Çok üzgünüm size yazmak istedim

Araba benim üzerime. Kart iptal. Darp raporu almadım. Annemle diğer kardeşimle uğraşmak istemiyorum. Ailem bu konuda zor. Yani teorikteki gibi olmuyor bazı ailelerde pratik ne yazık ki.
Araba sizin uzerinizeyse annenizi sıkıştırsa bile ustune alamaz.

Annenize verdiğiniz vekaletname varsa iptal edin.

Araba benim üzerime. Kart iptal. Darp raporu almadım. Annemle diğer kardeşimle uğraşmak istemiyorum. Ailem bu konuda zor. Yani teorikteki gibi olmuyor bazı ailelerde pratik ne yazık ki.

Ne yazık ki siz tayin alıp gittikten sonra anneniz birçok malı kardeşinizin üzerine yapacak. Bence bir avukata danışsanız iyi olur.

Araba sizin uzerinizeyse annenizi sıkıştırsa bile ustune alamaz.

Annenize verdiğiniz vekaletname varsa iptal edin.
Teşekkür ederim vekalet yok. Anbemi beni ikna etmesi için geçmişte sıkıştırıyordu. Brn bunun şeytanlıklarına böyle böyle uyandım. Diğer kızkardeşim bizimle yaşamıyor o evli. Sağolsun destek oluyor. bu benim başıma mı geldi benim kardeşim mi bu kadar seviyesiz iğrenç yoksa yaşanan bir şey mi öyle acılıyım ki şaşkınım ki yaşadığım şeyi sindiremiyorum

Okurken elim titredi sinirden. Bir daha 5 kuruş vermeyin. Ve lütfen olası bir para kavgasında uğraşamam diyip bu nankör çocuğa parayı yar etmeyin yazarken bunaldım valla. Sabır diliyorum

Miras yoluyla kalan herşeyi de annemin isteği ile tüm kardeşlerimle annemin üzerine devir etmiştik. Eğer bir paylaşım olursa o vefat ettiğinde olsun mantığı ile.
Umarım anneniz sizlerin haklarını sizlerden habersiz o erkek kardeşinize yedirmez. Bana öyle geliyor ki siz tayin olunca annenizi bir şekilde ikna edip malların en azından bir kısmının üzerine çökecek.
Arabanızı alın tabi ki geri. Kartı da iptal etmişsiniz. Maddi desteği de çekin üstünden. Kıymet bilsin azıcık.
İslam hukukunu bu kadar düşünüyorsa o şekilde yönetilen ülkelerden birine gidebilir. Ama şuan sevgilisinin olması zinaya giriyor, bunu da bi düşünsün. İşine gelince islam hukuku işine gelince özgürlük. Ohh ne ala! Var her ailede böyle bir hayırsız malesef.

Geçmiş olsun. Annemin de çocuğu gibi büyüttüğü kardeşi satırla üzerine yürüdü 4-5 sene önce. Sebep gene mal mülk para meselesi. Hiç şaşmaz. Karekteri bozukmuş kardesinizin. Aynı anadan doğsa da insanlar çeşit çeşit oluyor işte. Kendinizi suçlamayın. Siz iyi bi ablasınız. Ama bundan sonra acımayın. Yoksa kendi hakkınıza girersiniz. Affetmeyin. Evlenirken de destek olmayın. Ben olsam siler atarım. Gerekirse hepsini silin.

Anneler bu konuda oğlanlar tarafından çok manipüle ediliyor en sonunda kızların eline kalıyorlar. İlk iş annenle açık açık konuş, hakkınızı bu salak oğlana verecekse yaşlılığında bizden bişey bekleme de, blöf de olsa söyle bunu, sonradan çok pişman oluyorlar çünkü. Kardeşe gelecek olursak kesinlikle taviz vermeyin medeni kanun ne diyorsa o. İslam hukukuna göre boşanma, evlenmeme durumunda kız kardeşe bakmakla da yükümlü ama böyle bişey kabul edeceğini hiç sanmıyorum. Darp raporu al mümkünse. Erkeklerin bu iki yüzlülüğünden gına geldi.

Şunlarla büyük şehirde yaşayacağıma minicik bir ilçede yaşarım daha iyi. En azından kafam rahat olur.
Siz cehennemden kaçıyorsunuz nereye gittiğinizin önemi yok bence.

Oldu paşam tüm paraları alıp yiyecek

Ablanla anlasıp avukatla konusun. Annen mal mülkü satıp tüm parayı kardesine verirse diye buna engel olunması gibi bir cözüm varsa serh miydi neydi varsa öyle bir sey halledin derim

Mallara tedbir koydurun, avukat degilim ama tahminimce boyle bir hakkiniz vardir cunku ortada devir durumu soz konusu.

Arabada sizin ustunuzeyse anahtarini alin zikkimin pekini sursun, mal icin dunyayi dar edenlere inanilmaz ifrit oluyorum.

Islam hukukunu diline doluyorsa, once bir kadinla nikahsiz gezmeyecek ve bakmakla yukumlu oldugu kadinlairn üzerinden gecinmeyecek, nereye gidiyor yahu bu toplum, delirecegim cidden.

Bence bu başlangıç. Kardeşiniz alamadıköa daha da yüklenecek hemde anneyide ekleyecek. Darp raporu alınması elinizi güçlendirir. Hem kardeşinizden korur hende ileride birşeyler daha olursa şikâyetçi olmaya karar verirseniz bu raporunuzu da kullanırsınız. Yani darp raporu aldıgınız için şikayetçi olacağınız anlamına gelmez ama fiziksel şiddete uğradığınızın kanıtı olur elinizde. Çok laftan anlayacak biri gibi gözükmüyor sizde kendinizi korumaya başlayın.

Erkek kardesiniz annenize bakmayacak, siz ve ablanız bakacaksınız, aynı olayı dayım ve anneannem yasadı bu olay böyledir erkek çocuk diye sıvazlanmıslıgı var gibi anlattıgınıza göre, anneniz onun üzerine tek bir çöp bile vermesin . Kesinlikle darp olayında da şikayetçi olun bu işi böyle gecistirip kapatmayın bir sonraki hamlesi daha yıpratıcı olur

Kredi kartını kapatın, arabayı da alabiliyorsanızsa alın. İslam'a göre erkeğe fazla verilmesinin nedeni ileride onun bakmasından dolayı imiş, yanlışım yoksa eğer. Tabi Türkiye'de erkekler değil, kadınlar bakıyor. Bence darp raporu alın, şikayette edin, bu şikayeti iyice düşünün, tehtid edin gerekirse, kariyerini yapacağınızı falan deyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…