1Sen son durum ne merak ettim görüşüyor musunuz çocuklarla
Cocuklar gitti mi? Takip edemedim konuyu. Dilerim cok mutlu olurlar. 1sen sen cok guzel yurekli birisin. Allah gonlune gor versin. Bravo sana. Iki guzel yavruya anne oldun, baktin. Elleri opulesi kadin. Hersey gonluce olsun.
Konuyu hortlatıyorum ama merak ettim. herşey yolunda mı, Düzen oturtabildiniz mi, çocuklar alıştı mı?Estağfurullah. Evet ama yurt dışına gitmediler. Babalarıyla birlikte yaşıyorlar.
Konuyu hortlatıyorum ama merak ettim. herşey yolunda mı, Düzen oturtabildiniz mi, çocuklar alıştı mı?
Cevapsız çok şey var demişsiniz ama konu sahibi bu soruların hemen hepsini cevapladı diye hatırlıyorum.1Sen
sizi incitmek istemem ama bu konuyu hayretler içerisinde okudum.Ve konunun gerçek olmadığını ümid ediyorum.Gerçekse de,iyi ki baba pişmanlık duyup geri dönmüş ki ne sizin başınız daha büyük bir belaya girmeden iş hallolmuş,ne sizin çocuklarınız ne de diğer çocuklar daha büyük travma yaşamadan çocuklar babalarına teslim edilmiş.
Bu konuyu okuyupta başına benzer bir şey gelip bu konudan cesaret alıp aynı hareketi yapan kişiler olmaz diye umuyorum.
Ben diğer üyelerin duygusallığını,iyimserliğini anlıyorum ama ben onlar kadar iyimser bakamayacağım.İyi niyetli olabilirsiniz,duygusal bakabilirsiniz,kötülük yapmamış olabilirsiniz ama aslında bazen çok büyük iyilik gördüğümüz şey,ileride tamir edilemez felaketlere yaralara sebep olabiliyor.
Hadi siz duygusal baktınız geniş çaplı düşünmediniz,eşiniz,aileleriniz dostlarınız çevreniz komşularınız,esnaf... bir tane mi aklı selim davranıp sizi uyaran,gerekli mercilere haber verme gereği duyan insan olmadı.Babanın mektup bırakıp gitmesi,ilgisiz babalığı,kimsenin arayıp sormaması,devletin durumu,yurtların olumsuz koşulları veya verilen kötü örnekler bir etken,hafifletici bir sebep olamaz ki.
Ben de dilencilerin kucağındaki çocukları veya anne babası ölmüş kimseiz çocukları gördüğümde ah keşke ben alsam baksam diyorum ama sadece iç geçiriyorum.
Devletin bütün koşullarını yerine getirmek için uğraşmış,değil evlat edinmek,sadece koruyucu anne olmak için bile yıllarcasıra bekleyen ebeveyn adayları var.
Siz duygusal baktığınızda otizmli bir çocuk için evinizin ve sizin şartlarınız uygun görünebilir.Ama profesyonel merciler baktığında öyle olmayabilir.Bugün gelmese 5 yıl sonra gelecekti baba.O gelmese çocuklar büyüyünce arayacaktı.
-Bu ölen annenin ve babanın hiç mi bir akrabası yok.Hiç mi tanıdık eş dost kimsesi yok.Yani iki tarafında mı çıkmadı hiç kimsesi.
-Cenazeyi biz teslim aldık diyorsnz.Baba arkadaşına vekalet gönderdi diyrsunuz.O arkadaş ocuklarla ilgili hiç mi bilgi vermedi babaya.Baba kimsesizler mezarlığna gömülmesini isemeyecek kadar vekalet gönderebiliyor.Hiç mi çocuklarının akıbetini sormadı.
-Bu anne evde öldüyse,ambulans polis gelip zabıt tutmadı mı
-Hastanede öldüyse hastane polisi tutanak tutmadı mı.Komşu beyanıyla mı işlem yapıldı.
