Çok üzgünüm…

Hayır yanlış anlamışsınız her dediğim heran gerçekleşsin şımarıklığı manasında söylemedim yani bu konuda ya olmazsa kaygısı yaşamadığımı belirtmek istedim. Bir bebeğim olduğu için düşündüm kötü bir amacı yoktu

Hiç korkma canın sıkıldıkça daraldıkça gel buraya yaz tedavi süreci çok zor olmuyor bu ilk test verme dönemleri biraz sıkıntı gibi onuda şey yaparsın. Hastaneye gideceğin günler sabah hastaneye gidip ordan arkadaşlarınla buluşacak gezecek şekilde ayarlarsan kafanda rahat olur. Birde asla umutsuzluğa kapılma bizim burda komşumuza doktor sen hamile kalamazsın demiş kadın birden kilo almaya başlıyor ne yese yarıyor adet görmüyor menepoza girdiğini düşünüyor. Spora felan başlıyor ki aldıgı kiloyu vermek için doktora gidiyor ben kilo alıyorum veremiyorum diyor. Meğersem 4 buçuk aylık hamileymiş. Bu kadın agırlık kaldırıp spor bile yapıyor Allah nasip etmiş. Mucize işte inşallah sizede hayırlı bir evlat daha nasip eder

Sorun varsa tedavi olun tabi ilk önce.Sağlıklı bir gebelik için iyi bir ortam lazım.Sonra inşallah hamilelikte olur.

İnşallah nasibimizde varsa kolaylıkla olur. Süreçten manevi olarak korkuyorum aslında son beş yılda birçok şeyle savaştım saçlarım beyazladı kaşlarımda bile beyaz gördüm tüm bunların üstüne olmazsa kendimi hepten üzmekten çekiniyorum. Biraz akışına bırakan insanlardan olmaya çok özeniyorum ama başaramıyorum

Amh 0.1 ve tup bebek randevusu aldigim ay hamile kaldigimi ogrendim
Rabbim nasip edecekse hicbir sey engel degil
Amh 0.03 0.01 olup hamile kalan bile var
Ama yapisiklik polip gibi seyler varsa once onlari halledin derim onemli bir mesele cunku gebeligin ilerlemesi icin
Bal ari sütü omega3 almaya baslayin simdiden
Esiniz de alkol sigara varsa azaltmaya calissin
En az 3 ay iyi beslenme ve yuruyus kisacasi saglikli duzenli hayat ile dogal yoldan bile cok mumkun, yasiniz da genc

Banada kilokuyken bu şekilde çocuğun olmaz demişti doktor o zamanda hormon değerlerim sıkıntılıydı ama amh normaldi muhtemelen ondan sorun olmadı. Hamile kaldım ama bu sefer kilolu olmam sebebiyle çok başka sorunlar yaşadım. Hem ilk çocuğuma hem ilerideki ihtimal bebeğime daha sağlıklı bir anne olmak için kilo verdim bu seferde doğurganlık azaldı bilemedim galiba çırpındıkça yorulup boğulanlar böyle oluyor. Umarım pes etmem hakkımda hangisi hayırlısı ise o olur sadece içimi dökmek istedim zamandan başka çözümü yok konumun biliyorum

Çok sevindim eşim kullanmıyor bende beslenme ve spor yönünden ne gerekiyorsa yapıyorum iki senedir çok dikkatliyim. Doktorum omega folik asit magnezyum vs verdi başladım içmeye. Ama şu operasyondan sonra zaman gerekiyor mu onu bilmiyorum

Operasyondan sonra 1 2 regl donemi dinlenmenizi onerebilir belki
es icin findik fistikli bal, bitter cikolata, kabak cekirdegi
Sizin icin de corekotu, bal, ari sutu, omega3, dvit onerebilirim
Reglden sonra da hayit otunu havanda dovup demleyip iciyordum 6 7 gun
Kendinizi akisa birakin
Soyle dusunun; bu yil sonuna kadar akisa birakiyorum olmazsa tup bebek denicez nasilsa
Bu sekilde stresten uzaklasirsiniz hem

Üçüncü çocuğu 34 yaşımda istediğimde bir yıl bekledik,diğerleri 30 öncesi ilk ay olmuştu.Sizinle aynı şoku yaşadım ,emin olun.Maalesef biz kadınların biyolojik gerçekliği 30 sonrası hamileliğin daha zor gerçekleşmesi.
Size ısrarla hurma tavsiye ediyorum,bolca tüketin lütfen.Mucizeye şahit olacağınızı umuyorum.

Tüp bebek sürecinin nesi bu kadar korkuttu sizi anlayamadım. Herkesin hikayesi farklıdıır . Ayrıca sizin kendiliğinden olan sağlıklı bir gebeliğiniz olmuş ki bu şansınızı çok yükseltir. Amh 0,5 falandı başladığımda 42 yaşındaydım. 6 ay sonra 2. Denememde hamile kalldım. Öncesinde bi hazırlık sürecine girip rezervlerinizi sağlıklı hale getirebilirsiniz.
Tek çocuk konusunda yorum yapamam bazen aynı şeyleri ben de düşünüyorum.
Ama nacizane fikrim bi bebek diğer çocuğa yoldaş olsun fikri ile istenmemeli.

