:( ÇOK SİNİRLİYİM :( lütfen yardım ...

siz bu topik üzerinden bu kadar ümitvari yazınca, dönüp tekrar okudum da.. eğer gerçekten kastettiğiniz bilinçli anneler içinde, yaptığından pişman olup konu açmış bir anneye "içine şeytan kaçmış" dan tutun da "elim ayağım titredi" bile yazılıyor ise ı-ıh.. üzgünüm ama sizinle benim aramda ciddi bir "bilinç" farkı var.. bu topik de birkaç yorum hariç empati dolu bir yaklaşım göremedim sevgili buz devri.. üzgünüm..

Son düzenleme:

Rabbim müsade ettikçe ibadetlerimi tam yapmaya gayret eden ve sırf bu yüzden evine tv almamış biriyim.
Kitap okumaya gelince, ikinci yüksek lisansımı bitirmek üzereyim, ODTÜ mezunuyum.
Duş, kahve yürüyüş hepsi sıkça yaptığım şeyler.
Eşim ve ailemle hiç bir problemim olmadığını da yazdım.
Yeşile bakmaya gelince evim Dikmen Vadisini tam manzara altına almış durumda...

Önerileriniz güzel hoş, ama sizce de bunları zaten denememiş olsaydık buraya yazar mıydık?
Bizi kınamaya zaten hakkınız yok, hak da (da ayrı yazılır) vermek durumunda değilsiniz.
Ama yazdıklarınız içimi rahatlatmak yerine belli belirsiz bir ukalalıkla tırmaladı yüreğimi.
Bilmenizi istedim.
Yine de teşekkürler.

Çok büyük konuşmuşsun arkadaşım.
Senin haberin olmadan bir kaç gününün videosunu izlemeyi çok isterdim.
Yazdıklarında şahane bir Pollyanna var da ekranın arkasında neler dönüyor görmeyi çok isterdim.

Son düzenleme:
sizin gibi annelerden nefret ediyorum.içine şeytan kaçmış gibi geliyor.ciddi antidepresan felan kullanıp tedavi olmalısınız.eğer elimde olsa çocugunuzu alır daha iyi bakacak birilerine verirdim.

Başkasına verecekmiş... Sen doğurdun sanki...
Sana burdan tumturaklı bişeyler sallardım da dua et herkese açık burası.
Terbiyesiz seni.

Son düzenleme:
cihadinmervesi, uslubundan yazdığın gibi agresif biri olduğun görülüyor zaten... 5 yıllık kedini bile tartaklayıp vicdan azabı çekeceğine bence adam gibi bir psikoloğa görün...

cihadinmervesi, uslubundan yazdığın gibi agresif biri olduğun görülüyor zaten... 5 yıllık kedini bile tartaklayıp vicdan azabı çekeceğine bence adam gibi bir psikoloğa görün...

Öncelikle agresifliğin psikolojik bir rahatsızlık olmadığının bilincine erişebilmenizi umuyorum.
Burda öyle saçma şeyler yazıyor ki kimileri, dünyalarına çok uzak olduğum için olsa gerek anlamakta zorlanıyorum.
Kişilerin eğitim seviyeleri,genel kültür düzeyleri sair sebepler etkiliyor tabi, herkes denk değil...
Yazdıklarımdan tek kelime anlamadığınız (hala ısrarla 'siz' diyorum, sen değil dikkatinizi celp ederim) yazdığınız şu mesajdan açıkça belli oluyor. Yapıcı bir tavır takınmadığınız da.
Ben bir derdimi paylaşmışım, işin uzmanıymışçasına ahkam kesenlerden değil, benimle aynı şeyleri yaşamış ve sonunda
bu sorunu aşmış kişilerden yardım umarak paylaştım.
Oturduğu yerden hem epatiden yoksun olup hem de kontekst içinde değerlendirme yapabilecek kadar bile feraseti bulunmayanlarla tartışmak için değil.
O sebepten önerilerinizi kendinize saklamanızı, ve dahi mümkünse en kısa zamanda kendiniz için uygulamanızı önerir, iyi günler dilerim.

agresiflik ne zamandan beri psikolojik rahatsızlık olmuyor??? hele başkasına zarar boyutuna erişebiliyorsa???hele birde 5 yıllık kedisini tartaklayabiliyorsa?????????? gerçekten seninle aynı dili konuşmamız mümkün olmadığını biliyordumda ama gelgörki birilerinin sana ayna tutması gerekiyordu... şimdi bana istediğini yaz, çiz farketmez... sen kediciğini bile tartaklayıp sonra vicdan azabı çeken sonrada bunu rahatsızlık olarak görmeyen birisin nasılsa... kabullenemesende sana geçmiş olsun cihadınmervesi............

Sevgili Çakma Jolie,
Maksadınız yardımcı olmak değil, tartışma çıkarmak.
Tekrarlayacağım önerimi, lakin bundan rahatsız olduğunu ileten insanlarla ahbabınızmışçasına senli benli konuşmanın
etik boyutu hakkında dahi fikriniz yokken,psikoloji üzerine ahkam kesmeniz bana gerçekten ironik geliyor.
İsterseniz küfredin, benden onbir yaş bir büyüğüme yaşına hürmeten artık yanıt vermeyeceğim.

Son düzenleme:
İnsan olmak her duyguyu içinde barındırmaktır,
Kimse gerçekten pırıl pırıl bir profil çizmesin, gülüyorum çünkü önce ben,sonra okuyanlar sanırım..
Bu yüzden mutlu olmak adar mutsuz olmak,
keyifli olmak kadar keyifsiz olmak,
gayretli olmak kadar boşvermiş olmak,
daha bir kötü davranış elinden çıkarken dahi pişman olmak ne kadar insana özgü bi düşünülse..

