• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok üzgünüm…

lotuscicegii

🫡
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2021
1.672
2.300
83
34 yaşındayım 7 senelik evliyim bir oğlum var şükür 🙏 tam ona bir kardeş düşündüğümüz zamanda yumurtalık rezervimin sıfır küsür olduğunu öğrendik. Bu kararı vermekte çok geç kaldığımı hissediyordum hep yaş aralığı belki daha az olsa daha çok şey paylaşabilirlerdi ama çok başka sağlık sorunlarım oldu onları çözmem çok zamanımı aldı. Tam evet oğlumun bir kardeşi olmasını en çok istediğim, hazırım dediğim anda doktorumun tüp bebekten başka şansın yok demesi şoka uğrattı bizi. Böyle bir sürece psikolojik olarak nasıl hazırlanırım bilmiyorum. Döngüm bile o kadar düzenliydi ki hiç böyle bir ihtimali düşünmemişim istediğimiz anda olur sanıyordum. Eşimin anne babası yok akrabaları çok uzakta benimde ailem kalabalık değil yakın zamanda çekirdek ailemden iki kişiyi kaybettik. Annem ben kızkardeşlerim kaldık. Yalnız büyütmesini istemiyorum ama şu noktadan sonra nasıl olur bilemiyorum. Zaten geçirilmiş gebelik zehirlenmesi öyküm var korkuyordum çok zor hazır hissetmiştim. Oğlum çok yalnız hisseder mi ileride? Hiç olmazsa tabii kader deyip geçeriz ama ileride tedaviyi denese miydim diye pişmanlık duyar mıyım? Çok korkuyorum bir yandan da tüp bebek sürecinden.
İçimi dökmek istedim üzgünüm 😢

34 yaşındayım 7 senelik evliyim bir oğlum var şükür 🙏 tam ona bir kardeş düşündüğümüz zamanda yumurtalık rezervimin sıfır küsür olduğunu öğrendik. Bu kararı vermekte çok geç kaldığımı hissediyordum hep yaş aralığı belki daha az olsa daha çok şey paylaşabilirlerdi ama çok başka sağlık sorunlarım oldu onları çözmem çok zamanımı aldı. Tam evet oğlumun bir kardeşi olmasını en çok istediğim, hazırım dediğim anda doktorumun tüp bebekten başka şansın yok demesi şoka uğrattı bizi. Böyle bir sürece psikolojik olarak nasıl hazırlanırım bilmiyorum. Döngüm bile o kadar düzenliydi ki hiç böyle bir ihtimali düşünmemişim istediğimiz anda olur sanıyordum. Eşimin anne babası yok akrabaları çok uzakta benimde ailem kalabalık değil yakın zamanda çekirdek ailemden iki kişiyi kaybettik. Annem ben kızkardeşlerim kaldık. Yalnız büyütmesini istemiyorum ama şu noktadan sonra nasıl olur bilemiyorum. Zaten geçirilmiş gebelik zehirlenmesi öyküm var korkuyordum çok zor hazır hissetmiştim. Oğlum çok yalnız hisseder mi ileride? Hiç olmazsa tabii kader deyip geçeriz ama ileride tedaviyi denese miydim diye pişmanlık duyar mıyım? Çok korkuyorum bir yandan da tüp bebek sürecinden.
Canim diger degerlerin nasil? Benim de 0,66ydi ikinciyi dusunup yapamamistik o yuzden test yapildi ve dr direkt tup bebek dedi. Bizim de bir tane oldugu icin amaan bosver ugrasmayalim oglumuzu guzel buyutelim dedik. 6 ay fln sonra cat hamile oldugumu ogrendim. Karamsar dusunme. Diger degerler ozellikle e2 cok onemli.

Yaa bazen söylenenler öyle olmuyor. Bana da başka sebeplerden dolayı tüp bebekle çocuk sahibi olabilirsin dediler. Fakat her şeyi kulak arkası ettiğim bir dönemde doğal yollardan hamile olduğumu öğrenmiştim.

