Çok Üzgünüm

• Konu Sahibi Konu Sahibi 1Sen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
1Sen konunu merakla takip ettim. Allah senden ve eşinden razı olsun, ne güzel insanlarsınız ikiniz de. Hele bu devirde zor bulunan örneklersiniz. Rabbim karşılığını verir.

Çocuklarla aranda oluşan o güzel bağ nedeniyle şu an durum senin ve eşin açısından eminim kabus gibidir ama beni düşündüren bu sözde baba. Çocuklarını gözünü kırpmadan gitmiş. Eşinin cenazesine dahi katılmamış ve gelseydim gidemezdim gibi absürt bi gerekçesi var. Zaten gitmemesi gerek bir insan gidemezdim diye hayat arkadaşına son görevini yerine getirmemiş, çocukların en çok ihtiyacı olduğu anda bencilce sırra karışmış.

Şu anda bu baba sanki kendini deniyor yani çoluk çocuk umurunda değil (aklından geçenleri bilemem belki dediğiniz gibi başka planları var). Ya çocukalara bakmak zor gelirse ve yine bencilce çekip giderse?

Bana güven vermedi. Çevremizde dahi hani dostlarımız zor zamanda belli olur deriz, bu sözde baba zor zamanda kendini zaten göstermiş. Bilemedim. Yakınında olacak olmaları ve oyun ablalarınından 24 saat bilgi alabilmen güzel olur tabi ama ben bu sözde babaya güvenemedim. Senin de tabi şu anda elinde güvenmiş gibi yapmaktan başka birşey gelmez.

Hangi şehirdesin bilmiyorum ama yanına ışınlanmak istedim.

Ayyy gece gce aglattin beni hem sevndim rabbim koruyucu bi melek gibi senj cikarmis karsisina o yavrularin hem uzuldum bu careszligine ne guzel.kalbin var ya senin esin ne dusunuyor bu konuda

Eşimde benim gibi perişan.

Allah sizlerden de razı olsun.

Psikolojik sorunlarım vardı , kimseyi görmek , duymak istemiyordum diyor.
Kadında da para karşılığı evlenmiş sözde.

Ben hiç ikna olmadım ama denemek zorundayız.
Pasaportunu görmek istedim, @ miss oturma izin kartına bak dedi. Mesaj yazdı eşim , müsait olduğunda biz arayacak.
Eğer dediği gibi değilse, yalan varsa işin içinde zaten güvenmek çok zor.

Adam şahane be benim çocuklarım ister götürürüm ister bırakırım diyebilir;benim
Şuan ki en büyük korkum birini götürüp diğerini bırakması.

Rabbim emeklerinin karşılığını hem burada hep ahirette versin inşallah.
Hayırlısının olmasını diliyorum hem sizin hemde çocuklar için.
Âmin.Çok teşekkür ederim.

En son çare olarak şikayette bulunulabilir ama bu yavrular için çok yıpratıcı bir süreç olabilir. Hayırlısı.

Iyide olay onun istedigi gibi olmasi degilki cocuklarin iyi bakilmasi ve ne istedigi.. zamaninda birakip gitmis belki pisman ama ya gene sirt cevirirse yavrucaklara?

Evet ama biraz daha zorlarsak bu defa cirkinlesmesinden korkuyoruz. Hakkımız da yok.

Umut ediyoruz işte ; belki dokuna dokuna gerçekten çok sever onları. Baba hissederek severmiş. Dediği gibi gerçekten düzen kurar burada.

Her sabah açıp,gelişmeleri okuyup dua ediyorum,hepiniz için.....
Her şey gönlünce olur İnşallah......
Babanın bir mesleği var mı?maddi durumunun iyi olduğunu biliyoruz ama?

Baba müteahhit . Birde emlakcilikla , araba al sat ile uğraşıyormuş gitmeden.

Evet baba söylediği , sunduğumuz şartlarda yavrulara bakarsa tabii iyi olur. En azından onlara sahip çıkan bir öz babaları olur.
Özlem duygum için onların bu şanslarını geri yemek haksızlık olur.
Bu yüzden riski göze almamız lazım.
Yalan varsa bir kaç hafta sonra anlaşılır zaten.

Hiç bosanmadim. Teşekkür ederim guzel düşünceleriniz için gercekten.
Başka bir nickle mi tanışmıştık sizinle yıllar önce ?

Büyüğü özel bir yavru. Bakımı zor diye düşünüyordur belkide. Bilemiyorum.

Evet güvenmek zorundayız. Denemek zorundayız.
Oyun ablaları 3 saat yanlarında olacak.
Ama bakıcı bakmaya başlayacagiz , yatılı bakıcı.

