- 18 Eylül 2013
- 1.579
- 3.284
- 333
- Konu Sahibi Mutluluk61
-
Biz de düğün damadın kına gelinindir. Yani düğünde takılan takılara kız tarafı karışmaz. Diğer abimin düğününde böyle sıkıntılar olmadığı için biz şaşırdık
Kız tarafı düğüne karışmaz. O zaman düğün salonunu da kız tarafı tutsun zaten gelinle damada verilecek paralar ama kızın ailesini ilgilendirmiyorİyi de bundan gelinin haberi yok anlaşılan. Dediğim o. Çiftleri arasında iletişim yok.
Sizin o tarafın adeti de pek uyanıkçaymış yalnız.Kınada takılan ile düğünde takılan aynı olmaz ki. Düğün daha kalabalık olur.
Düğünde takılan takılar hukuken kadına aittir. Ondan da haberi var mı sizinkilerin?
Kız tarafı düğüne karışmaz. O zaman düğün salonunu da kız tarafı tutsun zaten gelinle damada verilecek paralar ama kızın ailesini ilgilendirmiyor
Ay o kadar insanın içinde 100 liranın peşine düşmüş gibi gözükmektensr varsın düşsün yere paralar. Bakıverirsiniz arkasından düşmüş mü diye olur biter. Gelinin annesidr eminim ki takı bitmiş sanmıştır o yüzden almıştır. En azından o kızın annesi. Hala niye kendini sorumlu hissediyor?Hanımefendi takı bittikten sonra gelin odasına gidilene kadar düşmesin diye kurdele alınıp çantaya konuldu
Evlerini babam kürüyor bütün herşeyi babam yapıyor takı işi olunca onlara verilecek. Zaten biz de onlara verecektik sadece salonun parası ödenecektiBence düğün salonunu da çift tutsun. Aileler karışınca her şey b.ka sarıyor. Evlenmeyi akıl eden düğün masrafını da ödemeyi bilsin.
Biz öyle yaptık kimse de vızıldamadı tepemizde..
Gelinin değildir demiyorum ki ben benim dediğim düğünde takılan altınlarla düğün telaşıyla damat tarafı ilgilenir[/QU
Takıları taşımakla kız tarafı ilgilenmez diyorsunuz fakat böyle bir kural yok, kime güvenirse taraflar o saklar düğün bitimine kadar. Kız tarafından da biri olabilir erkek tarafından da.. Ama tekrar söylüyorum, düğünde takılan altınlar hukuken geline aittir. O altınlarla istediğini yapma özgürlüğüne sahiptir, isterse abinize verir, isterse vermez.. Hatta erkek tarafı o altınları alırsa ve bir daha vermezse, boşanma durumu olduğunda, kız o altınları tamamiyle talep edebilir çünkü hukuken onun.
Hakikaten size ne?
Ufak tefek şeyler bunlar. Iciniz ısınmadıysa gelininizin didisinin didisiyla görüşmek zorunda değilsiniz zaten. Zaten gergin süreçler bunlar. Olmuş bitmiş bir şeyle ortalığı kendinizi daha da germenin ne alemi var?
Kendinizi de germeyin dedim ya.Ben gidip kimseye bişey demiyorum gelip burada dertleşmek amacıyla açtığım bi konu
Kusura bakmayın da sizin gibi düşünemiyoruz biz. Bizim kaynanamızı da anne gibi gördüğümüz için bize biraz saçma ve mantıksız geliyor böyle terbiyesizliklerGelin söylemiştir annesine sen al sende dursun dugun boyunca bende senden alirim
Mantikli
Sizin halanizda yada annenizde mi duracakti.
Niye yanlış anlamaya meyillisiniz bilmiyorum bizde böyle zaten takı gelin ve damadın neyin peşindesiniz bütün yorumlarımı okumadınız galibaTakı, düğün ya da kına farketmez gelinindir. Boşanma davalarında da geline verilir. Sanki kız tarafı takıya el koymuş gibi davranıyorsunuz, geri vermişler kızlarına. Sonradan lafını edecekseniz evini kurmasaydı madem babanız. Düğünde tartışma çıkarmaya yer aramışsınız resmen. Gelinin annesi de hemen almakta haklıymış kurdeleyi, yoksa el konacakmış demek takılara.
Keşke evlenecek her çift evini kendi kursa, şu takı adeti de ortadan kalksa da durduk yere kavgalar çıkmasa.
Okudum, salonun parası takılarla ödenecekti, düğünde takılanlar damadındır yazmışsınız.Niye yanlış anlamaya meyillisiniz bilmiyorum bizde böyle zaten takı gelin ve damadın neyin peşindesiniz bütün yorumlarımı okumadınız galiba
Zaten babam borcun içine girmiş salonun parasını ödeyip gerisini ona verecek daha ne yapSınOkudum, salonun parası takılarla ödenecekti, düğünde takılanlar damadındır yazmışsınız.
Ben bütün yorumlarınızı okudum, bir yorumunuzda , babam herşeylerini aldı , sadece salon parasını o altınlardan ödeyip verecekti yazdınız. Böyle bir şey yapma hakkı yok babanızın gelinin rızası olmadan. O altınlar gelinin hakkı hukuken, ve gelin isterse verir, istemezse vermez. Ve kınadaki altınlar gelinin, düğündeki damadın yazmışsınızi böyle bir sey de kesinlikle yok, düğün yada kına ne olursa olsun, takılar gelinindir. Düğün esnasında takıları muhafaza eden kişinin de kız tarafı yada erkek tarafı olması farketmez. Tarafların güvendiği biri tutar, hangi taraf olursa olsun.Niye yanlış anlamaya meyillisiniz bilmiyorum bizde böyle zaten takı gelin ve damadın neyin peşindesiniz bütün yorumlarımı okumadınız galiba
O zaman herşeyi onlar yapsaydı slaonu da önle tutsaydı takıların hepsi de onların olsaydı babam hiç masraf a girmeseydiOkudum, salonun parası takılarla ödenecekti, düğünde takılanlar damadındır yazmışsınız.
Damadın demek ne demek onlar zaten karı koca illa gelinin mi yazmam lazım dıBen bütün yorumlarınızı okudum, bir yorumunuzda , babam herşeylerini aldı , sadece salon parasını o altınlardan ödeyip verecekti yazdınız. Böyle bir şey yapma hakkı yok babanızın gelinin rızası olmadan. O altınlar gelinin hakkı hukuken, ve gelin isterse verir, istemezse vermez. Ve kınadaki altınlar gelinin, düğündeki damadın yazmışsınızi böyle bir sey de kesinlikle yok, düğün yada kına ne olursa olsun, takılar gelinindir. Düğün esnasında takıları muhafaza eden kişinin de kız tarafı yada erkek tarafı olması farketmez. Tarafların güvendiği biri tutar, hangi taraf olursa olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?