Çok üzgünüm.

Tabiki pilini pirtini al ve evine dön

Valla senin yerinde olsam eve döner sağol yenge gezdik çok mu geldi derdim o sırada gider eşyalarımı toplardım. Ha tabi bunu abimin yanınsa yaparak. Çıkar gider daha da o eve adım atmazdım. Bırak kendi kalsın huzursuzluk içinde. Yaptığı çok çok ayıp çünkü. Bide kendi tarafı gelince geziyorlarmış. Bunu dediğinde abinde böyle sakin kalıyorsa bi süre daha geçerse sizle arasını soğutur adamın ben diyim. Aynı dediğimi yap ve git. Sizi sessiz bulmuş oynuyor işte

Ahh canım ya ne kadar iyi niyetli birisin keşke her görümce senin gibi olsa Karar senin ama annene söylersen kadın dert edecek durduk yere birde başka şehir diyosun iyice aklı kalır abinede duyduğunu söylesen karısına etmediğini bırakmıyacak huzurları bozulacak ne kıskanç bir kadınmış yahu daha ilk defa gitmişsin insan nezaketen iyi davranır neresinden tutsan elinde kalacak bir olay ne denirki

Siz ne yaşadınız özel olmazsa eğer her iyiye bir kötü denk geliyor demek ki hayat ne garip.

Öncelikle fevri davranmayın bence.eğer size karşı tavırlı değilse annenize abinize anlatmakla olayı büyütmüş olur,hatalı olan siz olabilirsiniz sonradan.belki siz gelmeden aralarında sıkıntı oldu,belki yengeniz iyi değil diye abinizi yanında istedi vs.bu tartışma ise sadece bekleyin derim.sonuçta dışarıdan ailenize katılan yengeniz.bu konularda öncelik olarak yapıcı olunması taraftarıyım.

Hey gidi 10 yıl öncesine gittim birden. Abim yeni evli yengem de benden dört ay büyük, yaşıtız. İyi anlaşıyoruz çok seviyorum zaten. Bir gün beni aradı. "Kuzenlerim gelecek akşam kalacaklar sen de gel hem bana yardım edersin."Dedi. O gün de annem evde yok, babam ve kardeşim tek. Neyse ben yemeklerini hazırladım, ben yengemde kalıcam baba dedim gittim. Temizlik, yemek koşturma derken geldi kuzenleri. Yengem de bana dönüp dedi ki "sağol bebişim çok yoruldun sen babamları yalnız bırakma istersen".

Ben şok. Kendimi bildiğin kullanılmış hissediyorum. Kalkıp eve gitsem ailem orada kalacağımı biliyor, kavga edecekler gelinle. Gitmesem olmaz. Saat gecenin yarısı. Mecbur kalktım. Bir parkta oturdum bir saat kadar. Epey ağladığımı hatırlıyorum. Sonra abimi aradım mecbur. Durumu anlatıp bir arkadaşımda kalacağımı, eve gidersem babamın gelinine kinleneceğini söyledim. Aramızda kalsın bu olay ailem öğrenmesin dedim. Abim delirdi eşiyle kavga etti. Beni zorla parktan alıp evine götürdü. Sonra gelinin ağlaması tribi vs :)

Sonra ne mi oldu ? Canım yengemi altı ay önce kanserden kaybettim ben. Keşke yaşasaydı da beni evinden kovsaydı. Bir daha o olay dısında hiç tatsızlık yaşamadık biz. Hiç kavga etmedik, küsmedik. Belki gerçekten size kastı yoktur. Eşiyle sorunu vardır ya da evliliğin sorumluluğuna alışamamıştır. Siz sonuna kadar haklısınız. Ben de haklıydım on yıl önce. Ama işte bazen cahil davranabilir yeni gelinler. Zamanla olgunlaşır, alışır eşin ailesine. Anlar naz ve kaprisi yersiz yapmaması gerektiğini.

Ben şimdi on yıl önceki bu anıyı ağlayarak yazıyorum. Kırgınlıktan değil, özlemden üstelik. Keşke gitmeseydi de biz kavga etseydik...

Sizin gibisi hakkından gelir böylesinin konu sahibi çok sessiz baksanıza şakası bir yana böyle iyi insanlarada hep çirkef gelinler denk geliyo bendeki görümceleri yollamak lazım ona top gibi oynarlardı aralarında

Şu anda ben olsaydım evimden bu mesajı yazıyor olurdum herlalde. Tek başaramadığım şeydir birşey olmamış gibi davranmak. Eşyalarını al ve eve git üzülmene de değmez. Birdaha da gitmezsin olur biter

Cümleniz iltifat mı değil mi bilemedim Teşekkür edeyim ben yine de.

