kanunlar ve devlet koruması pek başarılı değil, keşke çocuklar konu sahibinde kalsaydı ve keşke kimsesiz çocuk kavramı hiç olmasaydı.İnsan gibi,canlı gibi hayati ve psikolojik önem arz eden konularda ve kanunla yürütülen medeni toplumlarda sadece yüce gönüllü olmak yetmiyor.Herşeyde sadece sevginin yetmediği gibi.Ben kalpsiz bir insan değilim.Konu sahibine de vay sen nasıl yaptın demiyorum.Bir olaya sadece duygusal açıdan bakamıyorum.Hayat sadece duyguyla ilerlemiyor.Gerçekler de var.Yukarı da da olası riskleri içtenlikle anlattım.Kanunlarda eksikler var diye eleştirerek herkes kendi kanunu oluşturamaz.
Keşke çocukların annesi ölmeseydikanunlar ve devlet koruması pek başarılı değil, keşke çocuklar konu sahibinde kalsaydı ve keşke kimsesiz çocuk kavramı hiç olmasaydı.
Amacım suçlamak değil.Bir çok soruya yüzeysel cevaplar vermişsiniz.Ama net sorularım vardı benim.nazlideniz , teşekkür ederim uzun uzun yazdığınız için.
Burada sorduğunuz çoğu soru soruldu ve anlattım hepsini.
Ortada ne bir çocuk kaçırma , ne de saklama var.
Kimse örnek almasın tabi. Benim gibi yaralanır. Pişman miyim , evet . Onları bu evde tutacak bir işlem yıllar önce yapmadığım için.
Sevgili mune de böyle bir olayın kıyısından geçmiş ve yıllar sonra iyimi yapmamışım demiş.
Bu konunun özünden sanmıyorum ki kimse kendine pay çıkarıp böyle bir olaya kalkışsın.
Kayıt dışı, kaçırılan bir çocuk yok ki ortada hastaneye gittiğimizde sorun çıksın.
Kimlik yetiyor bir çocuğu hastaneye götürmek için.
Onlar gitti , neticede şuan bu evden gitti.
Herşey onlar için güzel başladı ve güzel bitti.
Özel yavrum için evim ve sevgim yeterince uygundu.
Amacım suçlamak değil.Bir çok soruya yüzeysel cevaplar vermişsiniz.Ama net sorularım vardı benim.
Çocukların kimliğine bir şekilde ulaşmışsınız.Sadece çocuğun kimliğini göstermekte yeterli değildir hastane işlemlerinde.
Babanın sadece yazdığı mektuptan yola çıkarak onunla bu zaman zarfında hiçbir iletişime geçmemek...babanın sonuçta bir vekalet gönderecek arkadaşı varmış burada..
Bir kadın evde ölü bulunduysa ambulansla birlikte polis gelir.Tutanak tutar aile yakınlarına haber verilir.Evdeki çocuklar zapta geçirilir.Bir apartman sahibi olacak kadar birikim yapan insanların iş hayatlarında ve sosyal hayatlarında mutlaka kurdukları ilişkileri vardır.Eş dost çevre gibi.
Ölen bir kadın bu hayatta ne yapmış olabilir ki cenazesi bile hastaneden alınmayacak hem de iki küçük evlada rağmen.Ya da koca tarafından bu kadar iki evlat ortada bırakılacak kadar.
Siz fiziken çocuk kaçırmadınız ama kanunlara göre alıkoymuş oluyorsunuz.Ben bu hikayenin doğru olmadığını umudediyorum.En azından eksik anlatılan şeyler olduğunu düşünüyorum.
Doğru ise bile iyi ki bu süreçte çocukların başına bir şey gelmemiş.Hastalık ölüm gibi.Yoksa başınız gerçekten ciddi anlamda derde girerdi.Yazık sizin de iki evladınız varmış.
Hayatta iyi olmak kıyamamak adına bu kadar körü körüne yasalarla bağlı bir işe girişmemeniz gerekirdi.
Beni yanlış anlamayın.Sadece kalbinizin değil,mantığnızın sesini dinleyerek karar verin hayatınızda.Ve sadece kendi yüreğinizin sesini de değil.
