Çok Üzgünüm

  • Konu Sahibi Konu Sahibi 1Sen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Konu gerçek mi sence :/
 
E ozaman başına birşeyler gelen çocukların hepsinin ana-babasının suçu. Mesela siz kaçırılan veya alıkoyulan bir çocuk görün ve polise haber vermeyin. Ana-baba baksaydı di mi?

Anlamadığınız şu 2 tane çocuk başka bir evde, anne ölmüş, baba ilgisiz... Köyde değilsin, 1950 lerde değilsin, okuman-yazman var neden insan bir harekete geçmez. 2 seneden bahsediyoruz. Eşi de mi bir şey dememiş, çözemiyorum. Peki nereden biliyorsunuz çocukların şahane şartlarda büyüdüğünü...
İnsanların çocuklarını kapı komşuları öldürüyor da, inanamıyorlar yüz yüze tanıştıkları halde. Siz nasıl bu kadar güvenebiliyorsunuz. Mesela çocuğunuz var mı bilmiyorum ama hadi bırakın 5-6 günlüğüne...1sen de kalsın, rahat edebilecek misiniz ?

Ben karşımızda ki insan kötü demiyorum, ama iyi de demiyorum. Bunlar ortada 2 çocuk varken çok net tespitler olur.

Nooption


1sen hanım örnekleri mecbur kaldığım, kendimi anlatmak adına verdim. Lütfen sizi kastettiğimü düşünmeyin.
 
Gönlünü seveyim senin ben.
Hiç bilgim yok bu tür konularda.Babayla anlaşma yoluna gitseniz?Yasal olarak sende kalması mümkün görünmüyor çünkü.Nerden çıkmış şimdi bu adam yahu onun babalığına tüküreyim.
 
Ne hikayeler var. Yaptiginiz her seye ragmen mukemmel bir sey. Baska bi ulkede olmustu bu, komsusu olunce cocuklarina sahip cikiyordu kendisinin de bir suru cocugu vardi, ev yenileme programlari oluyor ya onlar evini yenilemeye gelmisti falan. Keske kanunlarda bizim baktigimiz gibi baksa olaya, baba 2 sene bu cocuklar nerde kimde guvendemi diye dusunmemis bile, buyuk ihtimal kadini baska biri icin terk etti ondan tekmeyi yiyince neyse bari alayim dedi. Bu adama cocuk falan emanet edilmez de iste... umarim babayla anlasabilirsiniz zittina gitmeden ben iyi bakiyorum istedigin zaman gel gor falan deseniz keske vicdana gelse de almasa cocuklari.
 
Konuya bakıyorum yok inanılacak değil konu sahibine bakıyorum tanıdık. Yani cidden konu yalan çıksa diyeceğim konu sahibi durduk yere niye böyle bi saçmalasın. Öbür türlüsü iki sene diyor gün değil sene. Çok garip cidden. Sadece konu sahibi bana burdaki yorumlara bakarak güven veriyor ama burası sanal bir ortam. Ne bileyim.
 

Bence var şikayetçi olma Hakkı

Çocuklarımı alıkoydu haber vermedi der ve ispatınız yok maalesef
 
Son düzenleme:
Eğer çocukları istiyorsanız çok istekli görünmeden babayla uzlaşın ama üzerinize alın yoksa canı sıkılınca gelip alır sonra yine sıkılır getirir geri verir bu böyle gider.. çocukların düzenleri alt üst olur 2 sene sormadıysa çokta meraklı değil demek ki
 
2 koca yıldır bir baskasının cocuklarına kendi cocuğun gibi bakıp ağlıyor musun? Helal olsun sana, Rabbim ne muradın varsa versin. İnsan kendi cocuğuna bakamıyor.

Cok zor biliyorum ama kanunen vermek zorundasın Babası
 
Şu siteyi 2 yıldır takip ediyorum. Uzaktan uzaktan en beğendiğim, en merak ettiğim kişilerden biridir konu sahibi. Bu konuyu okuyunca çok şaşırdım.

1- Yasal yollardan çocuklar üzerinde hak sahibi olma imkanınız varken (koruyucu aile, evlat edinme, vs) neden bu yolu seçtiniz? Ülke hukuk devleti mi guguk devleti mi orası tartışılır ama yasalar hakların koruyucusudur. Yaptığınız şey resmi nikahsız nafaka talep etmeye benziyor.

