Çok sinirliyim..

Hiç uğraşamam o kadar insanla ramazanda zaten kimseyi çagırmam biz gideriz büyüklere genelde ;) 30 kişi ne ya anneler yeterdi siz başlatmışsınız onuda onuda çağırayım diye artık yapacak birsey yok gibi

Sinirden saglikli bile dusunemiyorum off..
Kizlar bana bir akil verin ya da sakinlestirin ne bilim.. Bu pazar günu hem iftar hem de anneler gunu sebebiyle annemleri ve kaynanamgili yemege almak istedim. Sonra gorumcemde hamile belki icerler diye onu da aramak istedim bir de esimin ananesi var yasli kadin gelecegi yokta ayirmis olmamak icin onu da arayacaktim buraya kadar hersey guzel. Yemek menumu dusundum plani programi yaptim. Hamileyim aslinda bunu bahane edip iftar vermezdim ancak hep beraber oluruz diye dusundum ki esimde yardim ediyor herseye o yuzden de altindan kalkarim diye dusundum. Esime de soyledim hatta oturduk bu aksam beraber aradik. Benim soylediklerim tamam dedi ablasi ananesi bakariz dedi konu kapandi saniyordum ki esim dur yengemi de ariyim o simdi iftar ayarlar kesin plan yapmasinlar bize gelsinler dedi ki ben basta itiraz etmedim ama sonra butun amcalarini cagiracagi aklima gelince kas goz yaptim ama anlayan kim 3 amcasi var hepsi aile apartmaninda birini cagirsan olmuyor iste hepsini aradi biri tamam dedi digerleri haber vericek ama kisi sayisini cocuklari dusununce sinirlendim esime ben amcasigili sonra davet edecektim evimiz zaten kucuk o kadar insan nereye sigacak ben ne hazirlicam oyle kalabaliga yemek yaparken panikleyen biriyim gecen.senede kalabalikti ama.bu kadar degildi o zamanda telas yapmistm ama altindan kalkmistim. Simdi kesin gelecek olan yengesi et yemiyor ben acikcasi corba pilav et turu yemek salata tatli dusundum ki gecen seneki kadroyu kafamda dusundugm icin olculer aklimda tamamdi tabak canak.cok tasima derdi olmayacakti servis tabagi olayi cozecekti ama simdi durum degisti.. etsiz bir yemek bulmaliyim ve o kadar kisiye yetecek birsey olmali tek kisilik yapamayacagima gore yorulmayi goze almaliyim. Simdi diyeceksiniz ki ne var bunda misafir berekettir ramazan falan filan evet bunlarin farkindayim ki misafiri severim ama bu kadar kalabaligi gozum almiyor kafadan 30 kisi olucak cocuklarla. Ne yapicam bilmiyorum annelere jest olsun dedim.ama ben mest olamadim ne yazikki🙄🙄
Valla ben hamileym agirlastm biraz fazla ayakta dolaşaym pertim çıkıyor bırak 30 kişiyi ağırlamak keşke anneleri cagirsaydinz sadece onlara özel olsaydı sonrada diğer akrabaları çağırırdinz. 30 kişi evim küçük diyosnz ne gerek var insanlarda üst üste rahatsız olur ferah ferah yapmak varken.

Kizlar bana bir akil verin ya da sakinlestirin ne bilim.. Bu pazar günu hem iftar hem de anneler gunu sebebiyle annemleri ve kaynanamgili yemege almak istedim. Sonra gorumcemde hamile belki icerler diye onu da aramak istedim bir de esimin ananesi var yasli kadin gelecegi yokta ayirmis olmamak icin onu da arayacaktim buraya kadar hersey guzel. Yemek menumu dusundum plani programi yaptim. Hamileyim aslinda bunu bahane edip iftar vermezdim ancak hep beraber oluruz diye dusundum ki esimde yardim ediyor herseye o yuzden de altindan kalkarim diye dusundum. Esime de soyledim hatta oturduk bu aksam beraber aradik. Benim soylediklerim tamam dedi ablasi ananesi bakariz dedi konu kapandi saniyordum ki esim dur yengemi de ariyim o simdi iftar ayarlar kesin plan yapmasinlar bize gelsinler dedi ki ben basta itiraz etmedim ama sonra butun amcalarini cagiracagi aklima gelince kas goz yaptim ama anlayan kim 3 amcasi var hepsi aile apartmaninda birini cagirsan olmuyor iste hepsini aradi biri tamam dedi digerleri haber vericek ama kisi sayisini cocuklari dusununce sinirlendim esime ben amcasigili sonra davet edecektim evimiz zaten kucuk o kadar insan nereye sigacak ben ne hazirlicam oyle kalabaliga yemek yaparken panikleyen biriyim gecen.senede kalabalikti ama.bu kadar degildi o zamanda telas yapmistm ama altindan kalkmistim. Simdi kesin gelecek olan yengesi et yemiyor ben acikcasi corba pilav et turu yemek salata tatli dusundum ki gecen seneki kadroyu kafamda dusundugm icin olculer aklimda tamamdi tabak canak.cok tasima derdi olmayacakti servis tabagi olayi cozecekti ama simdi durum degisti.. etsiz bir yemek bulmaliyim ve o kadar kisiye yetecek birsey olmali tek kisilik yapamayacagima gore yorulmayi goze almaliyim. Simdi diyeceksiniz ki ne var bunda misafir berekettir ramazan falan filan evet bunlarin farkindayim ki misafiri severim ama bu kadar kalabaligi gozum almiyor kafadan 30 kisi olucak cocuklarla. Ne yapicam bilmiyorum annelere jest olsun dedim.ama ben mest olamadim ne yazikki🙄🙄
Asıl böyle kalabalık ortamda hiç bir şey batmıyor göze, restaurant işletmeci değilsin