Bu yüzden arkadaşım muhtemel kendine zaman ayıramıyor ve tüm hedeflerini bebeğinin üzerinde gerçekleştrme konusunda sıkıntı yaşıyorsun,
Herşey çok normal,inan burda ben de seninle aynı şeyleri yaşadım diyen yada empati kurma yürkliliğini gösterenlerin dışındakilere kulak asma,
Bebeğinin yapmadıklarını değil yapabildiklerini gör,şükret bugünün için..
Hersey geçecek bak,kışın arkasından bahar geldi,sonra yaz gelecek,
Hayat da böyle,keyfini çıkar,beraber camdan bakın,ona şarkılar söyle,sen nasıl yalnızsan onun da senden başka kimsesi yok unutma..

Gel izle bebişim.. İnstagram hesabimi falan da vereyim özelden.. Bi güzel gözlerimizdeki pırıltıyı gör.. Allah size de nasip etsin inşallah kuşum..

Allah ın verdiği bi elmayı bile ezme hakkına sahip değilken bi yavruya bağıramam ben.. Bağırmam değil.. Bağırma hakkım yok.. Fıtrat meselesi .. Siz ilk önce değişik hayat ve görüşlere saygı duyun inanmamak yerine...

konu sahibi arkadaş üzülme ben seni çok iyi anlıyorum bu tamamen ilk anneliğin verdiği tecrübesizlikten ve yalnızlıktan kaynaklanıyor.biri olsa sana çocuk bakımında yardımcı olsa misal yemeğini yedirse yada banyosunu yaptırsa bu kadar yıpranıp o yawrucuğa patlamazsın.kıyamam ben ona annesi daha sakin olmaya çalış kendine söz ver ve ne olursa olsun öfkelenince dur nefes al ver 1 dak başka odaya git zıpla ağla geri dön yawruna.

Çok ama çok büyük bi hata yapmışın.Hepimizin çok sinirlenip delirdiği zamanlar olabilir,benimde oluyo.Ama melek yüzlü bebeklerimize kaşık fırlatmıyoruz.O yavrularımızın elleri yüzleri nasıl tatlı öyle minicik.Nasıl kaşık fırlatalım?Kaşığın kenarı çocuğunun gözlerine gelse naparsın?
Çocuklar çabuk unutura inanmıyorum ben ya.Onların duyguları ve içgüdüleri var.Anlayabiliyorlar.Yazık yavrum nasıl korkmuştur.Psikolojisi falan bozulmaz umarım.Lütfen bunu alışkanlık haline getirmeyin.Bebeğinize kalıcı hasarlar vermenizi istemem.
Tatlı ve bi o kadar da yaralanmış bebişinizi sevgiyle öpüyorum

aynısı bendede oluyordu ufacık yaptığı şeylere bağırıp kızıyordum. Ben eşimle problemler yaşadım, birde sürekli kafamda kurguluyordum oğlum ses yapınca azarlıyordum artık dayanılmaz hale gelmiştim eşime kızgınlığımdan hem oğluma hemde kendime hayatı zindan etmeye hakkım yok şimdi 1 haftadır ilaç kullanıyorum oğluma karşı daha sabırlıyım ve hep sevesim geliyor. şimdi kucağımda tepinsede pc vursa kızasım gelmiyor

Ne güzel yapmışınız,çok doğru bi davranış.Bebişiniz ve sizin için en doğrusu sevindim

kizim 2yasinda oglum 6 aylik su son 2haftaya Kadar coksabrdiyodum ama son iki haftadir kizim beni delirtiyo okadar feci durumdaki ne yemek yiyo ne uyuyo yemezsen yeme napayim diyorum acikinca mucburen yiyceksin ama uyku cok Problem ben Yurt disindayim ve malesef beurda kimse 10dan sonra ses istemiyo ama benim kizim uyumuyo ve uyutmaya calistikmi ciglik atmaya basliyo okadar cok ciglik atiyoki goren zannederki cocugu ölduruyolar sariliyorum tamam kizim sakin ol diyorum olmuyo tabiki 6aylik ogluma tepki vercek durumum yok o zaten anlamiyo oglum senniye uyumuyosun ya diyorum yuzume bakip guluyo onunla konusuyorum zannediyo yani ama kizim oyle degil herseyi anliyo Allah sukur isine gelmiyo yapmak hergun dolaplari dokuyo yapma kizim diyorum tamma anne diyo bidaha yok dimi kizim diyorum anlattikmi anlastik diyo arkami donuyorum hop dokmus oluyo cok fazla yaramaz bi kizim var malesef bazen dayanamadigim ve bagirdigim zamanlar oluyo bide cok nazli hemen aglar aglayincada yine gelip bana sarilir sabretmek lazim elimizden geldigi Kadar bugunlerde gecicek buyuycekler
esim hep derdi bitane daha cocuk diye ve enson dun kendi soyledi sen istesen bile ben daha istemiyorum diye
cunku bas etmek cok zor benim kiz bir ciglik atiyor desibelini hesaplatsak rekor alir oyle feci

canım bebeğim 7 aylıktı galiba öncelikle allah bağışlasın ,biraz büyüyüp 17 aylık felan olmaya başlayınca oda sana kaşık fırlatmaya başlayacaktır muhtemelen ,o zaman senin sinirin geçecek ben ne yaptım diye ,ama bebeğin durumu nasıl olur bilmem ,sevgiler.

Çook doğru katılıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…