2- Ülke nüfusuna kayıtlı iki çocuk vatandaşın akıbeti resmi kurumlar tarafından takip edilmedi mi? Kimse kapınızı çalıp çocukları sormadı mı?

Siz kalbinizin sesini dinleyerek iyilik yapmış hatta çok büyük sevap işlemiş olabilirsiniz ama ben bu olayı kafamda bi yere oturtamadım. Dedim ya, çok şaşkınım şu anda. Hakkınızda hayırlısı olur inşallah.
 
keşke durumu bildirip koruyucu aile olarak yanınıza alsaydınız, şu durumda maalesef hiçbir yasal hakkınız yok o çocukların üstünde.
umarım babayla bir uzlaşıya varırsınız.
 
Bazen adımlarımızı hukuksuz atıp ondan sonra hukukun açıkları varsa onları aramaya başlıyoruz maalesef.
Ben sizin iyi niyetinizi anladım ama 10 gün değil ki bu? Koskoca 2 sene.
Ve siz o çocukları alıkoymaktan suçlusunuz su anda.
Baba bıraktı şikayet etme hakkı yok, gibi bir şey söz konusu değil, baba sizi şikayet ederse babanın şikayeti geçersiz ise bile hakkınızda kamu davası açılır.
Ve bir savcı karşısında ne kadar melek biri olursanız olun, savcı size çocukları suistimal edenlerle aynı muameleyi yapar.
İş buralara gelmeden o zaman avukata danışmalıydınız. Çocuklar 1-2 hafta kalır yurtta sonra siz koruyucu ailesi olurdunuz.
Şu an devletin gözünde koruyucu aile kriterlerini taşımıyor muydu ki çocukları alıkoydu? Durumundasınız.
Çok çok üzüldüm. 2 yıldır annelik yaptığınız evlatlarınızdan ayrılmak zorunda kalacaksınız
İnşallah bir yolu bulunur.
Yada çocuklardan ayrılmayı geçtim inşallah başınız belaya girmez...
 
Aklı basina yeni de gelmis olsa..O cocuklarin babasi o maalesef pis herif.Bi konussaniz once?
 
Konunun gerçekliğini ne olursun tartışmayın.
Senelerdir buradayım. Telefon geldi. Döndüm kaldım.
Beynim gitti kalbim kaldı.
Elimde telefon vardı paylaşmak istedim birden bire.
..

Hataliyim kabul ediyorum. Ama o an şartlar için en doğru olan oydu.
Belki bir gün biri gelir diye bekledim. Ha haber verdim vereceğim derken kaldılar işte hiç bir açıklaması , savunması yok
Devlete gitseydi belki kardeşler aynı yere dusmeyecekti.
Çok üzülüyordum onlara.

Bunu yazmak istemiyordum ama büyüğü özel bir yavru..

Ya işte bilmiyorum inanın bilmiyorum. Biliyordum bir gün biri çıkıp gelecek , biliyordum tabi de işte en azından annelerinin acısı dinsin diye bekledim. Bekledim. Sonra alıştık işte.
 
Muhakkak maddi bir çıkarı vardır çocukları istediğine göre.anneden kalan bir miras ya da Almanya'da çocuklar sayesinde elde edebileceği birşey.
Biraz kurcalansa muhakkak ortaya çıkar vicdansız herif!!
Sizi takdir ediyorum dünya sizin gibi iyiler sayesinde yaşanılabilir geliyor gözüme
 
Benim eski kv de zamanında aynı böyle bir çocuğu almıştı yanına.5 kardeşlerdi.Anneleri kaçmış babaları ölmüş.Kardeşlerin hepsi ayrı ailelere gitti.Kimse de arkasını aramadı.Çocuk şimdi 20li yaşlarında.Hala da bu nasıl durum ne işi var sende hukuksal yönü şudur budur demedi.Ona hayret ederdim.Devlet hiç mi sormuyor diye.Sormuyor demekki bilemedim.
 
Hukuki açıdan bir sorun olacağını zannetmiyorum 1sen çocukları alıp kaçırmamışsınız sonuçta. Kadının öldüğü belli, kocasının yurtdışında olduğu belli. Çocukların yurtdışına çıkmadığı belli. Devlet müdahil olmamış bunca yıl kimde kalıyor ne yapıyor bu çocuklar diye. Nüfus kayıtları var değil mi çocukların?

Belki babasıyla konuşup sizinle kalmalarına ikna edersiniz. Bir an önce iletişime geçmeye çalışın onunla.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…