Herkes bir tencere yapıp geliversin, bunu rica et, çorba tatlı senden olsun

Ya karpuz kabuğundan çorba içsem razıyım o çok kalabalık ortama :)

Onunkiler 26 kisi :)) benmkiler 3 kisi benle 4 :)))) yani o yuzden annemleri elemem :)
26 kişi nedir ya :KK57:
toplamda 30 küsür kişiyi nasıl ağırlayacaksınız.et yemeyen de bi zahmet yesin.ya da çorba ve pilava yumulsun:63:
umarım sonradan eklenen kişiler durumun vehametinden haberleri vardır da ''aman biz gitmeyelim'' derler

Hiç uğraşamam o kadar insanla ramazanda zaten kimseyi çagırmam biz gideriz büyüklere genelde :KK66: 30 kişi ne ya anneler yeterdi siz başlatmışsınız onuda onuda çağırayım diye artık yapacak birsey yok gibi
Zaten senden bekleyen yoktur, tuzun kuru 😄

Thanks giving diyin adına
O zaman 30 kişi zahmetli olmuyor
:)

Kocamı keserim gene de o kadar kalabalık misafire tek başıma girmem. Ha kv yengeler gorumceler erken gelir yardım ederlerse o başka.
Aklı selim insanlarsa hamile deyip gelirler yardıma herhalde 🙂 30 kişiyi ağırlamak da büyük cesaret insan bise anlamaz ki yediğinden içtiginden 🙄😒

30kişi mi :oha:. Biz ana kız 20 kişiye zor yetişiyoruz canımız çıkıyo size çok kolay gelsin. Yükleyin eşinize dediğiniz gibi çağırdığına çağıracağına pişman olsun. Amcaların, yengelerin kendi çocukları yok mu? Herkes anneler gününü kendi anneleriyle geçirmek ister belki gelemezler bu yüzden de🤔

Birkaç basit öneri yazayım diyecektim de sayıyı görünce küçük bir iftar çadırı kurmaktan başka bir şey gelmedi aklıma.
30 kişilik pilav tutturabiliyor musunuz?:oha:
Iftar çadırı :KK70:

O cumleyi hayatta kurmaz bu yil 1 ocaktada yasadik boyle bir bakasini amcasigili topladi bu seferde yengelerinin annesine kadar iptal et dedim ayip olur dedi etmedi. Suan bana abartiyorsun diyor yemek onerileri veriyor bir de deli edecek bu adam.beni

O zaman yemekler ve bulaşıklar bu sefer damat beyden olsun.

O onu yemiyor bu bunu yemiyor diye düşünürsen iki katı yorulursun ne yaparsan yap herkes yediğini yesin yemediği kalsın misafir umduğunu değil bulduğunu yer sonuçta tek çeşit cikarmican pilav salata olacak illaki

Bu organizasyonu iptal edip,
misafirleri farklı günlere bölün.
30 kişiyi nereye oturtacaksınız?
Nasıl servis yapacaksınız?
Bilinen kuraldır,yemek masası 8,
maximum 10 kişi hadi bilemedin 12 kişi için kurulur.
12'nin üstündeki misâfir açık büfe tarzı ikramla ağırlanır.
Bu 30 kişi ille aynı anda ağırlanacaksa lahmacun, salata,söğüş ve aperatif tarzı yiyecekler hazırlamak lazım.
Sondaki insana çorba servis edene kadar baştaki yemeği bitirip sofradan kalkar,
dile kolay 30 kişi.
En son oğlumun 18.yaş gününde ailelerimizden
26 kişiyi ağırladık açık büfeyle onda bile iki gün önceden başladık hazırlıklara.

Hadi kv gorumce neyse de amcalar nedir ya amcalari da ayri bi gun davet ederdiniz. Yemekli misafir normal insani yoruyor hamile halinizle nasil bas edeceksiniz. Ama bi de soyle bi durum var herkesi bir gunde aradan cikarmis olursunuz sonraki gunlerde de siz davetli olursunuz.
Pide yaptirin bence bi de mercimek corbasi, mis.

Back
X