Bir tanıdıgımda rahminin bir kısmını mı bir yumurtalıgınımı ne aldırdı (yanlış bilgi vermek istemiyorum böyle anlamıştım) doktorlar çocuğun olmayacak dedi kızda gitti işe felan girdi kurslara yazıldı şimdi hamile yakında doğuracak. Tüp bebek bile denemişti olmamıştı sonra kendiliğinden tutunmuş bebişi. Allah gönlünüzden geçeni nasşp etsin inşallah

aslında tüp bebek süreci aşırı korkutucu bir süreç değil öncelikle bu konuda biraz kendinizi rahatlatabilirsiniz. ben şu an 2. tüp bebek tedavimdeyim, daha önce çocuğum olmadığı ve 5 yıldır uğraştığım için bazen yıprandığım oluyor ama sizin gebelik geçmişiniz de var. amh çok düşük olsa bile kendiliğinden hamile kalan da çok tanıdığım var. eğer denemek istiyorsanız tüp bebeği deneyin derim ama umutsuzluğa kapılmayın. olmazsa da ben sizi rahatlatayım, tek çocuğum. kaygılanmayın, tek çocuklar öz kardeşliği yaşamadığı için aramıyorlar da.. kendinde olmayan, tatmadığın bir şeyi ve ya duyguyu bilemezsin sonuçta

Daha önce doğum yaptığın için ben ikinci bebeğine doğal yoldan hamile kalabileceğini düşünüyorum. Önce polipleri hallet, olmadı tüp bebek denersin, gözün korkmasın.

İnsan evladı için hep en en en iyisi olsun istiyor kendi nefsinin bile önüne geçiyor hatta bu his. Düşünceniz gerçekten güzel dönüp bakınca iyi ki çok kardeşiz diyorum bende. Ama bunu diyemeyen çok insan da var.

Geç değil hala denenir hala hazırlanılır iki kızım var ve sizden bir tık büyüğüm üçüncüyü düşünüyorum belki banada tüp bebek yolu görünür bilmiyorum şimdilik düşünce aşamasındayım çünkü.

Korkularınız tüp bebeğin olumsuz yönde sonuçlanması ise denedim olmadı diyerek gönül rahatlığıyla devam edebilirsiniz hayatınıza.

Takip ettiğim bir fenomen de aynı şeyleri yazmıştı. Doktora gitmiş öylesine kontrole 0.2 ya da 0.4 gibi bir şeydi değeri hamile kalma ihtimalin yok gibi demiş doktor. Ancak o 4-5 ay sonrasında hamile kaldı sanırım çeşitli takviyeler kullanmış muhtemelen inofolic gibi şeyler. Benim doktorum her zaman der ki düzenli adet görüyor ve yumurtluyorsan her zaman ihtimal vardır. O yüzden içinizi ferah tutun olmazsa da dünyanın sonu değil isterseniz tüp bebek denersiniz ihtimalleriniz birden fazla

Ben 35 yasındayım defalarca tüp bebek yaptırdım ölümden döndüm tüpüm alındı bin tane sağlık problemiyle uğraşıyorum hic cogugum da olmayabilir sizin kadar drama queenlik yapmadım. Büyük ihtimalle evlenir evlenmez çocuğunuz oldu yokluk da görmemişsin, yok istese hemen olur sanmış marketten alın vardır belki sizin gibi herseye büyük dram yaratan tiplere şok geçiriyorum. Doktorun tüp bebek şansınız var demesinin bile ne kadar büyük birsey olduğunu bile anlamıyorsunuz.

Allah bağışlasın zaten bir çocuğunuz var.
Tüp bebek yöntemiyle de olsa ikincisi de olur demişler (umarım sağlıkla kucağınıza alırsınız).
Tüp bebek süreci zor ve korkutucu gelmiş olabilir.
O yüzden herkesin acısı kendine ağır diyorum.
Ancak bunları buraya yazarken yazdıklarınızın başkalarının canını acıtabileceğini de düşünseydiniz keşke.
Hiç çocuk sahibi olamamış, tüp bebek yöntemiyle dahi çocuk sahibi olamayacak kadınlar var bu patformda.
Ve yazdıklarınızın onların içini sızlatmayacağını düşünemiyorum ne yazık ki.
Evet, herkesin acısı kendine ağır; herkesin yaşadığı kendine zor.
Ancak bazen kendi acımızı yaşarken bizden daha büyük acılarla başa çıkmak zorunda kalanları da aklımıza getirmek gerek diye düşünüyorum.

Çocuk seven biri değilim. Eşim çocuk istediği için 38 yaşında hamile kaldım, şu an 1 yaşında bebeğim. Keşke daha erken yapsaymışım diyorum. Ama öncesinde hiç doktora gitmedim, hiç bir değerime baktırmadım. Olsa da olur olmasa da modundaydım. Aynı işyerinde çalıştığım şu an 35 yaşında olan bir arkadaşımın da bebeği oldu geçen sene. Ona da erken menopoz teşhisi konmuştu ve asla çocuğun olmaz diyorlardı. Yani evet tıp bir çok konuda net teşhisler koyup çare bulabiliyor ama olmaz denenler de oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…