Üzülmeyin, istiyorsanız denemeye devam edin.
Bes yılda hic hamile kalmadım aslında korunmadığımız şüphelendiğimiz zamanlarda oldu ama hiç düşük dahi olmadı yani aslında hiç kalmamışım baktığımızda

Canim diger degerlerin nasil? Benim de 0,66ydi ikinciyi dusunup yapamamistik o yuzden test yapildi ve dr direkt tup bebek dedi. Bizim de bir tane oldugu icin amaan bosver ugrasmayalim oglumuzu guzel buyutelim dedik. 6 ay fln sonra cat hamile oldugumu ogrendim. Karamsar dusunme. Diger degerler ozellikle e2 cok onemli.
0.3 amh fshta 10 nun üstünde çıktı prolaktinimde yüksek. Oğlumdan sonra hiç baktırma gereği duymadığım için o aralıktaki değerlerden haberim yok. Aslında kontrole de kanamalarım çok yoğun oluyor diye gittik bebek istiyoruz diye değil. Şok olduk o yüzden

34yaş tüp bebek için ideal yapsanız tutma şansı çok olumsuz düşünmeyin.3 4 ay korunmayın belki bir mücize olur kendiliginizden hamile kalırsınız.Baktiniz olmuyor tüp bebek yaparsınız.

Yaşam planınızda 2.çocuk olsaydı, 45 yaşında da olurdu emin olun.

Bu konular sizin özgür iradenize değil, ilahi sisteme bağlı. Bunu bilmek yetmez, idrak etmek durumundasınız.

2 çocuk olup görüşmeyen kardeşler de var. Sizin yapacağınız en iyi şey, çocuğunuzu yeterli ve nitelikli yetiştirmek olsun (eminim öyledir).

Bes yılda hic hamile kalmadım aslında korunmadığımız şüphelendiğimiz zamanlarda oldu ama hiç düşük dahi olmadı yani aslında hiç kalmamışım baktığımızda
Bende 15 sene içinde iki defa düşük yapmıştım.. Rahim filmi çektirdikten sonra hamile kaldım. Sağlıklı gebelik oldu.

Benim yakın arkadaşımda aynı şekilde erken menopoza girmek üzere. Çocuğun olmaz diye Dr tüp bebek merkezine gönderdi. Tedavi süreci falan oldu zar zor 4 yumurta anca oldu. Yumurtalar toplandı onlarda boş çıktı yani tüp surecide tamamlanmadan bitti. Tüp bebek doktoru doğal yolla olmaz Kıbrıs'a gidin dedi. Ama arkadaşım istemedi. 6 ay sonra hamile olduğunu öğrendi. Oğlu oldu bir kaç yıl sonrada yine hamile kaldı ama onunda kalbi durdu. Arkadaşım üzülmüyorum en azindan hamile kalabiliyorum dedi. Geçen ay yine tüp bebeğe gittiler kardeşi olsun oğlunun diye yine aynı süreçlerle yumurtalar boş çıktı iptal oldu. Ama arkadaşım en azindan oğlum var diyor üzülmüyorum ben elimden geleni yaptım diyor. Tabi ben yine sürpriz hamilelik olur diye düşünüyorum o da 34 yaşında.

Üzülmeyin bir tane çocuğunuz var onunla doya doya vakit geçirin belki sizede bir sürpriz gelebilir. Allah'ın izniyle inşallah ♥️

Rabbim her şeyin hayırlısını nasip etsin hepimiz için öncelikle.

Çevreme bakıyorum tek çocuk olup çok mutlu donanımlı insanlar var, çok kardeş olup konuşmayan insanlarda var. Tabii tam tersi de söz konusu.

Tüp bebek süreci burada forumda okuduğum kadarıyla maddi ve psikolojik olarak tuttu mu tutmadı mı gibi yoran bir süreç.
İstiyorsanız deneyeceksiniz, olmazsa da bir tane var şükürler olsun diyeceğiz 🌸♥️

Maddi imkan varsa ve gerçekten çocuk istiyorsanız denemek lazım. Allah şifa versin.