-Babanın durumu iyi,apartmanı var ve apartmanında bir dönem kiracıymışsınız.Adamın kiracıları kira geliri,emlak vergileri,kira giriş çıkış yani bişeyler için mutlaka buraya geliyor veya birileriyle iletişimi vardır.2 yıl boyunca hiç mi iletişim kurmadınız da o gelip komşulardan öğreniyor onlardan numaranızı alıyor.
-Baba ölse,bu çocuklar yasal mirascı ve küçük oldukları için vasii tayin edilecek bir akrabaları çıkacaktı piyasaya.O zaman herşey daha da kötü olacaktı.
-otizmli çocuğun devlet kaydı yok mu.Belirli tedavi süreci,ya herşeyi geçtim küçük çocuğun aşıları için devlet arar aramadı mı.
-Çocukların nüfus kağıtlarına nasıl ulaştınız.Sağlık ocağına götürdüm diyorsunuz.Çocuk bu hiç mi hastanelik durumu olmadı.Hep sağlık ocağı statüsünde mi, tedavi gördüler.
-Otizmli çocuğun belirli bir eğitimleri alması gerekiyor.Bu da anne babanın imzasıyla kayıt yapılarak.
-İleride babanın gelebileceği,size alışan çocukların ve çocuklara alışan kendi çocuklarınızın travma yaşayabileceğini (hem de otizmli çocuk)düşünmediniz mi
-Bu çocukların başına bir şey gelmiş olsaydı.Allah korusun biri vefat etmiş olsaydı siz bunu yasalara nasıl açıklayacaktınız.
-Bu çocukların babası gelmese,okula gitmeyeceklermiydi.Devlet yine elinizden almayacak mıydı?
-Siz o dönemler durumum yoktu gece vardiyalı çalışıyordum demşsiniz.Bu çocuklara kim baktı.
-Çalışan ek iş yapan birisiniz.Bu çocuklara bakıcı bakıyorsa,o zaman bunca riski almanın anlamı ne..
-Bir konunuzda iş için 4 aylığına Bursa ya mı ne gitmekten bahsetmişsiniz.4 ay boyunca çocuklar nerdeydi.Kim baktı.
Yanlış anlamayın amacım sorgulamak değil ama konu da cevapsız çok şey var.Yani insanın aklı böyle birşeyi almıyorÜlkemiz koşullarında öz evladını bile noter tasdikli imzayla bile kendi rızasıyla vermeyi yasa kabul etmezken siz bunca şeyi sadece duygusal bakarak nasıl göze aldınız.Bu çocukları iyi dürüst yetiştirirken,onları yasa dışı yolla sahiplendiğinizi nasıl anlatacaktınız.
Yani kusura bakmayın çok özür dileyerek yazıyorum eğer bunlar doğruysa,vay ülkemin yetim çocuklarının haline.Her yüce gönüllü insan,bir çocuğu kimsesi yok diye almalı mı?
keşke alsaHer yüce gönüllü insan,bir çocuğu kimsesi yok diye almalı mı?
Ben yorumların hepsini okudum.Verdiği cevaplarda da sorular var.Benim yazdıklarımın cevabı olsaydı ya da kendi cevabını kendi içinde verebilseydi böylesine büyük bir riske kalkışmazdı konu sahibi.Cevapsız çok şey var demişsiniz ama konu sahibi bu soruların hemen hepsini cevapladı diye hatırlıyorum.
İnsan gibi,canlı gibi hayati ve psikolojik önem arz eden konularda ve kanunla yürütülen medeni toplumlarda sadece yüce gönüllü olmak yetmiyor.Herşeyde sadece sevginin yetmediği gibi.Ben kalpsiz bir insan değilim.Konu sahibine de vay sen nasıl yaptın demiyorum.Bir olaya sadece duygusal açıdan bakamıyorum.Hayat sadece duyguyla ilerlemiyor.Gerçekler de var.Yukarı da da olası riskleri içtenlikle anlattım.Kanunlarda eksikler var diye eleştirerek herkes kendi kanunu oluşturamaz.keşke alsa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?