- 24 Şubat 2021
- 1.672
- 2.300
- 83
- Konu Sahibi lotuscicegii
-
Maddi olarak bir sıkıntım yok ama manevi olarak korkuyorum süreçtenMaddi imkan varsa ve gerçekten çocuk istiyorsanız denemek lazım. Allah şifa versin.
Hayır yanlış anlamışsınız her dediğim heran gerçekleşsin şımarıklığı manasında söylemedim yani bu konuda ya olmazsa kaygısı yaşamadığımı belirtmek istedim. Bir bebeğim olduğu için düşündüm kötü bir amacı yoktuÇocuğun var,tüp bebekle tekrar tekrar hamile kalma şansın var,neymiş istediği anda hemen olur sanmış ama olmazmış. Gerçekten dert olsun diye dert yaratan insanlara hayretle bakıyorum. Biraz elinizdekilere bakıp çok şükür deseniz herşey daha kolay olur belki
Hiç korkma canın sıkıldıkça daraldıkça gel buraya yaz tedavi süreci çok zor olmuyor bu ilk test verme dönemleri biraz sıkıntı gibi onuda şey yaparsın. Hastaneye gideceğin günler sabah hastaneye gidip ordan arkadaşlarınla buluşacak gezecek şekilde ayarlarsan kafanda rahat olur. Birde asla umutsuzluğa kapılma bizim burda komşumuza doktor sen hamile kalamazsın demiş kadın birden kilo almaya başlıyor ne yese yarıyor adet görmüyor menepoza girdiğini düşünüyor. Spora felan başlıyor ki aldıgı kiloyu vermek için doktora gidiyor ben kilo alıyorum veremiyorum diyor. Meğersem 4 buçuk aylık hamileymiş. Bu kadın agırlık kaldırıp spor bile yapıyor Allah nasip etmiş. Mucize işte inşallah sizede hayırlı bir evlat daha nasip eder34 yaşındayım 7 senelik evliyim bir oğlum var şükürtam ona bir kardeş düşündüğümüz zamanda yumurtalık rezervimin sıfır küsür olduğunu öğrendik. Bu kararı vermekte çok geç kaldığımı hissediyordum hep yaş aralığı belki daha az olsa daha çok şey paylaşabilirlerdi ama çok başka sağlık sorunlarım oldu onları çözmem çok zamanımı aldı. Tam evet oğlumun bir kardeşi olmasını en çok istediğim, hazırım dediğim anda doktorumun tüp bebekten başka şansın yok demesi şoka uğrattı bizi. Böyle bir sürece psikolojik olarak nasıl hazırlanırım bilmiyorum. Döngüm bile o kadar düzenliydi ki hiç böyle bir ihtimali düşünmemişim istediğimiz anda olur sanıyordum. Eşimin anne babası yok akrabaları çok uzakta benimde ailem kalabalık değil yakın zamanda çekirdek ailemden iki kişiyi kaybettik. Annem ben kızkardeşlerim kaldık. Yalnız büyütmesini istemiyorum ama şu noktadan sonra nasıl olur bilemiyorum. Zaten geçirilmiş gebelik zehirlenmesi öyküm var korkuyordum çok zor hazır hissetmiştim. Oğlum çok yalnız hisseder mi ileride? Hiç olmazsa tabii kader deyip geçeriz ama ileride tedaviyi denese miydim diye pişmanlık duyar mıyım? Çok korkuyorum bir yandan da tüp bebek sürecinden.
İçimi dökmek istedim üzgünüm
Sorun varsa tedavi olun tabi ilk önce.Sağlıklı bir gebelik için iyi bir ortam lazım.Sonra inşallah hamilelikte olur.Yumurtalıklarım küçülmüş ve sağ tarafta yapışıklık ve polipler varmış onları tedavi etmemiz lazım dedi ilk korunma için henüz birşey söylemedi operasyondan sonra gerekli midir söyler sanırım
İnşallah nasibimizde varsa kolaylıkla olur. Süreçten manevi olarak korkuyorum aslında son beş yılda birçok şeyle savaştım saçlarım beyazladı kaşlarımda bile beyaz gördüm tüm bunların üstüne olmazsa kendimi hepten üzmekten çekiniyorum. Biraz akışına bırakan insanlardan olmaya çok özeniyorum ama başaramıyorumTüp bebek sürecinden neden korkuyorsunuz ki? Yani yaptıkları yumurta toplayıp spermle birleştirmek ve embriyoyu sizin rahminize koymak. Ameliyat yok veya başka bi kötü diyebileceğim bişey yok. He maddi açıdan biraz yorucu. Ama güçlü olursanız manevi gücü de atlatırsınız. Hem 1 çocuğunuz varmış çok şüküryaşınız daha genç hiç korkmayın rabbim ol derse olur. Daha düşük amh ile hamile kalan çok kadın gördüm
