ufff
şimdi nereden esip gelmiş
komşular seni demişler mi adama
okul kayıtları vs yoksa nasıl bulacak ki adam sizi
lakin alacağım derse zor en mantıklı çözüm kalsınlar diye adamı ikna etmek
zengin ama çocuklarına bir bakıcı bile tutmadı 2 sene boyunca. arayıp sormadı. cimriyse fakirdir o.
Biz duygusal bir milletiz. Ve devletin koları şevkat dolu olmayabiliyor. Ama her ne olursa olsun yapılan şey bana doğru gelmedi. Gerçi zaten anlattıklarınız da samimi gelmedi. Samimi olduğunuza da inanmıyorum. Kişisel çıkarımımdır bu. Yanılıyor da olabilirim.
2tane çocuğu hiçbir kanbağınız yokken ,devletten habersiz alıyorsunuz. Bunun hiçbir mantıklı açıklaması olamaz. Tepki gösteren arkadaşa katılıyorum.
Böyle bir durumun gerçek olduğuna inanmıyorum velevki öyle alıkoymadır bu tamamen...
Çok ilginç bir durum nasıl 2 yıl çocuklarla yaşadınız hiç bir hamle yapmadan anlayamadım. İnşallah
yine de bağlanmışlardır sana ve ailene.onlar için de kolay olmayacak.senin çocukların ne düşünüyor bu konuda,onlarda senin kadar üzgün mü?çok zor bir durum.her iki taraf için de zor olacak.
Hiç kırıcı değilim gayet düz uslupla yazıyorum,, içimden geldiği gibi..konu sahibinin gerçekleri yüzüne çarpması onun açısından dahada iyi olur, nitekim 2 yıl devlet tarafından bildirilmeyen kayıp çocuklar.. Ayrıca yeni üye değil demişsiniz burada hepimiz sanalız, malumunuz bu devirde aile ve akrabalardan bile neler çıkarken ben buradaki sanal eski üyeyemi güveneceğim. İyi yürekli görünebilir ama gerçekten kim oldugunu kim bilebilir belkide bir cani olamazmı yani? Kırıcı değilim gerçekçiyim sadece..
Haklısın. Haber vermeliydim.
Ailemde çoğu insan bu konuda çok üstüme geldi.
Haber verdik babasına. Istemiyorum dedi. Cenazeyi bile kendi imkanlarimizla kaldırdık.
Kimse gelmedi.
Sonra bu yavrular bende kalmaya başladı.
Biraz geçsin, şunu yesinler, dur şuraya götüreyim diye diye..
Oysa o zaman maddi manevi imkanlarım.
çok kısıtlıydı. Gece sabahlara kadar ek iş yapmaya başladım.
Biraz mutlu edeyim haber vereceğim diye ..
Sonra Birgün kız olan büyüğü , " anne abla " dedi bana ..
Uzun uzun anlatamıyorum. Ciğerim yanıyor..
Çıkarım ne olabilir ki iki bakıma muhtaç çocuktan ..
bence asıl kabahat yine komşularda.Ben bilemem onu. Sizi tanımam etmem, burada ki 3-5 yoruma istinaden de bir kişi için çok iyi çok kötü demem. Hanımefendi hatalısınız, umarım sizde çocuklarda kolay atlatırsınız bu süreci.
Size birşey soracağım, evde ölen bir kadın 2 sahipsiz çocuk var. Kapı açılmadığından kırılıp girilmiş, hiç mi polis çağırmadı kimse, bir ambulansda mı aranmadı. Bİr kadın ölüyor, komşular gömüyor, aralarından biri de çocukları alıyor. Ve siz tüm olanlara normal diyorsunuz öyle mi ?
Taa Almanya ama bu ya.. Kokularını duymak istesem..
E ESELA1 çok çok haklısın...
Ya ne kadar duygusal anlamda etkilenmeye müsait bir milletiz. Ne münasebet ya sen sana ait olmayan çocukları hiçbir kuruma haber vermeden alacaksın, sonra da benden alıyorlar diye ağlayacaksın. Kedi, köpek bile böyle rahat alınmıyor ya. Kırıcı değilsiniz aksine gereğinden fazla bile ince cevaplıyorsunuz. Bu kabullenilebilir birşey değil. 2 tane çocuğu kafana göre evine alıp, baba istemedi diyeceksin. Ya lütfen ya... Duygusal olmayıp realist olanlar da var aramızda neyseki... Delirdim oturduğum yerde. Ya düşünsenize o çocukların başına birşey gelse, birileri eziyet etse kimsenin ruhu duymayacak. Edilmemiş olması yapılanın BÜYÜK BİR SUÇ olduğu gerçeğini değiştirmez.
Gidersiniz uygun yerlerle görüşür bu sürede ben bakacağım dersin, herşeyin usulu var ya. İyi ozaman anası babası ilgilenmeyen her çocuğu kafamıza göre alıp bakalım.
Hanımefendi babadan bahsetmiyorum, devletin kontrolu dışında olmamalı bu tür durumlarda sosyal hizmetlere haber veriliyor, konu sahibi bunu bildiği halde haber vermemiş ve kendi kendine sahiplenmiş, ben burada yazdıgı kadarıyla konu sahibine nasıl güvenebilirim,belki bir cani ne belli, konu çocuk olunca kimseye itimat etmem, konu sahibi tamamen yanlış yol izlemiş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?