Bazen adımlarımızı hukuksuz atıp ondan sonra hukukun açıkları varsa onları aramaya başlıyoruz maalesef.
Ben sizin iyi niyetinizi anladım ama 10 gün değil ki bu? Koskoca 2 sene.
Ve siz o çocukları alıkoymaktan suçlusunuz su anda.
Baba bıraktı şikayet etme hakkı yok, gibi bir şey söz konusu değil, baba sizi şikayet ederse babanın şikayeti geçersiz ise bile hakkınızda kamu davası açılır.
Ve bir savcı karşısında ne kadar melek biri olursanız olun, savcı size çocukları suistimal edenlerle aynı muameleyi yapar.
İş buralara gelmeden o zaman avukata danışmalıydınız. Çocuklar 1-2 hafta kalır yurtta sonra siz koruyucu ailesi olurdunuz.
Şu an devletin gözünde koruyucu aile kriterlerini taşımıyor muydu ki çocukları alıkoydu? Durumundasınız.
Çok çok üzüldüm. 2 yıldır annelik yaptığınız evlatlarınızdan ayrılmak zorunda kalacaksınız
İnşallah bir yolu bulunur.
Yada çocuklardan ayrılmayı geçtim inşallah başınız belaya girmez...
E ozaman başına birşeyler gelen çocukların hepsinin ana-babasının suçu. Mesela siz kaçırılan veya alıkoyulan bir çocuk görün ve polise haber vermeyin. Ana-baba baksaydı di mi?
Anlamadığınız şu 2 tane çocuk başka bir evde, anne ölmüş, baba ilgisiz... Köyde değilsin, 1950 lerde değilsin, okuman-yazman var neden insan bir harekete geçmez. 2 seneden bahsediyoruz. Eşi de mi bir şey dememiş, çözemiyorum. Peki nereden biliyorsunuz çocukların şahane şartlarda büyüdüğünü...
İnsanların çocuklarını kapı komşuları öldürüyor da, inanamıyorlar yüz yüze tanıştıkları halde. Siz nasıl bu kadar güvenebiliyorsunuz. Mesela çocuğunuz var mı bilmiyorum ama hadi bırakın 5-6 günlüğüne...1sen de kalsın, rahat edebilecek misiniz ?
Ben karşımızda ki insan kötü demiyorum, ama iyi de demiyorum. Bunlar ortada 2 çocuk varken çok net tespitler olur.
Nooption
1sen hanım örnekleri mecbur kaldığım, kendimi anlatmak adına verdim. Lütfen sizi kastettiğimü düşünmeyin.
bence gerçek.
konuyu başkası açsaydı inanmazdım.
hani iyi kötü yorumlardan kim neyi yapabilir anlaşılıyor.. benim yapabileceğim iş değil mesela.
Hukuki açıdan bir sorun olacağını zannetmiyorum 1sen çocukları alıp kaçırmamışsınız sonuçta. Kadının öldüğü belli, kocasının yurtdışında olduğu belli. Çocukların yurtdışına çıkmadığı belli. Devlet müdahil olmamış bunca yıl kimde kalıyor ne yapıyor bu çocuklar diye. Nüfus kayıtları var değil mi çocukların?
Belki babasıyla konuşup sizinle kalmalarına ikna edersiniz. Bir an önce iletişime geçmeye çalışın onunla.
Size göre yoktu, devlete bildirmediğiniz için bunun adı alıkoymak.Alikoymak , izlerini kaybetmek gibi bir durum yoktu ki ..
mantıklı. ya miras ya da çocuk parası peşinde olabilir. iyi niyetli olduğunu hiç sanmam adamın. insan olsa çocukların durumuna bakıp sonra geri dönerdi. bi seyler pesinde adamMuhakkak maddi bir çıkarı vardır çocukları istediğine göre.anneden kalan bir miras ya da Almanya'da çocuklar sayesinde elde edebileceği birşey.
Biraz kurcalansa muhakkak ortaya çıkar vicdansız herif!!
Sizi takdir ediyorum dünya sizin gibi iyiler sayesinde yaşanılabilir geliyor gözüme
Numaramı verdiler. Beni aramasını bekliyorum.
Şuan midemde öyle bir ağrı var ki , tarifsiz.
Zaten işin suç kısmında değilim. Cezası , osu busu hiç biri umurumda değil.
O an için evsiz kalan yavrular vardı. Bir kaç gün misafir ettim. Akrabalarını araştırdık.
Babasına haber verdik.
Gelmedi, gelmediler.
Sonra eşimle konuştuk sosyal hizmetlere teslim edelim diye.
Bir kaç hafta geçti. Sonra , büyük meleğim bana bir gün kalktığında " anne abla" dedi.
Zaten özel bir çocuktu. Herneyse geçti günler işte.
Olmadı.
Şimdi bilsem ki babaları çok iyi bakacak , ağlarım ağlarım susarım...
Şu siteyi 2 yıldır takip ediyorum. Uzaktan uzaktan en beğendiğim, en merak ettiğim kişilerden biridir konu sahibi. Bu konuyu okuyunca çok şaşırdım.
1- Yasal yollardan çocuklar üzerinde hak sahibi olma imkanınız varken (koruyucu aile, evlat edinme, vs) neden bu yolu seçtiniz? Ülke hukuk devleti mi guguk devleti mi orası tartışılır ama yasalar hakların koruyucusudur. Yaptığınız şey resmi nikahsız nafaka talep etmeye benziyor.
2- Ülke nüfusuna kayıtlı iki çocuk vatandaşın akıbeti resmi kurumlar tarafından takip edilmedi mi? Kimse kapınızı çalıp çocukları sormadı mı?
Siz kalbinizin sesini dinleyerek iyilik yapmış hatta çok büyük sevap işlemiş olabilirsiniz ama ben bu olayı kafamda bi yere oturtamadım. Dedim ya, çok şaşkınım şu anda. Hakkınızda hayırlısı olur inşallah.
Beni yanlış anlamayın da cezası osu busu umurunuzda olmalı.
Sizin de çocuklarınız var.
Onlar da mı ortada kalsın?
Evlat evlattan ayrılmaz ama onlar için yapacak bir şey yoksa sizinkiler için var.
Lütfen kendinizi bırakmayın bu şekilde. Bir değil bir kaç avukata danışın. Yapılabilecekleri iyi öğrenin. Önce kendinizi sonra çocukları kurtarmaya bakın.
Once anneleri sonra anne yerine koyduklarıalikoymak nasil olur ki? Babaya haber verilmiş sahip cikmamis şahitler de vardir illaki konu komsu. O iskele babasinin simdi nerden esmis aklina?
İş işten geçmiş.Bir kaç defa konuştum. Öyle kolay değil sizden şikayetçi olması dedi avukat.
Ancak kamu davası açılır dedi.
Alma yolun yok maalesef diyor. Eğer zor kosarsam o zaman şikayetçi olabilirmiş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?