttünüz ama loğusada oldunuz değilmi? Kardeşiniz arada kalmış,ne kadar üzülmüştür kimbilir,keşke biraz daha sakin olabilseydiniz.

Kardeşine yazık o görümce gitmez daha.. İki gün sonra kardeşinin çocuğun kilosuna da yorum yapmaya başlar. Kendiyle karşılaştırır. Herkes çocuğunu kendi kurallarına göre yetiştirmeli. Annesi çocuğunu kendi kendine uyumaya alıştırır biri gelir sallayarak uyutur bütün düzenini bozar, sonra ceremesini yine anne çeker. Anne bir şeye yapma der dışardan birisi kayırır aman yapsın der ondan sonra çocuk annesine asi olur. Anlamıyorum acaba başkasının düzenini bozmak nasıl bi mutluluk. Biraz daha çocuğun üzerinde sağlıksız şeyler denerse kardeşiniz ve eşi uyarsın

Birisi, bebeğimin poposunu idrarlı kakalı bırakıp doğru düzgün temizlemeden yeni bez bağlasa ve ben müdahele edemeyecek durumda olsam ablamın olaya el atmasını isterdim. O hassas cilt bu sıcakta kirli bırakılırsa nasıl tahriş olur, yazıktır.

Ama bence meydanı boş bırakmakla hata yapmışsınız. Başında durmalıydınız.
Ben o bebeği annesi dışında kimseye bırakmazdım.

aslında dedikleriniz tamamen doğru ama kardeşinizi düşünürek bence alttan almanız gerekirdi.şuan ortam bozulmasın tatsızlık çıkmasın diye geldim diyorsunuz ama eminim kardeşiniz için zaten tatsızlık çıktı.üzüntüden uyku tutmadı yada iştahı kaçtı belki de.

bence kardeşinizin size o görümceden çok ihtiyacı var yanında bulunun.görümceyi bir kenara çekip sorun çıkarmayalım kız lohusa bizim yüzümüzden üzülmesin deyin.yada hiçbir şey yapmasanız da kardeşinizin yanında da zaman geçirin.

Dedikleriniz dogru fakat sizi biraz agrasif gordum ben.Yeni dogum yapmis bayanin yaninda boyle tartisma olmaz.Sizde dogru yapmamissiniz bence.Anlatiminizdan sanki hemen biriyle kavga edebilcek yapida gordum sizi.

Saçmalığa gel
Ne demek ona ne oluyor
Bebeğim babası da onun abisi farkındasınız dimi ?
Teyze hala eşit mesafede
Canim sen görümcesin galiba? Teyze anne yarisi demek bunu idrak et, görümcesi de gitsin kendi bacısının bebeğinin poposuna kakasına karışsın

Şimdiki islak mendiller eski mendillerden daha iyi ,yenidoğanlar için sadece su ve pamuktan uretilenide var malum markanın, bütün yegenlerim oğlumda dahil doğduğundan beri islak mendille temizledim, hepimiz sağlamız cok sukur kanser filan olupta olmedik ne kadar abartiyorsunuz bazı şeyleri bebek bakmakta o kadar kendinize güveniyor ;en ince ayrıntılarına kadar dikkat ediyorsanız lohusa kadının halinden de bir abla olarak en iyi sizin anlamaniz gerekirdi ortamı sakinleştirmek yerine geren taraflardan biri olmussunuz kardesinize uzuldum...

Öncelikle çok haklı buldum seni, bir kere anlayamadım yahu. Kuru peceteyle kaka temizliğini nasıl yaptı ya öyle temizlik mi olur ya afedersiniz de kendi temizliğinide öyle yapıyor herhalde. Bir kere el kadar bebeğe değil ıslak mendil her şekilde zararlı. Bende titizimdir ama naylon küçük bir kaseyi bebeğimin alt değişimi için ayirabilirim. Bez işi bittimide atar gidersin yani hem kaka temizliği için hemde çorba içmek için kullanilacak değil ya. Sen en iyisini yapmışsın zaten billmişlik yapıp küçümsemis ya, hey allahım ne denir ki görüncemlerin hepsi mi aynı anlamıyorum. Ama sen en iyisini yapmışsın kardeşinin gönlünü alıp eve dönmek en doğrusu sonuçta o kadın gittiğinde gidersin yigeninlede dilediğince ilgilenebilirsin. Belki orda o kadına daha fazla cevap verip haddini bildirebilirdin ama yapmaman en doğrusu olmuş çünkü kardeşin hem lohusa duygusal bir dönem de hem de daha sonra görümcesiyle ve bu sebepten eşiyle de tartışma yaşayabilirdi. Inşallah biran önce giderde sende gider kız kardesinin yanında olur gönül rahatlığıyla yardimci olursun.

Ben burdaki yorumlara anlam veremedım çok doğru yapmışssın ne demek tasa pamuk batırmanın neyi pis ? Doğru olanı odur ıslak mendiller zararlıı , ayrıca boyle sahiplenen bır anda kendı çocuguymus gıbı davranan ben ıkı çocuk buyuttum havalarında takılanları bılıyorum çok haklısınız yaptıgınızda valla

Ben ıslak mendille g.tü silindiği için ölen bebek duymadım hiç. Yeni nesil anneler kafayı sıyırmak üzere!

Haklısınız iki çocuk büyütüyor um. İkisinde de islak mendil kullandım. Tabi onlar için özel olanindan çok şükür bi hastalıkları yok. Yeni nesil anneler her şeyi fazla abartiyor . Konu sahibi farkında değil ama gorumce dediği de çocuğun halasi. ... şu an kendisi ile esit mesafede

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…