Amh 0.1 ve tup bebek randevusu aldigim ay hamile kaldigimi ogrendimYumurtalıklarım küçülmüş ve sağ tarafta yapışıklık ve polipler varmış onları tedavi etmemiz lazım dedi ilk korunma için henüz birşey söylemedi operasyondan sonra gerekli midir söyler sanırım
Banada kilokuyken bu şekilde çocuğun olmaz demişti doktor o zamanda hormon değerlerim sıkıntılıydı ama amh normaldi muhtemelen ondan sorun olmadı. Hamile kaldım ama bu sefer kilolu olmam sebebiyle çok başka sorunlar yaşadım. Hem ilk çocuğuma hem ilerideki ihtimal bebeğime daha sağlıklı bir anne olmak için kilo verdim bu seferde doğurganlık azaldı bilemedim galiba çırpındıkça yorulup boğulanlar böyle oluyor. Umarım pes etmem hakkımda hangisi hayırlısı ise o olurHiç korkma canın sıkıldıkça daraldıkça gel buraya yaz tedavi süreci çok zor olmuyor bu ilk test verme dönemleri biraz sıkıntı gibi onuda şey yaparsın. Hastaneye gideceğin günler sabah hastaneye gidip ordan arkadaşlarınla buluşacak gezecek şekilde ayarlarsan kafanda rahat olur. Birde asla umutsuzluğa kapılma bizim burda komşumuza doktor sen hamile kalamazsın demiş kadın birden kilo almaya başlıyor ne yese yarıyor adet görmüyor menepoza girdiğini düşünüyor. Spora felan başlıyor ki aldıgı kiloyu vermek için doktora gidiyor ben kilo alıyorum veremiyorum diyor. Meğersem 4 buçuk aylık hamileymiş. Bu kadın agırlık kaldırıp spor bile yapıyor Allah nasip etmiş. Mucize işte inşallah sizede hayırlı bir evlat daha nasip eder
Çok sevindimAmh 0.1 ve tup bebek randevusu aldigim ay hamile kaldigimi ogrendim
Rabbim nasip edecekse hicbir sey engel degil
Amh 0.03 0.01 olup hamile kalan bile var
Ama yapisiklik polip gibi seyler varsa once onlari halledin derim onemli bir mesele cunku gebeligin ilerlemesi icin
Bal ari sütü omega3 almaya baslayin simdiden
Esiniz de alkol sigara varsa azaltmaya calissin
En az 3 ay iyi beslenme ve yuruyus kisacasi saglikli duzenli hayat ile dogal yoldan bile cok mumkun, yasiniz da genc
Operasyondan sonra 1 2 regl donemi dinlenmenizi onerebilir belkiÇok sevindimeşim kullanmıyor bende beslenme ve spor yönünden ne gerekiyorsa yapıyorum iki senedir çok dikkatliyim. Doktorum omega folik asit magnezyum vs verdi başladım içmeye. Ama şu operasyondan sonra zaman gerekiyor mu onu bilmiyorum
Üçüncü çocuğu 34 yaşımda istediğimde bir yıl bekledik,diğerleri 30 öncesi ilk ay olmuştu.Sizinle aynı şoku yaşadım ,emin olun.Maalesef biz kadınların biyolojik gerçekliği 30 sonrası hamileliğin daha zor gerçekleşmesi.34 yaşındayım 7 senelik evliyim bir oğlum var şükürtam ona bir kardeş düşündüğümüz zamanda yumurtalık rezervimin sıfır küsür olduğunu öğrendik. Bu kararı vermekte çok geç kaldığımı hissediyordum hep yaş aralığı belki daha az olsa daha çok şey paylaşabilirlerdi ama çok başka sağlık sorunlarım oldu onları çözmem çok zamanımı aldı. Tam evet oğlumun bir kardeşi olmasını en çok istediğim, hazırım dediğim anda doktorumun tüp bebekten başka şansın yok demesi şoka uğrattı bizi. Böyle bir sürece psikolojik olarak nasıl hazırlanırım bilmiyorum. Döngüm bile o kadar düzenliydi ki hiç böyle bir ihtimali düşünmemişim istediğimiz anda olur sanıyordum. Eşimin anne babası yok akrabaları çok uzakta benimde ailem kalabalık değil yakın zamanda çekirdek ailemden iki kişiyi kaybettik. Annem ben kızkardeşlerim kaldık. Yalnız büyütmesini istemiyorum ama şu noktadan sonra nasıl olur bilemiyorum. Zaten geçirilmiş gebelik zehirlenmesi öyküm var korkuyordum çok zor hazır hissetmiştim. Oğlum çok yalnız hisseder mi ileride? Hiç olmazsa tabii kader deyip geçeriz ama ileride tedaviyi denese miydim diye pişmanlık duyar mıyım? Çok korkuyorum bir yandan da tüp bebek sürecinden.
