Çok Üzgünüm

• Konu Sahibi Konu Sahibi 1Sen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ufff
şimdi nereden esip gelmiş

komşular seni demişler mi adama

okul kayıtları vs yoksa nasıl bulacak ki adam sizi

lakin alacağım derse zor en mantıklı çözüm kalsınlar diye adamı ikna etmek

Komşular hemen beni aradılar zaten. Dememişler ilk başta.
Bana sordular , söyleyin dedim.
Kaçış yok ki..
En azından gelsin , konuşuruz belki bırakır bana ..
Benden şikayetçi olma hakkı yokmuş baba olarak, şimdi öğrendim.

Biz duygusal bir milletiz. Ve devletin koları şevkat dolu olmayabiliyor. Ama her ne olursa olsun yapılan şey bana doğru gelmedi. Gerçi zaten anlattıklarınız da samimi gelmedi. Samimi olduğunuza da inanmıyorum. Kişisel çıkarımımdır bu. Yanılıyor da olabilirim.
2tane çocuğu hiçbir kanbağınız yokken ,devletten habersiz alıyorsunuz. Bunun hiçbir mantıklı açıklaması olamaz. Tepki gösteren arkadaşa katılıyorum.
Böyle bir durumun gerçek olduğuna inanmıyorum velevki öyle alıkoymadır bu tamamen...

zengin ama çocuklarına bir bakıcı bile tutmadı 2 sene boyunca. arayıp sormadı. cimriyse fakirdir o.

Düşünsene, anne vefat ediyor, sormuyor bile neredeler peki diye ?
Ben direkt gorusmedim ama bu çocuklar ne olacak diye yakın bir komşusuna sordurdum.
Beni öldü bilin demiş yine.
Şimdi benim tek suçum sevmek .. diğer her cezaya razıyım..

Çok ilginç bir durum nasıl 2 yıl çocuklarla yaşadınız hiç bir hamle yapmadan anlayamadım. İnşallah

Çıkarım ne olabilir ki iki bakıma muhtaç çocuktan ..

Çok ilginç bir durum nasıl 2 yıl çocuklarla yaşadınız hiç bir hamle yapmadan anlayamadım. İnşallah

Ah anlatabilsem..
Isır bir gün geçti, iki gün geçti.. geçti de geçti.
Sonra bir bakmışım bende kalıyorlar.

yine de bağlanmışlardır sana ve ailene.onlar için de kolay olmayacak.senin çocukların ne düşünüyor bu konuda,onlarda senin kadar üzgün mü?çok zor bir durum.her iki taraf için de zor olacak.

Söyleyemedim daha hiç birine..

Sizi burdan tanımamış olsam konunun gerçekliğine inanmayabilirdim. Kaldı mı sizin gibi insanlar. Allah razı olsun sizden.
Bundan sonrası için de sizin ve çocukların hakkında hayırlısı neyse o olsun. Başka birşey diyemiyorum ne yazık ki

E ESELA1 çok çok haklısın...

Ya ne kadar duygusal anlamda etkilenmeye müsait bir milletiz. Ne münasebet ya sen sana ait olmayan çocukları hiçbir kuruma haber vermeden alacaksın, sonra da benden alıyorlar diye ağlayacaksın. Kedi, köpek bile böyle rahat alınmıyor ya. Kırıcı değilsiniz aksine gereğinden fazla bile ince cevaplıyorsunuz. Bu kabullenilebilir birşey değil. 2 tane çocuğu kafana göre evine alıp, baba istemedi diyeceksin. Ya lütfen ya... Duygusal olmayıp realist olanlar da var aramızda neyseki... Delirdim oturduğum yerde. Ya düşünsenize o çocukların başına birşey gelse, birileri eziyet etse kimsenin ruhu duymayacak. Edilmemiş olması yapılanın BÜYÜK BİR SUÇ olduğu gerçeğini değiştirmez.
Gidersiniz uygun yerlerle görüşür bu sürede ben bakacağım dersin, herşeyin usulu var ya. İyi ozaman anası babası ilgilenmeyen her çocuğu kafamıza göre alıp bakalım.

keske önce sosyal hizmetlere teslim etseydiniz sonra da yine aynı çocuklar için koruyucu aile olsaydınız, artık sosyal hizmetlerde koruyucu aile olmak çok zor değil hem destek de yapıyorlar, ayrıca siz kendi evinize dahi alıp bakıyorsunuz okutuyorsunuz vs vs. yani bekarlar bile eğitim düzeyi gelir düzeyi uygun olduğunda koruyucu aile olup bir çocuğu bakabiliyor, siz yasal olarak bu şekilde bir girişimde bulunabilirdiniz ve karşınıza pek engel de çıkmazdı, ki evinize alamadınız varsayalım o zaman da yine koruyucu aile olup sürekli ilgilenebilirdiniz takip edebilirdiniz, yasal yoldan tüm haklarınızla bakabilecekken saklamış gibi bir duruma düşmüşsünüz.
bakın konu ile ilgili;
http://www.koruyucuaile.gov.tr/sikca-sorulanlar
http://www.koruyucuaile.gov.tr/koruyucu-aile-nedir

1Sen çocuğunuz yok mu? Alışık olmadığımız için konu biraz tuhaf geldi sanırım. Bir de bu çocukların hiç mi akrabası yok? Teyze dayı hala falan

Çıkarım ne olabilir ki iki bakıma muhtaç çocuktan ..

