- 17 Ağustos 2011
- 25.859
- 164.635
- 798
- Konu Sahibi Mutluluk61
-
Yanlış anlamışsınız halamın çantaya koyma sebebi gelin odasına kadar takılan takıların düşmemesi için zaten gelin odasına gidildiğinde paralar sayılıp saklanacaklar.
Evlerini babam kürüyor bütün herşeyi babam yapıyor takı işi olunca onlara verilecek. Zaten biz de onlara verecektik sadece salonun parası ödenecekti
Mesele taki toreninde degil bence, sorun çıkaracak insan her turlu çıkarıyor.. Iyi niyet, görgü, saygi ve nezaket varsa sorun olmuyor, olmamali.. Bu tip meselelerde kotu niyetten, hırstan çıkıyor ne çıkıyorsa.. (genel durumdan bahsediyorum)Takı, düğün ya da kına farketmez gelinindir. Boşanma davalarında da geline verilir. Sanki kız tarafı takıya el koymuş gibi davranıyorsunuz, geri vermişler kızlarına. Sonradan lafını edecekseniz evini kurmasaydı madem babanız. Düğünde tartışma çıkarmaya yer aramışsınız resmen. Gelinin annesi de hemen almakta haklıymış kurdeleyi, yoksa el konacakmış demek takılara.
Keşke evlenecek her çift evini kendi kursa, şu takı adeti de ortadan kalksa da durduk yere kavgalar çıkmasa.
Aynen öyle bence de beleşe saç yaptırmaya gelmişler.Neden cırkın ? Abisi demiş 3 kişi al diye tek gel dememiş kı. 10 kişi gidildiği nerede görülmüş? Beleşe sac yaptırmak ıcın doluşmuşlar resmen asıl onların yaptığı cok cırkın ve de gorgusuz bir aıle belli
Bence de girmeseydi o kadar borca. Öyle de yazdım zaten. Keşke evlenen çiftler kursalar evlerini kendi başlarına. Onlar da yapmasaydı babanız da yapmasaydı.O zaman herşeyi onlar yapsaydı slaonu da önle tutsaydı takıların hepsi de onların olsaydı babam hiç masraf a girmeseydi
Babanız oğlu için borca girmiş sanki gelinin kaşına gözüne yardım yapıyormuş gibi davranıyorsunuz ya bitiyorum bu masum erkek ailesi dramasına.Zaten babam borcun içine girmiş salonun parasını ödeyip gerisini ona verecek daha ne yapSın
canım sen görümcesin karışma, sanane, seni ne ilgilendirir, gelini kıskanıyorsun kesin, ALLAH senin gibi görümceyi düşman başına bile vermesin, Evli değilsen kesin evlenemediğin için gelini kıskanıyorsun, evliysen ben niye böyle yapmadım diye kıskanıyorsun,KISACA GELİNİ KISKANIYORSUNNNNN (benim diğer konumdan edindiğim tecrübe ile sana gelecek cevapların hepsini yazdımarkadaslar belki seni ilgilendirmiyor diyeceksiniz ama ben çok sinirlendim ya. Abimin düğünü vardı cumartesi günü. Herneyse tabi ben hiç bişey görmedim. Takı takılırken yengemin annesi gelmiş boğazından takı kurdelesini almaya çalışmış tabi o sıra halam abimin yanında iğneleri tutuyordu. Demiş sen ne yapıyorsun takı takıyorlar görmüyor Muş’un falan neyse kadın bırakmış oturmuş. Sonra tam takı bitmiş halam abimin boğazındaki kurdeleyi almış çantaya koymuş bi bakmış yengemin annesi yiyenini yollamış gelmiş aldırmış kurdeleyi. Çok sinirlendim ya. Aynı şeyi biz kına gecesinde yapsaydık ne olur du ayıp değil mi düğün ü onlar mı yapıyor sanki onlara ne takılardan falan
Ben kızımı düşündüğüm için aldım falan demiş. Yani düşünüyorum da demekki yengemin de haberi vardı hiç ses etmediğine göre ya nasıl insanlar bunlar bi de abim kuaföre yanında sadece üç kişi götüreceksin demiş Yengem bütün yengelerini kuzenlerini almış on kişi götürmüş kuaföre tabi abim de sinirlenmiş sen benim sözümün üzerine nasıl böyle bişey yaparsın diye yani ben bunları çözemedim yolunacak kaz arıyorlarmış gibi davranıyorlar ya
Halaniz için bu kadar iyi niyetli düşünürken neden gelinin annesi için artniyetlisiniz? O da pekala aynı sebebi düşünüp çantaya koymuş olabilir.
Anlamak istemediğiniz şu: onların yaptığının aynısını siz de yapmışsınız. Arada hiç fark yok ki... Ama sanırım sizdeki bir güç göstergesi. 'Benim halam dururken nasıl onun annesi alir' falan diye heralde
Heh. Aslında konunun özü bu mesaj.