Tüp bebek sürecinin nesi bu kadar korkuttu sizi anlayamadım. Herkesin hikayesi farklıdıır . Ayrıca sizin kendiliğinden olan sağlıklı bir gebeliğiniz olmuş ki bu şansınızı çok yükseltir. Amh 0,5 falandı başladığımda 42 yaşındaydım. 6 ay sonra 2. Denememde hamile kalldım. Öncesinde bi hazırlık sürecine girip rezervlerinizi sağlıklı hale getirebilirsiniz.34 yaşındayım 7 senelik evliyim bir oğlum var şükürtam ona bir kardeş düşündüğümüz zamanda yumurtalık rezervimin sıfır küsür olduğunu öğrendik. Bu kararı vermekte çok geç kaldığımı hissediyordum hep yaş aralığı belki daha az olsa daha çok şey paylaşabilirlerdi ama çok başka sağlık sorunlarım oldu onları çözmem çok zamanımı aldı. Tam evet oğlumun bir kardeşi olmasını en çok istediğim, hazırım dediğim anda doktorumun tüp bebekten başka şansın yok demesi şoka uğrattı bizi. Böyle bir sürece psikolojik olarak nasıl hazırlanırım bilmiyorum. Döngüm bile o kadar düzenliydi ki hiç böyle bir ihtimali düşünmemişim istediğimiz anda olur sanıyordum. Eşimin anne babası yok akrabaları çok uzakta benimde ailem kalabalık değil yakın zamanda çekirdek ailemden iki kişiyi kaybettik. Annem ben kızkardeşlerim kaldık. Yalnız büyütmesini istemiyorum ama şu noktadan sonra nasıl olur bilemiyorum. Zaten geçirilmiş gebelik zehirlenmesi öyküm var korkuyordum çok zor hazır hissetmiştim. Oğlum çok yalnız hisseder mi ileride? Hiç olmazsa tabii kader deyip geçeriz ama ileride tedaviyi denese miydim diye pişmanlık duyar mıyım? Çok korkuyorum bir yandan da tüp bebek sürecinden.
Bir tanıdıgımda rahminin bir kısmını mı bir yumurtalıgınımı ne aldırdı (yanlış bilgi vermek istemiyorum böyle anlamıştım) doktorlar çocuğun olmayacak dedi kızda gitti işe felan girdi kurslara yazıldı şimdi hamile yakında doğuracak. Tüp bebek bile denemişti olmamıştı sonra kendiliğinden tutunmuş bebişi.Banada kilokuyken bu şekilde çocuğun olmaz demişti doktor o zamanda hormon değerlerim sıkıntılıydı ama amh normaldi muhtemelen ondan sorun olmadı. Hamile kaldım ama bu sefer kilolu olmam sebebiyle çok başka sorunlar yaşadım. Hem ilk çocuğuma hem ilerideki ihtimal bebeğime daha sağlıklı bir anne olmak için kilo verdim bu seferde doğurganlık azaldı bilemedim galiba çırpındıkça yorulup boğulanlar böyle oluyor. Umarım pes etmem hakkımda hangisi hayırlısı ise o olursadece içimi dökmek istedim zamandan başka çözümü yok konumun biliyorum
Hakkinizda hayirlisi.Maddi olarak bir sıkıntım yok ama manevi olarak korkuyorum süreçten
İnsan evladı için hep en en en iyisi olsun istiyor kendi nefsinin bile önüne geçiyor hatta bu his. Düşünceniz gerçekten güzel dönüp bakınca iyi ki çok kardeşiz diyorum bende. Ama bunu diyemeyen çok insan da var.34 yaşındayım 7 senelik evliyim bir oğlum var şükürtam ona bir kardeş düşündüğümüz zamanda yumurtalık rezervimin sıfır küsür olduğunu öğrendik. Bu kararı vermekte çok geç kaldığımı hissediyordum hep yaş aralığı belki daha az olsa daha çok şey paylaşabilirlerdi ama çok başka sağlık sorunlarım oldu onları çözmem çok zamanımı aldı. Tam evet oğlumun bir kardeşi olmasını en çok istediğim, hazırım dediğim anda doktorumun tüp bebekten başka şansın yok demesi şoka uğrattı bizi. Böyle bir sürece psikolojik olarak nasıl hazırlanırım bilmiyorum. Döngüm bile o kadar düzenliydi ki hiç böyle bir ihtimali düşünmemişim istediğimiz anda olur sanıyordum. Eşimin anne babası yok akrabaları çok uzakta benimde ailem kalabalık değil yakın zamanda çekirdek ailemden iki kişiyi kaybettik. Annem ben kızkardeşlerim kaldık. Yalnız büyütmesini istemiyorum ama şu noktadan sonra nasıl olur bilemiyorum. Zaten geçirilmiş gebelik zehirlenmesi öyküm var korkuyordum çok zor hazır hissetmiştim. Oğlum çok yalnız hisseder mi ileride? Hiç olmazsa tabii kader deyip geçeriz ama ileride tedaviyi denese miydim diye pişmanlık duyar mıyım? Çok korkuyorum bir yandan da tüp bebek sürecinden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?