Çok sinirliyim

Yanlış anlamışsınız halamın çantaya koyma sebebi gelin odasına kadar takılan takıların düşmemesi için zaten gelin odasına gidildiğinde paralar sayılıp saklanacaklar.

Halaniz için bu kadar iyi niyetli düşünürken neden gelinin annesi için artniyetlisiniz? O da pekala aynı sebebi düşünüp çantaya koymuş olabilir.
Anlamak istemediğiniz şu: onların yaptığının aynısını siz de yapmışsınız. Arada hiç fark yok ki... Ama sanırım sizdeki bir güç göstergesi. 'Benim halam dururken nasıl onun annesi alir' falan diye heralde

Evlerini babam kürüyor bütün herşeyi babam yapıyor takı işi olunca onlara verilecek. Zaten biz de onlara verecektik sadece salonun parası ödenecekti

Heh. Aslında konunun özü bu mesaj.
Siz istiyorsunuz ki, takıları benim halam içeriye gotursun- içeride altı - sekiz bin, artık kaç liraysa düğün salonu parasini ayırıp kalani gelin damada geri verelim.
Kız tarafının annesi de istiyor ki: takıları hemen içeriye goturelim-kimseye koklatmayalim- tam ve eksiksiz bir şekilde kızım ve damata vereyim.

Hal böyleyken kız tarafı daha haklı gibi geldi bana.
Hem ele güne gösteriş olsun diye geline bir ton şey takip sonda taktiklarini 'dugun salonu parasi- ev eşyası parasi' diye geri alan aileleri de hiç anlayamıyorum.
Madem öyle o zaman yapma da elaleme 'herseyini ben yaptim' diye laf etme. Verdiğini geri alacaksan ona birşeyler takmanın alemi ne ki??
Madem salon takılarla ödenecek, babanın yapması gereken hiç 'ben oderim' dememekti. Daha salon tutulmadan oğlu ve gelinine 'salonu da takılarla ödersiniz artik' demeliydi. Ama hem herşeyi karşılayacak gibi davranıp hem altınlardan tirtiklamak, kusura bakmayın ama çakallık biraz.

Sizin bu düğünden anladığım tek şey iletişim kopukluğu.
Zamanında konuşulsa bu konular , belki de kimse gerilmeyecekti...
Ayrıca evlenme çağına gelmiş kadın erkek. O zamana kadar birikim yapmadılarsa , kredi cekmeyip tamamiyla ana babanın eline bakıyorsa onlar da da iş yok demektir. Bu da ayrı bir hikaye...

Ama sonuç olarak onlar şimdi balayında, birbirlerine enn yakın oldukları , en mutlu oldukları zaman diliminde. Ailecek kızgın ya da gergin de olsanız belli etmeyin. Bırakın da balaylarini aşk içinde , stressiz bir şekilde geçirsinler

Mesele taki toreninde degil bence, sorun çıkaracak insan her turlu çıkarıyor.. Iyi niyet, görgü, saygi ve nezaket varsa sorun olmuyor, olmamali.. Bu tip meselelerde kotu niyetten, hırstan çıkıyor ne çıkıyorsa.. (genel durumdan bahsediyorum)

Aynen öyle bence de beleşe saç yaptırmaya gelmişler.

Ben kuzenimin düğününde gitmiştim. Gelin baldız ben ve görümceler vardı kuaförde. Damat cimriydi zaten ben direkt kendi paramı önceden ödedim kimseyle muhattap olmamak için.

3 kişi gayet normal de 10 kişi gitmek ağır görgüsüzlük kimse kusura bakmasın.

O zaman herşeyi onlar yapsaydı slaonu da önle tutsaydı takıların hepsi de onların olsaydı babam hiç masraf a girmeseydi
Bence de girmeseydi o kadar borca. Öyle de yazdım zaten. Keşke evlenen çiftler kursalar evlerini kendi başlarına. Onlar da yapmasaydı babanız da yapmasaydı.
Evlenecek olgunluktaki insaların ev kurmak için babalarını beklemeleri çok saçma geliyor. Babalar Gönüller’inden kopar yapar orası ayrı. O zaman da borç yaptım demeyecek kimse.

Zaten babam borcun içine girmiş salonun parasını ödeyip gerisini ona verecek daha ne yapSın
Babanız oğlu için borca girmiş sanki gelinin kaşına gözüne yardım yapıyormuş gibi davranıyorsunuz ya bitiyorum bu masum erkek ailesi dramasına.
Peki gelinin ailesinin borcu için takıları alsalar onlarla ödeseler neler derdiniz kız tarafına.

