- 5 Ekim 2013
- 3.214
- 1.267
- 178
- Konu Sahibi Limonsarisi
-
allah razı olsun güzel bakan yüreğinizden :) teşekkür ederim eşime atkı başladım ama yünlerin arasında bile fenalık basıyor başka alternatif bulayım :)Sende bu kadar vicdan varken süper bir anne olacağın kesin. Bebeğin çok şanslı.
İsteklerin gayet insani şeyler :) Bu kadar haksızlık etme kendine. Yormadan oyalanacak şeyler bul.
Ama düşüncelerin çok normal. Hangi insan bir anda kısıtlansa aynı şeyleri hisseder. Ama konu çocuk olunca daha bir hassas oluyor insan. Boşuna dememişler annelik ömür boyu vicdan azabı demektir diye.en büyük korkum da erken doğum olması daha çok küçük. bi de en büyük hatayı yapıp internette araştırma yaptım ve okuduklarım beni daha çok korkuttu. sanki her an bebeğime birşey olacak gibi geliyor. o yüzden kendimden daha çok utanıyorum bebeğim yaşamaya çalışıyor ben çıkıp gezemediğim için üzülüyorum diye. ya da eşimden uzak kalıyorum diye kendimi üzüyorum bunun pişmanlığı çok büyük
bencil hissediyorum kendimi
bugün markette aynı şeyi yaşadım kasada teknolojik bi sebepten dolayı oyalanmak zorunda kaldım fenalık bastı montu falan çıkardım beklerken baktım gözlerim kararıyor dedim ben bi hava alayım sonra çağırdılar şifre girmem için yine olmadı sağolsun kasiyer hemen sandalyesini verdi oturunca azcık kendime geldim bayılmadan atlattım şükür. eve nasıl geldim yatağa kendimi nasıl attım hatırlamıyorum bileBunlar cok normalBende hamileyken asla kapalu yerde kalamazdim , ya duramaz cikardim veya bayginlik gecirirdim.
Hic unutmam esimle markete gitmistik , ben markette durabilmek icin kendimi cok zorladim , nefesim kesildi ,kulaklarim cinladi ,gozlerim karardi derken esim kasada odemeyi yaparken ben "disarda bekliyorum " diyip 5 yasindaki oglumu da alip ciktim , kapiya ciktim gerisi hatirlamiyorum bayilmisim ... Esim kostu pgluma soruyor "annene ne oldu , niye haber vermiyorsun oglum " diye...
Oglum (yuz ustu dustugumden olsa gerek) "Ama annem namaz kiliyor baba niye haber veriyim ki" demis Buna benzer cok defa bayildim , kizima bisey olmamasi tamamen tevafuk Siz de eger bu tur skintilar yasiyorsaniz asla kendinizi kapali ortamda kalmak icin zorlamayin Bebisinizi saglikla kucaklamanizi diliyorum
amin teşekkür ederim güzel dileğiniz içinAma düşüncelerin çok normal. Hangi insan bir anda kısıtlansa aynı şeyleri hisseder. Ama konu çocuk olunca daha bir hassas oluyor insan. Boşuna dememişler annelik ömür boyu vicdan azabı demektir diye.
Rabbim tam Zaman'ında sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.
Ayrica benim de ikinci hamileligimin yerlesimi asagida olmustu , dr ilk 5 aya kadar dikkat etmemi soyledi , son 3 ayda erken dogabilir hazir olun dedi ama kizim 43 haftalikvaktini bile gecirerek dogdu ve gayet saglikliydi. Goz acip kapayincaya kadar geciyor 9 ay , guzel degerlendirip keyifli gecirmenizi tavsiye ederim . Problemler siz onemsediginiz kadar vardir unutmayin
teşekkür ederim bana da erken doğabilir dedi doktorum 26. haftadan sonra beklemeye başlayacağız gibi duruyor yukarı çıkmazsa dedi inşallah vaktinde gelirAyrica benim de ikinci hamileligimin yerlesimi asagida olmustu , dr ilk 5 aya kadar dikkat etmemi soyledi , son 3 ayda erken dogabilir hazir olun dedi ama kizim 43 haftalikvaktini bile gecirerek dogdu ve gayet saglikliydi. Goz acip kapayincaya kadar geciyor 9 ay , guzel degerlendirip keyifli gecirmenizi tavsiye ederim . Problemler siz onemsediginiz kadar vardir unutmayin
43 hafta mı? Senin bebek kırkını anne karnında çıkarmak istemiş anlaşılan
eskisi gibi gezemeyeceğimi biliyorum o yüzden zaten iyice dozu arttırarak gezdim doya doya gezeyim diye ama alışmışım o şekilde gezmeye en çokta ailemin yanına gitmeye. doğumdan kısa bir süre sonra iş hayatına geçeceğim zaten.yeter ki bebeginiz saglikli olsun,saglikla dogsun..geciyor bugunler..
ama dogumdan sonra eskisi gibi gezeceginiz yanilgisina dusmeyin.cocukla insanin hayat ritmi tamamen degisiyor,daha yavasliyorsun ister istemez.
oyuzden bu sureci yani mecburiyetten evde durma surecini dogum sonrasina hazirlik olarak dusunun.
zaten hamileligi yarilamissiniz,hemen gecer bu donem.
yeter ki kalbi pitpit atsin,sIkintisiz dogsun..
gercekten gerisi bos.
rahat etmiş demekkiEvet , 1 hafta gec dogduDr "biraksak bebisin kendiliginden gelcegi yok ,mecbur suni sanci vercez"dedi Yeri guzelmis demekki kuzucugun
eskisi gibi gezemeyeceğimi biliyorum o yüzden zaten iyice dozu arttırarak gezdim doya doya gezeyim diye ama alışmışım o şekilde gezmeye en çokta ailemin yanına gitmeye. doğumdan kısa bir süre sonra iş hayatına geçeceğim zaten.
ama haklısın onun kalbi atsın yeterki tekmelerini bol bol duyayım. inşallah sağlıkla gelir yavrum
allah size sabır ihsan etsin. çok daha fazla üzüldüm kendi kendime yaptığım bencil istekler için. kendime gelmeme yardımcı oldunuz teşekkür ederimamin insallah..
yeterki onlar iyi olsun
ben 4 gun once dusuk yaptim,Allahim kimseye yasatmasin.
keske yavrum saglikla karnimda dursaydi ve dogsaydi da bi sure disari cikmasaydim
hic uzulme cikamiyorum esime yaklasamiyorum diye,dogumdan sonra ayni duzene donersiniz.
teşekkür ederim mutlaka uğraşacak bişeyler bulacağım kendimeÖncelikle inşallah sağlıcakla yavrunu kucağına alırsın arkadaşım yaşadıkların tamamen normal hormonlarından ötürü dalgalanmalar ve tepkiler yaşıyorsun.Evde kendini oyalayacak şeyler farklı meşguliyetler bulsan en azından vakit geçer vede kafan dağılır.Dr dediklerinide harfiyen uymalısın Allah korusun kötü bir sonuçla karşılaşmamak için.
Bende oyleyim ya esim beni artk baglamak istiyor yataga :)ağır kaldırmıyorum hatta eşim sağolsun hiç birşey yaptırmıyor ama ben yerinde 5 dk durmayan biri olunca ne yapacağımı ne düşüneceğimi şaşırdım
allah size sabır ihsan etsin. çok daha fazla üzüldüm kendi kendime yaptığım bencil istekler için. kendime gelmeme yardımcı oldunuz teşekkür ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?