Evde bakıcı olması nedeniyle de kamera koyma gerekliliğini anlatacağız babaya, dün eşimle bunu konuştuk.
Ve sanki içim rahatladı.

Hayat arkadaşını psikolojisinin bozulması üzerine suçluyor . O sebep oldu diyor.
Eşim çok konusturmadi eşi hakkında,vefat etmiş girme o konulara dedi.

Kamerayı yanlış anlayabilir yani aranızda güven sorunu oluşur. Kameranın kayıtları sadece kendisinde olursa belki tamam diyebilir ama evini dışarıdan açıkçası kimse gözlemletmez.

Onun psikolojisi batsın. Her evde sorun olur ama bu bencilce çekip gitmesine sebep değil. Üstelik emanete sahip çıkamamış bu neyin psikolojisi?

Güven sorunu , " birini alayım " derken başladı aslında. Oda ona guvenmedigimizi biliyor.

Bakıcı şiddetinden , gündüz evde olmamasından dem vururuz. Gece izin vermez belkide. Sadece çocuk odası açık olur. Bunu isteriz.

Eşinizle sizin ne güzel bir kalbiniz var . Maddi manevi sorumluluk ister , sabır ister , çok emek ister yaptıklarınız . Allah her daim güzellikler çıkarsın sizlerin de , meleklerinizin de karşısına .

Ben hep bazı yorumlarınızda erkeklere karşı bir kırgınlık hissederdim , eşiyle mi arası kötü ya da sıkıntıda mı acaba diye düşünürdüm nedense . Ama belki de komşunuzun eşinin yaptıklarıyla sürekli karşı karşıya olduğunuzdan , yalnız kalmış o minikleri görüp sarmaladıkça onlardan ötürü oluşan bir kırgınlıktı bilemiyorum .
Konuyu takip ediyorum ve sürekli aklımda sonuçlanması zamana yayılarak olacak sanırım . Hayırlısı olsun herkes için .

Tek oda için belki izin verir yoksa kameranın tedirginliğiyle bu defa ters tepebilir. İnşallah her şey iyi olur. Allah kolaylık versin gerçekten zor bir durum. Tek çocuğu istemesi de zaten ayrı bir sorun. Deneme tahtası değilki bu? Ya ikisiyle bağ kurrar ya hiç. Oysa kardeşleri bir arada daha kolay bağ kurar kardeşten destek alır ama adamın niyeti o değil sanki.

Acaba gizlice bu adamın geçmişi yani bu kayıp iki yılı araştırılamaz mı?

Bu adam nasil evlenmis ki bosanma yokmus. Tr ye gelmesi gerekmemis mi hic eşin ölûmünü belgelemek veya yurtdisinda evlilik icin gerekli belgeleri almaya.
Hem niye para karsiligi evlenmis orasi da muamma.
Zaten maddi durumu iyiymis mal varligi da yerindeymis.
Insanlar ekonomik zorluktan varini yogunu satip gurbete göc ediyor.
Tr deki cok iyi maddi kosullarina ragmen niye para karsiligi evlenmis anlamadim.
Evlenmisse de birkac yil da olsa oturum almistir herhalde hemen gonderemezler geri.
Belki pisman olmustur kendi istegiyle dönmûstür.
Bir de cocuklardan biri özel oldugundan sizden baska kimse bu yükü sirtlamak istememis sanirim.
Turkiyede akrabalik iliskileri bu kadar yakin ve yogunken cocuklarin komsuya emanet edilmesinin baska bir aciklamasini dusunemiyorum.

Acikcasi ilk okudugumda cocuklarin sizin ya da esinizin yeğenleri oldugunu dusunmustum. Ama ozel cocuk oldugunu soyleyince insanlarin onlari kaderlerine terk etmeleri cok da garip gelmedi. Simdi de babanin oncelikli olarak bir cocugu alma onerisiyle daha bir netlesti du durum.
Sevmek zor zanaat. Bu Yüce gönüllülük fedakarlik karsisinda size ve esinize ailenizden destek olanlara saygi duyulur ancak.

Mesajlarimda bu şekilde yansıtmış olmama şaşırdım. Belki feminist bir damarım olduğundan kaynaklanıyor olabilir.
Evet çoğu zaman , babaya çok kızdım, özlendin, kırıldım tanimasamda.
Oğluma çoğu zaman isimlerimizi soyletiyor , gulumsuyorduk , eğleniyor gibi yapıyorduk. O da artık çoğunlukla ismimizle sesleniyordu.
Çünkü her anne dediklerinden durgunlasiyorlardi, baba dediklerinde nerede, ne zaman gelecek v.s diyorlardı.