Valla belki kuaför olayında yengeniz keşke öyle yapmasaydı ama takı mevzusunda da siz haksızsınız
Zaten kızın annesi de kendisine almamış kızına vermiş zaten kızın ve abinizin altınlar sizin altınlardan düğün salonu ödencek demeniz niyetinizi belli etmiş biraz halanızınki iyi niyet de niye kızın annesininki art niyetli olduğunu düşünüyorsunuz ki

Ilk cumlenize katiliyorum konu sahibi. Sizi ilgilendiren bir durum yok. Abiniz insan gibi konusup derdini meramini anlatabilecek yetiskinlikte bir insan sanirim. Bunu da bagirip cagirmadan yaparsa daha medeni olur
Misal “ sen benim sozumden nasil cikarsin hödö hödö” degil de “hayatim o kadar butcem yok,sana su kadar para vereyim,yettigi kadarini kullan ustunu de sen tamamla” diyebilirdi en basitinden

Taki konusunda da kendi annenize cok iyi niyetlisiniz de yengenizin ailesine ayni iyi niyeti beslemiyorsunuz bu nedenle tarafli oldugunuzu dusunuyorum

Valla şu kuaför masraflarının falan kız yada erkek tarafına ödetilmesi vs ne saçma şey bunlar ya.Düğüne giden koyar parasını cebine saçınıda yaptırır makyajınıda.Benim kardeşim evlendi gittim saçımı başımı yaptırdım paramı ödedim çıktım.Biz bu beleşçilikten bıkmadık yani millet olarak.Adetler böyle diye gazlıyoruz birde.

Bütün takılar zaten geline aitken size ne oluyor ki bu kadar?
Düğünü onlar mı yapıyor da alıyorlar falan derken PARDON?
Sacmalamissiniz.
Kuaför olayında kızın 10 kişi doldurması çirkin ama abinin 3 kişi diye kota koyup sonra da vay lafımı cigniyorsun tavrı falan üffff çok çirkin çok bayağı.

canım sen görümcesin karışma, sanane, seni ne ilgilendirir, gelini kıskanıyorsun kesin, ALLAH senin gibi görümceyi düşman başına bile vermesin, Evli değilsen kesin evlenemediğin için gelini kıskanıyorsun, evliysen ben niye böyle yapmadım diye kıskanıyorsun,KISACA GELİNİ KISKANIYORSUNNNNN (benim diğer konumdan edindiğim tecrübe ile sana gelecek cevapların hepsini yazdım ) Gelinlerle ilgili konu açmayın burda bence çünkü buradakilerin hepsi ya görümceden ya KV ya KP'den yana çok çekmiş (bence hak etmişlerdir ama neyse)

Konunun özü tam olarak bu
Kızın annesi durumu çözmüş, baskın çıkmış takıları kaptırmamış
Görümcede burda sinirleniyor, çünkü planlar bozulmuş.
Zaten halanın içinde olması çok çirkin, ancak gelin damat ve 1. derece yakınları ilgilendirir. Halanın yerinde olsam hiç karışmaz elimi bile sürmezdim.

Siz abinizinkini alıyorsanız o da kizininkini alır baştan konussaydiniz iki tarafta almasın diye

Kusura bakmayın da sizin gibi düşünemiyoruz biz. Bizim kaynanamızı da anne gibi gördüğümüz için bize biraz saçma ve mantıksız geliyor böyle terbiyesizlikler
Takilari alip icinden salon parasi alalim diye dusunen sizsiniz.gelinin annesi alip emaneten tutup sonra kizi ve damadina vermis.
Halanizin yaptigini normal sayiyorsunuz.ayrica damat bey gelin hanim duruma razi siz olayi terbiyesizlik diye adlandırıyorsunuz.
Madem siz kv denizi anneniz gibi goruyorsunuz buradada damat kvdesini annesi gibi goruyor olabilir.

Katılıyorum

Biz her şeyi kendimiz yaptık. Kimseden beş kuruşluk beklenti içine girmedim. Annelerimiz babalarımız zaten büyütürken yeterince çaba göstermişler. Çalışıyordum ve şu da olacak demedim. Eşim altın set alayım dedi, istemedim. Gelin saçına çok sevdiğim bir arkadaşımla gittim. Kına gecesi istemedim, düğünde ama eşim isteyince düğünde karar kıldık. Artık diyorum ki, toplum olarak biraz olgunlaşalım. Biz de iki kişi değil; iki tarafın aileleri de evleniyor. Batsın bu zihniyet.

düğün ü onlar mı yapıyor sanki onlara ne takılardan falan

Ben kızımı düşündüğüm için aldım falan demiş.

eee ne yapmış, altınları yemiş mi?
gerçek sahibine vermiş değil mi?
düğünü onlar mı yapıyor onlara ne takılardan demekle olmuyor işte, düğünü erkek tarafı da, kız tarafı da, muhtar da yapsa o altınlar gelinle damada takılıyor ve tamamen onların hakkı, kadın sizin ailede düğünü biz yaptık takılar bizi ilgilendirir kafasını görünce altınları güvenceye almış iyi de yapmış.
bir gün böyle düğünü biz yaptık altınlar bizim kafasındaki bir aileye denk gelirsem takıyı törenin ortasında direk gidip kaynanaya takarım azcık utansın diye, ama neyse ki çevremde böyle insanlar yok.

4 tane görümcem var, dördünü de kardeşim kadar seviyorum, hele de bu görümce konularını okudukça daha da çok seviyorum, sağolun varolun, hepimize görümcelerimizin kıymetini tekrar tekrar anlama fırsatı veriyorsunuz

Bence2 tarafta aynı. Herkes bir kurdale derdine düşmüş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…