Çocuğun var,tüp bebekle tekrar tekrar hamile kalma şansın var,neymiş istediği anda hemen olur sanmış ama olmazmış. Gerçekten dert olsun diye dert yaratan insanlara hayretle bakıyorum. Biraz elinizdekilere bakıp çok şükür deseniz herşey daha kolay olur belki

Tüp bebek sürecinden neden korkuyorsunuz ki? Yani yaptıkları yumurta toplayıp spermle birleştirmek ve embriyoyu sizin rahminize koymak. Ameliyat yok veya başka bi kötü diyebileceğim bişey yok. He maddi açıdan biraz yorucu. Ama güçlü olursanız manevi gücü de atlatırsınız. Hem 1 çocuğunuz varmış çok şükür 🙏 yaşınız daha genç hiç korkmayın rabbim ol derse olur. Daha düşük amh ile hamile kalan çok kadın gördüm ☺️

Yaşam planınızda 2.çocuk olsaydı, 45 yaşında da olurdu emin olun.

Bu konular sizin özgür iradenize değil, ilahi sisteme bağlı. Bunu bilmek yetmez, idrak etmek durumundasınız.

2 çocuk olup görüşmeyen kardeşler de var. Sizin yapacağınız en iyi şey, çocuğunuzu yeterli ve nitelikli yetiştirmek olsun (eminim öyledir).
Yakın zamana kadar benimde hedefim tek çocuk olsun donanımlı olsun birşeyden eksik büyümesindi. Son üç senede hem babamı hem kardeşimi kaybettim eşimin ailesi yok bir baktık ki aslında hiçkimsemiz kalmamış oğlumun birlikte büyüyeceği bir kuzeni bir yakını da yok. Hayatta yalnız kalmasın fikri geldi oturdu birden içime bilmiyorum

34yaş tüp bebek için ideal yapsanız tutma şansı çok olumsuz düşünmeyin.3 4 ay korunmayın belki bir mücize olur kendiliginizden hamile kalırsınız.Baktiniz olmuyor tüp bebek yaparsınız.
Yumurtalıklarım küçülmüş ve sağ tarafta yapışıklık ve polipler varmış onları tedavi etmemiz lazım dedi ilk korunma için henüz birşey söylemedi operasyondan sonra gerekli midir söyler sanırım

Ben denemeyi bırakmamanız taraftarıyım.. Sonuçta siz hatırı sayılır bir kilo verdiniz bu bile etkilemiş olabilir. Sağlıklı yağlar tüketin. Ceviz, incir, özellikle her gün avokado tüketin.
Son iki yıldır beslenme anlamında epey iyiyim belki öyle olmasa regl ve yumurtlamam bu kadar düzenli olmazdı gibime geliyor. İnşallah herşeyin hayırlısı 🙏

Benim yakın arkadaşımda aynı şekilde erken menopoza girmek üzere. Çocuğun olmaz diye Dr tüp bebek merkezine gönderdi. Tedavi süreci falan oldu zar zor 4 yumurta anca oldu. Yumurtalar toplandı onlarda boş çıktı yani tüp surecide tamamlanmadan bitti. Tüp bebek doktoru doğal yolla olmaz Kıbrıs'a gidin dedi. Ama arkadaşım istemedi. 6 ay sonra hamile olduğunu öğrendi. Oğlu oldu bir kaç yıl sonrada yine hamile kaldı ama onunda kalbi durdu. Arkadaşım üzülmüyorum en azindan hamile kalabiliyorum dedi. Geçen ay yine tüp bebeğe gittiler kardeşi olsun oğlunun diye yine aynı süreçlerle yumurtalar boş çıktı iptal oldu. Ama arkadaşım en azindan oğlum var diyor üzülmüyorum ben elimden geleni yaptım diyor. Tabi ben yine sürpriz hamilelik olur diye düşünüyorum o da 34 yaşında.

Üzülmeyin bir tane çocuğunuz var onunla doya doya vakit geçirin belki sizede bir sürpriz gelebilir. Allah'ın izniyle inşallah ♥️
Böyle güzel hikayeler umut veriyor zaman en iyi ilaç 🙏🙏 inşallah onlara da kolaylıkla nasip eder tekrar 🙏

Back
X