Çok sinirliyim..

Yorumlariniza tek tek donemedim amca kismini bende istemiyorum. Oturma yeme icme konusunda malesef onlar alisik oldugu icin yer olmasa dahi nasil basariyorlarsa bir yere monte oluyorlar bunu bizzat gordum kaynanamin evinde 😂 valla 2 takim yemek tabagi var lakin o bile eksik kaldi bunlarin yaninda kahvalti takimana da koymak sacma olur. Gorumce o 2 amca ve esleri gelmese 1 amca ve esi gozume batmicak. Kucuk 2 gorumcem bana yardim edecektir esimde oyle benim yegane gorevim mutfakta servis ayarlamak olucak tasima getir gotur isi onlarda olcak ama mutfaktan cikipta yanlarinda olamicam gibi gorunuyor. Bunlar kendileri nasil yapiyor oturuyor kaynanam masanin basina pilavi ortaya koyuyor corba ve diger ne yemek varsa yanina aliyor oturdugu yerden servis yapiyor ben bunu yapamiyorum ki elim ayagim birbirine dolaniyor onca insan bana bakinca paniklemem.artiyor.😂 yemek olarak ben bu kadar kalabalik olacaklarini bilmeden önce mercimek corbasi pilav salata besamel soslu tavuk ve biskuvili havuclu pasta yaparim diye dusunmustum. Pilav tavuk tek tabakta olur bende azcik nefes alirim diye 😂 ama evdeki hesap carsiya uymadi 🙄 bu menuyu bozmak istemiyorum firinim 50 lt kapasiteli yani o tavuk onlara yetecektir. Pilav konusunda isyerindeki kadindan tuyo alicam o yapiyor tek tencerede he ben cesaret edemem 2 tencerede yaparim o da hadi tamam corba tatli kolay desek 1 gun onceden yaparsam eger. Et yemeyen yenge icin ozel birsey yapsam herkese gore yapmam.icap eder oyle buyuk tencerem yok ve yine cok tabak tasima fasli olcak corba koy bos gelicek sulu yemek koy bos tabak al servis tabagi hazirla et derken o hiza yetisemem. O yuzden onlar corbalarini icene kadar ben servis tabaklarini hazirlamaya baslarim herkesinki tamam olunca gecer cay faslina kadar biraz otururum diye dusunuyorum 🙄 bu yuzden sulu yemek olmasa daha iyi mezeyi bol yaparim o da ordan burdan yer napim

Öyle bi anlattinki gözüm korktu bu ne arkadaş tmm kurban olim allaha misafir Allah'ın misafiri ama sizin elinizde niye bukadar kalabalık cagirdiniz paniklemeyi bırak insan yeterince misafire hizmet edemez dolayısıyla herkes eve gittiğinde o dicek böyleydi o dicek şöyleydi bari az çağırki geldiklerine değsin güzel bir anı olsun o yoğunlukta asla sen onlara güler yüzlü davranamazsin hizmet edemezsin hamilesin bunu bilerek yapmazsın elbette ... Ama takatin el vermez dikkat et ortalarında bayilmayasin bence iptal et onlarda düşünce olsa gelmezler bizimkiler iki aile çağırıyorum o diyo kalabalık o diyo gelmem bizde böyle sizinkiler aile apartmanı anlıyorum birini çağırsan diğerini çağırmasan olmaz bari liste yap ikişer ikişer al yaa ben sinirlendim bana noluyosa🤭😀 allah yardımcınız olsun
Ya yeminle sanki ben çağırdım. Menü düşünüyorum. Nerede oturacaklar. Çatal kaşık 24 tane var. 30 sandalye yok. Mutfak masasını yemek odasına taşısam 20 kişi anca sığıyor. Ee başka odada kalan 10 kişi olsa ben nasıl yetişeceğim :olamaz: Bu kalabalığı yemeği servisi hep beraber yaparız demedikçe çağıramam...
Nasıl telaş yaptım. Dünden beri düşünüyorum. :KK70::KK70::KK70:

yemeği hiç düşünme misafır umduğunu değil bulduğunu yer.et yemediği bılmıyor olsaydın yapacamıydın yapacaktın o yuzden ona kafa takma.bir akşamda hepsını çıkar aradan sonrasına kafa takmazsın.bır gun yorulcaksın ama değecek sonrası için.