Haftada / on günde bir kapıya , kalplerle çiçeklerle doldurulmuş bir minik mektup, o hafta imkanım varsa minik iki hediye bırakıyordum.
Belkide bu yüzden dün sakindiler biraz.

Anne olmadığında baba kör olurmuş.. Zamanla belki o teklifinin hatasını anlayacak.
Sevdikçe anlayacak.

Özel melekler uzaktan bakıldığında sevmek zor gelir.
Sonra bir bakarsın ki , onların sevgileri kalpleri yumuşacık yapar.
Korumacı güçleri normal insanlardan on kat daha fazla olur.

Ailede bu denli kopukluk olmasının belki de çok büyük sebebi vardır.

Bilemiyorum , nasıl gitti , ne yaptı , sınır dışı mi edildi, ya da gidip hemen döndü mü hiç bilmiyorum.

Kafam ve kalbim çok yoruldu ..

1sen adım adım takip ediyorum konular hakkında çok bilgim olmadığından ve aşırı hassas konular olduğundan bilmeden yorum yapmak istemiyorum o yüzden pek yazmıyorum. senin zaten çok naif bir kadın olduğun her mesajından belliydi de bu kadar koca yürekli insan olabileceğini anlamamıştım.

açıkçası yaptığını ben yapamazdım, yarın bir gün babaları çıkıp gelir alırsa diye korkumdan yapamaz ve ilk aşamada direk sosyal esirgemeye götürürdüm sanırım. sen her açıdan kanunen manen risk almışsın. bir gün bunları yaşayabilme ihtimalin olduğunu bile bile sahip çıkmışsın sabilere... Allah herkesin yavrusunu senin gibi insanlarla karşılaştırsın. iyi ki varsın, ve inşallah şu süreçten çocuklar da sen de eşin de en az hasarla mutlu mesut çıkarsınız...

Psikolojisi batsın, eşinizin ağzına sağlık.

-Marshmellow- un da dediği gibi adam bana hiç güven vermedi.

Çekmiş gitmiş 2 yıl bu çocuklar ne yer ne içer dememiş, çocukların anasına da kahrından indirmiş. Hala kadına mı suç buluyor??? Boşandıktan sonra kadın böyleydi öyleydi diyen tiplerden zaten hiç hazzetmiyorum, bu adam yaptığı onca pisliğin üstüne ölmüş kadının ardından laf ediyor....rezalet gerçekten adam hem sorumsuz hem rezil.

Bilemiyorum öyledir , belki ben yanlış yorumlamış olabilirim .

Ne kadar ince düşünürek özenerek bakmışsınız o yavrulara . En kısa zamanda huzurlu ve hasarsız şekilde hayatlarınız düzene girer umarım .

O kadar çok hikaye var ki bu hayatta , Allah tüm çocukların kaderlerini güzel yazsın iyilerle karşılaştırsın hep . Siz o çocukların hayata tutunmasına vesile olmuşsunuz resmen . Kötü anılar yerine sayenizde annelerinden sonra hep güzel anılar var düşlerinde .

Evet , en azından annelerinden sonraki iki yıl kişisel gelişimleri için iyi oldu değil mi ? Bende böyle avutuyorum kendimi bende
..

Bugün ikindi zamanı baba ve yavrular buluşacak bizim evde , pedagog arkadaş ve eşim eşlik edecek.

Bende komşuya gideceğim çocuklarla.
Bakalım ne olacak.

Bizi habersiz bırakma lütfen. Sürekli takipteyim. Süreç umarım hepinizi mutlu edecek şekilde gelişir...

Sadece şunu demeye geldim senin o kucucuk bedenine o kocaman kalp nasil sigiyor?

Komşumdayız. Babaları geldi 5 10 dk. once. Oğlum defalarca sordu anne neden evde bıraktık x y yi diye

Çocuklara , büyüklerin yaşadıklarını anlatmak ne zor. Dünyalarında bir çok kelime yok çünkü.

1 saat oyun oynayıp sohbet edecekler. Sonra pedagog arkadaşımız gidecek.
Belki o zaman çıkarız yukarıya.
Bizim olmamızı istemiyorlar.

Sanırım biraz öfkeli bakıyorum , ses tonum kızgın. Çocukları etkilerin diye olabilir.

Aslında sen mi acaba odaya gizli kamera yerleştirseydin? Hani sensiz nasıl zaman geçiyor ve ne diyor baba vs diye. Sonuçta kendi evin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…