Siz istiyorsunuz ki, takıları benim halam içeriye gotursun- içeride altı - sekiz bin, artık kaç liraysa düğün salonu parasini ayırıp kalani gelin damada geri verelim.
Kız tarafının annesi de istiyor ki: takıları hemen içeriye goturelim-kimseye koklatmayalim- tam ve eksiksiz bir şekilde kızım ve damata vereyim.
Hal böyleyken kız tarafı daha haklı gibi geldi bana.
Hem ele güne gösteriş olsun diye geline bir ton şey takip sonda taktiklarini 'dugun salonu parasi- ev eşyası parasi' diye geri alan aileleri de hiç anlayamıyorum.
Madem öyle o zaman yapma da elaleme 'herseyini ben yaptim' diye laf etme. Verdiğini geri alacaksan ona birşeyler takmanın alemi ne ki??
Madem salon takılarla ödenecek, babanın yapması gereken hiç 'ben oderim' dememekti. Daha salon tutulmadan oğlu ve gelinine 'salonu da takılarla ödersiniz artik' demeliydi. Ama hem herşeyi karşılayacak gibi davranıp hem altınlardan tirtiklamak, kusura bakmayın ama çakallık biraz.
Sizin bu düğünden anladığım tek şey iletişim kopukluğu.
Zamanında konuşulsa bu konular , belki de kimse gerilmeyecekti...
Ayrıca evlenme çağına gelmiş kadın erkek. O zamana kadar birikim yapmadılarsa , kredi cekmeyip tamamiyla ana babanın eline bakıyorsa onlar da da iş yok demektir. Bu da ayrı bir hikaye...
Ama sonuç olarak onlar şimdi balayında, birbirlerine enn yakın oldukları , en mutlu oldukları zaman diliminde. Ailecek kızgın ya da gergin de olsanız belli etmeyin. Bırakın da balaylarini aşk içinde , stressiz bir şekilde geçirsinler
Siz abinizinkini alıyorsanız o da kizininkini alır baştan konussaydiniz iki tarafta almasın diyearkadaslar belki seni ilgilendirmiyor diyeceksiniz ama ben çok sinirlendim ya. Abimin düğünü vardı cumartesi günü. Herneyse tabi ben hiç bişey görmedim. Takı takılırken yengemin annesi gelmiş boğazından takı kurdelesini almaya çalışmış tabi o sıra halam abimin yanında iğneleri tutuyordu. Demiş sen ne yapıyorsun takı takıyorlar görmüyor Muş’un falan neyse kadın bırakmış oturmuş. Sonra tam takı bitmiş halam abimin boğazındaki kurdeleyi almış çantaya koymuş bi bakmış yengemin annesi yiyenini yollamış gelmiş aldırmış kurdeleyi. Çok sinirlendim ya. Aynı şeyi biz kına gecesinde yapsaydık ne olur du ayıp değil mi düğün ü onlar mı yapıyor sanki onlara ne takılardan falan
Ben kızımı düşündüğüm için aldım falan demiş. Yani düşünüyorum da demekki yengemin de haberi vardı hiç ses etmediğine göre ya nasıl insanlar bunlar bi de abim kuaföre yanında sadece üç kişi götüreceksin demiş Yengem bütün yengelerini kuzenlerini almış on kişi götürmüş kuaföre tabi abim de sinirlenmiş sen benim sözümün üzerine nasıl böyle bişey yaparsın diye yani ben bunları çözemedim yolunacak kaz arıyorlarmış gibi davranıyorlar ya
Takilari alip icinden salon parasi alalim diye dusunen sizsiniz.gelinin annesi alip emaneten tutup sonra kizi ve damadina vermis.Kusura bakmayın da sizin gibi düşünemiyoruz biz. Bizim kaynanamızı da anne gibi gördüğümüz için bize biraz saçma ve mantıksız geliyor böyle terbiyesizlikler
KatılıyorumKonunun özü tam olarak bu
Kızın annesi durumu çözmüş, baskın çıkmış takıları kaptırmamış
Görümcede burda sinirleniyor, çünkü planlar bozulmuş.
Zaten halanın içinde olması çok çirkin, ancak gelin damat ve 1. derece yakınları ilgilendirir. Halanın yerinde olsam hiç karışmaz elimi bile sürmezdim.
düğün ü onlar mı yapıyor sanki onlara ne takılardan falan
Ben kızımı düşündüğüm için aldım falan demiş.
canım sen görümcesin karışma, sanane, seni ne ilgilendirir, gelini kıskanıyorsun kesin, ALLAH senin gibi görümceyi düşman başına bile vermesin, Evli değilsen kesin evlenemediğin için gelini kıskanıyorsun, evliysen ben niye böyle yapmadım diye kıskanıyorsun,KISACA GELİNİ KISKANIYORSUNNNNN (benim diğer konumdan edindiğim tecrübe ile sana gelecek cevapların hepsini yazdım) Gelinlerle ilgili konu açmayın burda bence çünkü buradakilerin hepsi ya görümceden ya KV ya KP'den yana çok çekmiş (bence hak etmişlerdir ama neyse)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?