Dönülmez bir yola girmişsiniz :) Bence et işini devam ettirin yengeniz için de bir tane zeytinyağlı bir yemek yapın hem ortaya da koyar çeşitliliği arttırırsınız. Onu bir gün önceden yaparsanız çok da zorlamaz gibi sizi.

Ek olarak sade nohut yemeği de yapayım duyorum haslanmis hazir var yapmisken tam olsun valla bende oyle dusunuyorum dune gore yine sakinim 10 kisi belirsiz esim kesin geliriz demediler dedi ki cocuklarla 10 kisiydi bu parti gelmezse yine sukur edicem 😂

Pazar gunune bi pilav salata ve tavugu garniturle birlestirme kismi kalacak digerlerini yarin hazirlicam dolaba aticam kendimi biliyorum pazar erken kalkip yapim desem telastan yapamiyorum telasa birde sinir eklenince hepten beceriksiz oluyorum 😁 seneye cocukla zor iftar veririm valla bu son 😁😁 oyle amca gorumce artik belki cagiririm diyorum 😁

Onunkiler 26 kisi :)) benmkiler 3 kisi benle 4 :)))) yani o yuzden annemleri elemem :)
Neeee 30 kişiye nasıl yetileceksiniz? Normal zamanda neyse de hamileyken çok yoruluyor insan. Birde sadece bir kişi et yemiyor diye menüyü değiştirmeyin bence. O kişiye aynı yemeği etsiz yapın.

İyilikten maraz doğmuş, hepsini bir anda almak zorunda değilsiniz üstelik hamileymişsiniz.
Madem öyle size yardım edecek insanlar çağırın yemek yapın başka şansınız yok.

hamileyken misafir aldığımda yorgunluktan ertesi gün yoğun kanamayla gece hastaneye zor düştüm valla iyi cesaret:KK57: çok yorma kendini kardeş, kusura bakan gelmez:KK53:

O cumleyi hayatta kurmaz bu yil 1 ocaktada yasadik boyle bir bakasini amcasigili topladi bu seferde yengelerinin annesine kadar iptal et dedim ayip olur dedi etmedi. Suan bana abartiyorsun diyor yemek onerileri veriyor bir de deli edecek bu adam.beni
Haklısınız baya kalabalık olmuş ama iyi tarafını düşünün bir daha onlar için hazırlık yapmayacaksınız. Siz normal menünüzü yapın yenge et sevmiyo demişsiniz beyaz et yiyorsa bir parça tavuk kızartırsınız yada türlü yemeği olabilir. Stres yapmayın sakin olun. Allah yardımcınız olsun.

Şuan 18 kişi olucaz gibi görünüyor o belki diyenleri elersek kendı kafamızda :) valla inşallah kanama tarzı bırsey yasamam oyle bırsey olursa esım cenemde bır omur kurtulamaz :D

Haklısınız baya kalabalık olmuş ama iyi tarafını düşünün bir daha onlar için hazırlık yapmayacaksınız. Siz normal menünüzü yapın yenge et sevmiyo demişsiniz beyaz et yiyorsa bir parça tavuk kızartırsınız yada türlü yemeği olabilir. Stres yapmayın sakin olun. Allah yardımcınız olsun.
Etin hiçbir halini sevmıyor ne balık ne tavuk ne kırmızı et tıksınıyormus. Bu yuzden nohut yemegıde ekledım lısteme evımde hazır var cok ugrastırcak bırsey degıl dıye. Teşekkür ederim canım burada konustukca sınırım de stresımde dagıldı bı nebze