Fazla da uzatmadan yol yakınken iyi ki ileride daha fazla sorunlara gebe olabilecek bir durumdan kendinizi ailenizi kurtardığınız için şanslısınız diyor mutluluklar diliyorum.
Bir yerde mi yazmış?Çok özür dileyerek sizi üzmek istemiyorum ama konuyu hortlatıyorum, gerçekten çocukları görmeniz baba tarafından yasaklandı mı?İnanamıyorum...
EvetBir yerde mi yazmış?
Çok üzüldüm...
Çocuklar babaya alışamıyormuş,var mı böyle bencillik ya...okuduğumdan beri aklımdan çıkmadıÇok üzüldüm...
Off! Çok üzüldüm ben deÇocuklar babaya alışamıyormuş,var mı böyle bencillik ya...okuduğumdan beri aklımdan çıkmadı
nerde yazmis ki oyle bulamadim bi turluÇocuklar babaya alışamıyormuş,var mı böyle bencillik ya...okuduğumdan beri aklımdan çıkmadı
Tam 19 gündür göremiyorum.Babaları yasak koydu. Alismiyorlarmiş babalarına.
Benim bir konumda yazmıştı.nerde yazmis ki oyle bulamadim bi turlu
Evet maalesef. Kafamı dağıtacak bir çok şey yapiyorum,olmuyor, hazmedemiyorum, çok özlüyorum. Evden ayrılışlarını bile daha yeni yeni kabullenirken , bunu yaptı bize. Oğlum her gün onlarca defa soruyor.
Polisle tehdit ediyor bizi. Çocuklar bundan ne kadar zarar görür farkında bile değil.
Evdeki bakıcıyı tembih etmiş. Haftada bir iki giden yardımcı var onunla konuştum iki defa. Bu hafta yine onun gitmesini bekliyorum.
Bana deseydi ki , azalt görmeyi , haftada bir gör , bana alışana kadar yavrular, tamam derdim.
Ama bana bir daha asla gelmeyeceksin dedi. Gitti diyeceğim onlara bir süre sonra v.s of işte böyle.
Her gün arıyorum , yazıyorum açmıyor. Devam edeceğim ısrara . Belki vicdana gelir.
Bir defa kapıya gittim açmadı kapıyı. Çok ısrar etmedim. Etkilenirlerdi , kıyamadım.
Bir daha da gitmedim.
Okula gideyim diyorum, kendime güvenmiyorum..
Çok özlüyorum. Çok ağlıyorum. Çok dua ediyorum. Insallah yeniden görebilirim . Göremezsem eğer ne yaparım bilmiyorum.
Iyi olduklarının haberini verse bari bana.
Arada video atsa yeter bana.
Çok şey istemiyorum ki ondan. Istedigim tek şey onların iyi olduğunu her gün görmek. Beş dakika da olsa yeter bana.
Bir kere öper koklarım , ayrılırım.
Zamanı kısaltsın, günlerin arasını açsın.
Ama o " asla " diyor.
Bu ne ağır bir kelime.
Eşimde çok özlüyor ama en çok bana üzülüyor.O da aramış bir kaç defa , eşime bir defa cevap vermiş.
Uzak durun cocuklarımdan yoksa sonu kötü olur demiş.
Eşim fevri biridir , tartışmış , kavga etmişler.
Adam hepten inada bindi.
Aah ah babaları olcak herif inşallah insafa gelir de görürsünüz yavrulanızı.. dua edelim bu mübarek gün kabul edilir inşallah inanın gözlerin doldu okurken ne vicdansız bi insan bu.
Tek dileğim onlara tekrar kavuşmanız 1sen.. sizi o kadar iyi anlıyorum ki. O kadar büyük bi imtihanla karşı karşıyasınız ki. Yüreği çok ama çok güzel bir kadınsınız siz, keşke karşınıza da öyleleri çıksa hep..
En iyi avukat bile çocukları babasına verir yapacak hiçbir şey yok maalesef kanunen tek vekil baba çünküMutlaka iyi bir avukat ile görüşün.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?