- 30 Mayıs 2017
- 4.794
- 7.223
- 88
- Konu Sahibi Mutluluk61
-
Abim de kızmış sen ne yapıyorsun dalan diye ama herkes sırada kavga çıkmasın diye pek bişey söylenemezdi
Takılar sonradan yengenize teslim edilmiş yani bence burda sorun yok.kuafor olayı da yani kız ne yapsın gelicem diyene gelme diyemez, onun yengeleri dusunecekti bunu yapacak bisey yok kızın bi suçu yok burda.onu anlamaya çalışın biraz görümce değil de arkadaş olun derim zararlı cikmazsiniz.
Kadın yüzsüz abim ilk geldiğinde ne yapıyorsun sen deyip kzıyor sonra kendi gidip yeğenini yolluyorgayet söylenirdi.
ya şu anlattığınız bana hayatın olağan akışına aykırı geliyor. orada takı takılıyor. biri gelip abinizin boynundaki kurdelayı alıyor. abniz de aman sorun olmasın diye susuyor. yahu o anda bi bakışla uzaklaştırabilir kadını.
abiniz pasif bence.
Konu sahibine yazdigim cevaba bakabilirsiniz..Neden cırkın ? Abisi demiş 3 kişi al diye tek gel dememiş kı. 10 kişi gidildiği nerede görülmüş? Beleşe sac yaptırmak ıcın doluşmuşlar resmen asıl onların yaptığı cok cırkın ve de gorgusuz bir aıle belli
Şu cümlenizden anladığım kadarıyla zaten ayni kız annesinin yaptığı gibi sizin halaniz da boğazdan kurdele çekip bir çantaya koymuş .Sonra tam takı bitmiş halam abimin boğazındaki kurdeleyi almış çantaya koymuş
Biz de düğün damadın kına gelinindir. Yani düğünde takılan takılara kız tarafı karışmaz. Diğer abimin düğününde böyle sıkıntılar olmadığı için biz şaşırdıkGerçekten ya şu takı takma olayı bitsin artık. Dün bir haber okudum düğünde takı yüzünden kavga olmuş gelin bile darp edilmiş. Olay karakolda bitmiş. Rezalet artık. Evlenmeyi de rant haline getirdiler.. İnsanların gözü döndü.
Evlenen, hayat paylaşacak, yan yana düğünde takı takılan 2 insan birbirine güvenmiyor.
Gelin anneye "sen al sakla" demiştir. Çünkü kocaya ve ailesine güvenmiyor.
Damat kuaförde çok kalabalık insan geleceğini sonradan öğreniyor. Bir ton saçmalık ve basitlik.
Büyüyüp evlenmeyi biliyorlar ama ağız birliği etmeyi bilmiyorlar. Konuşmamışlar mı önceden takıları kim teslim alacak geçici olarak diye? 2 taraf da hatalı.
Biz balayına gideceğiz evde durmasın diye anneme verdik direk gelince bize versin diye. Kv zaten korkar çaldırırım diye hiç gelip bakmadı bile kadın. Bunlar hep önceden konuşulmalı. İnsanların içinde kurdela sökmeye çalışmak ne kadar ucuzca..
Yanlış anlamışsınız halamın çantaya koyma sebebi gelin odasına kadar takılan takıların düşmemesi için zaten gelin odasına gidildiğinde paralar sayılıp saklanacaklar.İyi de ben anlamadım, paranın üstüne yatmamislar ki, gelin damata geri vermişler
Şu cümlenizden anladığım kadarıyla zaten ayni kız annesinin yaptığı gibi sizin halaniz da boğazdan kurdele çekip bir çantaya koymuş .
Eee? Yani ikisi de aynı hareketi yapmış.
Burada sorun ne ki?
Kadının öyle panik olması yüksek ihtimalle sizin tarafın (bazı erkek ailesi gibi) altınların üstüne yatacaginizi dusunmeleridir. 'Bunlar kızımın da hakkı , kimse almasın ' diye almış, düğünden sonra eksiksiz olarak geri vermiş...
Tamam tatsız olay , falan feşmekan da geçmiş gitmiş. Gelin damat olayı unutmuş, birbirlerine kavuşmanın mutluluğuyla balayında birbirlerinin keyfini cikartiyordur muhtemelen..hal böyleyken sizin düğünde olan gerginliği hatırlayıp kendinizi uzmenizin, ailenizle konuşup gerginliği kalıcı hale getirmenizin ne gereği var?
Olan olmuuuuş, biten bitmiş. Düğün zamanı herkes haddinden biraz daha fazla stresli olur genelde, çok takılmayin artık.
Abinize geline de bu konuyu açıp balayında aralarına fitne fücur sokmayın. Evliliğin başında yapılan kavgalar kolay kolay unutulmaz...
Kız tarafıyla daha gorusmezsiniz olur biter. Zaten önümüzde bayram yoooooook seyran yok, nerede göreceksiniz?
*Kuaför olayına ben de sinirlendim.
Çünkü durum ne olursa olsun düğün gelinin en özel günüdür, kimsenin düğün günü gelini azarlamaya hakkı yoktur
İkincisi ve daha önemlisi 'oyle olmuş böyle olmuş' diye anlatıyorsunuz. Demek ki abiniz kendi ailesine anlattı gelini nasıl azarladigini. Ki kime neyi kanıtlamaya çalışıyor? Bu yaptığı cidden terbiyesizlik...
Her neyse konu dağılmasin :) çok uyuz olduysaniz burda konuşun, arkadaşlarınıza kotuleyin falan a gelin damadı rahat bırakın, balayında vermeyin insanları:)
Sevgiler^^
Hayır, medeni kanuna göre bile düğünde takılan takılar gelinindir.Biz de düğün damadın kına gelinindir. Yani düğünde takılan takılara kız tarafı karışmaz. Diğer abimin düğününde böyle sıkıntılar olmadığı için biz şaşırdık
Hanımefendi takı bittikten sonra gelin odasına gidilene kadar düşmesin diye kurdele alınıp çantaya konulduBu nasıl bi saygısızlık anlamadım. Takının yakıldığı yerde gelinin annesiyle damadın halası parayı habire boyunlarından almaya çalışmışlar. İkisininde birbirinden farkı yok. Takı takılır, gelin odasında toplanır bir çantaya koyulur. Annelerden hangisi daha az aktifse o taşır. Bizde böyledir. Mal başkasının, tasası sizlere düşmüş.
Gelinin değildir demiyorum ki ben benim dediğim düğünde takılan altınlarla düğün telaşıyla damat tarafı ilgilenirHayır, medeni kanuna göre bile düğünde takılan takılar gelinindir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?