Sinirden saglikli bile dusunemiyorum off..
Kizlar bana bir akil verin ya da sakinlestirin ne bilim.. Bu pazar günu hem iftar hem de anneler gunu sebebiyle annemleri ve kaynanamgili yemege almak istedim. Sonra gorumcemde hamile belki icerler diye onu da aramak istedim bir de esimin ananesi var yasli kadin gelecegi yokta ayirmis olmamak icin onu da arayacaktim buraya kadar hersey guzel. Yemek menumu dusundum plani programi yaptim. Hamileyim aslinda bunu bahane edip iftar vermezdim ancak hep beraber oluruz diye dusundum ki esimde yardim ediyor herseye o yuzden de altindan kalkarim diye dusundum. Esime de soyledim hatta oturduk bu aksam beraber aradik. Benim soylediklerim tamam dedi ablasi ananesi bakariz dedi konu kapandi saniyordum ki esim dur yengemi de ariyim o simdi iftar ayarlar kesin plan yapmasinlar bize gelsinler dedi ki ben basta itiraz etmedim ama sonra butun amcalarini cagiracagi aklima gelince kas goz yaptim ama anlayan kim 3 amcasi var hepsi aile apartmaninda birini cagirsan olmuyor iste hepsini aradi biri tamam dedi digerleri haber vericek ama kisi sayisini cocuklari dusununce sinirlendim esime ben amcasigili sonra davet edecektim evimiz zaten kucuk o kadar insan nereye sigacak ben ne hazirlicam oyle kalabaliga yemek yaparken panikleyen biriyim gecen.senede kalabalikti ama.bu kadar degildi o zamanda telas yapmistm ama altindan kalkmistim. Simdi kesin gelecek olan yengesi et yemiyor ben acikcasi corba pilav et turu yemek salata tatli dusundum ki gecen seneki kadroyu kafamda dusundugm icin olculer aklimda tamamdi tabak canak.cok tasima derdi olmayacakti servis tabagi olayi cozecekti ama simdi durum degisti.. etsiz bir yemek bulmaliyim ve o kadar kisiye yetecek birsey olmali tek kisilik yapamayacagima gore yorulmayi goze almaliyim. Simdi diyeceksiniz ki ne var bunda misafir berekettir ramazan falan filan evet bunlarin farkindayim ki misafiri severim ama bu kadar kalabaligi gozum almiyor kafadan 30 kisi olucak cocuklarla. Ne yapicam bilmiyorum annelere jest olsun dedim.ama ben mest olamadim ne yazikki🙄🙄
et yemeyen yengeye zeytin yağlı pırasa yap onu da bir gün önceden yap (hem daha lezzetlenir hemde o gün uğraşmazsın) olsun bitsin

Etin hiçbir halini sevmıyor ne balık ne tavuk ne kırmızı et tıksınıyormus. Bu yuzden nohut yemegıde ekledım lısteme evımde hazır var cok ugrastırcak bırsey degıl dıye. Teşekkür ederim canım burada konustukca sınırım de stresımde dagıldı bı nebze
Super fikir olmuş siz sakin olun hepsi tek seferde çıktı birazcık fazla yorulucaksınız ama biticek

Bence eşinizi bu konulara bir daha karıştırtmayın. Bu tarz aile yemek toplantıları hanımların organize etmesi gereken konulardır. Çünkü her detayıyla siz uğraşacaksınız. Menüsüydü ikramıydı hizmetiydi sonra herkes gittikten sonra toparlaması temizligi.. anlatabildim mi :) ailece toplanmak cok güzel bir sey ama hamileyken yemekli misafir agırlamak tamamen size eziyet.

AmaC anneler günüymüş esiniz neden katıyor ki yengeleri.çok zor işiniz.o kadar kalabalığa yetisseniz bile sadece hizmet edeceksiniz gece boyu.yemek bulasik çay pasta vs.Kolay gelsin diyeyim

Bu aksam yarin aksam evin temizligini esime paslicam :) yarin yapabildiklerimi yapicam dolaba aticam :) pazae gunu de en cok onu kosturcam ama ben malesef yine mutfakta takilicam bi hosgeldiniz bir gule gule ile muhatap olucam :) 2 gorumcem ve esim disinda servise yardim edecek olmayacak neyse bakalim insallah ustesinden gelirim

Dun iftarda 7 kisiydik anam agladi yeminle 😂😂 suan mutfagimla ce halılarimla hala bakisiyorum elim kalkmiyor. Allah yardimcin olsun bacim isinin cogunu bigun onceden yap gece bel agrisindan uyuyamadim 😂 hamile de degilim

Esinize söyleyin başka zaman gelsinler . Ah erkekler çok düşüncesizler :(

Back
X