Ben bilemem onu. Sizi tanımam etmem, burada ki 3-5 yoruma istinaden de bir kişi için çok iyi çok kötü demem. Hanımefendi hatalısınız, umarım sizde çocuklarda kolay atlatırsınız bu süreci.
Size birşey soracağım, evde ölen bir kadın 2 sahipsiz çocuk var. Kapı açılmadığından kırılıp girilmiş, hiç mi polis çağırmadı kimse, bir ambulansda mı aranmadı. Bİr kadın ölüyor, komşular gömüyor, aralarından biri de çocukları alıyor. Ve siz tüm olanlara normal diyorsunuz öyle mi ?

bence asıl kabahat yine komşularda.
hadi konu sahibi iyi niyetli birkaç gün aldı evine. diğerleri neden haber vermedi devlete?

O yazılan mektup şimdi kimde?
Çocuklar kaç yaşındalar?
Siz hala onların binasında mı yaşıyorsunuz? Kira kime ödeniyor?

Taa Almanya ama bu ya.. Kokularını duymak istesem..

Peki okulları için
Kayıt olayını nasıl hallettiniz.
Anne baba olmadan.
Bugune kadar bu şekilde bakmış olmanda baya zor aslında.
Komşular sizi tanıyıp bildiği için belki şuan benim gibi durumu yadırgamamış olabilir
Ama illaki çevrede bu durumdan rahatsız olup bildirecek birileri olurdu.

Birde tamamen kimsesiz kalmış olamaları da şuan normal gelmedi bana.
Dıdısının dıdısı bile olsa bir kişide illa çıkardı ya.

bütün bu dediklerinizin olma ihtimali vardı evet ve ancak bu sadece babalarının suçu olurdu konu sahibesinin değil. çocuklar ne olacak diye haber gönderdiğinde beni öldü bilin diyen adamın suçu olurdu..

1sen naifliğin yorumlarından belliydi zaten.
evet babaları alabilir çocukları yapabileceğin pek bir şey yok ama bu 2 senede bir yuva vermişsin teselli etmişsin sen olmasaydın çocuk esirgeme kurumunda yaşadıkları travmayı bu kadar kolay atlatabilirlermiydi hiç sanmıyorum.
rabbim sana aracı olma fırsatı vermiş senin görevin buymuş . umarım babalarıda senden gördükleri ölçüde sevgi gösterebilir.

defalarca yazmanıza gerek yok.aklı mantığı olan herkes sizi anladı yorulmayın.hatta konu sahibide hak verdi.ayrıca üyelik tarihinize bakılırsa bayada eskisiniz bu üyeyi azda olsa yorumlarını vs. biliyorsunuzdur.gaspçı bir cani mi şimdi bu kadın çok ama çok komiksiniz...kadın şuan gerçekten bir acı yaşıyor farkındamısınız?? ne olur o çok doğru olan bilgilerinizi şuan için kusmasnız da daha fazla içini yakmayıverseniz.

Konu sahibini bende burdan görüyorum aktif olarak bilinçli yorumlarıyla. Fakat yaptığı suç. Allah esirgesin tecavüzcünün pisliğin elinde de olabilirdi bu çocuklar.Hiç haber vermeden çocukları alıp evinde yedirip içirip giydirmek büyük sevap evet ama olduğu kadar da büyük bir suç. Keşke yasal yollardan başvuru olsaydı. İki gün üç gün değil iki sene diyorsunuz. Bu çocukların kimlikleri vs sizde mi?Devlet nasıl bunu gözardı edebiliyor? Peşine düşmeden iki sene boyunca başıboş bu çocuklar yasaya göre. Okulu kreşi hastalığı vs.. Hepsini yüklenirsiniz sadece güzel yüreğinizle eyvallah ama devletin bunun üstüne düşmemesi büyük kayıp. Allah muhafaza bana eşime bişey olsa demek ki çocuğumu biri alıp götürse o an kimsenin ruhu duymayacak. Hakkınızda hayırlsıı olsun fakat bu konu yetkililere ulaşır benden demesi.

1Sen eski konularınıza baktım da birseyi merak ettim. ' emzirilerek uyutulan bebekler' isimli konunuz bu çocuklarla mı ilgili ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…