Yani şimdi şöyle bi şey var, insanlar bazen hayatta karşılaştığı şeyler sonucu bazı yönlerden değişebiliyor, bazılarını görüyor kazanılabilir mi-kazanılamaz mı değer mi-değmez mi bakıyor, insanları az buçuk bilir oluyor, kimi yumuşak dille utanıp anlıyor, kimi ne edersen et anlamıyor.

Hani bi 20 yaşındaki zamanım olsa, alttan alırdım, içime atar, kapatırdım "Ben uymayayım, ayıp ettiler, anlarlar, herkes özünde iyi insandır, büyüklük bende kalsın" derdim. Ama öyle olmuyormuş o işler, büyüklük bende kala kala ekzosfer tabakasına ulaştım, azcık da başkalarında kalıversin.

Tecrübe ede ede görüyorsunuz ki sessiz kalanın tepesine binmek, görmezden gelip şey yokmuş gibi davranmaya çalışana daha eziyet etmek dünya adeti. İyi biri zaten davranışlarıyla bunu belli eder, çünkü ben iyi biriyim ve iyiden anlarım, iyiden iyi anladığım için, kötüden de anlarım ve kötülere merhamet etmek, iyilere yapılan haksızlıktır. Kendime bu haksızlığı yaptırmam, bu kadar basit aslında konu.

Bunlar adam olmuyor (vicdanlarını açacak bi şey yaşamadan), en azından (Mecburi bir arada bulunacaksam) adam olamasalar da yanımda "Bu bizden beter" diye çekinir, adam gibi davranmak zorunda olduklarını bilirler. Bazen gerekiyor yani yapacak bişi yok.

Konu sahibi inşallah girer burayada,son gelişmeleri anlatır..Vallahi merak ediyorum,ve üzüldüm..@Pinkbblue

Siz ne yaşadınız özel olmazsa eğer her iyiye bir kötü denk geliyor demek ki hayat ne garip.
Özel değil ancak çok uzun :)

Yıllarca en yakın arkadaş olarak büyüdüğüm abim eşinin yanında elini omzuma dahi atamaz,salonda oturuyor isek benim yanıma oturamaz,telefonda benimle uzun uzun konuşamaz,benimle yalnız vakit geçiremez.

Eşi ile herhangi bir konuda fikir ayrılığına düştüğümüzde -kavga olmadan,gayet saygılı bir şekilde - kendi fikrimi belirttiğimde benden kötüsü olmaz. Hakaretler eder,beddua eder.

Ailemi bana şikayet eder,ben ailemi savunduğumda ağlama krizleri geçirir;sonra kardeşin beni ağlattı der.

Liste böyle uzaar gider:)

Çoğu durumu abime ve aileme yansıtmadan tolere etmeye çalıştım,sakladım. Hala da anlatmadım ama ben hiç unutmadım.

Çok üzüldüm çok ağladım. Bunları yazarken de gözlerim doldu.

Şimdiki aklım olsa hiçbir saygısızlığını saklamaz,yüzüne karşı hepsini söylerdim;insanlara iyi geleyim derken kendimizi kötü ettik.

Bazen düşünüyorum bende bir hata var mıydı,hatalarım olmuştur belki bir de gelin hanımı dinlemek gerek;ancak bunları hak edecek bir hatamın olmadığını biliyorum. Saygımı ve mesafemi hiçbir zaman bozmadım.

Bir dokundunuz bin ah işittiniz,ne uzun yazmışım :)

1 dakika bile durmam . Haber bile vermem alır çantamı çıkarım . Anneme de söylerim . Net yani.

Kıyamam ya, okurken etkilendim. Siz de konu sahibesi gibi iyi niyetlisiniz belli...
Başınız sağolsun

Ben de olsam çıkar giderim. Burda bir gelin lobisi var gelinlerin hep çok haklı olduğunu ve alttan alınması gerektiğini zanneden. Ama hiç de öyle değil. Resmen saygısızlık, aynısı gelin hanıma yapılsa onun da anında tavır koymasını beklerim. Siz de toplayın eşyalarınızı gidin evinize. İnsana en yakınının evinde bile sığıntı gibi hissettirmek nedir ya..

Yorumlarınızı sürekli takip ediyorum ve beğeniyorumda iltifat olarak yazmıştım bende konu sahibi gibi böyle olaylar karşısında sessiz kalıyorum sonra kendimi yiyip bitiriyorum bu huyumu hiç sevmiyorum maalesef tabi böyle oluncada feleğin çemberinden geçmiş üç gözü açık görümce canıma okuyor sonra tutumlu kirpide avuç avuç antidepresan içiyor haliyle yazdığınız yoruma baştan sona katılıyorum öyle olmak gerek böyle kendini bilmezlere ama öyle oluncada sizinde dediğiniz gibi bu beter diyip çekinmeyip tam tersine kocada dahil çevresindeki herkesi size cephe aldıran sizi kötü gelin gibi gösteren onlara karşı gelen istediği gibi olmayanlara cephe alan görümceleriniz olsa ne yapardınız yanlış anlamayın yargılamak için değil fikirlerinizi ve yazdıklarınızı doğru bulduğum için soruyorum bunu size.

Yok estağfurullah bazen tanımadığımız kişilere içimizi dökmek iyi gelir.hepimizin insanlardan yana bir imtihanı oluyor biz görümcelerden çekiyoruz sizin gibi iyi görümcelerde çirkef gelinlerden dediğim gibi dünyanın döngüsü bu demekki her iyiye bir kötü denk geliyor mutlaka size beterin beteri denk gelmiş o ayrı bazı insanlar iyiliği gerçekten haketmiyor.gece gece aklınıza getirip üzdüysem kusura bakmayın

Bu durumlarda de itina ile mağduru oynamak gerek.
Bakın bu söyleyeceklerim belki tuhaf ve nahoş gelecek ama; kısasa kısas diyorum ben buna.
Önceden "Asla, ne şartta olursa olsun söylemem, yapamam, yapmam, vicdanıma sığmaz" dediğim şeylerin bir kısmını karşımdaki vicdansız için perdeliyor, vicdanımı bir süre ona özel örtüveriyorum:
Teke tek sok lafını tehdidini et, alay mı alayını et, sonra o bir şey mi diyor hemen elini yüzünü tutuver ağla "Ne diyorsun sen abla, ben ne yaptım sana? Neden böyle davranıyorsun çok gücüme gidiyor, bir hatam varsa güzelce söyleyin abla, düzeltirim ama böyle deme çok kırılıyorum" diye hıçkıra hıçkıra ağla, eşin gelirken.

Çevreye de oyna mağduru, direkt öfkeyle şikayet etme hiç, ama bir şey mi anlatacaksın, anlatmak istemez gibi ağlamaklı olup anlat ve üzerine de bol bol suyundan kat. Sonra da "Ben bana böyle yapsalar da ne diyeyim, ablalarımdır-kardeşlerimdir, hepsini çok severim. Ben kötü gelin oluvereyim ne yapayım, iyi olalım da" de.
Öfke hata yaptırır, eğer görümcegilleriniz öfkesine yenik düşer de size saldırırsa oh ne ala, daha da güzel oynarsınız mağduru.(Ve kocada da vicdan gerek, yani ne yaparsan yap zaten haklı-haksızı ayırt edemeyip iki lafa size cephe alan eş yani bilemiyorum..)

Tabi bunları yapabilmek için kötü gibi düşünebilmeyi öğrenmek de gerekiyor.
Tamamen iyiye işleyen akıl, bunları yaparken bir yerden açık verir, olmaz.
Kötü-iyi işleyen akıl olmalı insanda.
Yani şöyle bir şey aslında iyi insan olmam benim için:
Kötülükleri de iyilikleri de düşünürüm ve iyiyi tercih ederim. Bu yüzden iyiyim.
Ve bu yüzden kötüler için özel olarak kötüyüm.

Keşke birazcık böyle olabilsem aslında haklısınız iyiye iyi kötüye kötü olmak gerek bu hayatta yoksa gelen vuruyor giden vuruyor bizde sinir hastası olup çıkıyoruz ben aslında boşvermeyi seçtim önceden çok takardım kafama şimdi işin ilahi boyutuna geçtim Rabbime havale ediyorum direk sen görüyorsun sen sor hesabını diyorum.Kocaya gelince mağduru oynamaya gerek yok ki direk mağdur olduğunun ve herşeyin farkında olan ama ailesi diye ses çıkarmayan aileci bir kocaya ne yaparsan yap kar etmiyor bir yerde kafanızı şişirdim gece gece kusura bakmayın

Yok est. İşte ona çare yok maalesef, kocadaki vicdan dediğim de o zaten haklı-haksız ayırmaz, kendi tarafı haklıdır hep. Sövsen de dövsen de, kendini de paralasan kırk takla da atsan öyle... Bu yüzden burada ufacık fark edince anneci erkek özelliklerini bas bas bağırıyoruz hep beraber ya, "Kaç kaç kaç" diye.
Allah sabrınızın sonuna selamet versin diyeyim sizin için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…